Page 15 of 28 FirstFirst ... 511121314151617181925 ... LastLast
Results 351 to 375 of 691

Thread: Zasto ne vjerujete u Boga?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by ihtus777 View Post
    А која је разлика између унверзалне силе и особе која је свемогућа?
    Pa razlika je u tome što je univerzalna sila prisutna u svim stvarima u prirodi i što ona sama ne posjeduje svoje tijelo niti obitava na nekom određenom mjestu.
    Sama riječ "osoba" ukazuje na individuu koja posjeduje tijelo. Želim reći da vi previše personifikujete Boga, a to je po meni omalovažavanje prema Bogu.
    "ˇDejémonos de andar de cumbre en cumbre y vayamos directo a combatir el alfabetismo, carajo!"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Aooo kako si ti tezak cojek ,p aisto su cinjeli oni sektasi u japan i ona sekta te se na kraj svi spale jerbo nece cekat sudnji dan ,isto tako su Isus i Pavle cinjeli ,isto tako Muhamed strahom i mlacenjem ubjedjivali ljudje u boga ! Narodj je bio nepismen i trazili su spas u bajke i pjesmice ada i sad da pitas one iz RS rekli bi da je serbska armija najjaca u Evropu vidis neki ih je ubijedio u to taman ka one druge da je Crna gora serbka zemlja i da Crnogrci ka narod ne postoje ,to ti je isti qrats drugo pakovanje ! Moc nagovaranja glupoga narpoda !
    Ko nevoli Crnogorca ,vas se ambisa !!!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Са хришћанског становишта БОГ јесте особа јер смо ми људи особе и да БОГ није особа ни ми људи не бисмо могли да будемо особе јер нас је БОГ створио,па да БОГ није нешто онда нам то не би ни могао дати.

Особа не мора да има тијело.Животиње имају тијело.Јесу ли оне особе?Нису.

Особа посједује личност а личност је категорија која индивидуализује неко биће и имати лик не значи имати и тијело.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by zvek_zivi View Post
    aooo kako si ti tezak cojek ,p aisto su cinjeli oni sektasi u japan i ona sekta te se na kraj svi spale jerbo nece cekat sudnji dan ,isto tako su isus i pavle cinjeli ,isto tako muhamed strahom i mlacenjem ubjedjivali ljudje u boga ! Narodj je bio nepismen i trazili su spas u bajke i pjesmice ada i sad da pitas one iz rs rekli bi da je serbska armija najjaca u evropu vidis neki ih je ubijedio u to taman ka one druge da je crna gora serbka zemlja i da crnogrci ka narod ne postoje ,to ti je isti qrats drugo pakovanje ! Moc nagovaranja glupoga narpoda !
    Имао је и Цицерон моћ говора и Хитлер и многи па им није то пошло за руком.

Ђе пише да су се Христос и Свети Павле спаљивали и да су тукли народ да вјерује?Нигдје.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ђе пише да су се Христос и Свети Павле спаљивали и да су тукли народ да вјерује?Нигдје.
    Oni to nisu radili, ali sljedbenici njihovog učenja jesu.
    "ˇDejémonos de andar de cumbre en cumbre y vayamos directo a combatir el alfabetismo, carajo!"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Нису никад јер је самоубиство велики гријех,гријех без покајања.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Нису никад јер је самоубиство велики гријех,гријех без покајања.
    Ne govorim ja o samoubistvu, nego o Vatikanu i inkviziciji. A nije se ni u pravoslavnim državama proveo dobro ko bi pisnuo protiv neke crkvene dogme nešto. Ili možda nisi vidio u filmu "Banović Strahinja", kad onaj pop blagosilja mač kojim Strahinja treba iskopat' oči ženi i kad Strahinja odbije da učini to monstruozno djelo, a pop mu kaže "kako si smio da odustaneš, zar se ne bojiš Boga?".

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Пусти бре филм ;-)

Тачно је да је било и саљивања и код нас али никад Црква није наређивала спаљивања већ држава.Богумили су били тотални анархисти и сви владари су морали да се боре против њих јер им пропаде држава.

