Page 36 of 171 FirstFirst ... 263233343536373839404686136 ... LastLast
Results 876 to 900 of 4251

Thread: Ateizam

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by booqy View Post
    jebiga, velika riba jede malu. Nije mi poznato da je ikad igde bilo drugačije to su životinjski ostaci u nama koje evolucija nije mogla da odstrani :d
    Хе хе,овај други дио нећу коментарисати

Па ја и говорим о томе:сваки нови систем који се конституише гради се на причи како је он бољи од претходног.Има измјена и промјена али су оне врло мале,чак и непримјетне.

То је најбоље рекао комесар партије СССР-а Томски кад је давао интервју за Њујорк Тајмс тамо почетком двадесетих кад је совјетски ДБ био активнији него икад.Овај новинар га је питао:Како ви господине говорите да су комунисти оформили народну владу у СССР-у базирану на деомкратским принципима а власт сте стекли револуцијом?Томски:А не,видите,ми смо итекако велике демократе.Код нас постоји вишепартијски систем као и код вас само код нас једна партија влада а све су остале у затвору

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Očigledno da je sve stvar percepcije.
    Ali zanimljivo je kako se sistematski njišeš (kao i golem broj religioznih) između nepriznavanja dokaza i traganja za dokazima.
    Kad treba da odbraniš nekoga koga ne moraš da braniš,tražiš dokaze.
    Kad govoriš o Bogu,onda govoriš,parafraza,'to što nema dokaza da Bog postoji,ne znači da ne postoji'.
    Što se Pahomija tiče,bježao je iz Makedonije,naravno,a krivična prijava je podnesena bila u okružnom sudu u Beogradu,proces naravno nije pokrenut 10 godina i proces je obustavljen a da nije nije ni počeo,praktično.
    Naravno,to je bilo prije godinu i po,tako da sad nije ni bitno.11 i po godina,to su sad već momčići i djevojke,pošto nije dokazano,oni ništa nisu doživjeli.
    Ili su slagali jer su ateisti.
    Mitropolit Amfilohije je takođe rekao da su crnogorci su kopilad.
    I sad,ne radi se o crnogorcima,ni o srbima.Nego o tome ima li razlike između crnogoraca i srba,avganistanaca i zanzibaraca,kongAŠA i brazilaca,kad ih svedeš na proste jedinice.

I još mnogo šta.I sve što on kaže nema nikakve veze sa ateizmom.
    A kamoli vjerom.Da ne uletimo sad priču o kanonima i bananama.
    Ovo za ovcu se slažem apsolutno,i tor i to.Obrati pažnju na moj avatar.
    Na kraju krajeva,Gospod je moj pastir,eh?
    Sukob između Jevreja i Arapa traje malo duže od 50 godina,kako mi se čini,ali ne želim sad da se bakćem sa ovim praznim razgovorima,ili da ne daj Nevidljivi-čo'eče-sa-neba,da nekog citiram ili imenujem osim ova dva bradata momčića odozgo.

Idem da pročitam par Mikijevih Zabavnika,umjesto toga.Utiču pozitivno na moju maštu,za razliku od ovih diskusijica sa fanaticima.
    Amin.
    "And if they didn't believe me, they believe me now."

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by cika_dzo View Post
    očigledno da je sve stvar percepcije.
    Ali zanimljivo je kako se sistematski njišeš (kao i golem broj religioznih) između nepriznavanja dokaza i traganja za dokazima.
    Kad treba da odbraniš nekoga koga ne moraš da braniš,tražiš dokaze.
    Kad govoriš o bogu,onda govoriš,parafraza,'to što nema dokaza da bog postoji,ne znači da ne postoji'.
    Ха,ја не знам како си ти закључио да ја морам или не морам да браним БОГА или некод трећег или да ли морам ли не морам да доказујем нечије постојање.Занимљиво је и мени како видиш оно чега нема.

Što se pahomija tiče,bježao je iz makedonije,naravno,a krivična prijava je podnesena bila u okružnom sudu u beogradu,proces naravno nije pokrenut 10 godina i proces je obustavljen a da nije nije ni počeo,praktično.
    Naravno,to je bilo prije godinu i po,tako da sad nije ni bitno.11 i po godina,to su sad već momčići i djevojke,pošto nije dokazano,oni ništa nisu doživjeli.
    Ili su slagali jer su ateisti.
    Ја сад могу да поднесем кривичну пријаву против мог комшије иако знам да није крив.Свако може да подноси кривичне пријаве против свакога па макар биле 100% неосноване.
    Ако процес није покренут онда није ни могао бити обустављен јер се не може обустављати оно што се није покренуло.
    Поступак можда није ни покренут због оскудности доказа што је врло вјероватна могућност.
    Ти ако имаш предмет ја бих волио да га подијелиш са мном па да га анализирамо.

