Page 13 of 19 FirstFirst ... 391011121314151617 ... LastLast
Results 301 to 325 of 462

Thread: tragedije

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Pa ako je zagadjena znaci treba jos vise da je zagadimo jel?

Poenta je u tome da ce svijetla mozda (i to veliko mozda) spasiti neciji zivot a vece zagadjenje ce sigurno ubiti nekoga ili ga nacinjet bolesnim da mu zivot 5 para ne valja.

Valjda je razlika jasna.

Super ajde da postujemo 60 po ledu i bicemo bezbjedni, kakvo razmisljanje.
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by JOLE View Post
    Što bi ovo na naslovnu cafea ? Čuh na dnevnik noćas kao posjetioci cafemontenegra su ogorčeni video klipom u kome se dva autobusa puna đece trkaju:

Redakciji CdM-a se obratio čitalac koji se predtsavio kao zabrinuti roditelj sugerišući na veoma zanimljiv link na youtube-u.

Kako je navedeno u mailu, dva autobusa lokalnog prevoznika su se trkala Bokokotorskim zalivom a u bar jednom se vidi da je bilo djece.

Procijenite sami.

http://www.cafemontenegro.com/index....=22&news=96468
    ovo je najjaci klip koji sam do sad vidio i ne vidim sto je vozac ovdje pogrijesio, jedino da se pojavio neki kreten koji vozi 150 na sat i na kraju bi ispao vozac autobusa kriv...
    ?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by nookie View Post
    ovo je najjaci klip koji sam do sad vidio i ne vidim sto je vozac ovdje pogrijesio, jedino da se pojavio neki kreten koji vozi 150 na sat i na kraju bi ispao vozac autobusa kriv...
    Kad vozim, dobro pazim gdje preticem, i ne iskoristavam bas svaku isprekidanu, osim ako je dovoljno duga i pregledna, iako imam neuporedivo brzi auto od ovog autobusa. Ako vozis cesto treba pretpostaviti da iz suprotnog smjera ide neki kreten kojemu se ne zivi, pa treba preventivno djelovati, ako zelis da podjes u penziju.

Ovom autobusu je trebalo preko 10 sekundi da pretekne drugi. Ne treba formula 1 da mu ide iz suprotnog smjera da bude skripe guma i nezgodne situacije. Dovoljno je i yugo 45 koji vozi isto koliko i ovaj divljak koji pretice.
    BEFORE SEX u help each other get naked. AFTER SEX u only dress yourself. Noone helps u once ur fcked

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    5 Posts

Arrow

NSX, o kakvom zagadjenju pricas? Kolika je potrosnja goriva veca jer su svijetla upaljena?
    Quote Originally Posted by Nk-001
    Mozes li postaviti temu umjesto mene jer ja nesto ne mogu.. ?

Kupujem Nokiu e52 ?

