a ko bi se trebao uvriediti s tim, tj s kim se to sprdamo??? to je primorski izraz, i ne pravi se blesav, kad valjda znas da je cijeli jezik u boki daleko od knjizevnog, i iskreno se nama da se ponosis 'nasim' izrazima i izgovorom.
ako ne, onda mrs u pljevlja. :PPPP
a sto se turizma tice, s obzirom da mi je to struka, stvarno mi ovakvih turista ne treba u zivotu, niti cemo se ni ti, ni ja najesti od njihovog ljeba. ovi koji dodju cisto da bi rekli da su bili na moru (namore :P ), pa sa sobom ponesu sve suncobran da ga pobodu na plazu, da slucajno ne bi potrosili koji cent vise od onog predvidjenog za smjestaj, oni koji parkiraju negdje u sred brda, da ne bi platili parking, itd itd, da ne sirim pricu, kad znas kakvi su. a da ne pricam kako ne stitimo sebe, svoju zemlju, svoje trziste, vec dopustamo da nas jebe kako ko stigne....e nenezicu...uh, zeludac mi se okrene kad se sjetim njega, nego to je druga prica, za drugi forum.
uostalom, ako si relativno normalan, iako si bestija :P, shvatas o cemu govorim.
da da, bas tako cemo da guzimo primorac, evropskog sampiona, kao taj tvoj emote :PPP

Reply With Quote

Bookmarks