Page 146 of 321 FirstFirst ... 4696136142143144145146147148149150156196246 ... LastLast
Results 3,626 to 3,650 of 8018

Thread: Iz raznih novina

Thanks Thanks Given 
    153
    Thanks Thanks Received 
    1,671
    Thanked in
    1,045 Posts

Quote Originally Posted by E-1 View Post
    Na koju je foru lik bio na slobodi tj. kako mu je omoguceno da oladi brata nakon svih ovih zajebancija koje je odradio zadnjih nekoliko godina ???
    vjerovatno na istu na koju i pola mog komšiluka 2x nedeljno privode i hapse a onda ih puštaju,na foru istu ka što jedan ovamo je na potjernicu da izdržava 3 godina zatvora a sjedi s mirom kući iako milicija zna đe je,na istu foru se ponaša i gomila drugih dileram,ubica,silovatelja isl.pretpostavljam da se ta fora zove doušnik,saradnik ili tako neko zvanje.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Thumbs down

Quote Originally Posted by Dutch View Post
    vjerovatno na istu na koju i pola mog komšiluka 2x nedeljno privode i hapse a onda ih puštaju,na foru istu ka što jedan ovamo je na potjernicu da izdržava 3 godina zatvora a sjedi s mirom kući iako milicija zna đe je,na istu foru se ponaša i gomila drugih dileram,ubica,silovatelja isl.pretpostavljam da se ta fora zove doušnik,saradnik ili tako neko zvanje.
    Ne zatvaraju ih jer ko zna kad ce trebat vlastima/DPS/kumovima: da prebiju/ubiju/probodu usta shilom itd itd.

Nastavljamo u istom ritmu:

Podgorica - Podgoričani Radisav Rade Živković i Marinko Banović pritvoreni su juče oko 18.30 časova zbog sumnje da su organizovali napad u kojem je bačen Molotovljev koktel ispod automobila i motora u garaži porodične kuće Igora Pejovića (29) u Staroj varoši.
    Policija vjeruje da su Živković i Banović umiješani u napad, jer su se juče ujutro u kafiću “BK” ispod stadiona Budućnosti posvađali sa Pejovićem, sa kojim su se znali odranije.

Prema izjavama Pejovića, ali i osumnjičenih Banovića i Živkovića svađa se u lokalu “BK” dogodila slučajno, prilikom susreta. Navodno, Živković i Banović su bili za istim stolom kada je ušao Pejović, koji ih je gledao.
    Tada je skočio Banović i pitao “Šta je, šta me gledaš”, a potom je sa šanka uzeo dozer za šećer i gađao Pejovića u glavu. Nakon toga došlo je do prepirke i koškanja, a gosti i konobari u kafiću spriječili su tuču.
    Nakon svađe, oni su se razišli ali je neko oko 17.30 časova ubačen motovljev koktel u Pejovićevu garažu u vrijeme kada on i njegovi roditelji nijesu bili u kući. Nepoznati napadač došao je u Ulicu Spasa Nikolića i kroz otvorenu garažu ubacio molotovljev koktel ispod parkiranog automobila i Pejovićevog motora.
    Vatra je zahvatila desni bočni dio “fijata brava” (PG-AB 433) kao i njegov motor (PG-11-178), a veći požar i eksploziju spriječili su Pejovićevi podstanari koji su ugasili buktinju.

Igor Pejović do prije pola godine radio je kao sprovodnik u ZIKS-u, a onda je dao otkaz i zaposlio se u obezbjeđenju noćnog kluba “Playboy” u Podgorici.
    Rade Živković je bio dugogodišnji pratilac poznatog biznismena Veska Barovića, a prije nekoliko godina odležao je kaznu zatvora zbog ubistva supruge u Herceg Novom.
    Nakon izlaska iz zatvora povezivan je sa nekim incidentima i obračunima, a nedavno je sumnjičen i za pokušaj iznude novca od biznismena Dragana Babovića, ali je taj postupak obustavljen.
    Marinko Banović je nekadašnji pripadnik crnogorske policije iz koje je otišao nakon što ga je beogradska policija u junu 2002. godine uhapsila zbog pokušaja prodaje 17 kilograma marihuane.(ako ne grijesim on je brat Mirka Banovica (prijetio Zekovicu, prijetio Redzicu), pripadnika obezbjedjenja Veselina Veljovica, shefa Policije)

Mirno spavajte Crnogorci...
    You can fight the sleep but not the dream...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kad rane zarastu

USPOMENE PRETUČENOG

Piše: Jadran Kapor

„Naš vijek će proći, otvorit će se arhivi, i sve što je bilo skriveno od nas, sve što u povijesti od laži živi,
    pokazat će svijetu i slavu i užas.
    Bogova raznih potamnit će lik,
    koliko bijede skrivao je vijek, ali taj što je bio zaista velik, ostat će velik zauvijek.“

Nikolay Semonovich Tikhonov

Ovaj tekst ne pišem zbog svog poznanika Duška, niti zbog svojih prijatelja Srđana i Jevrema. Ne pišem ga zbog Željka, niti zbog Mihaila i Borisa. Ovaj tekst pišem zbog vas.
    Ako pažljivo prelistate novinske arhive, ako pogledate internet, vidjet ćete da se i moje ime nalazi na ne tako skromnom popisu novinara koji su dobili batine. Bilo je to davno, 1999. godine, a od tada do danas rane su zarasle, vrijeme se mijenjalo, a ostao je ponos.
    Mislim da vam je sad jasno zašto ovaj tekst ne pišem zbog onih koji su batine dobili, nego zbog onih koji to (još) nisu. Ako izuzmemo Duška i Srđana koji su ubijeni, svakome od svojih prebijenih prijatelja prišao sam s osmijehom, sretan što su i oni postali članovi Kluba, sretan što će i oni jednog dana, kad se vrijeme promijeni, biti ponosni što svojim ožiljkom mogu dokazati da su upravo oni pridonijeli mirnijem, sigurnijem i ljepšem životu u ovome dijelu svijeta.
    Međutim, ono što me brine jest da je njihovo iskustvo po jednom detalju značajno drukčije od moga. Iako su vremena bila slična, iako sve batinaške palice udaraju i glave pucaju jednako - nešto je bilo toliko silno drukčije da mi se danas čini da bi takva reakcija trebalo da bude normalna, ljudska...
    Moj fotoreporter i ja napadnuti smo početkom 1999. godine, na otoku Lopudu, pokraj Dubrovnika. Istražujući bespravnu gradnju jednog tada (politički) uglednog hrvatskog generala, načelnika personalne uprave Ministarstva obrane, dočekala nas je njegova rodbina i junački palicama napala s leđa. Svjedoka nije bilo, sve se dogodilo u tišini u kojoj su jedino udarci odzvanjali. Kao nedavno i Mihailu, i nama su oduzeli dokumente i stavili ih u džep, jer su oni bili vlast, a mi tek pusta raja.

Međutim, od ovog trenutka sve postaje različito nego u Jovovićevom slučaju. Čim smo se krvavi i potišteni ukrcali na brod, zvao sam svog urednika i rekao mu što se dogodilo. Tek nakon toga prišao sam policajcu, svome poznaniku, da i njemu kažem što se dogodilo. Dok sam ja policajcu objašnjavao tko me i gdje napao, njega je preko radio veze već zvao regionalni šef policije (načelnik županijske policijske uprave). Rekao mu je da ga je sad zvao ministar, da će odmah poslati specijalnu policiju na otok i da se to ima riješiti sad i odmah. Dok je brod još prolazio pored Lopuda, ministri obrane i policije okrenuli su svoje urede naglavce i poduzeli sve da se počinitelji privedu pravdi. I dok sam se vraćao iz bolnice, napadači su se već nalazili u policijskom pritvoru u kojemu su i ostali idućih par dana. U istražnom postupku objasnili su svoju verziju događaja. Generalovi napadači opisali su kako smo na silu htjeli snimiti kuću, kako smo bili bezobrazni i onda smo ih još napali i pokušali isprebijati, ali su se oni junački obranili. Uspjeli su pokazati i neku modricu, čak su se i na potreseni mozak žalili, ali... tko bi u to povjerovao. U obranu mojeg kolege i mene svojim su glasom ustali svi - čak i oni od kojih sam očekivao da će šutjeti ili naći razumijevanja za ono što su napadači učinili. General je ubrzo tiho smijenjen. Doduše, sudski postupak je otišao u zastaru, ali od tog dana niti jedan napad na novinare u Hrvatskoj nije završio šutnjom, niti ostao bez posljedica.

