Page 47 of 715 FirstFirst ... 374344454647484950515797147547 ... LastLast
Results 1,151 to 1,175 of 17859

Thread: Turizam - što se to dešava!?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    5 Posts

sutomore ce jedino raditi ove godine ako se ovako nastavi

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Kod nas nije problem cijena smjestaja, jer smijestaj u odnosu na konkurenciju nije skup, ali je problem cijena svega ostalog. Od kafica, plaza, izleta pa dalje.... Kako moze coca-cola na Tenerifama kostati 1,20e a kod nas 2.00-2.50?
    narodnjaci su soundtrack nase tranzicije....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Meni je muka.
    A zašto?
    Volim Herceg Novi jbga. I Crnu Goru. Ali ove godine ajd' odem na Krf. Da vidim kako to izgleda malo dalje.
    Zateknem istu prirodu, plaže, more, brda, nebo, miris...
    Da me je neko bačio iz aviona bez ikakvih informacija, pomislio bih da sam neđe na Crnogorsko primorje.
    Sve isto, ama nikakve razlike nema.
    Osim ljudi (odnos prema turistima). I slatke vode (iz česme). I čistoće.
    I izgleda da je to bitna razlika koja dovodi gomilu stranaca tamo i zbog čega je Grčka uspješna u turizmu.
    Jeli to problem učinjet u Crnoj Gori???!?
    E zato mi je muka.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    4
    Thanked in
    4 Posts

Quote Originally Posted by noodle View Post
    Kod nas nije problem cijena smjestaja, jer smijestaj u odnosu na konkurenciju nije skup, ali je problem cijena svega ostalog. Od kafica, plaza, izleta pa dalje.... Kako moze coca-cola na Tenerifama kostati 1,20e a kod nas 2.00-2.50?
    Spanija je stabilno trziste
    “Que te vayas con el viento, como siempre!”
    http://www.travelmontenegro.me

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ma kod nas je i smjestaj skup na tim istim Tenerifama za 30-75 eura dnevno mozes iznajmiti apartman a za 100 eura i manju kucu sa sve bastom, dok mi jos uvjek drzimo cijene kao da zivimo u 80-tim kad je sve vrvelo od njemaca i kad se trazio krevet vise. U inostranstvu ne samo na Tenerifama, nego i drugdje mozes naci apartman ili kakav drugi kvalitetan smjestaj sto bi kod nas za te pare dobio sobu nedju u Budvi po tim stanovima.

Evo sad nazovi bilo koji hotel na primorju nema sanse da mozes naci nesto ispod 50 eura po osobi i po danu. Imamo jedan vrlo nezgodan rezon a to je da cemo radije dopustiti da nam ogroman broj lezajeva bude neiskoriscen nego da spustimo cijenu i popunimo kapacitete.

Ono sto nasi hotelijeri i izdavaoci privatnog smjestaja nijesu ukapirali je da je najskuplji krevet - prazan krevet.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Mozes nac. Mislim da je u hotelu Pine u Tv pun pansion oko 40tak eura po osobi. Barem je tako bilo prosle godine. Palma je 34e. Hoteli Mimoza, Kamelija i Plavi horizoniti su jos jeftiniji...Druga je stvar sto niko nece da ljetuje u Tv samo zato sto nije izvikan kao drugi gradovi. A po meni je Tv idealna za ljetovanje pogotovo za one koji dodju sa autom. Do skoro besplatan parking,a sad nije nesto preskup, blizu je i ko i bd i hn a i cijene su nize nego u drugim gradovima. I da, ima vode )

Ono sto nasi hotelijeri nisu napravili jeste da nisu nista investirali 20 godina. Da jesu neke bi im stvari dosle iz g....e u glavu...
    narodnjaci su soundtrack nase tranzicije....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

http://www.forbes.com/2009/07/02/rus...ed=rss_markets

evo shta su braca namjerila za turizam...
    Dje shareno pashce laje,
    tu djevojka lijepa je.....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Mislim da se već treba ozbiljno pripremati za sljedeću sezonu.
    Za ljeto 2010 godine možemo završiti sve započete infrastrukturne radove.
    Regionalni vodovod će biti postavljen,
    struja je već i sada regulisana,
    uređenje parkinga mora biti u potpunosti realizovano,
    postavljanje informativnih punktova,
    završetak izgradnje hotela uz duž obale,
    i NAJVAŽNIJE ČISTOĆA!
    Prije 10 dana sam šetao na potezu Bečići -Rafailovići i šokirao sam se.
    Sa lijeve strane rive ( prema magistrali) papirići, flaše, plastične kese, građevinski šut, ostaci od cigareta...
    Užas i sramota.
    Nije mi jasno, zbog čega se na svakih 30-tak metara ne postave korpe za otpatke, na malo većoj razdaljini i kontejneri a onda angažovati inspekcijske ekipe koje bi špartale rivom non-stop!
    Za svako bacanje otpadaka van za to predviđenih mjesta , kažnjavati po džepu.
    Veoma brzo bi se promjenile navike, vjerujte mi.
    Dovoljno je da nam zemlja bude čista i uredna , da se poštuje priroda i turisti će sami doći.
    Divlja ljepota je naša prepoznatljivost... ali ne i divljo-prljava.
    Libertas

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    4
    Thanked in
    4 Posts

Zatvorit CG na 2 godine,nabucat te puteve,hotele...
    I onda da karamo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ima li neko molim vas broj onog telefona za prituzbe turisticke organizacije? Nisam turista,iz HN sam, ali ovakvog ljeta jos nisam dozivio:em sto je vrijeme ******(za jul mjesec), em je u HN vec par dana po vodi takva prljavstina, kao zuti tepih i to na svim plazama, tako da se niko ne usudjuje uci u vodu.Po nekim informacijama je pukla neka kanalizaciona cijev i ode sve u PM.Molim vas da mi date taj broj,mozda se neko angazuje po tom problemu jer je ovo stvarno uzas...
    Unaprijed hvala

Thanks Thanks Given 
    2,309
    Thanks Thanks Received 
    5,857
    Thanked in
    2,041 Posts

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Referee View Post
    Ima li neko molim vas broj onog telefona za prituzbe turisticke organizacije? Nisam turista,iz HN sam, ali ovakvog ljeta jos nisam dozivio:em sto je vrijeme ******(za jul mjesec), em je u HN vec par dana po vodi takva prljavstina, kao zuti tepih i to na svim plazama, tako da se niko ne usudjuje uci u vodu.Po nekim informacijama je pukla neka kanalizaciona cijev i ode sve u PM.Molim vas da mi date taj broj,mozda se neko angazuje po tom problemu jer je ovo stvarno uzas...
    Unaprijed hvala
    Telefoni za zalbe i pohvale Ministarstva turizma su ti 1300 i 19817. Srecno.

Thanks Thanks Given 
    681
    Thanks Thanks Received 
    1,187
    Thanked in
    472 Posts

I dalje se bombaju i kamenuju autobusi sa Kosova,divno.
    "...Tu je slika Ive Lole Ribara"

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    4
    Thanked in
    4 Posts

Quote Originally Posted by Referee View Post
    Unaprijed hvala

Zvanicno to je sluz od alge koje se sada oplodjavaju,jer su zamjenile ljeto za proljece!
    Nezvanicno kanalizacija se i to dobro izlila.Par kuca u Igalu i na Toploj pri obali su prije neko jutro osvanule poplavljene od govana...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by sinisam View Post
    Mislim da se već treba ozbiljno pripremati za sljedeću sezonu.
    Za ljeto 2010 godine možemo završiti sve započete infrastrukturne radove.
    Regionalni vodovod će biti postavljen,
    struja je već i sada regulisana,
    uređenje parkinga mora biti u potpunosti realizovano,
    postavljanje informativnih punktova,
    završetak izgradnje hotela uz duž obale,
    i NAJVAŽNIJE ČISTOĆA!
    Prije 10 dana sam šetao na potezu Bečići -Rafailovići i šokirao sam se.
    Sa lijeve strane rive ( prema magistrali) papirići, flaše, plastične kese, građevinski šut, ostaci od cigareta...
    Užas i sramota.
    Nije mi jasno, zbog čega se na svakih 30-tak metara ne postave korpe za otpatke, na malo većoj razdaljini i kontejneri a onda angažovati inspekcijske ekipe koje bi špartale rivom non-stop!
    Za svako bacanje otpadaka van za to predviđenih mjesta , kažnjavati po džepu.
    Veoma brzo bi se promjenile navike, vjerujte mi.
    Dovoljno je da nam zemlja bude čista i uredna , da se poštuje priroda i turisti će sami doći.
    Divlja ljepota je naša prepoznatljivost... ali ne i divljo-prljava.
    Daj bože da bude tako, pa makar 2010 ako već ove godine ne može.
    Kazne jesu jedna od uspešnih mera suzbijanja "nenormalnog ponašanja" građana i preduzeća, ali džabe ako je i taj koji kažnjava podmitljiv. Kao i u policiji, tako i u svim tim silnim inspekcijama, dok se ne uvede efikasna unutrašnja kontrola, ništa se neće napraviti.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Sidewinder View Post
    I dalje se bombaju i kamenuju autobusi sa Kosova,divno.
    Mi sto ne mozemo da rijesimo rijecima mi to rijesavamo pesnicama, vise nam nije bitno ni da li su domaci ili strani autobusi - bitno da su razbijeni.

