A da te pitam,zbog cega mislis da smo mi ateisti zatvoreni? Zato sto ne vjerujemo u svakakve stvari? Je li ti kad palo na pamet da ste vi vjernici zatvoreni,jer za sve sto se u svijetu desava,vi pripisujete Bogu i cudima? Nista mimo toga ne prihvatate (ovo govorim za malo extremnije,poput Ega). Da li covjek nema nista svoje,nego mu je sve Bog dao? Zar ne treba malo da se vjeruje u sebe,umjesto vjere u Boga?
DICIOTTO
Vjera u sebe je vjera u sebe i tu nema nikakve filozofije.
Svaki uspjeh/neuspjeh koji sami postignemo je djelo nas a ne Boga koji chuchi nedje u nama. I nema to veze sa vidjenjem Boga.. Ima nas sto ga ne vidimo uopste pa zivimo normalno i nista nam ne fali, produhovljeni smo nekim drugim stvarima![]()
Cakre su najveca glupost i izmisljotina toboze nekih duhovnih ucitelja.
Ovi sto zastupaju "tezu" da bog postoji, daju svakakve definicije boga nebili opravdali svoju glupavu tezu o postojanju istog. Te bog je u nama, te bog je sveobuhvatna dimenzija, te bog je svemoguci entitet, svakakve gluposti...
Па знаш како,није Апостол Павле то тек тако рекао.Ова његова ријеч,као и све његове ријечи записане у посланицама његовим светим,свједоче његову вјеру у живога Господа,који се Апостолу Павлу јавио оним ријечима :"Савле,Савле зашто ме гониш?" - Од тог тренутка Савле је постао Апостол Господњи Павле,као свједок његовог Васкрсења,јер како би поверовао Његов прогонитељ и онај, који ни-је веровао Његовом васкрсењу и који је услед тога махнито прогонио верујуће, ако није била велика сила Његовог васкрсења?( тумачење Св.Теофилакта Охридског) Даље је својим животом посвједочио Апостол Павле,све што говорио и дјелао,јер није то он говорио од свог ума,јер тако не би могло да се говори људским паметовањима,јер он као живи свједок Христовог Васкрсења каже :""Ако Христос није васкрсао, онда је празна вера наша."
![]()
Сваки човјек је - мали бог у блату.
Sviđa mi se ova partija o ljudskom mudrovanju.
Dirljivo.
"And if they didn't believe me, they believe me now."
@ Emanuile, sta ti znaci ovo u potpisu, da je svaki covjek mali Bog u blatu?!
Conditioning is what makes us feel ignorant, and our apathy feeds our hate.
Па,ако си икада читао његове посланице и што је нама од веће важности тумачења тих посланица наших Светих Отаца,онда ћеш увидјети да размишљањем не може да се изговоарају баш такве ријечи,баш таквим редом,баш са таквим смислом,мислим људским начином размишљања,неком логиком и слично,јер морамо да признамо да учењем Цркве од Адамовог пада сав свијет почива у тами ,тако је и са нашим умом који као последица тог пада такође стоји у тами незнања,а једино ново под сунцем од Адама или овог пропадљивог свијета каквим га данас знамо,јесте Христос.
![]()
Last edited by emanuil; 07-12-09 at 10:53.
Znaci pitanje je: verujete li u boga? I ako verujete zasto i od kada.Aj ja cu prvi...Verujem. Verujem od negde 15. godine kad sam u jednoj knjizi procitao da malo dete kada se uplasi da se pod krevetom nalazi babaroga ono ce skociti sa tog kreveta i uplasice se kao da se pod krevetom stvarno nalazi babaroga... i onda sam pomislio kakav li tek mocan uticaj na coveka ima kad on veruje da postoji neko koji sve vidi, sve pamti, sve moze, odnosno kad veruje u Boga... onda sam poceo da vise paznje obracam na religiju i polako sve vise i vise verovao
И рече Господ:
(Зач. 74).
1. У онај час приступише ученици Исусу говорећи: Ко је. дакле, највећи у Царству небескоме?
2. И дозва Исус дијете, и постави га међу њих,
3. И рече: Заиста вам кажем, ако се не обратите и не будете као дјеца, нећете ући у Царство небеско.
(СВЕТО ЈЕВАНЂЕЉЕ ОД МАТЕЈА)
![]()
емануиле како да почнем да верујем?
this is pointless
Zasto ne vjerujete u Boga?
Moja zena vjeruje, zar mi je potreban još neki razlog
Neki ne vjeruju u jednog Boga zato što vjeruju da sve u kosmosu nekako ide u krug. Iako je dokazano da se svemir širi...
To nema veze s mozgom. Na koji nacin sta ide u krug? Kakve veze sirenje svemira ima sa tim da nesto ide u krug? Opet ti sa nebuloznim komentarima. Ljudi ne vjeruju u boga jer razmisljaju racionalno. Ne vjeruju u gluposti koje im serviraju ljudi koji o bogu ne mogu da znaju vise od onog sto su sami izmislili. Ne razumijem kako to nekom moze da bude nejasno.
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
Кад се нешто шири то не значи да иде у круг.
А шта то значи рационално?Да смо ми са умом створени од неке силе која је бесловесна.Па то је тек нерационално.
Може да буде нејасно у смислу да ти који говорре о БОГУ можда су БОГА видјели,чули,осјетили,опипали....Ако ми нисмо у стању да то исто доживимо то не значи да БОГА нема.
Ако су Га видјели значи да Га има него не искључујем могућност да неко може и да умисли да је видио БОГА.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks