Page 37 of 171 FirstFirst ... 273334353637383940414787137 ... LastLast
Results 901 to 925 of 4251

Thread: Ateizam

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by jal cargo View Post
    -
    po kojoj ili cijoj logici?
    Po kojoj prirodi, sta podrazumijevas pod "priroda"?
    Sta podrazumijevas pod "sloboda"?
    Када говорим ја или неко други о логици говоримо о људској категорији.Можемо ли да убијемо?Јесмо ли способни прије свега да убијемо,украдемо,волимо,патимо....Јесмо.
    Под слободом подразумијевам све што човјек може да уради-морално и неморално.

Кад кажем по логици онда говорим на следећи начин:све што настаје настаје тако што се од интелигентнијег створи мање интелигентно,или боље да се изразим-неинтелигентно.
    Када човјек ствара он ствара мање интелигентно од себе.Не може да створи нешто што је више интелигентно од њега,чак не може створити нешто што је исто интелигентно као он.

Под природом подразумијевам испољавање суштине човјека јер све што човјек ради ради природно.Све што човјек ради је природно и не може човјек да ради неприродно.

mi jesmo zavisni od evolucije, odnosno od prilagodjavanja okruzenju.
    Ako se recimo dogode ekstremne klimatske promjene u jugoistocnoj evropi a juzna amerika sa temperaturom od +75 ponudi jedini optimum odrzivog zivota, to se uopste nece odraziti na tebe jer si ti "slobodan"?
    Nece imati uticaja na tebe cinjenica da je temperatura -90, da je zemljiste izmijenilo sastav i postalo neplodno, da tvoja koza puca ili se tvoj skelet razgradjuje?
    Ako se sunce ugasi, to nece mnogo promijeniti tvoj zivot, jer imas "slobodu'?
    Ја еволуцију схватама као прогрес а не као деградацију.Ти сад говориш о деградацији:ако падне или скочи температура у неком екстрему онда ће настати непогодни услови.То је тачно али сам говорио о слободи коју посједује сваки човјек коју он има по својој природи и која је у суштини и његова личност јер да слобода и личност нису повезане онда бисмо били као кукле или мумије.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ево,ја сам поставио просто питање:како и гдје настаје књига?

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

Quote Originally Posted by ihtus777 View Post
    То је логички немогуће јер смо ми људи слободни по природи а да се интелигенција развила еволутивним путем онда не бисмо били слободни,онда бисмо били зависни од еволуције.
    Ovo veze blage s mozgom nema. Kako mozes da vezujes slobodu i evoluciju? Mi evoluiramo neprimjetno. Stvarno ne znam sta pokusavas da kazes. Mislim da samo zelis po svaku cijenu da mislis da si u pravu, ali ovaj ti komentar nema blage veze sa mozgom. Nista logicno ni povezano nisi rekao.

A sto se tice toga kako i gdje nastaje knjiga, covjek pise knjigu, na papiru ili na kompjuteru. Da neces sad tu nesto da mi komplikujes i da se pozivas na boga? A inace bilo je knjiga i prije Biblije.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ти очито неке основне ствари не разумијеш јер контрадиктираш себи:људи су интелигентна бића и људи су по теби еволуирали,дакле,њихова интелигенција се развијала.
    Слобода је категорија која је везана за интелигенцију.Како би човјек могао да буде слободан да није интелигентан?

Знам ја да човјек пише књигу али како?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

-

Када говорим ја или неко други о логици говоримо о људској категорији.Можемо ли да убијемо?Јесмо ли способни прије свега да убијемо,украдемо,волимо,патимо....Јесмо.
    Под слободом подразумијевам све што човјек може да уради-морално и неморално.

Sta je (ne)moralno?

Кад кажем по логици онда говорим на следећи начин:све што настаје настаје тако што се од интелигентнијег створи мање интелигентно,или боље да се изразим-неинтелигентно.
    Када човјек ствара он ствара мање интелигентно од себе.Не може да створи нешто што је више интелигентно од њега, чак не може створити нешто што је исто интелигентно као он.
    Kompjuter? Kloniranje embriona koje ce neminovno imati i sledecu etapu?

Za nekoliko decenija roboti ce moci da obavljaju vecinu radnji koje covjek izvrsava. Za stotinak godina vjerovatno sve.