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    4 Posts

@NSX: Veca je potrosnja goriva kad neko od 80 kila sjedi pored tebe u kolima a nemas upaljena svjetla nego kad sam vozis sa upaljenim svjetlima. Jedna H7 sijalica vuce 55W na 12 volti, a klasicna kucna sijalica 75w na 220 volti tako da se ne bih slozio da trosi vise. Opet koliko ta jedna sijalica ili 1000 sijalica uzme na otpad mjesta ? Minorno. Ne ulazim u problem ekoloske svijesti gradjana/opstine, posto je to opet jako malo prisutno kod nas i to je offtopic. Ja i dalje ne razumijem odbranu stava da je bacanje para paliti svijetlo danju i da to nije za nasu sredinu. O je i te kako je. Ako je razlog da si zaboravan, dva releja nisu skupa (jeftinije nego kazna za nepaljenje svijetla). Ako mislis da ces od tih sijalica napravit vece zagadjenje, onda ajde da ne idemo u WC, da ne koristimo PVC ambalazu, da kupimo svi krave i da muzemo da ne uzimamo tetrapake itd itd. A nije tacno da ce krava past sa neba, oho ti ko da ne vozis po cg putevima, tamo oko Niksica, pa put Trebinja, pa put Novoga - meni redovno i krave i koze izlecu.
    Ajmo dalje : takmicenje autobusa ili ne, preticanje dozvoljeno ili ne, u svakom slucaju stil voznje je : agresivan. Koliko je propisano odstojanje izmedju autobusa ? Polazivsi od toga. U pokretu kad pukne guma autobusu, obavezno se naginje na stranu na kojoj je pukla guma. Onaj dio gdje su se preticali sa kontra strane ima ogranicenje 70 km/h ako se dobro sjecam. Dakle, ako je preticani autobus vozio 70 km/h po kom osnovu je ovaj morao da pretice ? I kojom brzinom je morao da pretice ? Ne ulazim u to ko su putnici. Ulazimo u nacin voznje.
    Sto ti zoves da se vozimo na ledu 60 km/h ? Skaces iz ekstrema u ekstrem. Ako nisi pri sebi vozit ces tom brzinom. Ako si pri sebi neces. Znas za termin : prilagoditi brzinu uslovima na putu. Uglavnom kad postoje mogucnosti za takva stanja, stavljaju se posebna ogranicenja.
    " Damn the cargo, we'll be on our way tonight "

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

pa gledaj ovako ako vozila prosjecno trose 10 kW snage da bi se kretala a svijetla trose i do 300 W (sobne sijalice su po 100 W a farovi moraju biti jaci plus ih ima 2 naprijed i 2 nazad) to je 3% vise, sto nikako nije malo mislim na sva zvona vicu stedite struju stedite struju kampanje i cuda a ovamo obavezni farovi danju pa ko je tu lud

i jos nesto sto se bezbjednosti tice ja sam se 5 puta do sada imao zakucat u nekoga jer su im stopovi odmah do zadnjeg svijetla i kad je jako sunce izuzetno tesko se vidi da je on ispred pritisnuo kocnicu...siguran sam da je svako imao bar neku takvu situaciju

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Zakon kaže da svijetla trebaju biti upaljena. Ko ih nema biti će kažnjen i gotova priča.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    5 Posts

Arrow

Quote Originally Posted by NSX View Post
    pa gledaj ovako ako vozila prosjecno trose 10 kW snage da bi se kretala a svijetla trose i do 300 W (sobne sijalice su po 100 W a farovi moraju biti jaci plus ih ima 2 naprijed i 2 nazad) to je 3% vise, sto nikako nije malo mislim na sva zvona vicu stedite struju stedite struju kampanje i cuda a ovamo obavezni farovi danju pa ko je tu lud

i jos nesto sto se bezbjednosti tice ja sam se 5 puta do sada imao zakucat u nekoga jer su im stopovi odmah do zadnjeg svijetla i kad je jako sunce izuzetno tesko se vidi da je on ispred pritisnuo kocnicu...siguran sam da je svako imao bar neku takvu situaciju
    Sijalice za auto su od 55W pa na dalje... Maksimum 100W, to su sijalice za duga, a oborena svijetla su slabija (55W)...

Dakle, prednji farovi trose 100W, a zadnji ne trose ni 50W... Neka je ukupno to 150W... Prosjecna snaga ti je oko 40kW (60KS)... E vidi sad kolika je zanemarljiva potrosnja sijalica u odnosu na proizvedenu snagu..

Kupujem Nokiu e52 ?

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    4 Posts

Struja u kolima <> struja u stanovima/kucama/domacinstvu. To je potpuno nebitno, presao si stanovista o bezbjednosti upotrebe oborenih svjetala u toku dana na potrosnju struje u domacinstvima.

