Page 14 of 19 FirstFirst ... 4101112131415161718 ... LastLast
Results 326 to 350 of 462

Thread: tragedije

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Pada kiša, sumrak, vanjska rasvjeta jako jako slaba........neka njega i njegovih svijetla......

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by berekina View Post
    Pada kiša, sumrak, vanjska rasvjeta jako jako slaba........neka njega i njegovih svijetla......
    sumrak je vec vrijeme kad se i regularno palilo svijetlo, kad pada kisa i nije nesto auto mnogo uocljivje, vidis ti auto (malko slabije nego sa farovima) samo je uocljivije koje je auto u saobracaj a koje nije (sto opet kad bi se covjek oslanjao na to ako naleti neko auto koje nema upaljena svijetla...onako bi bio oprezan na svako auto a ovako samo na ova sa svijetlom pa kad naletis na nekog sto je zaboravio ) a kad je vanjska rasvjeta slaba koriste se farovi, ne zbog drugih nego prvenstevno zbog sebe da ti vidis kad je slaba rasvjeta

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Kad je losa vidljivost (kisa magla itd.) i prije se palilo svijetlo.
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    4 Posts

a na ljeto cete u istom momentu opaziti sivi metalik auto na 150m-200m kako vam ide u susret sa i bez svjetala? na zimu cete prilikom susnjezice na istu udaljenost u istom momentu sa i bez svjetla opaziti auto bijele boje ?
    nema sanse ili ste nadljudi i vama nikakvi zakoni nista ne mogu.
    i bas zato sam za to da su oborena svjetla stalno upaljena a ne da razmisljam sta je sumrak ili smanjena vidljivost (je li to na 100m ili 60m ili 200m) meni ili nekome drugome.
    " Damn the cargo, we'll be on our way tonight "

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

vala ako ljeti ne vidis auto na 150-200m koje god boje bio onda zlo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A kad je veliki, veliki pljusak nije baš da ga vidiš malko slabije nego sa farovima....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Njivice_Orano_Nepreorano View Post
    a na ljeto cete u istom momentu opaziti sivi metalik auto na 150m-200m kako vam ide u susret sa i bez svjetala? na zimu cete prilikom susnjezice na istu udaljenost u istom momentu sa i bez svjetla opaziti auto bijele boje ?
    i bas zato sam za to da su oborena svjetla stalno upaljena a ne da razmisljam sta je sumrak ili smanjena vidljivost (je li to na 100m ili 60m ili 200m) meni ili nekome drugome.
    Upravo tako!!!!!!

Bolje spriječiti nego liječiti!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Quote Originally Posted by berekina View Post
    A kad je veliki, veliki pljusak nije baš da ga vidiš malko slabije nego sa farovima....
    Kad je veliki pljusak policija treba da kazni one koji ne upale farove a ne da sjedi u kolima uz ukljuceno grijanje i ne izlazi da ne bi pokisli Zakonom je vrlo lako definisat da su svijetla obavezna tokom kise magle i slicno.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    Kad je veliki pljusak policija treba da kazni one koji ne upale farove a ne da sjedi u kolima uz ukljuceno grijanje i ne izlazi da ne bi pokisli Zakonom je vrlo lako definisat da su svijetla obavezna tokom kise magle i slicno.
    potpuno se slazem, preko ljeta kad kise ima jednom u 2 mjeseca krajnje je nepotrebno paliti svijetla, maltene ih i ne vidis da su upaljena kako nemaju efekta

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ako ljeti ne vidis auto na 200m ja se pitam kako si prosao ljekarski pregled kad su ti izdavali/produzivali vozacku

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    4 Posts

Quote Originally Posted by Goran_m_pg View Post
    Ako ljeti ne vidis auto na 200m ja se pitam kako si prosao ljekarski pregled kad su ti izdavali/produzivali vozacku
    Izvrces. Ne nosim naocale, i sasvim normalno vidim, ali vidim da ili ne vozis godisnje malo vise od 200 km, ili ne primjecujes neke osnovne stvari u saobracaju.
    Dakle, sivi asfalt, metalik sivi auto, u pokretu, isparenja na asfaltu, sunce jako visoko, nema oblacka, pravina : nije ista daljina primjecivanja istog kad vozi sa ili bez svjetala. Taj isti auto ces primjetit najmanje 2 sekunde prije sa upaljenim svjetlima nego da je isti auto sa ugasenim svjetlima. I to da si vozio malo vise, jednom bi sigurno primjetio. Ovo pricam iz iskustva.
    A ti se pitaj sto god oces. Ali ne dok vozis. Dok vozis : gledaj, osmatraj, analiziraj. Pusti price i muzike to je samo dekocentracija vozaca.

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Ne znam evo ja sam ljetos isao toliko puta iz CG u Srbiju (gdje ne vazi taj zakon) i nikad nisam primijetio razliku u "daljini primjecivanja"...cak ni onda kada je padala kisa i slicno.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    Ne znam evo ja sam ljetos isao toliko puta iz CG u Srbiju (gdje ne vazi taj zakon) i nikad nisam primijetio razliku u "daljini primjecivanja"...cak ni onda kada je padala kisa i slicno.
    Meni je MNOGO lakse uociti auto sa upaljenim svjetlima nego bez. I kod nas se desi da neko ne upali svjetla, i tek kad naidjem na takav auto shvatim koliko ga je lakse spaziti kad su svjetla upaljena.
    BEFORE SEX u help each other get naked. AFTER SEX u only dress yourself. Noone helps u once ur fcked