Под природом подразумијевам испољавање суштине човјека јер све што човјек ради ради природно.Све што човјек ради је природно и не може човјек да ради неприродно.

Sta je sustina covjeka? Ja mogu tvrditi da je sustina covjeka - nista. Ili peskir za plazu.

Ја еволуцију схватама као прогрес а не као деградацију.Ти сад говориш о деградацији:ако падне или скочи температура у неком екстрему онда ће настати непогодни услови.То је тачно али сам говорио о слободи коју посједује сваки човјек коју он има по својој природи и која је у суштини и његова личност јер да слобода и личност нису повезане онда бисмо били као кукле или мумије.

To kako ti (ne) shvatas evoluciju je kljucni problem. Evolucija nije nuzno progres. Osim toga, evolucija je proces koji se odnosi na ziva bica, ne na "degradaciju" temperature ili zemljista. Ako temperatura padne/poraste, prelazeci granicu podnosljivosti, ljudski organizam ce napredovati u smislu da ce se prilagoditi zadatim uslovima i na taj nacin prezivjeti. Medjutim, to ne znaci da ce ljudski organizam strukturalno napredovati, pa ce recimo neki podtip hominida, koji je imao prosjecnu visinu 1,95, nuzno morati da poraste jos koji cm...naprotiv, neke funkcije/organi organizma, ako adaptacija to zahtijeva, mogu se promijeniti "na gore" ili cak prestati/nestati.
    Tok evolucije covjeka u Africi i covjeka u Evropi ne mora se odvijati istom progresivnom ljestvicom - africki tip moze zadrzati ili unaprijediti neku funkciju (koja ce se odraziti npr. na hormon rasta), dok evropski moze biti "degradiran" - postace nizi, sa mozda manjom zapreminom lobanje.

Ne mozemo sve okretati naopacke, u svoju korist. To sto govoris mora imati neki smisao.

-

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Jal Cargo View Post
    -
    Sta je (ne)moralno?
    Ово је супротност једно другом тако да се све своди на исто:шта год човјек радио је природно.
    Морално је вољети мајку,оца,жену,дијете....
    Неморално је тући родитеље.

Kompjuter? Kloniranje embriona koje ce neminovno imati i sledecu etapu?
    Za nekoliko decenija roboti ce moci da obavljaju vecinu radnji koje covjek izvrsava. Za stotinak godina vjerovatno sve.
    Човјек није створио ембрион нити оно од чега је настао ембрион.
    Човјек ако крене да ствара ex nihilo неће успјети,једино човјек може стварати од нечега и то што ствара је много мање интелигентно од човјека.
    Човјек је универзалан и има изузетно велике потенцијале и може да обавља хиљаду послова одједном.Робот обавља само оно за шта је програмиран.Ако програмираш робота да игра фудбал он неће моћи да игра кошарку док човјек може да игра 5 минута фудбал па да прекине игру и да почне да игра кошарку.
    Све је релативан појам и врло неодређен.Човјек не може одавља све стога ни робот не може у свему да мијења човјека јер да би могао да тврдиш или вјерујеш да робот може у свему да мијења човјека онда мораш да дефинишеш и одредиш шта то све може човјек.
    Наука напредује и увијек ће се појављивати нова поља у науци која ће прво морати човјек да савлада да би могао да направи програм како би могао робот да га замијени.

Sta je sustina covjeka? Ja mogu tvrditi da je sustina covjeka - nista. Ili peskir za plazu.
    Па ако је суштина човјека пешкир за плажу онда је човјек ништа више од пешкира.
    Ако тврдиш да је суштина човјека ништа онда то не можеш доказати јер суштина човјека мора бити нешто јер човјек не може да схвати ``ништа``,човјек једино може да схвати нешто и да покуша да дефинише нешто јер је и сам човјек нешто.
    Да је твоја прича истинита,дакле,да је суштина или есенција човјека ``ништа`` онда би човјек могао захваљујући својој суштини да схвати стање у којем је био прије зачећа а то стање је било небиће.Пошто човјек не схвата небиће и ништа онда човјекова суштина не може бити ништа него нешто.
    Ја суштину схватам као нешто што је заједничко свим људима.Ти и ја имамо исту суштину јер смо људи и људи смо јер имамо исту суштину и то је оно што нас раздваја од животиња.
    Личност схватам као категорију која разликује истосуштне.Ти и ја смо људи али се наше личности разликују.