To sto si se imao zakucati, opet se vracam na prethodni post - drzanje odstojanja. A to sto svakakvi prolaze tehnicke preglede sa jednim stop svjetlom i poluispravnim kocnicama to necu komentarisati. I opet se vracam : Zakon se ne postuje niti sprovodi. A treba ici od toga da onaj ko ga sprovodi treba da ga postuje pa onda da ga sprovodi. I da vidis koliko ce mladih u jarak da zavrsi.

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

gdje je prosjecna snaga 40 kW? Za auto koje se krece prosjecno 60 km/h nije ni 10 kW, sa 40 kW ti vec ides skoro 160 km/h...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Njivice_Orano_Nepreorano View Post
    ... Onaj dio gdje su se preticali sa kontra strane ima ogranicenje 70 km/h ako se dobro sjecam. Dakle, ako je preticani autobus vozio 70 km/h po kom osnovu je ovaj morao da pretice ? I kojom brzinom je morao da pretice ?...
    Prvo kako znas da je preticani autobus vozio 70, drugo ne pretice se samo jer neko sporo vozi, i trece sve i da je vozio 70 (sa tim ogranicenjem) u autoskole se uce ljudi da preticanje treba sto prije (citaj brze) i sigurnije odradit, sad ne znam kakav je zakon, smije li se povecati brzina tokom preticanja iznad ogranicenja, citao sam negdje kao da smije samo u slucaju kad je to nuzno uciniti kako bi se sigurno zavrsilo vec otpoceto preticanje...

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Struja u kolima <> struja u stanovima/kucama/domacinstvu. To je potpuno nebitno, presao si stanovista o bezbjednosti upotrebe oborenih svjetala u toku dana na potrosnju struje u domacinstvima.

To sto si se imao zakucati, opet se vracam na prethodni post - drzanje odstojanja. A to sto svakakvi prolaze tehnicke preglede sa jednim stop svjetlom i poluispravnim kocnicama to necu komentarisati. I opet se vracam : Zakon se ne postuje niti sprovodi. A treba ici od toga da onaj ko ga sprovodi treba da ga postuje pa onda da ga sprovodi. I da vidis koliko ce mladih u jarak da zavrsi.
    Vidi jednu stvar za 90% saobracajnih nesreca kod nas je kriv alkohol i nikakva svijetla to nece promijenit. Super sto je za tebe nebitno sto nam se drzava 3% vise zagadjuje od vozila A nema to veze toliko sa drzanjem odstojanja koliko na reflexno oslanjanje na to da cu mu vidjet stop...po tebi su isti nepotrebni i dovoljno je samo drzat odstojanje?!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Vidi jednu stvar za 90% saobracajnih nesreca kod nas je kriv alkohol i nikakva svijetla to nece promijenit. Super sto je za tebe nebitno sto nam se drzava 3% vise zagadjuje od vozila A nema to veze toliko sa drzanjem odstojanja koliko na reflexno oslanjanje na to da cu mu vidjet stop...po tebi su isti nepotrebni i dovoljno je samo drzat odstojanje?!
    Zar nije malo glupo sto pokusavas da nam dokazes da cemo imati vise stete od zagadjenja i trovanja u buducnosti od koristi koju sad dobijamo izbjegavanjem nezgoda?

Zar mislis da je CG uradila studiju u vezi sa upaljenim svjetlima? Naravno da nije, mada to svako zna. Mi smo to pravilo samo usvojili, jer su STUDIJE pokazale da je vise koristi od stete...
    BEFORE SEX u help each other get naked. AFTER SEX u only dress yourself. Noone helps u once ur fcked