mitropolit amfilohije je takođe rekao da su crnogorci su kopilad.
    I sad,ne radi se o crnogorcima,ni o srbima.nego o tome ima li razlike između crnogoraca i srba,avganistanaca i zanzibaraca,kongaŠa i brazilaca,kad ih svedeš na proste jedinice.
    Зна се добро на које је црногорце митрополит мислио.На све црногорце није мислио јер се он сам декларише као црногорац.

i još mnogo šta.i sve što on kaže nema nikakve veze sa ateizmom.
    A kamoli vjerom.da ne uletimo sad priču o kanonima i bananama.
    Аааа,видиш,сад бих ја по твојој причи могао да закључим да је теби неки род Еуген Вербер који је управо митрополиту још док је овај био јеромонах или студент теологије рекао да добро збори али да то нема везе са Црквом.А знаш ли шта је проблем тебе и величајшег Вербера?Што личите по причи један на другог.

ovo za ovcu se slažem apsolutno,i tor i to.obrati pažnju na moj avatar.
    Na kraju krajeva,gospod je moj pastir,eh?
    Sukob između jevreja i arapa traje malo duže od 50 godina,kako mi se čini,ali ne želim sad da se bakćem sa ovim praznim razgovorima,ili da ne daj nevidljivi-čo'eče-sa-neba,da nekog citiram ili imenujem osim ova dva bradata momčića odozgo.
    Једно је што се теби чини,друго су факти.

idem da pročitam par mikijevih zabavnika,umjesto toga.utiču pozitivno na moju maštu,za razliku od ovih diskusijica sa fanaticima.
    Amin.
    Прочитај скандал,он бруји од фанатизма.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Upravo ga pročitah.Post #878
    Hvala na preporuci.Ljubim te.

http://disney-clipart.com/mickey-mou...y-mouse-10.jpg

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ја сад могу да поднесем кривичну пријаву против мог комшије иако знам да није крив.Свако може да подноси кривичне пријаве против свакога па макар биле 100% неосноване.
    Dobro, budi realan. Koliko često djeca izmišljaju da ih je svještenik silovao? Kod nas nema neke velike novčane nadoknade u ovakvim slučajevima, jesam li u pravu?
    .

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Треба гледати о којим се ситуацијама ради.Тачно је да лажи дјеце нису 100% усмјерене на то да их је некио силовао,био то свештеник или не,али у оваквим условима у Македонији,Црној Гори и Србији је све могуће.

Дијете је најплодније за манипулацију ако ћемо реално.

Што се тиче казне,казна је затворска а мислим да је од 6 мјесеци до три године.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Pa to mi se čini nelogičnim. Koji bi roditelj natjerao dijete da izmisli tako nešto, samo iz nekih ideoloških razloga? Aj da umire od gladi, pa da mu trebaju pare. Sad ćeš da kažeš da mu je neko platio, ali zar ne bi bilo lakše uraditi nešto što ne uključuje dijete, koje bi moglo da bude nepredvidivo? I još svještenik bježi iz zemlje. Priznaćeš da tu dosta toga smrdi
    .

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Наравно да смрди али мени у прилог иде шта се ради са владиком Јованом.Затварају човјека јер служи у канонској Цркви.Кад је видио владика шта се ради знао је колико је сати и знао је да ће и њега чекати неосновано затварање.

Што се тиче дјеце,не кажем да је неко потплатио али мислим да је политика итекако умијешала прсте.
    Да ли би било лакше урадити неку подвалу без дјеце не знам,али није искључено да се ради о подвали а објаснио сам зашто тако мислим.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by ihtus777 View Post
    Наравно да смрди али мени у прилог иде шта се ради са владиком Јованом.Затварају човјека јер служи у канонској Цркви.Кад је видио владика шта се ради знао је колико је сати и знао је да ће и њега чекати неосновано затварање.

