View Poll Results: Trebaju li vjerske zajednice koje ostvaruju ovako velike prihode, da plaćaju porez?

Voters
47. You may not vote on this poll
  • Da

35 74.47%
  • Ne

12 25.53%
Page 8 of 8 FirstFirst ... 45678
Results 176 to 186 of 186

Thread: Biznis u ime boga i mimo zakona

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by kenneth View Post
    Taj je ukrao od naroda koji je sam donirao. Okrenite se časkom na drugi stranu. To što on ima to je nula šta poslanici naši imaju, mislim na one što sjede na nama okrenutoj desnoj strani. Svaki put kada sam napisao na forumu odakle ovome ili onome sve one vile, hoteli i Mercedesi a prima 1000 eura, taj mi se post briše, jer sam navodio imena... E baš oni, kradu od vas i mene, mi im ništa ne doniramo osim što smo obavezni da plaćamo taj porez i umjesto da se uloži u poljoprivredu, obrazovanje, infrastrukturu, socijalne programi i izbavi ovaj narod od ivice siromaštva, pogledajte šta oni voze i šta imaju...
    Kenet necemo sad o bananama sporetima Marsu moru kralju farmericama no zavrsimo ovu temu ODJE pa onda otvori drugu ok !
    Ko nevoli Crnogorca ,vas se ambisa !!!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Taj je ukrao od naroda koji je sam donirao. Okrenite se časkom na drugi stranu. To što on ima to je nula šta poslanici naši imaju, mislim na one što sjede na nama okrenutoj desnoj strani. Svaki put kada sam napisao na forumu odakle ovome ili onome sve one vile, hoteli i Mercedesi a prima 1000 eura, taj mi se post briše, jer sam navodio imena... E baš oni, kradu od vas i mene, mi im ništa ne doniramo osim što smo obavezni da plaćamo taj porez i umjesto da se uloži u poljoprivredu, obrazovanje, infrastrukturu, socijalne programi i izbavi ovaj narod od ivice siromaštva, pogledajte šta oni voze i šta imaju...
    Obožavam ovu revoluciju.Ovu koja se ne dešava.Ovo nezadovoljstvo koje vrišti na sva usta,i ostaje kući,ušuškano u sigurnost doma,pokriveno iluzijama o nekoj pravdi na onoj strani ili u budućnosti.Ova divna,vesela hrabrost - na forumu i iza pseudonima.Hrabrost ljudi koji ne znaju što žele - ali žele to odmah.
    Ovo je drugi pokušaj da ova tema promijeni smjer,naravno - sa istim argumentima.Da te je interesovala rasprava,primijetio bi da se na prethodnim stranama upravo na kratko raspravljalo o tome,i da je momak koji je to tad pokrenuo odustao (pretpostavljam) jer je shvatio da takvih tema ima dovoljno na podforumu 'politika'.Nadam se da će se i ovaj pokušaj tako završiti,i da ćemo svi naučiti nešto novo.
    "And if they didn't believe me, they believe me now."

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

E vala ako ovo nije dobar BIZNIS onda sam ja Marko the Ma$a kraljevic !!!!

Tako će zadnjicu osvedočenog ljubitelja dece kako objavljuju novine Vranjske umesto „Micubiši karizme“ koja je prešla 200.000 kilometara, voziti terensko vozilo marke „Džip kompas 2.0 CRD sport“, vredan 26.341 evro.

Do stotke za 11 sekundi

Pogon 4x4,

Zapremina motora 1.968 ccm, Snaga motora 103 / 140 kW/ks,

Maksimalna brzina 189 km/h,

Od nula do 100 km/h za 11 sekundi

Gorivo bezolovni evrodizel,

Potrošnja u gradu 8,3 l/100 km, Potrošnja van grada 5,4 l/100 kmIpak skromni i uvek deci okrenut Pahomije nije kupio vozilo za sebe već, kako se navodi za potrebe eparhije, u kojoj smatraju da kupovina luksuzne drumske krstarice nije neprilična. Ovu odluku je podržao i Eparhijski savet, odnosno najviši vladičanski organ. „Na kupovinu terenca smo se odllučili zbog konfiguracije terena“, navode u Eparhiji vranjskoj, tako da će od sada Pahomije biti moći da dođe do lokalne dečice, ma gde ona bila.

Jesenjim shopingom vladika Pahmije se svrstao u gornji dom voznog parka vladika SPC koji po pravilu ne voze automobile jeftinije od 25.000 evra. Na vladičanskoj listi vode vladika Mileševski Filaret poznat i po tome što obožava mitraljeze, koji kako prenosi Blic vozi Folksvafgenov kombi od 40.000 evra, a istu vrednost ima i „Audi A6“ vladike šabačkog Lavrentija.

Ispred Pahomija je još Vladika Banatski Hrizostom koji vozi „Pasat trendlajn“ vredna 34.000 evra, dok su iza Pahomija vladike, valjevski i timočki Milutin i Justin. Sa sitroenima „C5“ vrednim 25.000. Skromno, hrišćanski.