To kako ti (ne) shvatas evoluciju je kljucni problem. Evolucija nije nuzno progres. Osim toga, evolucija je proces koji se odnosi na ziva bica, ne na "degradaciju" temperature ili zemljista. Ako temperatura padne/poraste, prelazeci granicu podnosljivosti, ljudski organizam ce napredovati u smislu da ce se prilagoditi zadatim uslovima i na taj nacin prezivjeti. Medjutim, to ne znaci da ce ljudski organizam strukturalno napredovati, pa ce recimo neki podtip hominida, koji je imao prosjecnu visinu 1,95, nuzno morati da poraste jos koji cm...naprotiv, neke funkcije/organi organizma, ako adaptacija to zahtijeva, mogu se promijeniti "na gore" ili cak prestati/nestati.
    На то сам и мислио кад сам рекао да је нужан прогрес.Чим нешто престаје да постоји или почиње да постоји јер тако услови захтијевају онда се ради о прогресу.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

-

Ово је супротност једно другом тако да се све своди на исто:шта год човјек радио је природно.
    Морално је вољети мајку,оца,жену,дијете....
    Неморално је тући родитеље.
    Polako. Ako je:

- "covjek po svojoj prirodi slobodan"

- "priroda je ispoljavanje sustine covjeka"

Onda:

- "sta god covjek radio, to je ispoljavanje njegove sustine".

Zakljucak: sta god covjek radio, to je normalno i nepotrebna je granica izmedju moralnog i nemoralnog.

Dalje, moras da objasnis sta je sustina? Sta to covjek ispoljava? Zbog cega?

Човјек ако крене да ствара ex nihilo неће успјети,једино човјек може стварати од нечега и то што ствара је много мање интелигентно од човјека.
    Човјек је универзалан и има изузетно велике потенцијале и може да обавља хиљаду послова одједном.Робот обавља само оно за шта је програмиран.Ако програмираш робота да игра фудбал он неће моћи да игра кошарку док човјек може да игра 5 минута фудбал па да прекине игру и да почне да игра кошарку.
    Све је релативан појам и врло неодређен.Човјек не може одавља све стога ни робот не може у свему да мијења човјека јер да би могао да тврдиш или вјерујеш да робот може у свему да мијења човјека онда мораш да дефинишеш и одредиш шта то све може човјек.
    Наука напредује и увијек ће се појављивати нова поља у науци која ће прво морати човјек да савлада да би могао да направи програм како би могао робот да га замијени.

Robot moze da igra sah sa covjekom dok istovremeno projektuje muzejski kompleks od 5000 kvm i kontrolise nivo koncentracije ugljenika u vazduhu. Moze li to covjek?

Sta je standard za "inteligentno" i "sposobno"?

Па ако је суштина човјека пешкир за плажу онда је човјек ништа више од пешкира.
    Ако тврдиш да је суштина човјека ништа онда то не можеш доказати јер суштина човјека мора бити нешто јер човјек не може да схвати ``ништа``,човјек једино може да схвати нешто и да покуша да дефинише нешто јер је и сам човјек нешто.
    Да је твоја прича истинита,дакле,да је суштина или есенција човјека ``ништа`` онда би човјек могао захваљујући својој суштини да схвати стање у којем је био прије зачећа а то стање је било небиће.Пошто човјек не схвата небиће и ништа онда човјекова суштина не може бити ништа него нешто.
    Ја суштину схватам као нешто што је заједничко свим људима.Ти и ја имамо исту суштину јер смо људи и људи смо јер имамо исту суштину и то је оно што нас раздваја од животиња.
    Личност схватам као категорију која разликује истосуштне.Ти и ја смо људи али се наше личности разликују.

Opet ista prica, a nikako da definisemo sta je sustina. Sta je uzrok?
    Ja mogu da opletem o "tomanktretyui" kao zamjeni za "sustina" covjeka, o "ispoljavanju" prirode, slobode i moralnih nacela.
    I sta sam rekao? Nista. Prazna prica, bez poente, jer nijesam objasnio sustinu, odnosno tomanktretyui. Zasto tomanktretyui i sta je to?