Crna Gora je zemlja čiji su ljudi u svojoj tradiciji imali potrebu i da zaštite slabijeg i da budu časni. Taj narod ima za sobom nekoliko ustanaka i revolucija, ali se \\\'90-ih godina dogodilo nešto što je poremetilo sustav vrijednosti, pa mi se čini da nitko više ne zna ni tko je, ni što je, ni u kakvoj zemlji želi živjeti. U zemlji čojstva i junaštva ljudi su se izgubili. Ako izuzmem nekoliko „dežurnih demokrata“, od kojih su neki već dobili batine, u zemlji čojstva i junaštva nije ostao nitko tko bi imao hrabrosti progovoriti, zaštititi novinara, slabijeg, drukčijeg... Vlast šuti, policiji je neugodno, liječnici se ne bi miješali... Od velikih, ostali su jedino koalicijski partneri napadača koji razmišljaju je li bolje postupiti ljudski i pošteno ili ostati na funkciji.

Zar je stvarno tako teško biti čovjek?
    U ovakvim prigodama uvijek se sjetim Martina Niemöllera, njemačkog protestantskog svećenika koji je u jednom svom govoru 1946. rekao:
    Kad su nacisti došli po komuniste, šutio sam, jer nisam bio komunist. Kad su došli po socijaldemokrate, šutio sam, jer nisam bio socijaldemokrat. Kad su došli po sindikalce, nisam protestirao, jer nisam bio sindikalac. Kad su došli po Židove, šutio sam, jer nisam bio Židov. Kad su došli po mene, više nikog nije bilo da me zaštiti.“
    Nema te demokratske države u kojoj vam vlast neće reći da su svi njeni građani jednaki. „Samo što su neki ljudi više jednaki od drugih“, odgovorio im je Orwel u svojoj „Životinjskoj farmi“. Demokracija možda i nije savršen sistem, ali je najbolji kojeg imamo. A demokracija životno ovisi o tome da kažete ono što mislite.

Autor je poznati hrvatski novinar i nekadašnji direktor “Vijesti”
    You can fight the sleep but not the dream...

Thanks Thanks Given 
    2,021
    Thanks Thanks Received 
    6,239
    Thanked in
    2,907 Posts

Quote Originally Posted by The Grey Area View Post
    Crna Gora je zemlja čiji su ljudi u svojoj tradiciji imali potrebu i da zaštite slabijeg i da budu časni. Taj narod ima za sobom nekoliko ustanaka i revolucija, ali se \\\'90-ih godina dogodilo nešto što je poremetilo sustav vrijednosti, pa mi se čini da nitko više ne zna ni tko je, ni što je, ni u kakvoj zemlji želi živjeti. U zemlji čojstva i junaštva ljudi su se izgubili. Ako izuzmem nekoliko „dežurnih demokrata“, od kojih su neki već dobili batine, u zemlji čojstva i junaštva nije ostao nitko tko bi imao hrabrosti progovoriti, zaštititi novinara, slabijeg, drukčijeg... Vlast šuti, policiji je neugodno, liječnici se ne bi miješali... Od velikih, ostali su jedino koalicijski partneri napadača koji razmišljaju je li bolje postupiti ljudski i pošteno ili ostati na funkciji.
    Kada se gledaju rezultati neke vlasti, ovaj opis (by Jadran Kapor) najbolje opisuje dvadesetogodišnji učinak ove vlasti.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Default Ipak se nesto cini :)

Ipak se mice droga sa CG ulica ,a kriminalci iz brava u "fijoke" !
    U VIŠEM SUDU U PODGORICI IZREČENE PRESUDE ČLANOVIMA NIKŠIĆKE GRUPE "ŽELjEZARCI"
    Osuđeni na 43 godine i tri mjeseca zatvora

Podgorica, 4.septembar- Kirivično vijeće sudije Višeg suda Milenke Žižić danas je izreklo presude članovima nikšićke grupe poznate kao "Željezarci", koji su zajedno osuđeni na 43 godine i tri mjeseca zatvora. Prvooptuženi Vedran V. Prijović (27) osuđen je na jedinstvenu kaznu od 10 godina i šest mjeseci zatvora zbog krivičnih djela, zločinačko udruživanje, neovlašćena proizvodnja držanje i stavljanje u promet opojnih droga, teško ubistvo u pokušaju, kao i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih naparava, Marko V. Mijušković (20),osuđen je na tri godine i šest mjesci zatvora zbog krivičnih djela zločinačko udruživanje i neovlašćena prodaje droge, na koliko su osuđeni i Marko D. Backović (23), Branko M. Lalić (23), Miloš D. Kruščić (24), Darko Z. Ćetković (25), Dragoljub R. Mićović (28), Rajko S. Rnković (29). Optuženi Radovan L. Mujović (20), osuđen je na jedinstvenu kaznu od četiri godine i šest mjeseci zatvora zbog krivičnih djela zločinačko udruživanje i nedozvoljeno držanje oružja, Dušan Đ. Ramić (25) je "zaradio" dvije godine zatvora zbog neovlašćena proizvodnja držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok je Mašan M. Tomić (22), osuđen na tri mjeseca zatvora zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih naparava, a Žarko B. Tomić (23), na godinu zatvora zbog prodaje droge. Dejana M. Đikanović (32) iz Nikšića i Edin Z. Balić (37)iz Rožaja, oslobođeni su optužbe.

Prema navodima sudije Žižić u toku postupka nesumnjivo je utvrđeno da je Prijović organizovao zločinačko udruženje, čiji su članovi postali Mijušković, Mujović, Backović, Lalić, Kruščić, Ćetković, Mićović i Rnković tokom prošle godine do 25. avgusta, kada su otkriveni u Nikšiću, Rožajama i na primorju u cilju vršenja teških krivičnih dela za koja se može izreći kazna zatvora u trajanju od 15 godina ili teža kazna.

-Oni su djelovali sa unaprijed određenim zadacima i ulogama na duže vrijeme i neograničeno uz primjenu određenih pravila interne kontrole i discipline članova, primjenu nasilja i zastrašivanje. Prijović je radi dalje prodaje nabavljao veće količine heroina, kokaina i marihuane. Drogu je zatim sakrivao u potkrovlje stambene zgrade u Nikšiću, u Ulici Vuka Karadžića broj 10 gdje stanuje i jedini on je od te prostorije posjedovao ključ. U potkrovlju je optuženi miješao drogu s drugim supstancama i pakova je, a tu je ujedno zaduživao ostale pripadnike organizacije drogom koju su trebali da stave u promet. U toj prostoriji policija je pronašla 585,33 grama heroina, 3,16 grama marihuane, 484,35 grama kokaina kao i instrumente za mjerenje i pakovanje droge, 10 mobilnih telefona i više kartica za mobilne, 2.929 eura, određenu količinu municije i eksplozivnih naprava, kazala je Žižić. Ona je navela da je Prijović 9. jula predao Ćetkoviću više pakovanja heroina i marihuane, a Ćetković se sa tom robom uputio ka primorju u namjeri da je tamo proda. Policija ga je zaustavila u Budvi, ali je Ćetković uspio da pobjegne iz vozila i proguta heroin, dok je marihuanu prosuo po ulici. Prijović je zatim izvadio duplikat telefonske kartice Ćetkovićevog telefona i koristio ga unutar kriminalne grupe za ugovaranje kupoprodaje droge, kako ne bi izgubio kupce. On je 28. jula predao optuženom Kruščiću pakovanje heroina neutvrđene količine, koje je Kruščić prosuo prilikom nailaska policije, tako da su u njegovom yepu nađeni samo tragovi ove droge.