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    4 Posts

Quote Originally Posted by Goran_m_pg View Post
    Prvo kako znas da je preticani autobus vozio 70, drugo ne pretice se samo jer neko sporo vozi, i trece sve i da je vozio 70 (sa tim ogranicenjem) u autoskole se uce ljudi da preticanje treba sto prije (citaj brze) i sigurnije odradit, sad ne znam kakav je zakon, smije li se povecati brzina tokom preticanja iznad ogranicenja, citao sam negdje kao da smije samo u slucaju kad je to nuzno uciniti kako bi se sigurno zavrsilo vec otpoceto preticanje...
    Ne znam, polazim od dvije pretpostavke ;
    1) vozaci vole da voze na granici ogranicenja, kad poznaju ogranicenje i kad uslovi puta to dozvoljavaju
    2) vozaci su iz firme Blue Line, koja je iz Herceg-Novog, a dio puta je pod opstinom Herceg-Novog (od Debelog Brijega pa do Morinja ili Risna, sad ne mogu da se sjetim, je dio puta koji se vodi na HN opštinu)

A sad ti meni navedi, iz kog razloga je ovaj autobus trebao u ovom slucaju da pretekne prvi autobus ?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    5 Posts

Arrow

gdje je prosjecna snaga 40 kW? Za auto koje se krece prosjecno 60 km/h nije ni 10 kW, sa 40 kW ti vec ides skoro 160 km/h...
    100W od 10kW je 1%... Ako je toliko vece zagadjenje, neka je... Bolje ljeti iskljuciti klimu uvece i otvoriti prozore u auto... Vise bi ustedio nego sto cijele godine drzis upaljena svijetla...

Kupujem Nokiu e52 ?

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    4 Posts

Drzava je propisala sa koliko alkohola smijes da vozis. Da li drzava tu intervenise ? Ja mislim da ne. Intervenise samo ovaj broj udesa i stradalih koji raste. Da li si ti to sracunao da je alkohol uzeo toliki udio u udesima ? Po meni, alkohol je indirektan uzrok. Zasto ? Pa zbog njega slabije reagujes, slabije uocavas, slabije procenjujes a samim tim i prilagodjavas nacin voznje uslovima puta. Ovo su direktni uzroci : nisam vidio, nisu radile kocnice, izletela guma iz kamiona i uletela u auto, nisam procenio duzinu i brzinu itd, itd....

I kad znam sta me sve okruzuje, onda se oslanjam na refleks odstojanja prije no na ispravnost stop svjetla. I poslije svi trubite sto vozim 40m iza auta ispred mene. Sve to ima svoje.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne znam, polazim od dvije pretpostavke ;
    1) vozaci vole da voze na granici ogranicenja, kad poznaju ogranicenje i kad uslovi puta to dozvoljavaju
    2) vozaci su iz firme Blue Line, koja je iz Herceg-Novog, a dio puta je pod opstinom Herceg-Novog (od Debelog Brijega pa do Morinja ili Risna, sad ne mogu da se sjetim, je dio puta koji se vodi na HN opštinu)

A sad ti meni navedi, iz kog razloga je ovaj autobus trebao u ovom slucaju da pretekne prvi autobus ?
    Ako ne krsi nesto od navedenog, ne treba mu razlog

citat iz crnnogorskog zakona o bezbjednosti u saobracaju
    Vozač ne smije vozilom da otpočne preticanje ili obilaženje:
    -ako bi se za vrijeme preticanja vozilom kretao po neisprekidanoj uzdužnoj liniji koja razdvaja saobraćajne trake ili ako bi vozilom prešao preko te linije;
    -kolone vozila
    -ako je vozač koji se kreće iza njega otpočeo preticanje
    -ako je vozač koji je ispred njega na istoj saobraćajnoj traci dao znak da namjerava da pretekne ili obiđe vozilo koje je ispred njegovog vozila ili da obiđe drugu prepreku na putu
    -ako saobraćajna traka kojom namjerava da izvrši preticanje nije slobodna na dovoljnom rastojanju tako da bi, vodeći računa o razlici između brzine kretanja svog vozila za vrijeme preticanja i brzine kretanja drugih učesnika u saobraćaju koje namjerava da pretekne, preticanjem ugrozio bezbjednost saobraćaja ili omeo saobraćaj iz suprotnog smjera
    -ako po izvršenom preticanju ili obilaženju ne bi ponovo mogao da zauzme položaj na saobraćajnoj traci kojom se kretao prije preticanja ili obilaženja i to bez ometanja ili ugrožavanja ostalih učesnika u saobraćaju, osim kada za preticanje ili obilaženje koristi saobraćajnu traku koja je zabranjena za saobraćaj vozila iz suprotnog smjera
    -saobraćajnom trakom koja je namijenjena prinudnom zaustavljanju vozila.
    Vozač koji pretiče dužan je da svoje vozilo drži na potrebnom rastojanju od vozila koje pretiče, tako da ga ne ometa niti ugrožava u saobraćaju.
    Last edited by Goran_m_pg; 18-11-09 at 13:13.

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Quote Originally Posted by Balsa View Post
    Zar nije malo glupo sto pokusavas da nam dokazes da cemo imati vise stete od zagadjenja i trovanja u buducnosti od koristi koju sad dobijamo izbjegavanjem nezgoda?

Zar mislis da je CG uradila studiju u vezi sa upaljenim svjetlima? Naravno da nije, mada to svako zna. Mi smo to pravilo samo usvojili, jer su STUDIJE pokazale da je vise koristi od stete...
    A ko je rekao da imamo koristi? Pogledaj statistiku od 2004. do 2009. a 2005. su uvedena svijetla...

evo ti detaljna studija koja je uradjena u USA(Vladin sajt je u pitanju znaci ne Janko i Marko) a te "studije" koje su radjene po Svedskoj i Norveskoj ne bih kod nas uzimao u obzir a tamo su takodje uticali i drugi faktori.

http://www.regulations.gov/search/Re...ontentType=pdf

Quote Originally Posted by Igi View Post
    100W od 10kW je 1%... Ako je toliko vece zagadjenje, neka je... Bolje ljeti iskljuciti klimu uvece i otvoriti prozore u auto... Vise bi ustedio nego sto cijele godine drzis upaljena svijetla...
    Samo spustas 2 puta minimalno je 110W samo za naprijed a gdje su oni zadnje koje moraju biti bar po 20-30 A kroz CG se vozi 200.000 vozila, ako se ti slazes da jos 2.000 treba bespotrebno da zagadjuje okolinu onda OK.

Drzava je propisala sa koliko alkohola smijes da vozis. Da li drzava tu intervenise ? Ja mislim da ne. Intervenise samo ovaj broj udesa i stradalih koji raste. Da li si ti to sracunao da je alkohol uzeo toliki udio u udesima ? Po meni, alkohol je indirektan uzrok. Zasto ? Pa zbog njega slabije reagujes, slabije uocavas, slabije procenjujes a samim tim i prilagodjavas nacin voznje uslovima puta. Ovo su direktni uzroci : nisam vidio, nisu radile kocnice, izletela guma iz kamiona i uletela u auto, nisam procenio duzinu i brzinu itd, itd....

I kad znam sta me sve okruzuje, onda se oslanjam na refleks odstojanja prije no na ispravnost stop svjetla. I poslije svi trubite sto vozim 40m iza auta ispred mene. Sve to ima svoje.
    Ne ne alkohol je vrlo direktan uzrok, i najveci. Alkohol ce te natjerat da vozis brzo i nepromisljeno a brza voznja te nece natjerat da se opjanis.

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    4 Posts

Quote Originally Posted by Goran_m_pg View Post
    Ako ne krsi nesto od navedenog, ne treba mu razlog

citat iz crnnogorskog zakona o bezbjednosti u saobracaju
    5 red - nije dobro procijenio ni duzinu ni brzinu. Kad je krenuo u preticanje i nakon izvesnog vremena, autobus koji je preticao je prikocio/usporio (vide se upaljena stop svetla) i onda je on nastavio preticanje. Inace su mogli do krivine da vozi svak u jednu traku pa kud koji mili moji. Elem, pogledaj nagib krsta kad ulazi u krivinu i procijeni brzinu kojom je usao u krivinu.