На то сам и мислио кад сам рекао да је нужан прогрес.Чим нешто престаје да постоји или почиње да постоји јер тако услови захтијевају онда се ради о прогресу.

Ako procitas i informises se, bice ti jasno. Ovako, nema svrhe da pricamo.

-

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Kako se ti ponekad pogubis i zapletes u svoju pricu od koje na kraju ispadne hahahhahah
    Човјек ако крене да ствара ex nihilo неће успјети,једино човјек може стварати од нечега и то што ствара је много мање интелигентно од човјека.....
    I ti si bio nekad embrion i ko te stvorio ? Ne laskaj sebi da te stvorio Bog jer kao i svi licis na djeda, babu ili tetku...
    Pokazujes elementarno neznanje kad kazes da jedino cojek moze stvarati od necega..... potrudi se pa procitaj kad je covjek shvatio i objasnio saće meda i zasto pcele bas takve prave a ne lopte, kocke....
    Prica tvoja o ex nihilo se vazda zavrsi tako sto ces sam sebe demantovati jer ces pobjeci da tako pise u Bibliji i da je tako Bog, htio, uradio i to je dokaz.
    Probaj poloziti neki ispit tako sto ces reci Bog je htio da ja to ne treba da znam.
    Malo zesce si se upetlja u objasnjenju sustine covjeka pa nam reci da je tvoja sustina i nekoga Busmana ista

Thanks Thanks Given 
    4,452
    Thanks Thanks Received 
    8,615
    Thanked in
    3,313 Posts

ihtuse, prijateljski savjet. radi nesto ovo ljeto ako si vec zavrsio ispite, pusti forum, kumim te kapicom

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by hari krisna View Post
    i ti si bio nekad embrion i ko te stvorio ? Ne laskaj sebi da te stvorio bog jer kao i svi licis na djeda, babu ili tetku...
    А како је тај ембрион имао потенцијала да буде жив ?
    Ко је створио оне од којих сам ја дошао на овај свијет?

pokazujes elementarno neznanje kad kazes da jedino cojek moze stvarati od necega..... Potrudi se pa procitaj kad je covjek shvatio i objasnio saće meda i zasto pcele bas takve prave a ne lopte, kocke....
    Нисам рекао да човјек једино може стварати од нечега него сам рекао да човјек не може стварати из ничега.
    Кад сам сам рекао да човјек једино ствара од нечега значи да једино тако може да ствара а да не може да ствара из ничега.
    Ласта прави гнијездо,лисице копају јазбине,детлић буши дрво да би се ту настанио.Дакле,све животиње као и човјек могу стварати,али стварају из нечега а не из ничега.

prica tvoja o ex nihilo se vazda zavrsi tako sto ces sam sebe demantovati jer ces pobjeci da tako pise u bibliji i da je tako bog, htio, uradio i to je dokaz.
    Зашто бих ја бјежао у Свето Писмо?
    Ако си читао Свето Писмо знаш да се оно не бави овом проблематиком а заиста бих био луд кад бих покушавао атеисти да докажем нешто на основу Светог Писма и заиста не видим гдје сам то цитирао Свето Писмо као некакав научни доказ.
    Ја сам хиљаду пута рекао да Свето Писмо и Свето Евангелије јесте фундамент моје вјере и вјеровања и ја не вежем науку са евангелијем нити Светим Писмом.

probaj poloziti neki ispit tako sto ces reci bog je htio da ja to ne treba da znam.
    Malo zesce si se upetlja u objasnjenju sustine covjeka pa nam reci da je tvoja sustina i nekoga busmana ista
    Јесте.Ја сматрам Бушмана за човјека.Бушман има своја схватања а ја своја.И мени и њему је БОГ дао да користимо слободу и он је изабрао да тако мисли и да тако дјела.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

А како је тај ембрион имао потенцијала да буде жив ?
    Ко је створио оне од којих сам ја дошао на овај свијет?.
    Zar ti to treba objasnjavati? Nije valjda da ne znas kako nastaje ljudski embrion?
    Zbilja Busman je izabrao da radi to sto radi, a ti si izabrao da se rodis u Pg, a ne nedje na obali Amazona

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

-
    polako. Ako je:

- "covjek po svojoj prirodi slobodan"

- "priroda je ispoljavanje sustine covjeka"

onda:

- "sta god covjek radio, to je ispoljavanje njegove sustine".