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Quote Originally Posted by Besmrtni monah View Post
    Ne govorim ja o samoubistvu, nego o Vatikanu i inkviziciji. A nije se ni u pravoslavnim državama proveo dobro ko bi pisnuo protiv neke crkvene dogme nešto. Ili možda nisi vidio u filmu "Banović Strahinja", kad onaj pop blagosilja mač kojim Strahinja treba iskopat' oči ženi i kad Strahinja odbije da učini to monstruozno djelo, a pop mu kaže "kako si smio da odustaneš, zar se ne bojiš Boga?".
    U Starom zavjetu postoje kazne za prestupnike zakona, nalik u tom filmu.
    Da je i dalje na snazi takav zakon jedno vrijeme bi bio pakao ali ubrzo vise niko ne bi smio da radi prestupe.
    Ipak i sam dolazak Isusa Hrista je promijenio stvari.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    9
    Thanked in
    7 Posts

Са хришћанског становишта БОГ јесте особа јер смо ми људи особе и да БОГ није особа ни ми људи не бисмо могли да будемо особе јер нас је БОГ створио,па да БОГ није нешто онда нам то не би ни могао дати.
    ovo je nesto najsmjesnije sto sam cuo
    this is pointless

Thanks Thanks Given 
    2,019
    Thanks Thanks Received 
    6,239
    Thanked in
    2,907 Posts

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Пусти бре филм ;-)

Тачно је да је било и саљивања и код нас али никад Црква није наређивала спаљивања већ држава.Богумили су били тотални анархисти и сви владари су морали да се боре против њих јер им пропаде држава.
    U redu je sve, ja svoj stav imam i neću ga promijeniti. Ja vjerujem samo u Boga, ali ne u dogme i u religije. Uglavnom, radio sam kao zdravstveni radnik i bio poznat po humanosti prema svojim pacijentima. Mislim da sam više na takav način zaslužio Božiju milost nego da sam klečao u crkvi pred ikonom ili da sam finansirao nečiji džip ili BMW.
    Uoči Nove 2007., od svoje crkavice koju sam zaradio(100 eura), dao sam 10 eura nepoznatom čo'eku koji nije ima' krova nad glavom. Iako sam sirotinja, uvijek nastojim da pomognem ljudima i ne vidim razlog zašto bi mene neko kritikovao.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ма брате,Боже сачувај да те критикујем,него сам ти само скренуо пажњу ;-)

Ја сам те горе питао јер ме интересовало какав је твој став према БОГУ.Рецимо,јеси ли знао да си ти у суштини религиозан,јер религија значи веза између БОГА и човјека?Да ти имаш своју индивидуалну религију? :-)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ма брате,Боже сачувај да те критикујем,него сам ти само скренуо пажњу ;-)

Ја сам те горе питао јер ме интересовало какав је твој став према БОГУ.Рецимо,јеси ли знао да си ти у суштини религиозан,јер религија значи веза између БОГА и човјека?Да ти имаш своју индивидуалну религију? :-)
    Pa možda se može tako reći, ali ne vjerujem da se to baš može nazvati religijom, jer je to više moj individualni način obraćanja Bogu, nego nešto što je opšteprihvaćeno od velike grupe ljudi.

Mada mi ne smetaju pravi vjernici nijedne religije, ako su dobri ljudi koji pomažu drugima. Ali način na koji većina Balkanaca praktikuje svoje religije je, može se slobodno reći, monstruozan. U isto vrijeme se moliti Bogu ili Isusu ili klanjati u džamiji, a ovamo priželjkivati nečiju smrt samo zato što je taj neko druge nacije ili vjere, to je za mene užasno. A toga smo se svi nagledali u građanskim ratovima u zadnjih 60 godina.