Thanks Thanks Given 
    95
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    83 Posts

hmmmm Čika Džo, nećeš se naljutiti ako ti kažem da nisam čitao prethodne strane
    Prema tvojoj priči, tebi teže pada to što ti svještenici kupuju kola od nekih drugih para, nego što poslanici kupuju kola od tvojih para (ne mislim bukvalno)...
    Evo jednostavnog riješenja za ovu polemiku (koje naravno nikada neće stupiti na snagu)
    Da se pored svake crkvene kase zaposli zaduženo lice koje će izdavati fiskalne račune svima koji bi donirali crkvi i samim ti bi se znalo koliko je novca prikupljeno i koliko treba crkva da plati porez državi... Jeli to moguće riješenje?
    If you turn a man into a fish, you will catch him for a day

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

hmmmm Čika Džo, nećeš se naljutiti ako ti kažem da nisam čitao prethodne strane
    Prema tvojoj priči, tebi teže pada to što ti svještenici kupuju kola od nekih drugih para, nego što poslanici kupuju kola od tvojih para (ne mislim bukvalno)...
    Evo jednostavnog riješenja za ovu polemiku (koje naravno nikada neće stupiti na snagu)
    Da se pored svake crkvene kase zaposli zaduženo lice koje će izdavati fiskalne račune svima koji bi donirali crkvi i samim ti bi se znalo koliko je novca prikupljeno i koliko treba crkva da plati porez državi... Jeli to moguće riješenje?
    Ne,nije,ali postoje i jednostavnija rješenja.Recimo,porez na prihod,koji se obračunava od ukupnih prihodovanja crkve svakog kvartala ili pola godine,i plaćanje zajma državnog zemljišta. Naravno,nemam pojma o ekonomiji i porezima (i drago mi je zbog toga),ali ja bih preduzeo nešto tako.
    Naravno,i o ovome se pričalo,samo mi se čini da tad nisam učestvovao.
    "And if they didn't believe me, they believe me now."

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,945
    Thanked in
    1,460 Posts

I ovi popovi se vade na djecu sad. To je Americki sistem da koriste djecu kao izgovor kad nemaju argumenata. O tome je pricao i pokojni George Carlin.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    95
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    83 Posts

Quote Originally Posted by Cika_Dzo View Post
    Ne,nije,ali postoje i jednostavnija rješenja.Recimo,porez na prihod,koji se obračunava od ukupnih prihodovanja crkve svakog kvartala ili pola godine,i plaćanje zajma državnog zemljišta. Naravno,nemam pojma o ekonomiji i porezima (i drago mi je zbog toga),ali ja bih preduzeo nešto tako.
    Naravno,i o ovome se pričalo,samo mi se čini da tad nisam učestvovao.
    Eh, eto već vidim kako će da bukne svađa kako se ništa ne prijavljuje a voze se džipovi itd, itd... Ne bih da sada histerišem ali kome se ne sviđa to što crkva ne plaća porez, ona poreska uprava radi punom parom, pa može tamo da se žali koliko hoće...
    Izgleda da bi i humanitarne organizacije trebale da plaćaju porez jer i one dobrovoljno sakupljaju novac, ali prema toku naše diskusije, one bi toga trebalo ostati oslobođene, jer tamo niko ne vozi skupa kola, pretpostavljam...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Eh, eto već vidim kako će da bukne svađa kako se ništa ne prijavljuje a voze se džipovi itd, itd... Ne bih da sada histerišem ali kome se ne sviđa to što crkva ne plaća porez, ona poreska uprava radi punom parom, pa može tamo da se žali koliko hoće...
    Izgleda da bi i humanitarne organizacije trebale da plaćaju porez jer i one dobrovoljno sakupljaju novac, ali prema toku naše diskusije, one bi toga trebalo ostati oslobođene, jer tamo niko ne vozi skupa kola, pretpostavljam...
    Nego obrazati mislisli ti da nikao veze nema u humanitarne organizacije dje ide lova i da one ne placaju neke vrste dazbina drzavi ?????? Ti decko snijevas sad !

Thanks Thanks Given 
    95
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    83 Posts

E ne znam, mislim da humanitarne organizacije ne placaju porez uopste, nisam uopste upoznat sa time... Cekamo nekog da se javi da nam pojasni kako to ide...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

da bilo bi interesntno vidjet poresku upravu u recimo crvenom krstu karitasu i slicnim
    mada nisam siguran da u crnoj nam gori ima neka domaca humanitarna organizacija
    pa citav bogati svijet smanjuje svoj porez tako sto donira novac u humanitarne svrhe
    jednostavno neizvodljivo a to i drzava zna mislim bilo bi lijepo kad bi bilo moguce
    ali kakav bi efekat to napravilo nama narodu pa nikakav samo bi vlasti vozile ljepsa kola pravile vece vile itd
    Haec olim meminisse ivvabit
    http://1944killingfields.co.uk

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by ni na nebu ni na zemlji View Post
    da bilo bi interesntno vidjet poresku upravu u recimo crvenom krstu karitasu i slicnim
    mada nisam siguran da u crnoj nam gori ima neka domaca humanitarna organizacija
    pa citav bogati svijet smanjuje svoj porez tako sto donira novac u humanitarne svrhe
    jednostavno neizvodljivo a to i drzava zna mislim bilo bi lijepo kad bi bilo moguce
    ali kakav bi efekat to napravilo nama narodu pa nikakav samo bi vlasti vozile ljepsa kola pravile vece vile itd
    Prije nekolko su izzvizdali direktoricu ( qrats posred gzicu) Crvekkoga Krsta jer je sebe nabila platu strahovitu a uz to ofirali su da samo jedanmali djelis ide onijema kojima je potrebno ostalo se trosi na birokratiju i plate (paprene) i zato ce se imat jjaka kontrola nad lovom u CK i ostal eorgukoliko misle da rad ena ter. EU !

Page 8 of 8 FirstFirst ... 45678

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)