Quote Originally Posted by sky View Post
Posto su medju navijacima sve mozgovi neogranicenih razmjera. Pogotovo medju vodjama i glavnima... sve intelektualci sirokog glasa. Sve i da su intelektualci, ne valja ih samo slijediti i ne zapitati se ima li nesto smisla ili nema. A s obzirom da su vodje i ti sto govore sto i kako treba da se radi u vecini slucajeva kakvi klosari, sitni i krupniji kriminalci, wannabe neko vazan, onda se pogotovo treba zapitat u ispravnost necega. Naravno postoji izuzteaka. Ja navijace shvatam, i mislim da je to i esenca navijanja, kao grupu gradjana koja bodri svoj tim i tacka. Ne bodri druge timove zato sto neko kaze da je to tradicija, ne bavi se politikom, ne bojkotuje svoj tim iz nekih licnih sujeta vodja, ne vodi se obicajem da navijaca druge ekipe u svom gradu treba pretuc (pa cak i do smrti), nego jednostavno navija za svoj tim. Srecom, vecina navijaca i jeste takva.
Al opet, ja sam jedan ogranicen mozak u odnosu na gospodu:

Znaci, podrzavam da navijaci Partizana idu u Budvu, ali ne razumijem stvarnu poentu da navijaci Zvezde idu u Budvu da navijaju za Olympiacos i protiv Budve.
ti vidish i sam da nemash pojma,al fino sklopljen tekst,pa moze i proci kod neobavijestenih nemam namjeru da se raspravljam sa tobom,posto jednostavno ne znash,i to nije nista loshe,jer jednostavno nisi u tome...prvo,nemash pojma okle ta prijateljstva,koji dogadjaj je predhodio tome,na osnovu chega je to prijateljstvo sklopljeno,i nikakav vodja ne moze naredit nekom ciganu da ide ili ne ide,ali to je malo dublja problematika oko koje ti nemash blage veze...vezano za bojkot,lupio si glupost 21 vijeka,al dobro,prepoznacesh je vremenom...hahaha,ovo za sukob ne bih komentarisao,jel jelte,to je samo na balkanu ..vecina navijacha jeste takva?? hahaha,da sigurno,u tvojoj glavi,kad prodresh u sushtinu navijanja,vidjecesh i shvaticesh sta si nalupetao odje...sto se tiche postavljenog klipa,cisto informativno,posto ti kazes da je vecina navijaca super,dovoljno ti je da pogledas upravo taj dokumetarac koji si postavio,a koji se odvija na chetiri strane svijeta,i vidjecesh da ti navijachi o kojim ti prichash su veeeelika manjina,jer se oni u tom svijetu smatraju,upravo onakvim kakvim ti smatrash ekstremnije navijache...PENALCHINE...
p.s. koji ***** cigani imaju sa budvom?? niti zive u budvu,niti ista slichno..uostalom,i vi iz pg,mrzite sve sto nije iz pg,kako vi to nazivate indijanci..pa zasto ne bi i mogli cigani cije prijateljstvo sa olimp je povezano mnogim stvarima koje nisu za net,i o kojim ti mozesh samo da mashtash da saznash.
sve najbolje.