Originally Posted by
djoks
kao što ja ne vjerujem u vile ravijojle i marka kraljevića koji je iz suve drenovine stare 9 godina iscijedio vodu, tako ne vjerujem ni u mojsija koji je podigao ruke i razdvojio rijeku, niti jonu koji je ugostio 50 miliona životinjskih vrsta na svoj drveni kruzer. Ne vjerujem ni u djeda mraza (iako bih to najviše volio da je istina), niti u zmajeve, petra pana, nedođiju, Šumske vile (iako sam jednu vidio na atlas tv), sniježnu kraljicu, jetija šumadinca, tasmanijskog đavola, sunđer boba i td.
Bajke, priče, basne, legende, ... čuda, iscijeljenja, vaznesenja, blagostanja, ... Sve je to lijepo, ali to prepuštam tebi i nekome drugome da vjeruje...
Nikada to nijesam vjerovao, a bio sam mnogo puta u neposrednom kontaktu sa ljudima koji su tvrdili da su iskusili nevjerovatno, onostrano, transcendentalno, astralno, ... Imam poznanicu koja je tvrdila da ju je u toku noći napadao sotona i potpuno porušio njeno dvorište (iščupao ogradu, drveća, cvijeće, polomio prozore itd. - a ona to gledala svojim očima), da bi je pred zoru pustio... Naravno - sve je bilo na svom mjestu kada smo došli kod nje kući.
Imam drugaricu koja je tvrdila kako je doživljavala astralnu projekciju, kako bi se dizala iz kreveta i šetala po gradu, gledala u svoje tijelo kako spava. "slučajnost" je, međutim, i to što je ona u to vrijeme bila teški "džanki" i više je vremena bila "high" nego "down", a nikakav dokaz nije iznijela da potvrdi tu tvrdnju.
Imam drugaricu koja je tvrdila kako je u snu đavo tokom noći gušio i ostavljao masnice po vratu. Naravno - ništa od tih masnica nije bilo vidljivo nakon jutra...
Čudna je ta ljudska (ne)(pod)svijest... Ljudi su spremni da vjeruju u svašta... Da ne govorim o onima što tvrde kako su ih vanzemaljci oteli, vršili eksperimente, vadili organe, pa ih vraćali...
To je sve za mene - b u l l s h i t ! Bez uvrede...
Bookmarks