Што се тиче дјеце,не кажем да је неко потплатио али мислим да је политика итекако умијешала прсте.
    Да ли би било лакше урадити неку подвалу без дјеце не знам,али није искључено да се ради о подвали а објаснио сам зашто тако мислим.
    :burp:

Ja mislim da bi trebalo dopustit' crkvi da sve to sredi unutar sebe.Naročito ovoj pravoslavnoj,pošto ona u praksi nikad ne griješi.
    Oni bi to dobro odradili.Sigurno bi sankcionisali to veoma striktno i efikasno.
    Jadni popovi,niko ih ne brani kad siluju bespomoćne.
    Sramota.
    Moramo dostići pravdu nekako!
    Evo,otići ću korak dalje!JA predlažem svim posjetiocima ovih rasprava da skupimo po neku siću,investiramo pomalo i za par godina da podignemo neki manastirčić u slavu politički neostrašćenih,pedofilski nastrojenih službenika Bogu.
    I da otvorimo u blizini neku kafanicu đe se mogu kupiti figurice svještenika koji napastvuju đecu u raznim pozama sačinjenih od osvještanog drveta,rađenih ručno ispod Ostroga,slava mu i milost pu pu pu (so,zečija šapica,potkovica,so,zečija šapica,potkovica).
    I onda,vrhunac svega,da organizujemo hodočašća!
    Idemo od manastirčića do Dajbaba pješke i usput bacimo neki Priest Friday Party pod otvorenim nebom,gdje bi popovi koji bi išli sa nama konačno mogli da odahnu i da vrckaju u čohama i da se kljukaju trodonima.
    Naravno,pjevaće dječiji hor Zvjezdice.
    Last edited by Čika Džo; 06-07-09 at 12:55.

Nabla Guest

Quote Originally Posted by Cika_Dzo View Post
    :burp:

Ja mislim da bi trebalo dopustit' crkvi da sve to sredi unutar sebe.Naročito ovoj pravoslavnoj,pošto ona u praksi nikad ne griješi.
    Oni bi to dobro odradili.Sigurno bi sankcionisali to veoma striktno i efikasno.
    Jadni popovi,niko ih ne brani kad siluju bespomoćne.
    Sramota.
    Moramo dostići pravdu nekako!
    Evo,otići ću korak dalje!JA predlažem svim posjetiocima ovih rasprava da skupimo po neku siću,investiramo pomalo i za par godina da podignemo neki manastirčić u slavu politički neostrašćenih,pedofilski nastrojenih službenika Bogu.
    I da otvorimo u blizini neku kafanicu đe se mogu kupiti figurice svještenika koji napastvuju đecu u raznim pozama sačinjenih od osvještanog drveta,rađenih ručno ispod Ostroga,slava mu i milost pu pu pu (so,zečija šapica,potkovica,so,zečija šapica,potkovica).
    I onda,vrhunac svega,da organizujemo hodočašća!
    Idemo od manastirčića do Dajbaba pješke i usput bacimo neki Priest Friday Party pod otvorenim nebom,gdje bi popovi koji bi išli sa nama konačno mogli da odahnu i da vrckaju u čohama i da se kljukaju trodonima.
    Naravno,pjevaće dječiji hor Zvjezdice.
    Sve bi to bilo super kad bi ti dao ime jednog pravoslavnog popa koji je to radio. Osim Miraša, njega su izbacili iz crkve.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Nabla View Post
    Sve bi to bilo super kad bi ti dao ime jednog pravoslavnog popa koji je to radio. Osim Miraša, njega su izbacili iz crkve.
    koliko ih samo ima a da se za njih ne zna. $edi časti ti
    Nick potiche iz doba Counter-a,
    Chisto da ne bi doshli do pogreshnog zakljuchka :P

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Šta je radio,žurke i trodone?
    To je tek u planu,stari,ali bićeš pozvan,ne brini.
    Možda i ti čapiš nešto.

Nabla Guest

Quote Originally Posted by Genocide View Post
    koliko ih samo ima a da se za njih ne zna. $edi časti ti
    Ko zna koliko je djece majka Tereza pobila a da se nije saznalo za to...

Nabla Guest

Šta je radio,žurke i trodone?
    To je tek u planu,stari,ali bićeš pozvan,ne brini.
    Možda i ti čapiš nešto.
    Ti si organizator pravoslavnih žurki pa znaš unaprijed nešto što mi ne znamo?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ko zna koliko je djece majka Tereza pobila a da se nije saznalo za to...
    Sve bi to bilo super kad bi ti dao ime jednog pravoslavnog popa koji je to radio.

Kad se religiozno ostrašćeni koriste surovim realizmom i u ime pravoslavlja se obračunavaju sa patnjom djece,dobija se šta?
    Burleska.:twist:

Nabla Guest

Kad se religiozno ostrašćeni koriste surovim realizmom i u ime pravoslavlja se obračunavaju sa patnjom djece,dobija se šta?
    Burleska.:twist:
    Šta znači biti religiozno ostrašćen? I šta mene čini takvim? I kakav je to surovi realizam? I kako se mi to obračunavamo i sa čim?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Značajan pogled koji će te natjerati na razmišljanje.