Da li ima stavka u zakonu o agresivnoj voznji ?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    5 Posts

Arrow

Samo spustas 2 puta minimalno je 110W samo za naprijed a gdje su oni zadnje koje moraju biti bar po 20-30 A kroz CG se vozi 200.000 vozila, ako se ti slazes da jos 2.000 treba bespotrebno da zagadjuje okolinu onda OK.
    Pa ne zagadjuju oni 1% od ukupnog zagadjenja, nego 1% (neka bude i 2%) za vrijeme kada su svijetla upaljena preko dana... U zimskog periodu ih palis u 16h do ujutro do 6h, a ljeti od 20h pa do 7h...

Ja ovo sve racunam okvirno i metodom stap-kanap, a inace smatram da nije BESPOTREBNO, kad smo vec kod toga

Kupujem Nokiu e52 ?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Od 2004 ima više udesa i iz razloga šta ima više vozila u prometu, bjesnijih vozila i to je razlog rasta udesa.

Koliko puta vas neko prelazi i vi morate zakočiti da vas pređe i ubaci se ispred vas jer vam neko dolazi u susret

Kako dobro da su ovom što vam dolazi u susret upaljena svijetla pa možete prikočiti i pustiti b.d.lu da vas pređe.......i još to preko pune crte.....to ne ugrožava okoliš to ugrožava ŽIVOTE!!!!!!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Evo vam zakon pa trazite ko oce, ne mogu opet prolazit kroz njega
    Zakon_o_bezbjednosti_saobracaja_na_putevima_RCG.do c

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Quote Originally Posted by berekina View Post
    Od 2004 ima više udesa i iz razloga šta ima više vozila u prometu, bjesnijih vozila i to je razlog rasta udesa.

Koliko puta vas neko prelazi i vi morate zakočiti da vas pređe i ubaci se ispred vas jer vam neko dolazi u susret

Kako dobro da su ovom što vam dolazi u susret upaljena svijetla pa možete prikočiti i pustiti b.d.lu da vas pređe.......i još to preko pune crte.....to ne ugrožava okoliš to ugrožava ŽIVOTE!!!!!!
    Pa nisam bas siguran da ima (toliko) vise registrovanih vozila, a treba uzeti u obzir da su vozila iz godine u godinu mnogo sigurnija...

To sto moras da zakocis da te predje nema nikakve veze sa svijetlima. Ili ti vozis previse sporo ili on vozi previse brzo (a najcesce bude ovo drugo). I odakle sad izvuce punu crtu?! Btw prekoracenje brzine je dozvoljeno tokom preticanja, bar je nekad bilo(sto je sasvim normalno).

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Pa nisam bas siguran da ima (toliko) vise registrovanih vozila, a treba uzeti u obzir da su vozila iz godine u godinu mnogo sigurnija...

To sto moras da zakocis da te predje nema nikakve veze sa svijetlima. Ili ti vozis previse sporo ili on vozi previse brzo (a najcesce bude ovo drugo). I odakle sad izvuce punu crtu?! Btw prekoracenje brzine je dozvoljeno tokom preticanja, bar je nekad bilo(sto je sasvim normalno).
    Jesu vozila, ali nisu vozači, a ni ceeste!!!!!!!!!!!!!

To je jedan od mnogih primjera zato i spominjem punu crtu.

I ima veze sa svijetlima, ja kočim da se on ili ona mogu ubaciti jer iz drugog pravca dolazi neko ko mi je lakše uočljiv, baš iz razloga što su mu svijetla upaljena.

Evo za mene dovoljnog razloga

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Izvini ali ako ne vidis bez svjetala nekoga ko je tako blizu da moras da kocis da bi se taj sto te pretice ubacio...radi svoje i nase bezbjednosti ne sijedaj vise za volan

Page 13 of 19 FirstFirst ... 391011121314151617 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)