Nesumnjivo je dokazano da je Prijović izvršio i krivično djelo teško ubistvo u pokušaju na štetu okrivljenog Backovića u kojeg je ispalio jedan hitac koji mu je nanio teške tjelesne povrede, i to zbog neposlušnosti. Naime, Backović mu je obećao da neće koristiti drogu koju mu je Prijović davao da prodaje, ali to obećanje nije ispunio tako da ga je Prijović na ovaj način opomenuo.
    Ko nevoli Crnogorca ,vas se ambisa !!!

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    4
    Thanked in
    4 Posts

Quote Originally Posted by The Grey Area View Post
    Ne zatvaraju ih jer ko zna kad ce trebat vlastima/DPS/kumovima: da prebiju/ubiju/probodu usta shilom itd itd.

Nastavljamo u istom ritmu:

Podgorica - Podgoričani Radisav Rade Živković i Marinko Banović pritvoreni su juče oko 18.30 časova zbog sumnje da su organizovali napad u kojem je bačen Molotovljev koktel ispod automobila i motora u garaži porodične kuće Igora Pejovića (29) u Staroj varoši.
    Policija vjeruje da su Živković i Banović umiješani u napad, jer su se juče ujutro u kafiću “BK” ispod stadiona Budućnosti posvađali sa Pejovićem, sa kojim su se znali odranije.

Prema izjavama Pejovića, ali i osumnjičenih Banovića i Živkovića svađa se u lokalu “BK” dogodila slučajno, prilikom susreta. Navodno, Živković i Banović su bili za istim stolom kada je ušao Pejović, koji ih je gledao.
    Tada je skočio Banović i pitao “Šta je, šta me gledaš”, a potom je sa šanka uzeo dozer za šećer i gađao Pejovića u glavu. Nakon toga došlo je do prepirke i koškanja, a gosti i konobari u kafiću spriječili su tuču.
    Nakon svađe, oni su se razišli ali je neko oko 17.30 časova ubačen motovljev koktel u Pejovićevu garažu u vrijeme kada on i njegovi roditelji nijesu bili u kući. Nepoznati napadač došao je u Ulicu Spasa Nikolića i kroz otvorenu garažu ubacio molotovljev koktel ispod parkiranog automobila i Pejovićevog motora.
    Vatra je zahvatila desni bočni dio “fijata brava” (PG-AB 433) kao i njegov motor (PG-11-178), a veći požar i eksploziju spriječili su Pejovićevi podstanari koji su ugasili buktinju.

Igor Pejović do prije pola godine radio je kao sprovodnik u ZIKS-u, a onda je dao otkaz i zaposlio se u obezbjeđenju noćnog kluba “Playboy” u Podgorici.
    Rade Živković je bio dugogodišnji pratilac poznatog biznismena Veska Barovića, a prije nekoliko godina odležao je kaznu zatvora zbog ubistva supruge u Herceg Novom.
    Nakon izlaska iz zatvora povezivan je sa nekim incidentima i obračunima, a nedavno je sumnjičen i za pokušaj iznude novca od biznismena Dragana Babovića, ali je taj postupak obustavljen.
    Marinko Banović je nekadašnji pripadnik crnogorske policije iz koje je otišao nakon što ga je beogradska policija u junu 2002. godine uhapsila zbog pokušaja prodaje 17 kilograma marihuane.(ako ne grijesim on je brat Mirka Banovica (prijetio Zekovicu, prijetio Redzicu), pripadnika obezbjedjenja Veselina Veljovica, shefa Policije)

Mirno spavajte Crnogorci...

A jel isti taj Živković osumnjičen bio da je ubio Brkovićevog tjelohranitelja?
    “Que te vayas con el viento, como siempre!”
    http://www.travelmontenegro.me

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

HR: Odbio da leči pacijenta Srbina

[SIZE=2]7. septembar 2009. | 14:05 -> 18:58 | Izvor: B92, RTL[/SIZE] [SIZE=2]Zagreb -- Čelnici opštine Vrhovine optužili su lekara u Otočcu Esada Mujkanovića da je odbio da pomogne pacijentu Bošku Radiću zato što je Srbin.

[/SIZE][SIZE=2]Opštinari navode da to nije prvi put da građani srpske nacionalnosti u toj opštini imaju problema sa tim lekarom. U hrvatskom Ministarstvu zdravlja za B92 kažu da će ispitati ceo slučaj i postupiti po zakonu.

Teme

[SIZE=3]Ljudska prava i diskriminacija[/SIZE]

Prema tvrdnjama zamenika opštine Vrhovina Miroslava Mašića, Boško Radić je u Dom zdravlja u Otočcu primljen sa jasnim simptomima moždanog udara.

Mašić međutim kaže da je Ristić neadekvatno medicinski tretiran, zbog toga što je dežurni lekar Mujkanović procenio da se pacijent otrovao hranom i da može da bude pušten na kućno lečenje.

Problemi su, prema Mašićevim rečima počeli, kada su opštinki čelnici od Mujkanovića zatražili, da Radića sanitetskim vozilom transportuju u bolnicu u Ogulin.

“Dežurni liječnik Mujkanović mu je odbio pružiti pomoć i tu pomoć je tretirao kao običćno trovanje hranom, međutim, iz njegovog izgleda i svega bilo je očigledno da je čovek preživio moždani udar. To je kasnije utvrđeno u bolnici Ogulin”, kaže Mašić.

“Mi smo otišli u Otočac, na fin način zamolili doktora Mujkanovića da gospodina Radića prevezemo u Ogulin, zatražili smo sanitetsko vozilo. On nam nije to dozvolio. Nakon toga je krenuo sa verbalnim napadima prema nama – četnici jedni, dosta je četništva u Vrhovinama, skinuću vam ja kokardu sa glave, hoćete zapjevati ‘Oj, vojvodo Sinđeliću’”, tvrdi on.

“Zvali smo direktora Doma zdravlja Otočac. Tek nakon njegove intervencije spomenuti liječnik je dopustio da mi gospodina Radića prevezemo na službu hitne pomoći u Ogulin i u bolnicu u Ogulin”, kaže zamenik opštine Vrhovina.

Mašić tvrdi da to nije prvi put da građani srpske nacionalnosti imaju problema lekarom Esadom Mujkanovićem.

Zbog toga najavljuje žalbu hrvatskom ministru zdravlja i delegaciji Evropske komisije u Hrvatskoj.

S druge strane, lekar Mujkanović ističe da je postupio po pravilima a da su optužbe posledica dugogodišnjeg političkog sukoba između njega i Opštine.

“Apsolutno meni nije poznato da je mene pacijent optužio jer sam ja njega uredno primio. Bio je oserviran u stacionaru Doma zdravlja, gde se iz dokumentacije može vidjeti da je moja izjava točna”, kaže on.

Portparolka hrvatskog ministarstva zdravlja Zora Lažeta objašnjava da će ceo slučaj biti pažljivo ispitan.

Lažeta kaže da će, po utvrđivanju činjenica, u slučaju potrebe država postupiti po zakonu.

“S obzirom na slučaj za koji ste zainteresirani, izvještavam vas da je zdravstvena inspekcija našeg Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi danas primila informaciju o mogućem neetičnom ponašanju liječnika u Domu zdravlja Otočac”, kaže ona.

