Film koji pochinje na setu legendarne
, tako shto Jobs govori Ridley Scottu: "
Don't want you to think of this as just a film some process of converting electrons and magnetic impulses into shapes and figures and sounds. No. Listen to me. We're here to make a dent in the universe. Otherwise, why even be here? We're creating a completely new consciousness like an artist or a poet. That's how you have to think of this. We're rewriting the history of human thought with what we're doing."

Ovo je jedan od mojih omiljenih filmova koji oslikava pocetak revolucije PC-a. Film prati tri Stiva:
Stiva Jobsa ( osnivac Apple-a ),
Stiva Wozniak ( suosnivac Apple-a i tvorac PC-a ),
Stiva Ballmera ( trenutni CEO Microsofta ) kao i
Bill Gatesa ( osnivaca Microsofta ) i
Paul Allena ( suosnivaca Microsofta )
Reziser Burke, koji je i pisao scenario za ovaj film, kaze da svaku pricu u filmu moze najmanje dvoje ljudi da potvrdi. Ima nevjerovatnoh scena, kao kada Wozniak pravi prvi personalni rachunar, ali je pod ugovorom sa HP-om i mora svaki svoj izum prvo njima da prestavi. Wozniak koji se nalazi u malom ofisu i HP-ovac koji govori:
"Steve - it is Steve, right? You say this gadget of yours is for ordinary people. What on earth would ordinary people want with computers" Ili kada
XEROX prezentira svoj operativni sistem na grafiskom sucelju ( kakav i danas koristimo ) i stavlja misha na stolu dje sijede bord direktora, kao da je neko bacio mrtvog pacova na stolu
. Ako ste geek kao i ja, ovaj film cete obozavati.
http://www.imdb.com/title/tt0168122/
Bookmarks