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

nemoj da prirodu koristis kao dokaz, i mi je vjernici isto koristimo
    ako smo slucajno nastali sto ne postoji na ovom svijetu recimo bundeva od 30 kg koja raste na visini od recimo 10m

prica da smo evoluirali pada u vodu kad recimo pogledate okeanski svijet

veliki kitovi recimo gutaju na tone planktona pa ipak ti isti planktoni nisu istrijebljeni, oni su tu radi zivota okeana i tako ce uvjek biti

i ima na milion primjera koji pokazuju da priroda nije bas tako prepustena sama sebi vec je sa inteligentnom svrhom stvorena

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Evo i tebi jedan.

P.S.Bundeva kao argument? Impressive.
    Last edited by Čika Džo; 06-07-09 at 16:29.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

-

An atheist was taking a walk through the woods. 'What majestic trees! What powerful rivers! What beautiful animals!', he said to himself.

As he continued walking alongside the river he heard a rustling in the bushes. Turning to look, he saw a 7 foot grizzly charging towards him.

He ran as fast as he could up the path. Looking over his shoulder he saw that the bear was closing in on him. His heart was pumping frantically and he tried to run even faster.

He tripped and fell on the ground. He rolled over to pick himself up but saw the bear raising his paw to take a swipe at him.

At that instant the atheist cried out: 'Oh my God!...'

Time stopped.
    The bear froze.
    The forest was silent.

It was then that a bright light shone upon the man and a voice came out of the sky saying:

'You deny my existence for all of these years, teach others I don't exist and even credit creation to a cosmic accident.
    Do you expect me to help you out of this predicament? Am I to count you as a believer?'

The atheist looked directly into the light. It would be hypocritical of me to suddenly ask you to treat me as a Christian now, but perhaps, could you make the BEAR a Christian?'

'Very well, 'said the voice. The light went out, and the sounds of the forest resumed.

And then the bear lowered his paw, bowed his head and spoke: 'Lord, bless this food which I am about to receive and for which I am truly thankful, Amen.'

-

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by autodijagnostika View Post
    nemoj da prirodu koristis kao dokaz, i mi je vjernici isto koristimo
    ako smo slucajno nastali sto ne postoji na ovom svijetu recimo bundeva od 30 kg koja raste na visini od recimo 10m

prica da smo evoluirali pada u vodu kad recimo pogledate okeanski svijet

veliki kitovi recimo gutaju na tone planktona pa ipak ti isti planktoni nisu istrijebljeni, oni su tu radi zivota okeana i tako ce uvjek biti

i ima na milion primjera koji pokazuju da priroda nije bas tako prepustena sama sebi vec je sa inteligentnom svrhom stvorena
    Nije valjda, a odakle ta inteligencija??? ko je nju stvorio?? ili ko je svo to znanje skupljao i odakle?da nije sad neki bog bogova???

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Интелигенција је од БОГА.

Ево једно просто питање:како настаје књига?

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

Интелигенција је од БОГА.

Ево једно просто питање:како настаје књига?
    Nije. Inteligencija se razvila evolutivnim putem.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

То је логички немогуће јер смо ми људи слободни по природи а да се интелигенција развила еволутивним путем онда не бисмо били слободни,онда бисмо били зависни од еволуције.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

-

То је логички немогуће јер смо ми људи слободни по природи

Po kojoj ili cijoj logici?
    Po kojoj prirodi, sta podrazumijevas pod "priroda"?
    Sta podrazumijevas pod "sloboda"?

а да се интелигенција развила еволутивним путем онда не бисмо били слободни,онда бисмо били зависни од еволуције.
    Mi jesmo zavisni od evolucije, odnosno od prilagodjavanja okruzenju.
    Ako se recimo dogode ekstremne klimatske promjene u jugoistocnoj Evropi a Juzna Amerika sa temperaturom od +75 ponudi jedini optimum odrzivog zivota, to se uopste nece odraziti na tebe jer si ti "slobodan"?
    Nece imati uticaja na tebe cinjenica da je temperatura -90, da je zemljiste izmijenilo sastav i postalo neplodno, da tvoja koza puca ili se tvoj skelet razgradjuje?
    Ako se Sunce ugasi, to nece mnogo promijeniti tvoj zivot, jer imas "slobodu'?

-

Page 36 of 171 FirstFirst ... 263233343536373839404686136 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Bookmarks