Postaviti takvo pitanje covjeku/momku koji ima 23 godine, i koji (fizicki) nije bio u mogucnosti da prati razvoj/ekspanziju navijackog tijela Real Madrida u danima od njegovih slavnih pocetaka u Evropi (od 1955. pa nadalje), u prilicnoj mjeri nije na mjestu
Zamjena teza, i nebitni podaci.Za poentu ove price savrseno je nebitno da li ja "navijam" za Real od Finala sa Leverkuzenom, ili od vremena virtuoznog tandema Suker/Mijatovic...
Postoje stvari koje ocigledno ne razumijes ponajbolje, a koje imaju jak uticaj u formiranju necije simpatije, interesovanja i vezanosti za odredjeni klub, a da to ne mora imati veze sa kolicinom trofeja koje taj klub ima u riznici...(Pre)golema je to prica
Vrlo jednostavno - imam pravo da pricam o tome jer ZNAM po nesto o istom, kao sto imam i MISLJENJE o istom...
Definisi "na visem nivou" i daj mi moj citat gdje sam rekao nesto tako
Nema to veze sa mrznjom prema KLUBU, mislio sam da svi znamo makar toliko...
To je pogresan nacin, tako da...
Kaze
KO?Ti, sto znaci da mora biti tako?Ne budi lud, to ne da nema veze sa fudbalom, nego nema ni sa zivotom...
Jedna banalnost, koja dokazuje koliko je suplja ta "teorija": nikada nisam bio simpatizer Celsija, niti sam nesto volio/pratio/gledao taj klub.Medjutim, nakon cuvenog polufinala sa Barselonom i kradje vijeka - na odredjen nacin sam poceo da simpatisem taj klub, i da se interesujem za njih...Dakle, to se desilo kod PORAZA, a ne pobjede i osvajanja
P.S.Ja sam za Real bio svim srcem NAJVISE kad su gubili od timova poput Mursije i kad su se igraci tog kluba vukli po terenu kao puzevi i dok je na snazi bila najnesposobnija uprava u istoriji tog kluba...Lako je navijati sada za Barsu, dok osvaja 5 trofeja u nizu.Dok su bili tamo negdje dolje, nisko, mnogo nisko - vrlo rijetko sam sretao i gledao njene vatrene navijace na ovim nasim prostorima...
Naravno - ako ti tako kazes

Bookmarks