“Zatražili smo očitovanje od navedenog liječnika, presliku zdravstvenog kartona i očitovanje i medicinsku dokumentaciju iz Opšte bolnice Ogulin. Nakon utvrđivanja činjeničnog stanja, poduzeće se sve mjere sukladno odredbama Zakona o zdravstvenoj zaštiti”, navodi Lažeta.

Lekar Esad Mujkanović nije želeo da se izjašnjava o ovom slučaju. U kratkoj izjavi za hrvatske medije je rekao da se za ono što radi jedino može izjasniti na sudu.

Baš me interesuje kako će se riješiti ovaj slučaj od strane Hrvatske države?
    Ovo je pravi ispit i nadam se da će ,,ljekar" snosoiti odgovornost...[/SIZE]
    Libertas

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Nije im lako
    NIŠTA NIJE SLUČAJNO
    Kao student treće godine mašinskog fakulteta u Beogradu, gledao sam film „Razjareni bik“, koji je rađen po životnoj priči Džejka la Mote, bivšeg prvaka svijeta u profesionalnom boksu. Poslije tri uzastopno odgledane predstave desila se eksplozija u nejakom momčiću, koja je rezultirala odlukom: biću bokser! Između izvjesne diplome inžinjera i figure atlete koja će podržati moje avanturističke projekcije, izabrah ovo drugo.
    Poslije povratka u Crnu Goru sa beogradskog asfalta, koji me je naučio da prije svega poštujem svačije rezultate i da ne potcjenjujem bilo koga, ovdje sretoh čudo neviđeno. Na svim nivoima življenja gomile samozvanih „genijalaca“ promovišu svoje snove kao svjetska dostignuća. Potcjenjivanje je nacionalni specijalitet.
    Ministar sporta Mićunović, njegov zamjenik Drobnjak i njihovi saborci omogućiše donošenje zakona o sportu u koji unesoše u svijetu nedoživljeno iskustvo - karatisti nacionalni penzioneri! Personalni sastav čelnika crnogorskog sporta uporedio bih sa eventualnim pozivom selektora atletske reprezentacije meni lično, da predstavljam zemlju u sprintu. A gotovo sam nepokretan. Kako ih nije sramota da tamo sjede i ima li koga u ovoj zemlji da ih, ne smijeni, već izjuri otuda? Bilo bi zanimljivo da gospodin Nebojša Medojević, opozicioni lider sa najvećom specifičnom težinom, upita nesumnjivog karate i parlamentarnog vođu Miška Vukovića, a u ovim danima odgovaranja na pitanja Evropske unije: u kojem zakonodavstvu EU pročitaste da se sportistima neolimpijskog sporta (karate) daju nacionalne penzije? To je šah-mat pitanje, ali treba izdržati pritisak klimoglavaca, koji bi za šefa Miška po plafonu hodali. O ovome pišem već godinu dana i napokon se osvetnici iz političkog miljea odlučiše da Crnogorcu Zoranu Vujičiću, oboljelom od multipleks skleroze, uskrate dragocjene injekcije. To je i doprinos demokratiji.
    Poslije juriša osvetnika na ljekove invalidnom licu, obratih se nekadašnjem rivalu u ringu, a danas svjetskom bokserskom šampionu Vladimiru Kličku. Kijevski doktor nauka, koji tečno govori četiri svjetska jezika, odmah mi je poslao 10.000 eura za kupovinu injekcija, potrebnih za godišnju terapiju. Tekst iz „Vijesti” sa konferencije za štampu održane tim povodom je proslijeđen šampionu, a poslah mu i ličnu poruku zahvalnosti i sliku u bokserskom gardu mog sinčića Nova. Na mom kompjuteru sjutradan osvanu: “Zoran buddy. Keep fighting and never give up!!! Say hello to your son Novo from me. I wish you and you family all the best of this world! Wladimir Klitschko.”
    Naporno je čitavog života glavom servilno klatiti gore-dolje, ali to je izbor klimoglavaca. Lijepo im je gledati najmilije kako veselo žive u izobilju. Ali sve to ima svoju cijenu. Svakog sekunda može da zazvoni telefon i da u tom času nedodirljivi as komšiluka i parohije počne da drhti i da se znoji, jer mu je nadređeni nervozan. A nervozan je, jer je i njegov komandant bijesan, možda je imao neugodan telefonski poziv ili se prejeo pasulja. I tako u nedogled. Nije lako novce i status zarađivati klečanjem na koljenima. Kad poniznost ne bude najperspektivnija osobina u Crnoj Gori, onda će prave vrijednosti izbiti u prvi plan. Do tada, vratni mišići naprijed - mozak stoj!

Zoran Vujičić, bivši profesionalni bokser, Nikšić

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by sinisam View Post
    HR: Odbio da leči pacijenta Srbina

[SIZE=2]7. septembar 2009. | 14:05 -> 18:58 | Izvor: B92, RTL[/SIZE] [SIZE=2]Zagreb -- Čelnici opštine Vrhovine optužili su lekara u Otočcu Esada Mujkanovića da je odbio da pomogne pacijentu Bošku Radiću zato što je Srbin...

...Baš me interesuje kako će se riješiti ovaj slučaj od strane Hrvatske države?
    Ovo je pravi ispit i nadam se da će ,,ljekar" snosoiti odgovornost...[/SIZE]
    Puno je laži i sa jedne i sa druge strane. Istina je negdje u sredini.

Pogledati oba video zapisa.
    Last edited by bracodubrovnik; 08-09-09 at 16:03.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Kancerogeni krompir proizveden u Zeti
    Krompir sa tri puta povećanim sadržajem kadmijuma proizveden je u Zeti, izvoznik u Srbiju bila je firma Plodovi Crne Gore, a krompir je bio namijenjen lancu supermarketa Delta Maxi, saznaje TV Vijesti.

Iz Fitosanitarne uprave Crne Gore je sopšteno da je zabranjena dalja proizvodnju krompira dok se ne utvrdi porijeklo kadmijuma.

TV Vijesti je javila da postoji mogućnost da je krompir zagađen gasovima iz Kombinata aluminijuma.

Teški metal kadmijum taloži se u organizmu, veoma je otrovan, ima kancerogeno dejstvo, oštećuje bubrege i izaziva anemiju i bolesti kostiju.

http://www.pcnen.com/detail.php?module=2&news_id=39784

--------------------------------

Ja mislim da nije samo krompir zagadjen.
    A u pm ko zna sto nam djeca sve jedu...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kontramera
    Crnogorska inspekcija zabranila uvoz kukuruza iz Srbije

Autor: S. T. - B. Ć. | 11.09.2009. - 05:00

Istoga dana kada je Republička fitosanitarna inspekcija Ministarstva poljoprivrede naložila da se krompir iz Crne Gore uništi zbog visokog sadržaja kancerogenog kadmijuma, crnogorska inspekcija je na carini zabranila uvoz kukuruza iz Srbije jer je imao žižak, štetni insekt koji napada žitarice.

Ovu informaciju srpska fitosanitarna inspekcija je saznala nakon što su crnogorski državni organi dali saopštenje za javnost povodom kontaminiranog krompira, a kukuruz su pomenuli kao primer kako njihova inspekcija adekvatno kontroliše proizvode.

- Dobili smo samo osnovne informacije, da je izvoznik sa teritorije Vojvodine. Danas ćemo uraditi inspekciju i tada ćemo saznati i ko je dao sertifikat za izvoz takvog kukuruza - kaže za „Blic“ Nenad Milojević, šef fitosanitarne inspekcije Ministarstva poljoprivrede.

Što se tiče krompira, koji je imao tri puta veće količine kadmijuma nego što je dozvoljeno i koji je nakon uvoza u Srbiju uništen, crnogorske vlasti ne žele da kažu gde je ovo povrće uzgajano. Kako su za „Vjesti“ rekli u fitosanitarnoj inspekciji Crne Gore, radi se o dva proizvođača. Od jednog je otkupljeno deset tona krompira, a od drugog osam.