Prosle nedelje je bila situacija u Niksicu da su dvojici autoprevoznika polupane sofersajbne na autobusima ukupno njih 20-tak da bi ih onesposobili makar na par dana da rade i naravno da bi im prouzrocili materijalnu stetu. :mad:

http://www.pobjeda.co.me/citanje.php...6-29&id=166767

Najcrnje od svega je sto se drzava ne hvata u kostac sa ovakvom vrstom kriminala da li zbog nemoci ili od straha da ne otkrije stvarnog narucitelja, vec ce po starom dobrom oprobanom receptu optuziti par klinaca da su "napravili stetu" u "alkoholisanom" stanju. :roll:

Poznavaoci prilika u saobracaju CG ce reci da je to bilo samo upozorenje, jer ima autobuskih prevoznika koji hoce da drze monopol u toj privrednoj grani, tako da i danas imamo situaciju kad neki vozac autobusa stane na stanicu da bi uzeo putnike, dobronamjerno mu se sugerise da je stanica samo za odredjenog prevoznika.

Ovakva situacija se desava iz razloga sto u CG ima autobuskih prevoznika koji su se zaleteli sa kupovinom novih autobusa jer su u slepoj jurnjavi za zaradom racunali da ce ih uspjeti uposliti i ostvariti veliku zaradu, medjutim kad su vidjeli da od toga nema nista okrenuli su se ne samo prema iznajmljivanju tih autobusa drugim licima, nego i prema organizaciji turističkih putovanja (iako o turizmu pojma nemaju) kao i prema linijskom saobracaju a sto znaci da su mali prevoznici poceli da im smetaju iz razloga jer im kupe putnike i ici ce na to da ih uguse i preuzmu njihove linije a samim tim i putnike. Nema veze sto mali prevoznik drzi neku liniju godinama i od nje izdrzava familiju morace je ustupiti jacem novokomponovanom autobusdziji - jer velika i mala riba ne mogu zajedno.

Thanks Thanks Given 
    228
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    44 Posts

Drzavu zestoko boli murica za Boku, ali zato nasipaju, grade...i kradu nam pare pomocu tzv. ''Morskog dobra''.
    FUJ!
    :mad:
    P r i m o r a c

Thanks Thanks Given 
    15
    Thanks Thanks Received 
    28
    Thanked in
    24 Posts

Quote Originally Posted by Globetrotter View Post
    Mi sto ne mozemo da rijesimo rijecima mi to rijesavamo pesnicama, vise nam nije bitno ni da li su domaci ili strani autobusi - bitno da su razbijeni.

Prosle nedelje je bila situacija u Niksicu da su dvojici autoprevoznika polupane sofersajbne na autobusima ukupno njih 20-tak da bi ih onesposobili makar na par dana da rade i naravno da bi im prouzrocili materijalnu stetu. :mad:

http://www.pobjeda.co.me/citanje.php...6-29&id=166767

Najcrnje od svega je sto se drzava ne hvata u kostac sa ovakvom vrstom kriminala da li zbog nemoci ili od straha da ne otkrije stvarnog narucitelja, vec ce po starom dobrom oprobanom receptu optuziti par klinaca da su "napravili stetu" u "alkoholisanom" stanju. :roll:

Poznavaoci prilika u saobracaju CG ce reci da je to bilo samo upozorenje, jer ima autobuskih prevoznika koji hoce da drze monopol u toj privrednoj grani, tako da i danas imamo situaciju kad neki vozac autobusa stane na stanicu da bi uzeo putnike, dobronamjerno mu se sugerise da je stanica samo za odredjenog prevoznika.

Ovakva situacija se desava iz razloga sto u CG ima autobuskih prevoznika koji su se zaleteli sa kupovinom novih autobusa jer su u slepoj jurnjavi za zaradom racunali da ce ih uspjeti uposliti i ostvariti veliku zaradu, medjutim kad su vidjeli da od toga nema nista okrenuli su se ne samo prema iznajmljivanju tih autobusa drugim licima, nego i prema organizaciji turističkih putovanja (iako o turizmu pojma nemaju) kao i prema linijskom saobracaju a sto znaci da su mali prevoznici poceli da im smetaju iz razloga jer im kupe putnike i ici ce na to da ih uguse i preuzmu njihove linije a samim tim i putnike. Nema veze sto mali prevoznik drzi neku liniju godinama i od nje izdrzava familiju morace je ustupiti jacem novokomponovanom autobusdziji - jer velika i mala riba ne mogu zajedno.
    A takodje ima i krseva, pa stvarno neznam ko iole normalan i da nije corav moze da se vozi sa raznim "Kusevija Prevoz" i slicni, da se stuturikaju nedje u Verige!? Autobusi, ako se tako mogu nazvati ta vozila sa cetiri i vise tockova zuto crvene boje, im se RASPADAJU!!!!
    A za Morsko zlo, imam samo rijeci pohvale. TAko je vjesto instalirana organizacija za isisavanje svakog eura sa primorja, da se grade dzade i sade palme po podgorici(namjerno je malo slovo). Moja je kuca 500 metara udaljena od mora i od njih moram traziti odobrenje ako zelim promijenti krov na kokosinjac(ovo je figurativno, ne drzim kokoske)! Banda!