Zakljucak: Sta god covjek radio, to je normalno i nepotrebna je granica izmedju moralnog i nemoralnog.
    Не бих се сложио.
    Не мора да значи да оно што је природно је и нормално.
    Код неког може да буде природно да има нагон за лагањем.Може да има нагон за убијањем.Је ли то нормално?Није.

dalje, moras da objasnis sta je sustina? Sta to covjek ispoljava? Zbog cega?
    Оно што је заједничко свим људима.Ја бих је тако дефинисао.
    По мени у суштину улази да човјек може да буде болестан,да буде здрав,да ради,да мисли,да учи,да чита,да пише,да говори,да ради....

robot moze da igra sah sa covjekom dok istovremeno projektuje muzejski kompleks od 5000 kvm i kontrolise nivo koncentracije ugljenika u vazduhu. Moze li to covjek?
    Може робот ако је програмиран а да ли ће бити програмиран или неће то зависи од човјека.Дакле,све креће од конструктора.

sta je standard za "inteligentno" i "sposobno"?
    По мени то условљава једно друго.

opet ista prica, a nikako da definisemo sta je sustina. Sta je uzrok?
    Ja mogu da opletem o "tomanktretyui" kao zamjeni za "sustina" covjeka, o "ispoljavanju" prirode, slobode i moralnih nacela.
    I sta sam rekao? Nista. Prazna prica, bez poente, jer nijesam objasnio sustinu, odnosno tomanktretyui. Zasto tomanktretyui i sta je to?
    Можемо ли да дефинишемо шта је плава боја?Не.Ми смо дали тај назив да бисмо разликовали боје али нико не зна тачну дефиницију плавог.

Суштина је есенција,бит,срж нечега.Једна од категорија те сржи или суштине је бити слободан или бит слободе.
    Ријеч суштина,која је својствена свим људима,постоји како бисмо је разликовали од личности,која је својствена само једном човјеку.
    Људи су слични по суштини а различити по лику.Да ли сам сад јасно рекао?
    Сад,шта значи дефинисати суштину?Да ли је дефинисати апофатички или катафатички?

ako procitas i informises se, bice ti jasno. Ovako, nema svrhe da pricamo.
    -
    Па ја бих ти био захвалан да се онда ти прецизно изразиш.

Ево шта ти кажеш:

to kako ti (ne) shvatas evoluciju je kljucni problem. Evolucija nije nuzno progres. Osim toga, evolucija je proces koji se odnosi na ziva bica, ne na "degradaciju" temperature ili zemljista.
    Ја сам и рекао да се односи на жива бића.

Ти кажеш ово:
    ako temperatura padne/poraste, prelazeci granicu podnosljivosti, ljudski organizam ce napredovati u smislu da ce se prilagoditi zadatim uslovima i na taj nacin prezivjeti
    А ја сам рекао ово:
    Quote Originally Posted by [b
    ihtus777[/b];1236441]
    Дакле,у апсолутно истом смислу као и ти сам изнио став о еволуцији,што показују цитати.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

zar ti to treba objasnjavati? Nije valjda da ne znas kako nastaje ljudski embrion?
    Чекај,циљао сам на то ко је створио први у низу људски пар од којих је настао човјек.
    Сад,ми можемо да идемо далеко у прошлост и да дођемо до првог претка.Е,моје питање је гласило:Ко је створио првог претка?

zbilja busman je izabrao da radi to sto radi, a ti si izabrao da se rodis u pg, a ne nedje na obali amazona
    Па нисам ја то бирао,али јесам бирао много тога.Бушман није бирао ђе ће се родити али може да бира много тога.

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

Знам ја да човјек пише књигу али како?
    Uzmi olovku i papir. Mozda ti dodje odgovor.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Па књига настаје у уму а не на папиру,да нема ума не би било ни књиге.На то се односило моје питање.

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

Па књига настаје у уму а не на папиру,да нема ума не би било ни књиге.На то се односило моје питање.
    I kakve to veze ima sa religijom?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Јеси ли чуо некад за алгоритамски ток?

