Naši vaterpolisti su napravili to čudo prošle godine u Malagi postavši evropski prvaci. Drobnjak im je iz našeg Budžeta, koji se odnosi na sport, opredijelio 7.3%. Možda sam ja nedovoljno informisana, ali ne znam da imamo drugih šampiona tog ranga i bilo bi zanimljivo vidjeti kako je, kome i za koje zasluge raspoređeno preostalih 92.7%.
Igrači kotorskog “Primorca” su napravili još veće čudo postavši klupski prvaci Evrope. Plate su im kasnile 5 mjeseci, a samo jahta vlasnika kluba sa najskupljim igračima, kojeg su pobijedili u finalu, vrijedi 30 miliona eura. Ista ona kojom je došao u Kotor da pokuša shvatiti što je pretvorilo ove momke u šampione. Mora da je dodatni šok doživio ako je vidio uslove u kojima rade.
“Primorcu” je ove godine opredijeljeno iz Budžeta za sport 1.15%.
U Podgorici, koja do juče nije imala ni jedan bazen, sada se pravi pet otvorenih bazena. Dok šampioni i dalje budu trenirali u par neuslovnih bazena na primorju, ovi će ostati valjda dokaz da Miomir Mugoša, baron od Mareze, drži obećanje. Čak i kad je ono potpuno besmisleno. Naravno, ni on to ne plaća iz svog džepa, pa što i da ne gradi.
Tako se u zemlji Crnoj Gori nagrađuju šampioni. I njeguju statisti. Vrlo je izvjesno da će statisti i glumci za put u Rim, na svjetsko prvenstvo u vaterpolu, “navijajući” za vaterpoliste potrošiti više nego što je evropskom šampionu “Primorcu” opredijeljeno iz budžeta na godišnjem nivou.
Uspjeh vaterpolista pripada samo njima, njihovim trenerima, porodicama i onom malom broju zaista vjernih navijača. Neuspjeh da se u državnim organima nađu ljudi koji rade svoj posao i proizvode šampione je indikator sistemskog problema, nedostatka vizije onih “zvijezda” sa početka teksta i zarobljenosti političke garniture na vlasti interesom Partije i moćnih pojedinaca. Šteta je svih nas.
Statista Drobnjak je u ovom smislu i simbolički podsjetnik da ne dozvolimo da od šume ne vidimo drvo.
cijeli clanak:
http://www.vijesti.co.me/index.php?id=308917
Bookmarks