Thanks Thanks Given 
    431
    Thanks Thanks Received 
    175
    Thanked in
    121 Posts

Quote Originally Posted by rain_wind_storm View Post
    Zvanicno to je sluz od alge koje se sada oplodjavaju,jer su zamjenile ljeto za proljece!
    Nezvanicno kanalizacija se i to dobro izlila.Par kuca u Igalu i na Toploj pri obali su prije neko jutro osvanule poplavljene od govana...
    Ja sam se vec bio osokolio tvojim postom #1158 i zapoceo Operaciju Karanja, dal da nastavim ili sad da obustavim operaciju?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

e bas bih volio da vidim tu koka kolu od 1,2 na tenerifama..ja sam juce pivo i sendvic platio 10 e(malo i jedno i drugo)

tako da malo skalajte sa tim netacnom info.
    ilustrovani namaz za kucnog ljubimca

Thanks Thanks Given 
    431
    Thanks Thanks Received 
    175
    Thanked in
    121 Posts

Quote Originally Posted by ja sam papa View Post
    e bas bih volio da vidim tu koka kolu od 1,2 na tenerifama..ja sam juce pivo i sendvic platio 10 e(malo i jedno i drugo)

tako da malo skalajte sa tim netacnom info.
    Cijene u razvijenim drzavma a posebnou ugostiteljstvu nikad ne mogu biti nize od nasih, jer je tamo proscjecna plata 1500e, a sigurno u sezoni ide vise, e volio bih da vidim tog poslodavca koji ce isplatiti 10 zaposlenih sa takvim cijenama

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ljudi procitah u Vijestima stvarno potresnu pricu o Svetom Stefanu i tome kako je stavljen katanac tamo...
    I za Milocer da su Sungapurci na plazu postavili samo 12 lezaljki koje iznamljuju po 50e i da je max 24 dozovoljeno da se kupaju
    Jel ovo istina

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    49
    Thanked in
    37 Posts

Quote Originally Posted by Celzinjo View Post
    Ljudi procitah u Vijestima stvarno potresnu pricu o Svetom Stefanu i tome kako je stavljen katanac tamo...
    I za Milocer da su Sungapurci na plazu postavili samo 12 lezaljki koje iznamljuju po 50e i da je max 24 dozovoljeno da se kupaju
    Jel ovo istina
    nazalost jeste

plaze su za ,,,,,,,,, i tu obican svijet nema sto da trazi
    Last edited by swinger; 05-07-09 at 22:37.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Po demokratichnosti smo slichni Singapuru,
    razlika je u uspjeshnosti,
    oni su uspjeli da podignu standad, da sachuvaju prirodu i posluju na sviJetskom nivou, a mi nishta od toga.

Tako se nasha ELITA, ponasha,
    njih boli kita za obichne smrtnike,
    oni se kupaju na moru, a gradjani noge u lavoru.

Koliko ce smokvin list POKRIJEVAT DPSDPovsku SRAMOTU,
    zavisi od shevera, ako dune i slijepi ce vidjet te jade i sramotu, sa kojom se KITE.
    Ali ni jedno ZLO nije toliko loshe, a da za neshto nije dobro,
    jer onaj njihov naduvani BALON prije izbora,
    sve vishe lichi na korishceni KURTON.

Ja se sve manje javljam na forum, jer vidim da kvarim vecini SRECU,
    ja sam bio najsrecniji, kad sam bio najveca BUDALA, shto sam vishe saznavao, to sam manje bio srecan i zadovoljan, zato je bolje, da narod ostane slijep , gluv i neznaven, da bi bili srecni.
    IM - Old Bone
    Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    4
    Thanked in
    4 Posts

Ako bi ko objasnio ludome i nepismenome narodu što to pluta po moru po HN,TV...
    Jer ovo da more cvjeta i da je to od algi,ne pije vodu.Alge se ne razmnožavaju govnima

Page 47 of 715 FirstFirst ... 374344454647484950515797147547 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 5 users browsing this thread. (1 members and 4 guests)

1. rzeljko