Originally Posted by
emanuil
Драго ми је да ти се текст на тренутак свидио.Али ово болдовано изнад је кључно питање,и на њега треба дати мало конкретнији одговор,шта је за вас Циљ овог живота?Не можеш рећи,а мислим да ћеш се сложити,да ћете временом сазнати?Онда се губи смисао људи који су постојали прије хиљаду,прије 700,прије 500 година рецимо,а и треба дати одговор о ентитету времена?Ти људи прије толико вјекова,онда нису ништа знали,ради чега су живјели?Ево рецимо,Правослвна Црква учи о непоновљивости сваке личности.Ти си један Вања,никада ништа слично неће постојати на овој планети.И сада си ти стигао у 21 вијеку,напредном вијеку по питању прогреса науке,данас се зна нешто што се није раније знало.Али пошто знамо да је космос превелики да би стао у мале рамове науке,зар мислиш да ће наука сазнати коначну Истину.За пар дана,мјесеци или година можда ни ја ни ти нећемо гледати свјетлост овог земног живота?И шта ти као непоновљива личност чекаш?
Smatram da svaki covjek ima svoj cilj u zivotu. Ima ljudi koji jednostavno zive i ne ocekuju nista i nemaju nikakav cilj. Nekima su ciljevi prosti i ostvaruju ih relativno brzo, a ima i onih koji cio zivot traze smisao zivota
I ne bih rekao da se gubi smisao ljudi koji su zivjeli. Svi su oni doprinjeli na neki nacin ovome sto mi imamo sad i znanju koje posjedujemo. Kao sto rekoh, mislim da je globalni (podsvjesni naravno) cilj drustva usavrsavanje.
A da li je kosmos prevelik da bi stao u okvire nauke - jeste, za sad. I da, mislim da ce nauka saznat konacnu istinu. I ako ja dozivim taj dan (cisto sumnjam) prihvaticu tu istinu kakva god da je.
A sta ja kao neponovljiva licnost cekam?
Tesko pitanje. Samo mogu da ti kazem da trenutno cekam palacinke, kaze majka za 10 minuta ce
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
Bookmarks