To sto su Irci \jedino iskusniji\ je velika razlika. A i nije samo to, bolje su organizovana ekipa iako u sustini boba ne valjaju. Fali nama sredina, odbrana je tanka, imamo volje ali ne i nekog da to usmjeri na pravi nacin.
Ovo je solidan rezultat za nasu reprezentaciju, moglo je i bolje, al realno smo i dalje iza reprezentacija kao Irska i Bugarska. Nije to nista strasno, jos smo mi u pelenama, treba malo da se razradi organizacija, da se ustale neki mehanizmi, da ljudi u savezu jos ozbiljnije shvate svoj posao. Mada je nama liga u autu, domaci igraci nemaju pravi kvalitet da odu i igraju za vece klubove u inostranstvu, a samim tim nemaju sto da pruze ni na reprezentativnoj sceni. Moralo bi se poradit na mladjim selekcijama, ovo sto se sad radi je skroz neozbiljno. Dok neko ne ljuljne pare i napravi kontinuitet, ovakav rezultat ce nam jos bit i dobar. Zivi bili pa vidjeli.
Ircima je liga u još većem raspadu nego naša. Za ove veće klubove se ne zna hoće li postojati do preksjutra, svakih mjesec dana je neki pred sudom, a igračima se daje po 25% plate. Ogromna većina fudbalera u ligi je pod part-time ugovorima.
Realno mi jesmo iza reprezentacija kao što su Irska i Bugarska, ali jedno je biti iza njih zato što ne postoji fudbalski potencijal kvalitet da bi bili na tom nivou, a potpuno je drugo biti iza njih zato što nekolicina ljudi u savezu ne rade svoj posao a na klupi sjedi nekompetentan i nedokazan trener.
Ako postoji fudbalski kvalitet (a postoji), onda je potpuno prirodno da budemo nezadovoljni zbog toga što ti ljudi ne rade svoj posao kako treba i da ovaj "nastup" ocijenimo kao potpuni neuspjeh. Tri godine je sasvim dovoljno "iskustva" za jednu ekipu - a mi smo igrali bolje prije dvije godine nego zadnjih 3-4 meča.
Last edited by MadGod; 15-10-09 at 12:57.
a koje su to igracke velicine u BUG,IRS,KIP,GRU?lise Berbatova(BUG),ja drugog ne vidim.
Ni taj Berbatov vala nije nešto, liše one jedne sezone sa Totenhemom i možda još jedne u Njemačkoj, sve davna prošlost. Igrački nema nikakvih prednosti nad Mirkom, osim što je ovaj maler sa povredama.
McGeady je najkvalitetniji fudbaler u te 4 reprezentacije, ako mogu bit objektivan.Irci imaju par jakih imena (Keane, Given), ali većini je karijera u silaznoj putanji. Kao i Berbatovu, uostalom.
Najveći stadioni u Irskoj se ne koriste za fudbal (izuzev reprezentacije), nego za GAA i ragbi.
Čini mi se da svi fudbalski klubovi imaju stadione sa manje od 10000 mjesta (samo Tolka ima 9000+ čini mi se), a stadioni koji su isključivo fudbalski nisu baš najbolje ni održavani.
Mozda, ali reci da je njihova liga jos veci raspad od nase je prilicno smjelo.
BTW_ovo sto vi ovdje pricate za Irsku i Bugarsku, to isto - samo u mnogo vecim razmjerama - o Crnoj Gori misle i navijaci iz tih zemalja. Za koga su oni to culi iz nase reprezentacije osim za Vucinica, od prije par nedjelja za Jovetica i eventualno Vukcevica? Mislite li da oni znaju da navedu ijedan nas fudbalski klub?
Don't mind anything anyone tells you about anyone else. Judge everyone and everything for yourself.
Bio je na dnevnik dio pressa, Filipovic reko da je ovo dobar rezultat ali da je mozda moglo i bolje.
Ne pominje se ostavka, imacemo jednu prijateljsku u novembar i posle nje bi trebalo da se zna ostaje li. Inace ugovor mu traje do 31. decembra...
Bijo si poziw koi se neodbija
Sto mislite o Delibasicu,ja licno smatram da je steta sto nije prije poceo da igra za repku.
Mislim da se slobo vrsi "skautiranje" za potencijalne reprezentativce ne samo fudbal.repke vec i svih drugih kolektivnih i svih ostalih sportova(individualnih).
U tome je CG strasno anemicna,ja mislim da ne treba birati sredstva samo da se izbori da neko nastupa za nas,to posebno vazi za ove kuji su u nekoj vezi sa CG.
No kakvo je stanje u drzavi takvo je i u citavom sportu.
to svakako.mislim da mi je jedan čovjek pominjao da u argentini ima nekolika dobra fudbalera sa našim korijenima.to su potomci naših iseljenika koji su tamo otišli posle prvog svjetskog rata.pretpostavljam da to ne bi bilo teško ispitati al sad....
da se za zadnje 3.5 godine nedje iskopao neki dobar odbrambeni igrac(pored Base) bio bi ogroman uspjeh i vrijedan svakog truda a da ne pricamo o necemu vise.
ali zato svaki igrač koji i malo vrijedi ide da igra u Englesku koja je savršena liga za pravljenje dobrih igrača (ako ništa drugo fizički su spremni ), i pri tom' ni jedan Irac ne postavlja pitanje kada postane zvijezda oće li igrati za Englesku ili Irsku. Naravno uvijek Irska i o tome se ne polemiše
:twist:
i još,
evo reče Filipović da su navijači glupi i da se ne razumiju u fudbal ... :lolblue: :lolblue: :lolblue:
e stvarno bi volio da ova prijateljska bude kući pa da ga dobro častimo, ali to su kukavice, svijesni su oni toga pa će je zato ugovoriti neđe u gostima
Evo izgleda da se Vucinic cudotvorno oporavlja i da ce najvjerovatnije zaigrat preksutra protiv Milana.
Nadam se da je opet u pitanju slucajnost i baksuz da je povrijedjen bas kad igra reprezentacija.
Release Yourself
Jes rekao je tako nesto za ove sto su navijali na zadnjoj utakmici protiv tima...i da su nerealni i da misle da treba da dobijamo Bugarsku i Italiju 2:0 i 3:0".
Ovdje je ocito nedostatak komunikacije izmedju navijaca i selektora takko da bi se mogao neki brifing napravit da mu se nacrta na cemu se zamjera...![]()
Njena muzika bila je batina kojom je svirepo zamahnula i udarila ga po glavi;
pa zar ne vidis da ne zele da ga pitaju, vec su svi uz njega?! :mad:
rece li ono lik da smo glupi i da se ne razumijemo u fudbal ???
auuuuuuu
al dobro kad nam je oprostio, xaxaxaxaxa, a mrs budalo jedna...
AJMO CRNA GORO !!!
A ne moraju novinari ništa ni da ga pitaju, samo da će više prestat da samoinicijativno pišu o "solidnoj igri", "dobrom rezultatu", "maleru" i "pobjedi od ogromne važnosti".
Tačno je da se dosta navijača ne razumije u fudbalali se ne razumije ni Filipović, a za razliku od navijača on je PLAĆEN (našim parama) da se razumije.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks