Page 32 of 171 FirstFirst ... 222829303132333435364282132 ... LastLast
Results 776 to 800 of 4251

Thread: Ateizam

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by booqy View Post
    ok, čak i da je ovo tačno - dosta vremena je prošlo od postanka svemira i svemir je ogroman. Ima prostora i vremena da se dese nevjerovatne stvari. Tačno koliko nevjerovatne - nije poznato. Koliko je vjerovatno da život nastane sam od sebe - nije poznato. Znamo da je blizu nuli. Što je veće vrijeme, manje vjerovatne stvari će se vjerovatnije desiti. I na što više mjesta ponavljaš isto, opet je vjerovatnoća veća. Ukupno vrijeme i prostor jesu najveći mogući, i malo vjerovatne stvari su se skoro sigurno dešavale. Život bi mogao da bude jedna od njih.
    Чекај,све може,али онда испада да нам логика и разум не требају већ да све можемо путем вјероватноће да (не)решевамао.
    Нико ти не гарантује да се ради о огромном времену.

Доказано је да живо не настаје из мртвог.То је Луј Пастер доказао.

ovo su tvoja vjerovanja. Ovo nisu činjenice.
    Па то и јесу чињенице.Све што је човјек стваорио не може бити паметније и човјечанскије од њега,стога,ако нас је нека бесмислена сила створила онда смо и ми глупи или смо једнако глупи као она.Паметнији од те глупе и бесмислене силе не можемо бити.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Све што је човјек стваорио не може бити паметније и човјечанскије од њега,стога,ако нас је нека бесмислена сила створила онда смо и ми глупи или смо једнако глупи као она.Паметнији од те глупе и бесмислене силе не можемо бити.
    Još vjerovanja.

Чекај,све може,али онда испада да нам логика и разум не требају већ да све можемо путем вјероватноће да (не)решевамао.
    Najčešće nemamo neograničeno vrijeme Najčešće je potrebno da se nešto sigurno desi, i to što prije.

Нико ти не гарантује да се ради о огромном времену.
    Nisi ozbiljan.

Доказано је да живо не настаје из мртвог.То је Луј Пастер доказао.
    Osim Boga. On je nastao sam od sebe. Vjerovatno je Luj i to dokazao.
    .

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

još vjerovanja.

Па ајде да видимо ђе је ствар паметнија од творца?

najčešće nemamo neograničeno vrijeme najčešće je potrebno da se nešto sigurno desi, i to što prije.
    Да,али вјероватноћа је ту јер је нешто вјероватно а не јер је сигурно.

nisi ozbiljan.
    И даље стоји иза тога јер је опет то претпоставка.

osim boga. On je nastao sam od sebe. Vjerovatno je luj i to dokazao.
    Не,ја сам говорио опраузроку који је морао да постоји прије свих и није подлијегао законима којима ми подлијежемо.Онај ко је рођен у времену има почетак,онај који је ван времемена нема почетак,као што је БОГ.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Да,али вјероватноћа је ту јер је нешто вјероватно а не јер је сигурно.
    Ne kapiram. Ako je nešto skoro sigurno, onda ima veliku vjerovatnoću. Ako nije, ima malu. Ako je nemoguće, ima nulu. Ako je sigurno, vjerovatnoća je 100%.

И даље стоји иза тога јер је опет то претпоставка.
    Nisi kompetentan. Slušaj one koji znaju.
    .

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ne kapiram. Ako je nešto skoro sigurno, onda ima veliku vjerovatnoću. Ako nije, ima malu. Ako je nemoguće, ima nulu. Ako je sigurno, vjerovatnoća je 100%.
    Миожеш ли ми рећи шта то има вјероватноћу једнаку нули а шта то има вјероватноћу која је врло мала?

nisi kompetentan. Slušaj one koji znaju.
    Наравно да нисам али просте ствари не дозвољавам да ме неко учи.Ако пише на сајту на којем ми је дао џел карго да се не зна почетак онда нисам то ја измислио,прочитао сам компетентно лице шта каже и извукао закључак.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Миожеш ли ми рећи шта то има вјероватноћу једнаку нули а шта то има вјероватноћу која је врло мала?
    Ok. Kad baciš novčić (na Zemlji, u normalnim uslovima), vjerovatnoća da će ostati u vazduhu je nula. Vjerovatnoća da će 100 puta zaredom pasti na istu stranu je vrlo mala, ali veća od nule.

просте ствари не дозвољавам да ме неко учи
    Starost svemira nije prosta stvar.
    .

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ok. Kad baciš novčić (na zemlji, u normalnim uslovima), vjerovatnoća da će ostati u vazduhu je nula. Vjerovatnoća da će 100 puta zaredom pasti na istu stranu je vrlo mala, ali veća od nule.
    Е видиш,по истом принципу вјероватноћа да неживо настане из живог је нула.

starost svemira nije prosta stvar.
    То си у праву,наравно да није,стога,они који олако израчунавају старост свемира мисле да је то просто.

Ти ми сад наведе да је свемир стар 13 милијарди година а ја се сјећам да кад смо учили у основној да је писало у књизииз биологије да је свемир стар 5 милијарди година.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Е видиш,по истом принципу вјероватноћа да неживо настане из живог је нула.
    Ne znaš kolika je. Ne znam ni ja.

ја се сјећам да кад смо учили у основној да је писало у књизииз биологије да је свемир стар 5 милијарди година.
    To je bilo za Zemlju
    .

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ne znaš kolika je. Ne znam ni ja.
    Знам јер се мртво не може оживјети.То је став науке.То је научни аксиом.

to je bilo za zemlju
    Е јес,у праву си

Nabla Guest

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    ne znam odakle ti to da nema kontinalnosti procesa?
    za veliki broj vrsta su nadjeni prelazni oblici tzv missing link. a za one za koje trenutno nema te karike ne znaci da je nece biti. nedavno je pronadjena jedna od najvaznijih prelaznih formi i mislim da je Hari krisna okacio link ka tom sajtu.
    a nekoliko desetina ili pak stotina hiljada godina je i potrebno da se promijene odredjene karakteristike na odredjenim vrstama. i vremenom ce se nalaziti i te preostale karike koje fale tako da to ne moze biti argument za opovrgavanje teorije evolucije.
    Povjerovaću u evoluciju kad mi doneseš spisak na kom piše: Vaso sin Radomirov, sin Krstov, sin Maksimov...i sve tako do majmuna.
    Nazivate sebe naučnicima a prihvatate šupljikave teorije...Zamislite da je ostalo mišljenje da je Zemlja lopta zato što je to skoro isto što i elipsoid...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Знам јер се мртво не може оживјети.То је став науке.То је научни аксиом.
    Može. Postoje slučajevi da su ljudi klinički mrtvi, pa ožive. Ne gledam House-a za džabe

Drugo, ti ne vidiš živo biće kao ja. Ti misliš da postoji i duh koji kontroliše "fizički" dio odobe. Zbog toga ti je nemoguće da se iz ničega stvori nešto. Kao što je meni neshvatljiva osoba koja je vječna (?), nastala ni iz čega, svemoguća (a uglavnom ne radi ništa)...

Sve u svemu, ako izuzmemo nevidljive mistične djelove, sav materijal za pravljenje života postoji u prirodi. Mogao je da se "složi" kako treba za poslednjih par milijardi godina. Kao što ćeš možda jednom i dobiti sortiran niz, ako nasumično ređaš brojeve.
    .

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

može. Postoje slučajevi da su ljudi klinički mrtvi, pa ožive. Ne gledam house-a za džabe
    Ха,ти си онај што личи на Хауса
    Друго је кад је неко клинички мртав.Ја говорим о неживом матерјалу.Не можеш од скупине камења и крпа и блата да створиш човјека.То су покушавали алхемичари као и да олово претварају у злато али се ту ради више о окултизму него о науци.

drugo, ti ne vidiš živo biće kao ja. Ti misliš da postoji i duh koji kontroliše "fizički" dio odobe. Zbog toga ti je nemoguće da se iz ničega stvori nešto. Kao što je meni neshvatljiva osoba koja je vječna (?), nastala ni iz čega, svemoguća (a uglavnom ne radi ništa)...
    Не,ја вјеруем да дух не контролише особу него да је особа и душа и тијело и да постоји воља код човјека која није зависна ни од чега до од тога како човјек жели да поступа.У супротном,да наша воља зависи од нечега,ми не бисмо били слободни.
    Мени је такође несхватива особа која је вјечна,са разликом да она није настала ни из чега јер да је настала не би била вјечна а чим је ван времена и простора онда је логично да не мора да ради ништа јер је рад у времену и простору а та је особа ван времена и простора.

sve u svemu, ako izuzmemo nevidljive mistične djelove, sav materijal za pravljenje života postoji u prirodi. Mogao je da se "složi" kako treba za poslednjih par milijardi godina. Kao što ćeš možda jednom i dobiti sortiran niz, ako nasumično ređaš brojeve.
    Па рецимо,материјал се слагао и добио се камен.Материјал се слагао и добила се земља.Значи нешто фали да би то било живо и значи да живо биће нија само састављено из материјала или материје него и из духовне компоненте јер онда не би било разлике између камена и човјека а и камен и човјек су састављени од материје.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Povjerovaću u evoluciju kad mi doneseš spisak na kom piše: Vaso sin Radomirov, sin Krstov, sin Maksimov...i sve tako do majmuna.
    :lolblue: Hahahahahaha!!! Ok, aj ti nađi sličan spisak do Adama i Eve! Kako glup post...
    .

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Quote Originally Posted by BooQy View Post
    :lolblue: Hahahahahaha!!! Ok, aj ti nađi sličan spisak do Adama i Eve! Kako glup post...
    genealogije se rade tako da nije nista smijesno

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

:lolblue: Hahahahahaha!!! Ok, aj ti nađi sličan spisak do adama i eve! Kako glup post...
    Имаш књигу Дневника која се налази у Светом Писму.
    Last edited by ihtus777; 27-06-09 at 22:43.

Nabla Guest

Ima jedna knjiga, mislim da se zove Biblija...tamo imaš sličan spisak. Mogao bi barem malo da se uputiš u tuđe stavove prije nego što počneš da im kontriraš.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

и да постоји воља код човјека која није зависна ни од чега до од тога како човјек жели да поступа.
    Čuo sam skoro da je bio slučaj čovjeka koji je bio fin lik dok ga nešto nije jako udarilo u glavu. Posle je postao, recimo - potpuno druga osoba. Možda je slučajnost, čovjek samo odlučio da bije ženu i djecu, a usput se nevezano za to udario u glavu. Možda je taj udarac promijenio njegovu ličnost.
    Isto, postoje slučajevi da se zbog tumora na mozgu mijenja ličnost osobe, na gore, u smislu da manje pazi šta priča, više psuje, nije u stanju da prećuti neke stvari... Skoro je i bio slučaj u House-u da je zbog nečega na mozgu, čovjek izgubio moć da laže . Možeš da kažeš da je laganje loše, ali i odluke o tome šta ćemo da otkrijemo a šta ne su sigurno dio ličnosti.

Па рецимо,материјал се слагао и добио се камен.Материјал се слагао и добила се земља.Значи нешто фали да би то било живо
    Siguran sam da se nije tako desilo Prije nekoliko godina sam gledao emisiju o robotima koji imaju intelektualni kapacitet pčele. Ako razmisliš, i ljudsko ponašanje je vrlo predvidljivo i na većinu spoljašnjih dešavanja, većina ljudi reaguje isto ili slično.

edit: Zamalo da zaboravim ovo:
    онда не би било разлике између камена и човјека а и камен и човјек су састављени од материје.
    Ima jedna izreka, koji sam prvi put pročitao dok sam igrao civilizaciju: the whole is more than the sum of its parts. Nije dovoljan isti sastav, bitno je i kako su djelovi "postavljeni".
    Last edited by BooQy; 27-06-09 at 22:54.
    .

Nabla Guest

Ne kapiram. Ako je nešto skoro sigurno, onda ima veliku vjerovatnoću. Ako nije, ima malu. Ako je nemoguće, ima nulu. Ako je sigurno, vjerovatnoća je 100%.

Nisi kompetentan. Slušaj one koji znaju.
    Jesi li čuo nekad za potencijalnu barijeru ili potencijalnu jamu? Vjerovatnoća 0% i 100%...daj uozbilji se...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ok, ajde spisak nekoga ko živi danas do gospodina Adama i žene mu (koja je inače nastala od jedne kosti). Nek bude od Paris Hilton, ona je tako kewl.
    .

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nisam nikad čuo. Ali svejedno, ako je sve moguće, još bolje.
    .

Nabla Guest

Nisam nikad čuo. Ali svejedno, ako je sve moguće, još bolje.
    A da postoji Bog? Moguće?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Čuo sam skoro da je bio slučaj čovjeka koji je bio fin lik dok ga nešto nije jako udarilo u glavu. Posle je postao, recimo - potpuno druga osoba. Možda je slučajnost, čovjek samo odlučio da bije ženu i djecu, a usput se nevezano za to udario u glavu. Možda je taj udarac promijenio njegovu ličnost.
    Isto, postoje slučajevi da se zbog tumora na mozgu mijenja ličnost osobe, na gore, u smislu da manje pazi šta priča, više psuje, nije u stanju da prećuti neke stvari... Skoro je i bio slučaj u house-u da je zbog nečega na mozgu, čovjek izgubio moć da laže . Možeš da kažeš da je laganje loše, ali i odluke o tome šta ćemo da otkrijemo a šta ne su sigurno dio ličnosti.
    Па ја сам рекао да је човјек духовно-тјелесно биће и да дух утиче на тијело као и да тијело утиче на дух.Ту нема дилеме.

siguran sam da se nije tako desilo :d prije nekoliko godina sam gledao emisiju o robotima koji imaju intelektualni kapacitet pčele. Ako razmisliš, i ljudsko ponašanje je vrlo predvidljivo i na većinu spoljašnjih dešavanja, većina ljudi reaguje isto ili slično.
    Да,вјероватно има капацитет пчеле али не може да се понаша и да ради као пчела.Пчела је жива и онда ради у садејству са осталим члановима.Пчелари добро знају да су пчелињаци изузетно организовани од стране самих пчела.Е те пчеле имају ћелије које се обнављају или отпадају ако живе одређено дуго,док робота мораш да подмазујеш или га поједе корозија.
    Све у свему,дошли смо до закључка:робота који има капацитет пчеле је направио човјек,одакле онда пчела?Одакле тек онда човјек?Ако је човјек успио да направи не пчелу него робота који има капацитет пчеле али то не значи да он живи као пчела,ко ја онда створио човјека који има безброј пута већи интелектуални капацитет?

edit: Zamalo da zaboravim ovo:
    Ima jedna izreka, koji sam prvi put pročitao dok sam igrao civilizaciju: The whole is more than the sum of its parts. Nije dovoljan isti sastav, bitno je i kako su djelovi "postavljeni".
    Наравно да је битно како су дјелови састављени јер ако дјелови нису компатибилни онда џаба посао.
    Ти можеш да пођеш у мртвачницу и да једном мртваку откинеш руку,другоме главу,трћем ногу и све тако и зашијеш дјелове али ћеш опет добити мртвог човјека.Дакле,нешто фали а фали душа или дух који ће да оживи то мртво тијело.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A da postoji Bog? Moguće?
    Ne. Naravno. Ne objasni one ultra-super-izraze koje si koristio.

Ти можеш да пођеш у мртвачницу и да једном мртваку откинеш руку,другоме главу,трћем ногу и све тако и зашијеш дјелове али ћеш опет добити мртвог човјека.Дакле,нешто фали а фали душа или дух који ће да оживи то мртво тијело.
    Ne, ali recimo postoji transplantacija organa. Manje ekstremno od toga, ali ipak radi. Kao što su se nekada davno radili eksperimenti sa transplantacijom glave. Glava majmuna je stavljena na psa. Naravno, umro je posle par minuta, ali je bio živ neko vrijeme.

ко ја онда створио човјека који има безброј пута већи интелектуални капацитет?
    Zašto bi neko morao da ga stvori? Zar nije prirodnije da se nešto tako kompleksno razvije iz nečega manje kompleksnog?
    Last edited by BooQy; 27-06-09 at 23:20.
    .

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Чекај,ја ћу дати тај списак ако ми неко ко живи у Црној Гори буде дао списак његових пердака до 15 вијека.

Nabla Guest

Ne. Naravno. Ne objasni one ultra-super-izraze koje si koristio.
    Potencijalna barijera i potencijalna jama su ti suštinski isti pojmovi, pa ću ti objasniti samo barijeru, koliko je ja shvatam.
    Potencijalna barijera ti je jedan energetski nivo koji mora da ima neka čestica da bi mogla da dođe na neko mjesto. Na primjer, tebi treba energija da bi se popeo na planinu i da bi je prešao. Ako nemaš dovoljno energije ti ne možeš preći planinu. Ali ipak, kod elementarnih čestica, dešava se da čestica koja nema dovoljno energije pređe potencijalnu barijeru. To znači da uvijek postoji vjerovatnoća da će se bilo šta desiti. Neka to bude vjerovatnoća 0,000000000000000000000000000000000000001%, ali opet postoji, opet je moguće.

Page 32 of 171 FirstFirst ... 222829303132333435364282132 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Bookmarks