Bez analize
    Kako su za podgoričke „Vjesti“ rekli u fitosanitarnoj inspekciji Crne Gore, uvoznik iz Srbije nije tražio da se urade analize da li krompir sadrži teške metale. Kako kažu inspektori, da su to tražili, krompir bi odmah bio uništen.
    ----------------------------------------------------------

Ja mislim da je analiza napravljena na par komada krtole i da su mogli da doziraju kolicinu kadmijuma koliko im je odgovaralo.
    Zizak u kukuruz je vec nesto posebno.:joint:
    SaMo JeDnA DnEvNo

Thanks Thanks Given 
    4,353
    Thanks Thanks Received 
    8,409
    Thanked in
    3,204 Posts

Podgorica - Ruski Inter Rao odlučio je da tuži Vladu Crne Gore ukoliko njena tijela ne prihvate prigovor da im je ponuda za djelimičnu privatizaciju Elektroprivrede neosnovano odbijena i tražiće da se poništi tender na kojem je italijanska kompanija A2A izabrana za partnera, saznaju “Vijesti”.
    Tužba je spremna, samo se čeka odgovor Vladinog Savjeta za privatizaciju, koji će na narednoj sjednici da se izjasni o žalbi Rusa.
    - Ruska kompanija Inter Rao uložila je prigovor na odluku Tenderske komisije da odbaci njihovu ponudu i smatramo da je neosnovan – saopštili su iz Komisije, koja je ekspresno odbacila tri ponude za EPCG i zadržala samo italijansku.
    Iz crnogorskog pregovaračkog tima saopštavaju da će prvostepeni organ Savjet za privatizaciju donijeti odluku, “što ne isključuje mogućnost da se podnosilac žalbe obrati drugostepenom organu, odnosno Upravnom sudu”.
    - Kad se radi o odluci Savjeta, shodno zakonu, eventualni prigovori ne odlažu izvršenje – naveli su iz Komisije.
    “Vijesti” saznaju da će Rusi pred domaćim i međunarodnim nadležnim sudovima tražiti poništenje tendera zbog “favorizovanja Italijana, dozvoljavanja da postanu jedan od vlasnika EPCG prije okončanja procesa dokapitalizacije i djelimične privatizacije, narušavanja konkurentnosti i transparentnosti”.
    - Italijani su imali člana u Odboru direktora crnogorske kompanije prije završetka procesa i automatski postali privilegovani u odnosu na druge učesnike tendera. Dozvoljeno im je da kupe udio fondova, iako je obaveza svih zainteresovanih bila da predstavnicima fondova i ostalim manjinskim akcionarima ponude otkup akcija po istoj cijeni koju nude državi – zamjeraju u ruskoj kompaniji, prenosi izvor “Vijesti”.
    Oni smatraju da je posebno kršenje tenderskih uslova to što je tokom procesa promijenjena prvobitna opcija o dokupu akcija do većinskog paketa nakon pet godina partnerstva u EPCG.
    Takozvana prvobitna “call” varijanta podrazumijevala je da investitor “može da kupi akcije do većinskog paketa po danas utvrđenoj cijeni, ukoliko ispuni operativne i investicione indikatore ”. Aktuelna “shoot out” opcija predviđa da investitor nakon petogodišnjeg perioda, ukoliko ispuni uslove, može od Vlade da kupi dodatni udio, ali mu ga ona ne mora prodati.
    Rusi su odbijeni, saopštila je Tenderska komisija, zbog toga što ne ispunjava tenderske uslove, a glavni razlog je što “nemaju zahtijevani kreditni rejting”.
    Potencijalni investitor mora imati kreditni rejting, najmanje BBB minus koji su mu dodijelile agencije Standard and Poor\\\\\\\'s ili Fitch, ili Baa3 ukoliko ga rangira agencija Moody\\\\\\\'s. Taj uslov mogao je ispunjavati i vlasnik kompanije koja se prijavljuje.
    - Država Rusija ima kredirni rejting, ruska vlada posjeduje 100 odsto akcija Rosatoma, a Rosatom je vlasnik 80 odsto kompanije Inter Rao, koja je formirana specijalnim ukazom predsjednika Ruske Federacije. Zbog toga nismo mogli biti eliminisani – smatraju predstavnici ruske kompanije.
    Kolike bi ozbiljne posljedice ova tužba mogla da ima najbolje govori podatak da je prvi čovjek Inter Rao Igor Ivanovič Sečin potpredsjednik Vlade premijera Vladimira Putina.
    Komisija je “zbog uslovljavanja” odbila grčki konzorcijum Golden Energy i Public Power Corporation, koji je ponudio veću cijenu za akcije od izabranog partnera.
    Grci tvrde da nijesu uslovljavali, već predlagali, a saopštili su da se neće žaliti, jer ne žele da naruše poslovni ambijent za njihove investicione planove u Crnoj Gori.
    Norveški NTE je odbijen zbog nepotpune ponude.

http://www.vijesti.me/index.php?id=315683

Thanks Thanks Given 
    153
    Thanks Thanks Received 
    1,671
    Thanked in
    1,045 Posts

Miraksov “Elitni vodič po Crnoj Gori”: Crnogorci mnogo vole sebe i veoma su lijeni

Izvor: Vijesti

Da ruska kompanija Miraks nema i da nikada nije ni imala lijepo mišljenje o Crnoj Gori, osim stalnog kršenja njenih zakona, pokazuje i tekst u njihovom časopisu „Elitni vodič po Crnoj Gori“. Autor teksta „Karakteristike crnogorskog mentaliteta“ Vladimir Moisejev Crnogorce naziva drumskim razbojnicima, pljačkašima, lažovima, lenjivcima, neodgovornim gorštačkim Slovenima na čiju se riječ ne možete osloniti, velikim zaljubljenicima “u sebe same“, dobrim trgovcima i posrednicima, onima koji ne vraćaju novac….

Moisejev najprije govori o istorijskoj povezanost Rusije i Crne Gore, ali i o životu crnogorskih predaka kako bi se bolje shvatio „život današnjih Crnogoraca“.

- Istorija kaže da se Crnogorci (i Srbi) veoma dobro ponašaju prema Rusiji i Rusima. Njima su mnogo pomogli još i ruski carevi – od njihovog novca ovdje je izgrađeno mnogo istorijskih spomenika, crkvi i manastira. I sada, dok šetate ulicom, možete dobiti na poklon granu sa mandarinama od potpuno nepoznatog čovjeka samo zbog toga što ste Rus – navodi se u tekstu.

Ali, postoji i druga strana nacionalnog karaktera. Autor kaže da su „gorostasni Sloveni, oduvijek živjeli u odličnim prirodnim uslovima i mnogo bolje su znali da ratuju nego da obrađuju zemlju“. Jedan od osnovnih životnih prihoda bio im je „pljačka karavana koji su išli iz Srbije ka primorju(nije važno čijih srpskih ili turskih)”, navodeći i da je u Crnoj Gori postojao zakon po kome je Crnogorcu bilo zabranjeno da izlazi iz kuće bez oružja. Moisejev kaže da su mu drugovi iz Crne Gore pričali da “kada se u crnogorskoj familiji nabavljala so, duvan ili novac, muškarac najprije potraži ortaka iz susjedstva i ide u zasjedu na najbliži trgovački put.

Ako se kroz nedelju dana ne pojavi kući žena odlazi njemu sa parčetom sušenog mesa, sira, kriškom hljeba i vina. I tako sve dok ne naiđe pogodan plijen bogat do zuba“.

- Takav način života predaka prisutan je i danas – Crnogorci – dobri trgovci i posrednici. I sada, često muškarac izjutra odlazi iz kuće, sjedi u kafanu, pije kafu i priča o omiljenim temama. Naravno, da je poznanik ili rođak svaki treći. I tako on pije kafu i čeka „pogodan slučaj” (Rusa, Engleza ili Njemca) koji će pokazati interesovanje za neku nepokretnost. Zatim, on sprovodi trgovačku transakciju i sljedećih pola godine „ne mora se previše naprezati u kafani” – navodi se u tekstu.

Moisejev kaže kako Crnogorci mnogo vole sebe i veoma su lijeni što potkrepljuje primjerima. U prvom primjeru (o tome kako vole sebe), jedan njegov prijatelj otputovao je za Moskvu i ostavio kola prijatelju Crnogorcu koji ih je slupao „u dim“, a kad se vratio iz Rusije Crnogorac mu odgovara „što si ti meni kola davao? Da sam ja poginuo ti bi mi ćerki penziju plaćao!). U drugom primjeru (o ljenjosti) „njegova ruska poznanica prodavala je u Crnoj Gori jagode u čašicama na pijaci u blizini kuće za jedan euro, a kad su se mještani požalili da je to skupo, predložila im je da pođu u baštu i uberu besplatno.

Odgovor je bio – što za jedan euro da se toliko saginjem“.

- Još jedna zanimljiva osobina je neodgovornost. Kao što znate, ima empirijski zakon po kome 15 odsto snage rješava 85 odsto problema. U Crnoj Gori niko ne pokušava izaći iz rama prvih 15 odsto, a većina ni do toga ne dopre. A, na pitanje „a može li…“ odgovaraju „a zašto ne“. Na taj način u slučaju neuspjeha odgovornost nije njihova. I još jedna zanimljiva osobina je laž. Oni sami čak imaju klasifikaciju ljudi „ovaj drži riječ, a ovaj ne“. Onih koji drže riječ očito je manje od deset procenata stanovništva, a možda i ne više od jednog – pojašnjava Moisejev.

Autor savjetuje da se sa Crnogorcima završiva posao odmah i da se bježi, te da da im se ne ostavlja nikakav avans (jer ne vole da vraćaju novac).

- Ako ostavite za sjutra nešto, može se desiti da će na putu ka vama sresti babu po strini ili još nekog rođaka (zemlja je mala pa je kompaktnost rođaka i poznanika velika) i neće moći proći pored njih, a da im se ne javi. I takvih usputnih susreta može se desiti oko pet, a vi gubite dragocjeno vrijeme u čekanju. Ponekad do noći. Pri tom im je obično neshvatljivo da to nije lijepo i da bi se trebalo javiti i izvinuti, dok je njihov odgovor „pa, nijesam mogao proći pored“ – kaže autor koji tekst završava „detaljem“ da njegovoj poznanici iz Moskve koja se bavi nekretninama uvijek u prtljagu kada putuje u Crnu Goru najviše mjesta zauzimaju knjige kako bi „prekraćivala vrijeme u čekanju kolega“.

Nakon ove „detaljne analize crnogorskog mentaliteta“ trebali bi da se zapitamo kakvi smo zaista i ko su nam partneri koji nas reklamiraju van granica Crne Gore.

O Miraks grupi, iza koje stoji ruski milijarder Sergej Polonski, crnogorska javnost prvi put je čula kada su započeli nelegalnu gradnju luksuznog turističkog kompleksa Astra Montenegro na rtu Zavala kod Budve, a koji je predviđao izgradnju 30 vila za prodaju i iznajmljivanje i hotela sa 27 spratova.

Iako urbanistički planovi za rt Zavala nijesu bili gotovi, započeta je izgradnja vila, a inspekcija se u cijeli slučaj uključila tek nakon medijskog i pritiska nevladinog sektora. Miraks, čiji je partner u početku njihovog poslovanja u Crnoj Gori bio potpredsjednik DPS- a i najmoćniji Budvanin Svetozar Marović, ljetos je otvorio diskoteku “Miracle louge” na brdu Topliš iznad Budve na nekadašnjoj građevinskoj deponiji, a gdje je trebao da gradi Akva park. Diskoteka u kojoj su organizovane brojne žurke do zore i koncerti poznatih svjetskih i zvijezda iz regiona, nema dozvolu za rad kao noćni klub. U opštini je registrovana kao kafe bar koji može da radi do jedan sat iza ponoći.

Zanimljvo je da u Miraksovom vodiču u dijelu koji prikazuje kompleks Astra Montenegro na Zavali, nema planiranog hotela u obliku jedra, koji je trebalo da ima 27 spratova i da bude prvi hotel sa sedam zvjezdica na Mediteranu.

Miraks izbjegava pominjanje u javnosti druge faze projekta Astra Montenegro, a ne treba zaboraviti ni to da je agencija AP nedavno prenijela da je Polonski objavio bankrot i da je sud zamrznuo svu imovinu Miraksa zbog neplaćanja duga od 242 miliona dolara što je zakočilo atraktivne projekte kompanije poput Kule federacije u Moskvi. Kompanija Miraks u Crnoj Gori negirala je takve navode.

Na listi magazina Forbs, bogatstvo Polonskog, koji se početkom 2008. proslavio rečenicom da „oni koji nemaju milijardu mogu da idu dođavola“, prošle godine vrijedio je 1,2 milijarde dolara. Analitičari procjenjuju da je Miraks dužan između 600 i 700 miliona dolara.

Kako nas vole ovi strateški investitori to je strašno

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kakvi penali, mada ruku na srce, ima tu i istine

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Čuš penali, ništa nijesu pogriješili. Rusi su to... Kako su nas procijenili :-D.
    Always smiling :-)

Thanks Thanks Given 
    2,815
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Hahah mozemo se mi ljutiti ali ima odje dosta istine

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

E zlo udom tome koga je rus branio i ranio ! PI PIII BLLJJAAKKKKK !

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Miraksov “Elitni vodič po Crnoj Gori”: Crnogorci mnogo vole sebe i veoma su lijeni

„Karakteristike crnogorskog mentaliteta“ Vladimir Moisejev Crnogorce naziva drumskim razbojnicima, pljačkašima, lažovima, lenjivcima, neodgovornim gorštačkim Slovenima na čiju se riječ ne možete osloniti, velikim zaljubljenicima “u sebe same“, dobrim trgovcima i posrednicima, onima koji ne vraćaju novac….

Autor savjetuje da se sa Crnogorcima završiva posao odmah i da se bježi, te da da im se ne ostavlja nikakav avans (jer ne vole da vraćaju novac).
    Potvrdjujem...110 % tacno...Ja sam mrcogorac, moja bliska rodbina me opljackala, prevarila, vracam 2 kredita rodbini kao zirant, ostaje mi samo 130 eura od plate, sram ih bilo.:twisted:.,radio sam privatno za neke ugledne investitore, nijesu mi platili vise od pola para, ja sam ih kreditira od svoje sirotinje, a oni se qurche sa dzipovima,ajde da je jedan takav , ali kako SVAKI isto se ponasa...:twisted: Zveku zivi nemas se cime ponosit...PIIIIIHHHHH , BLJAK !:twisted:, IDEM odavlee odricem se od ovog pasjaluka ,pockhem se u SVE !!!!:twisted:

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

dje god da odes, isto ti ne bih preporucio da bezglavo ziriras ikome...

Thanks Thanks Given 
    2,021
    Thanks Thanks Received 
    6,239
    Thanked in
    2,907 Posts

Da ruska kompanija Miraks nema i da nikada nije ni imala lijepo mišljenje o Crnoj Gori, osim stalnog kršenja njenih zakona, pokazuje i tekst u njihovom časopisu „Elitni vodič po Crnoj Gori“. Autor teksta „Karakteristike crnogorskog mentaliteta“ Vladimir Moisejev Crnogorce naziva drumskim razbojnicima, pljačkašima, lažovima, lenjivcima, neodgovornim gorštačkim Slovenima na čiju se riječ ne možete osloniti, velikim zaljubljenicima “u sebe same“, dobrim trgovcima i posrednicima, onima koji ne vraćaju novac….

Moisejev najprije govori o istorijskoj povezanost Rusije i Crne Gore, ali i o životu crnogorskih predaka kako bi se bolje shvatio „život današnjih Crnogoraca“.

- Istorija kaže da se Crnogorci (i Srbi) veoma dobro ponašaju prema Rusiji i Rusima. Njima su mnogo pomogli još i ruski carevi – od njihovog novca ovdje je izgrađeno mnogo istorijskih spomenika, crkvi i manastira. I sada, dok šetate ulicom, možete dobiti na poklon granu sa mandarinama od potpuno nepoznatog čovjeka samo zbog toga što ste Rus – navodi se u tekstu.

Ali, postoji i druga strana nacionalnog karaktera. Autor kaže da su „gorostasni Sloveni, oduvijek živjeli u odličnim prirodnim uslovima i mnogo bolje su znali da ratuju nego da obrađuju zemlju“. Jedan od osnovnih životnih prihoda bio im je „pljačka karavana koji su išli iz Srbije ka primorju(nije važno čijih srpskih ili turskih)”, navodeći i da je u Crnoj Gori postojao zakon po kome je Crnogorcu bilo zabranjeno da izlazi iz kuće bez oružja. Moisejev kaže da su mu drugovi iz Crne Gore pričali da “kada se u crnogorskoj familiji nabavljala so, duvan ili novac, muškarac najprije potraži ortaka iz susjedstva i ide u zasjedu na najbliži trgovački put.

Ako se kroz nedelju dana ne pojavi kući žena odlazi njemu sa parčetom sušenog mesa, sira, kriškom hljeba i vina. I tako sve dok ne naiđe pogodan plijen bogat do zuba“.

- Takav način života predaka prisutan je i danas – Crnogorci – dobri trgovci i posrednici. I sada, često muškarac izjutra odlazi iz kuće, sjedi u kafanu, pije kafu i priča o omiljenim temama. Naravno, da je poznanik ili rođak svaki treći. I tako on pije kafu i čeka „pogodan slučaj” (Rusa, Engleza ili Njemca) koji će pokazati interesovanje za neku nepokretnost. Zatim, on sprovodi trgovačku transakciju i sljedećih pola godine „ne mora se previše naprezati u kafani” – navodi se u tekstu.

Moisejev kaže kako Crnogorci mnogo vole sebe i veoma su lijeni što potkrepljuje primjerima. U prvom primjeru (o tome kako vole sebe), jedan njegov prijatelj otputovao je za Moskvu i ostavio kola prijatelju Crnogorcu koji ih je slupao „u dim“, a kad se vratio iz Rusije Crnogorac mu odgovara „što si ti meni kola davao? Da sam ja poginuo ti bi mi ćerki penziju plaćao!). U drugom primjeru (o ljenjosti) „njegova ruska poznanica prodavala je u Crnoj Gori jagode u čašicama na pijaci u blizini kuće za jedan euro, a kad su se mještani požalili da je to skupo, predložila im je da pođu u baštu i uberu besplatno.

Odgovor je bio – što za jedan euro da se toliko saginjem“.

- Još jedna zanimljiva osobina je neodgovornost. Kao što znate, ima empirijski zakon po kome 15 odsto snage rješava 85 odsto problema. U Crnoj Gori niko ne pokušava izaći iz rama prvih 15 odsto, a većina ni do toga ne dopre. A, na pitanje „a može li…“ odgovaraju „a zašto ne“. Na taj način u slučaju neuspjeha odgovornost nije njihova. I još jedna zanimljiva osobina je laž. Oni sami čak imaju klasifikaciju ljudi „ovaj drži riječ, a ovaj ne“. Onih koji drže riječ očito je manje od deset procenata stanovništva, a možda i ne više od jednog – pojašnjava Moisejev.

- Ako ostavite za sjutra nešto, može se desiti da će na putu ka vama sresti babu po strini ili još nekog rođaka (zemlja je mala pa je kompaktnost rođaka i poznanika velika) i neće moći proći pored njih, a da im se ne javi. I takvih usputnih susreta može se desiti oko pet, a vi gubite dragocjeno vrijeme u čekanju. Ponekad do noći. Pri tom im je obično neshvatljivo da to nije lijepo i da bi se trebalo javiti i izvinuti, dok je njihov odgovor „pa, nijesam mogao proći pored“ – kaže autor koji tekst završava „detaljem“ da njegovoj poznanici iz Moskve koja se bavi nekretninama uvijek u prtljagu kada putuje u Crnu Goru najviše mjesta zauzimaju knjige kako bi „prekraćivala vrijeme u čekanju kolega“.

Nakon ove „detaljne analize crnogorskog mentaliteta“ trebali bi da se zapitamo kakvi smo zaista i ko su nam partneri koji nas reklamiraju van granica Crne Gore.

O Miraks grupi, iza koje stoji ruski milijarder Sergej Polonski, crnogorska javnost prvi put je čula kada su započeli nelegalnu gradnju luksuznog turističkog kompleksa Astra Montenegro na rtu Zavala kod Budve, a koji je predviđao izgradnju 30 vila za prodaju i iznajmljivanje i hotela sa 27 spratova.

Iako urbanistički planovi za rt Zavala nijesu bili gotovi, započeta je izgradnja vila, a inspekcija se u cijeli slučaj uključila tek nakon medijskog i pritiska nevladinog sektora. Miraks, čiji je partner u početku njihovog poslovanja u Crnoj Gori bio potpredsjednik DPS- a i najmoćniji Budvanin Svetozar Marović, ljetos je otvorio diskoteku “Miracle louge” na brdu Topliš iznad Budve na nekadašnjoj građevinskoj deponiji, a gdje je trebao da gradi Akva park. Diskoteka u kojoj su organizovane brojne žurke do zore i koncerti poznatih svjetskih i zvijezda iz regiona, nema dozvolu za rad kao noćni klub. U opštini je registrovana kao kafe bar koji može da radi do jedan sat iza ponoći.

Zanimljvo je da u Miraksovom vodiču u dijelu koji prikazuje kompleks Astra Montenegro na Zavali, nema planiranog hotela u obliku jedra, koji je trebalo da ima 27 spratova i da bude prvi hotel sa sedam zvjezdica na Mediteranu.

Miraks izbjegava pominjanje u javnosti druge faze projekta Astra Montenegro, a ne treba zaboraviti ni to da je agencija AP nedavno prenijela da je Polonski objavio bankrot i da je sud zamrznuo svu imovinu Miraksa zbog neplaćanja duga od 242 miliona dolara što je zakočilo atraktivne projekte kompanije poput Kule federacije u Moskvi. Kompanija Miraks u Crnoj Gori negirala je takve navode.

Na listi magazina Forbs, bogatstvo Polonskog, koji se početkom 2008. proslavio rečenicom da „oni koji nemaju milijardu mogu da idu dođavola“, prošle godine vrijedio je 1,2 milijarde dolara. Analitičari procjenjuju da je Miraks dužan između 600 i 700 miliona dolara.

Kako nas vole ovi strateški investitori to je strašno

Ne treba generalzivati, ALI:

- ko je te ruse doveo, i na koji način na tu (te) lokaciju uopšte me ne čudi ovo pisanje

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Oprostite, braco!

Stid i sram me bilo kad sam procitao danasni Vijesti. Buduci da sam porijeklom Rus mrzim sve ono sto se desilo. Mislim na onaj “elitni” vodic. Autor ovijeh rijeci o mentalitetu je istovremeno gazda sajta www.montenegro-notes.ru i sve sto citira novinar on je napisao vec u 2006 godine kada bavio turizmom u Crne Gore. Bez ikakvog dokaza pise on svoje licne izmisljotine.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    11 Posts

Nema veze Jaroslav, meni je tekst bio zabavan i ima dosta istine. Ljudi kakve on opisuje u članku ima dosta u Crnoj Gori, ali ne baš u procentu u kojem je on naveo.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by KRKOnk View Post
    Potvrdjujem...110 % tacno...Ja sam mrcogorac, moja bliska rodbina me opljackala, prevarila, vracam 2 kredita rodbini kao zirant, ostaje mi samo 130 eura od plate, sram ih bilo.:twisted:.,radio sam privatno za neke ugledne investitore, nijesu mi platili vise od pola para, ja sam ih kreditira od svoje sirotinje, a oni se qurche sa dzipovima,ajde da je jedan takav , ali kako SVAKI isto se ponasa...:twisted: Zveku zivi nemas se cime ponosit...PIIIIIHHHHH , BLJAK !:twisted:, IDEM odavlee odricem se od ovog pasjaluka ,pockhem se u SVE !!!!:twisted:
    Komso Crnogoraca u Cg i po svijetu ima oko mil ipo dva .nijesu svi isti Fukare ima svudje ,no smo mi mala drzava pa se vidi bolje ,ovi povamo te su ponosni dje ja zivim malo malo pa svoje scerke nataknu na qrats a one od 8 do 15 god ,itd itd ,nemo mislit e je trava zelenija u tudji obor ,grdno ces se iznenadit !
    Za gladne ruse koji su duzni glib ispod nokata i njina divljanja po baltikumu ceceniji avganistanu kazakstanu itd itd necemo o njima osim pi pi bljaaakkkkk !

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Zvek_Zivi View Post
    Komso Crnogoraca u Cg i po svijetu ima oko mil ipo dva .nijesu svi isti Fukare ima svudje ,no smo mi mala drzava pa se vidi bolje ,ovi povamo te su ponosni dje ja zivim malo malo pa svoje scerke nataknu na qrats a one od 8 do 15 god ,itd itd ,nemo mislit e je trava zelenija u tudji obor ,grdno ces se iznenadit !
    Za gladne ruse koji su duzni glib ispod nokata i njina divljanja po baltikumu ceceniji avganistanu kazakstanu itd itd necemo o njima osim pi pi bljaaakkkkk !
    Boli me **** za mrcogorce po svijetu, ovo odje sve gola olos , ima i odje postenih no to je sirotinja koja jedva opstaje, reci mi kako su mi SVI STRANCI, pa cak i tebi omrazeni rusi,platili sve sto sam radio, a vidim da iimas posebnu averziju prema rusima a sigurno i prema srbima, samo mi nemo tec da su mrcogorci kulturniji i casniji od srba i rusa...:hammer: ...Mene boli qrats za mrcenu goru, dje tije uslov opstanka da da zahebes kuma,brata, rodjaka, a o " prijatelima" da ne pricamo...po cio dan slusam " kako me zaheba.." i "kako sam ga zaheba"...Poslova sam i sa beogradskim firmama, i NIKAD NIKO me nije zaheba, niti ja njih,za razliku od mojih kompanjona kojima je sistem da uzmu robu dva puta i plate uredno, a treci put uzmu vecu kolicinu,( taman da kupe dzipa od tih para), i ispare i promijene broj mobilnog..promijene i djelatnost,,predju da trguju sa drugom robom , i qrce se tako sve dok im se neko ne nahebe majke kad ih ufati..

Thanks Thanks Given 
    153
    Thanks Thanks Received 
    1,671
    Thanked in
    1,045 Posts

Miško Đukić o pozivu Medojeviću da na radiju Free Montenegro ispriča priču o Slavku Peroviću: Rekao mi je rekao da je donio zaključak na osnovu anonimnog maila, shvatio sam – priča o novcu, Slavku i Vasu je plasirana da se zaštiti Nebojša Medojević

September 16, 2009 by Daily News Montenegro

Izvor: DNMN

Bijaše to prije referenduma. Ulica slobode vri od slobodnih ljudi maskiranih, što u orlove – što u sokolove. Prilazi mi, odrastao momak – duge kose, teksas gore teksas mu dolje … Kaže: ”Vaso Mijovic je dao pare Slavku Peroviću – u dvije torbe “… Sjetih se, ovog, sada već sijedog momka duge kose, iz dana kada je tvrdio da je: ”Slavko Perović najveći genije kojeg je Crna Gora ikada imala“. Upitah: ”Da li ti svjedočiš? … ako svjedočiš, budi moj gost, na talasima Free Montenegro. Medij, koji je osnovao LSCG, biće prvi koji će javno progovoriti, uz predstavljanje njega kao gosta. Emisiju ću nazvati ”Sumrak genija“.

Začuđujuće hrabar sagovornik i, reklo bi se svjedok, odbija da bude gost i kaže…: ”Pozovi svog druga, koji je to ispričao meni i cijeloj Podgorici“. Pristajem – odgovorih, reci ko je drug. Kaže: ”NEBOJIŠA MEDOJEVIĆ“. Svoje iznenađenje pokušavao sam da prikrijem mobilnim telefonom. Pozivao sam Nebojšu Medojevića siguran da ću razgovarati sa svjedokom koji je zaslužio da bude zaštićen. Nakon kratkog pojašnjena sa moje strane gospodin Nebojša Medojević odgovara: ”Tu sam za pet minuta“. Čekao sam u kafiću prethodno se pozdravivši sa svojim sagovornikom riječima: ”Slušaj emisiju … KO ĆE ako ne FREE. Došao je gospodin Medojević sa gospodinom Brankom Radulovićem. Gospodin Radulović je započeo priču nakon srdačnog susreta. Sjećao se divnog Liberalnog saveza i genija Slavka Perovića. Primijetio sam da on, vjerovatno nije upoznat sa Nebojišinim svijedočenjem, jer o Slavku govori sa puno čistih emocija. Ali ako je upoznat onda emocije nijesu najčistije. Ne želeći da rizikujem – zamolio sam gospodina Radulovića da ne bude prisutan mom i Nebojšinom razgovoru. Rekao je: ”Dobro Mikeli ali da znaš da si me uvrijedio”. Ne sumnjam u iskrenost ovih riječi ali sam uspio da ga zaštitim da ne čuje, on kao podpresjednik, svjedočenje predsjednika o Slavku Peroviću – kojega Branko toliko voli. Otišao je ljut ali smo i danas na ti …

Gospodin Medojević je nakon naručenog pića započeo razgovor o teorijskoj fizici, tajnim društvima i mnogih temama iz mojih, od njega pogrešno sagledanih emisija. Pozvao sam ga za gosta u emisiji ”Sumrak genija“. On će svijedočiti. Slijedi odgovor, više puta prenešen, na talasima Free Montenegro. Rekao je: ”Nijesam ja svijedok ali kad te toliko nazivaju udbašem – moraš da se braniš”. Tražio sam pojašnjenje. Rekao je: ”Dobio sam mail da je Slavko uzeo pare od Vasa“. Na moje pitanje: ”Od koga” … rekao je: “Mail je anoniman”. Zaprepašten upitah: ” … i to je izvor … a sva Crna Gora bruji“. Odgovorio je: ”Moram se nekako štititi”.

Od tog trenutka smo na VI. Shvatio sam: PRIČA O NOVCU, VASU I SLAVKU JE PLASIRANA DA SE ZAŠTITI NEBOJŠA MEDOJEVIĆ.

Iskreno
    Miško Đukić

uf :shock: .mišku ja lično više vjerujem nego svima zajedno pa neka ga nazivaju kako god oće.ovo će malo da pomjeri guzice neke ako se povuče po novina

Page 146 of 321 FirstFirst ... 4696136142143144145146147148149150156196246 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)