Evo recimo, da ne bude da napadam samo jednu stranu, na jednom forumu sam vidio neke mlade ljude iz Hrvatske koji u svakom citatu citiraju Bibliju, pozivaju se na Isusa, ne propuštaju nijednu molitvu ni nedjeljnu liturgiju, a na drugoj temi pišu monstruozne pjesme o klanju Srba i bosanskih muslimana, o ubijanju djece, silovanju i ostalim bolestima koje normalan ljudski um ne može zamisliti.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Знаш како је рекао Свети владика Николај:Христос је увијек у мањини.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Ne, Bog je za mene univerzalna sila koja je stvorila svijet, koja je postojala i kad nije bilo ničeg i koja će postojati i kad ne bude ničeg više, sila koja se nalazi u svemu i od koje je sve nastalo.
    Upravo vi hrišćani, muslimani i Jevreji gledate na Boga više kao na neku osobu sa bezgraničnim moćima nego kao na višu silu.
    Kako ko tumaci i vjeruje, je licna stvar toga pojedinca. Dali je Bog neko ko ima osobine (osoba sa karakteristikama) ili je sam Osobina je meritno pitanje.

Ako je Bog ta sila sto ja kad se probudim odem i ubijem glavom u zid, ta sila. Onda je lako zaobic njega.

Medjutim ako je to samo jedna od njegovih osobina, a on je neko ko ima namjeru i volju, pa i misljenje. To mijenja pricu potpuno.

Onda je on stvorio covjeka koji je osoba kao nesto sto je slicno njemu. I to sto ima licni odnos sa tim covjekom, kroz svijest i posvijest, kao izvor znanja i spoznaje stvari oko sebe i u sebe.

A ni ja nevjerujem u to sto ti zovesh religijom. Ali ja sam davno naucio da mnoge stvari koje je zaovem jednim imenom, drugi nazivaju nesto drugacije. I ne zamaram se vise da ispravljam krive drine.

A to sto morash pripadat nekoj od ovih skupina, da bi bio vjernik... to nije tacno, i to ce ti rec svaki vjernik koji pravo prica a nije navijac za nijednu od grupa.

Avram od koga su sve ove skupine proistekle, nije bio ni Hriscanin, ni Jevrej a ni Muhamedanac.

Niti je ima ijednu od ovih knjiga, a bio je vjernik!
    Last edited by Ego_and_his_own; 09-11-09 at 00:30.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Nijesam reka spaljiva je isus ni pavle no sam reka doro suu mlatili ili pripovijedali a hitleru i ciceronu je proslo mnogo bolje no isusu oni su smrt docekali stari a isus mlad i na najteze muke tako da .............................................!!!!!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Da postavim sliku kako jelenko mitraljezac alijas vladika serbksi balgosilja zolje tenkove mitraljeze itd itd Sve je to isto ka Talibanji ka Monsinjori ka Vladike vazda su sirili zlo i naopako i zato im treba skratit moc !

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Quote Originally Posted by Zvek_Zivi View Post
    Da postavim sliku kako jelenko mitraljezac alijas vladika serbksi balgosilja zolje tenkove mitraljeze itd itd Sve je to isto ka Talibanji ka Monsinjori ka Vladike vazda su sirili zlo i naopako i zato im treba skratit moc !

A zato ti mene Zveku zovesh vladiko????

A sto je sa Vladimirom? Petrom? Radem? Ivanom?

I oni su blagosiljali oruzije.

Zasta, Zveku, BITNO je zasta ih blagosiljash. To je RAZLIKA!

Naoruzan sam vas ... Ime mi je mocno a prezime prekaljeno. Damaskus mu nije ravan.

Ti hajduci roblja vezanog a ja hajduk te goni hajduke. jaca je moja hajducina!

Velike su to razlike.
    Last edited by Ego_and_his_own; 09-11-09 at 02:56.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

[QUOTE=Ego_and_his_own;1351048]A zato ti mene Zveku zovesh vladiko????

TEPAM TI JADAN NEBIO STO SE JEDIS ODMA !

A sto je sa Vladimirom? Petrom? Radem? Ivanom?

I oni su blagosiljali oruzije.

AAAA KOMSIJA (ETO SAD TI NADJENUH DRUGO IME) ONI SU ZIVJELI 7574673652526 GODINA UNAZAD I TAKVI JE VAKAT BIO ,NEGO SAD JE 30 VIJEK IDE SE NA MJESEC KA OD SALE USKOR I NA MARS A SEBLJACKE VLADIKE I DALJE OSTRE KAME NOZEKINJE MACEVE SABLJE IT DITD ZA KLANJE TOI JE MUKA !