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Izvrces. Ne nosim naocale, i sasvim normalno vidim, ali vidim da ili ne vozis godisnje malo vise od 200 km, ili ne primjecujes neke osnovne stvari u saobracaju.
    Dakle, sivi asfalt, metalik sivi auto, u pokretu, isparenja na asfaltu, sunce jako visoko, nema oblacka, pravina : nije ista daljina primjecivanja istog kad vozi sa ili bez svjetala. Taj isti auto ces primjetit najmanje 2 sekunde prije sa upaljenim svjetlima nego da je isti auto sa ugasenim svjetlima. I to da si vozio malo vise, jednom bi sigurno primjetio. Ovo pricam iz iskustva.
    A ti se pitaj sto god oces. Ali ne dok vozis. Dok vozis : gledaj, osmatraj, analiziraj. Pusti price i muzike to je samo dekocentracija vozaca.
    Ok, nije ista, ali ti ama bas nista ne znaci kad ga ti i na 300m(i vise) vidis bez oborenih a oces li ga vidjet na 400 sa svijetlima mi se cini potpuno nebitno, jer ti imas vremena da regaujes koliko oces i da isplaniras oces li preticat ili sta ces radit, a oces li vidjet nekoga u berane dok se vozis po pg je ...
    Last edited by Goran_m_pg; 18-11-09 at 18:55.

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    4 Posts

Dva vozila, oba po 80 km/h, jedan prema drugom, to ti je 1 333 metara/minut x 2, dakle 2 666 m/m se umanjuje udaljenost između jednog i drugog auta u minuti. 300 m između oba auta je 8-i (otprilike) dio ove udaljenosti, dakle 8-i dio minute ti je 7.5 sekundi do susreta. Je li se slazemo da je dvije sekunde u ovom slucaju i te kako znacajno ?

Thanks Thanks Given 
    31
    Thanks Thanks Received 
    990
    Thanked in
    534 Posts

Dva vozila, oba po 80 km/h, jedan prema drugom, to ti je 1 333 metara/minut x 2, dakle 2 666 m/m se umanjuje udaljenost između jednog i drugog auta u minuti. 300 m između oba auta je 8-i (otprilike) dio ove udaljenosti, dakle 8-i dio minute ti je 7.5 sekundi do susreta. Je li se slazemo da je dvije sekunde u ovom slucaju i te kako znacajno ?
    matematika i fizika, nauke koje postujem, tebi rep +

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

:mad: aj eto ti rep i od mene zbog matematike, ali isto mislim da nije neka razlika ljeti kad uprzi sunce jel auto upalilo oborena ili ne, sitna je razlika u udaljenosti nije 100m al dobro, upravu si donekle

Thanks Thanks Given 
    40
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    51 Posts

Tu nema shto da se pogadjate, jes-nije, i meni smeta u avgust da se grijem preko svega i od farova, ali oficijelno i najzvanichnije je ustanovljeno da je spotanje auta i preko dana bolje, kad su svijetla u on polozaju! , tj. dobija se koja desetinka/sekunda, i to je dovoljno da se spasi koji zivot.

A i u Srbiji to startuje od nove mislim.
    ><

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Ko je to ustanovio?! Imas link?! OK ja se slazem da auto sa svjetlima jeste desetinku uocljivije, ali ajde da ofarbamo svi onda auta u roze drecavu fluorescentnu boju jer je to jos uocljivije i najbezbjednije...i ne trosi vise goriva. Toliko godina bas nikome nije palo na pamet da se svijetla pale danju ali ajde vidjela zaba da se i konj potkiva...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Samo da podsjetim da je kazna za svijetla 30e koju sam 2 puta platio:mad:,ali ne sto namjerno nisam htio palit svijetla vec sto sam zaboravio.

Meni nije jasno zasto sam placao za pojas 15e.Zasto boli **** policiju i drzavu sto ja ne vezem pojas?Moja guzica,moja glava,moje auto...sto njih briga ocu li se ja vezat,osim sto je to ocigledno radi para

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Nino_pg View Post
    Samo da podsjetim da je kazna za svijetla 30e koju sam 2 puta platio:mad:,ali ne sto namjerno nisam htio palit svijetla vec sto sam zaboravio.

Meni nije jasno zasto sam placao za pojas 15e.Zasto boli **** policiju i drzavu sto ja ne vezem pojas?Moja guzica,moja glava,moje auto...sto njih briga ocu li se ja vezat,osim sto je to ocigledno radi para
    To samo zna onaj koji je imao udes a vezao je pojas zbog kazni i prezivio nesto sto ovako mozda i nebi

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

To samo zna onaj koji je imao udes a vezao je pojas zbog kazni i prezivio nesto sto ovako mozda i nebi
    e za pojas ne bih tako rekao..neke je glave kostao..a nekima je dobro ucinio..nekad je bolje da nije stavljen pojas...sve zavisi od slucaja i vrste udesa...za gradsku voznju ne vidim potrebu za pojasom....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Jes,isto su vezale pojas ova majka i cerka na trotoar u Bar,pa ih pocisti ova zena.Tj. ako ti je sudjeno,ne moze te nista spasit.A znam momka sto zamalo nije poginuo zbog vezanog pojasa

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Od pojasa ti ne moze bit nista, a bez njega airbag je opasna stvar.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    5 Posts

Arrow

E nisam vjerovao da cu procitat odje da je pojas kroz STETAN i NEPOTREBAN... Imate klipova po netu, pa pogledajte sto uradi airbag od covjeka koji nije imao pojas, a neko ga je cuknuo u grad pri 50km/h...
    Quote Originally Posted by Nk-001
    Mozes li postaviti temu umjesto mene jer ja nesto ne mogu.. ?

Kupujem Nokiu e52 ?

Page 14 of 19 FirstFirst ... 4101112131415161718 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)