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

Јеси ли чуо некад за алгоритамски ток?
    Jesam, ali opet dok ne dokazes postojanje boga, i dok ne dokazes da je Biblija zaista rijec bozja nista od toga...to ostaje knjiga lijepih bajki koju je napisao covjek.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ја докаујем да има БОГА тиме што праузрок називам Њиме.
    Објаснио сам зашто вјерујем у праузрок а ти нађи манљивости мом ставу.Лако ти је говорити:То није тако..То не ваља...

Објасни зашто сматраш да моје излагање о праузроку не ваља или зашто је нетачно.

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

Ја докаујем да има БОГА тиме што праузрок називам Њиме.
    Објаснио сам зашто вјерујем у праузрок а ти нађи манљивости мом ставу.Лако ти је говорити:То није тако..То не ваља...

Објасни зашто сматраш да моје излагање о праузроку не ваља или зашто је нетачно.
    Ti mislis da prauzrok mora da bude jedan. Jedan jedini kojeg i zoves bogom. Zar nije onda po tvojoj ideji o prauzroku moguce da bude vise prauzroka? Zasto mora da bude jedan? I zasto mora da bude inteligentan? Zar ne moze prauzrok da bude i sam nastanak univerzuma pa da se sve iz njega razvilo dalje? Sve sto ti imas je vjeru u nesto sto nikad neces moci da dokazes. A najgore je sto tu tvoju vjeru prate bajke i price za malju djecu kao sto su sveci, svetinje, toboznja cuda, raj i pakao i osale gluposti za koje se zna da je covjek izmislio. A razuman covjek zna i zasto su te stvari izmisljene.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by vanjatheman View Post
    ti mislis da prauzrok mora da bude jedan. Jedan jedini kojeg i zoves bogom. Zar nije onda po tvojoj ideji o prauzroku moguce da bude vise prauzroka? Zasto mora da bude jedan? I zasto mora da bude inteligentan? Zar ne moze prauzrok da bude i sam nastanak univerzuma pa da se sve iz njega razvilo dalje?
    Зато што не може бити више праузрока.
    Да ли у политеизму постоји иједан бог?Не.Не постоји јер мој концепт БОГА и њихов пантеон немају додирних тачака.

БОГ је један и вјечан и он је ван времена и као такав постоји без паралелних богова.

Узрок мора бити интелигентан јер су људи,његова творевина,интелигентни.Како би узрок могао да буде бесловестан а оно што он ствара интелигентно?

Узрок јесте настанак универзума али тај узрок стварајући свијет преузима одговорност за свијет.Како би свијет могао да живи да га праузрок не одржава?
    Праузрок је свијет призвао или створио из небића или из ништа и свијет по природи је пропадив и пропао би да се не одржава.Вентилатор кад укључиш у струју он ради.Кад извучеш из струје утикач вентилатор се полако гаси.Тако и свијет:док постоје енергије које му дају живот он ће функционисати а он те енргије никако није могао сам себи да обезбиједи.

sve sto ti imas je vjeru u nesto sto nikad neces moci da dokazes. A najgore je sto tu tvoju vjeru prate bajke i price za malju djecu kao sto su sveci, svetinje, toboznja cuda, raj i pakao i osale gluposti za koje se zna da je covjek izmislio. A razuman covjek zna i zasto su te stvari izmisljene.
    Немам ја ништа,ништа то није моје.Нисам ја крив што ти нећеш очи да отвориш и да видиш и чујеш.
    Христос је рекао:Очима ће гледати и неће видјети,ушима ће слушати и неће чути.
    Нико није слијеп до онај који неће да види.Ја само могу да ти препоручим да пођеш и видиш.Ако ли нећеш,онда немаш право да дајеш коментаре и класификације.

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

Христос је рекао:Очима ће гледати и неће видјети,ушима ће слушати и неће чути.
    Jer je znao kakve gluposti valja...ogradjivao se od kritike.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

jer je znao kakve gluposti valja...ogradjivao se od kritike.
    Није него је упозоравао људе јер је знао да ће бити слијепих поред оба ока и глувих поред оба уха.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Sta je imao da upozorava? Kad je sve stvorio kako mu se omakla greska da stvori one koji su gluvi i slijepi pored oba uha i oba oka?
    Kakve je to fuseraje odvalio pa upozoravao?

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

On govori onima koji su 'oslijepljeli' i 'ogluvljeli' u duhovnom smislu.

Page 37 of 171 FirstFirst ... 273334353637383940414787137 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Bookmarks