Zasta, Zveku, BITNO je zasta ih blagosiljash. To je RAZLIKA!

KOGA BLAGOSILJAM JA TO ???????

Naoruzan sam vas ... Ime mi je mocno a prezime prekaljeno. Damaskus mu nije ravan.

Ti hajduci roblja vezanog a ja hajduk te goni hajduke. jaca je moja hajducina!

Velike su to razlike.

RAZLIKE ZA KOGA ,DJE KOME CEMU ????? TI TO GUSLAS ??? oNDA ME PROSVIJETLI O CEMU I JA SAM HAJDUK TE GANJA HAJDUKE JAKA MI JE HAJDUCINA SAMO NIJESAM GAZDA ROBLJA SVEZANOGA JA SAM CRNOGORAC SPARTANSKE NARAVI NIJESAM UKALJA IME NI MOJ NI GFAMELJE NIKAD NIDJE NISKIM !

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

nijesam reka spaljiva je isus ni pavle no sam reka doro suu mlatili ili pripovijedali a hitleru i ciceronu je proslo mnogo bolje no isusu oni su smrt docekali stari a isus mlad i na najteze muke tako da .............................................!!!!!

Па ја ти то и говорим:социолошки гледано,они као оснивачи Хришћанства знали су да неће имати никакву материјалну корист о онога што проповиједају што је доказ да није свака религија створена за манипулисање масама.

Thanks Thanks Given 
    4,335
    Thanks Thanks Received 
    8,373
    Thanked in
    3,192 Posts

Па ја ти то и говорим:социолошки гледано,они као оснивачи Хришћанства знали су да неће имати никакву материјалну корист о онога што проповиједају што је доказ да није свака религија створена за манипулисање масама.
    Nije stvorena radi manipulacije ali su neki mocni ljudi uvidjeli da je religija dobro oruzje pa su je zloupotrijebili i evo vidji sto se desava danas, bukte vjerski ratovi.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

da postavim sliku kako jelenko mitraljezac alijas vladika serbksi balgosilja zolje tenkove mitraljeze itd itd sve je to isto ka talibanji ka monsinjori ka vladike vazda su sirili zlo i naopako i zato im treba skratit moc !

Ја знам за ону слику ђе се владика сликао са паповком,ако је то била паповка,поред тенка.Не знам што је спорна та слика?Да је благосиљао тенкове и пушке,није,благосиљао је војнике да бране територијалну цјеловитост Југославије.То је Хришћански:ако је могао Свети Димитрије да буде градоначелник Солуна у вријеме Диоклецијана и ако је могао Свети Лонгије да да буде Хришћанин и војник у паганском Риму и ратује за Рим,не знам што владика не би благословио војнике да бране отаџбину?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by mojsije View Post
    nije stvorena radi manipulacije ali su neki mocni ljudi uvidjeli da je religija dobro oruzje pa su je zloupotrijebili i evo vidji sto se desava danas, bukte vjerski ratovi.

Нико не спори да је долазило до злоупотребе и да ће тога увијек бити,али да се не заваравамо да је то Црквено.То нити је Црквено нити може бити Црквено.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ја знам за ону слику ђе се владика сликао са паповком,ако је то била паповка,поред тенка.Не знам што је спорна та слика?Да је благосиљао тенкове и пушке,није,благосиљао је војнике да бране територијалну цјеловитост Југославије.То је Хришћански:ако је могао Свети Димитрије да буде градоначелник Солуна у вријеме Диоклецијана и ако је могао Свети Лонгије да да буде Хришћанин и војник у паганском Риму и ратује за Рим,не знам што владика не би благословио војнике да бране отаџбину?
    MITRALJEZOM dome M I T R A LJ E Z O M NASLONJEN NA TEKN SA MAJMUNIMA POVISE KOJI URLAJU, UBICEMO ZAKLACEMO KO SA NAMA NECE

Page 15 of 28 FirstFirst ... 511121314151617181925 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)