OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO e sad sam na poslu, ali ako ovo radi kako vi kazete, bicu vam puno puno puno zahvalan!
Nisam mogao i pomisliti da u resiveru moze se pojaviti jos dodatak u meni ako se podesi 1080i!
najbolje ce biti kad nam kazu da bi aktiirali HD paket morate da imate akivirane sve ostale pakete![]()
Svima Hvala, sve radi, tako kako sam i zamisljao, jos jednom svima veliko veliko veliko hvala.
Malo sam se namucio jer mi je dalinski na njemackom jeziku, i trebao sam pritisnuti dugmic "OPT" a ne onaj koji ima notu.
Uglavnom vse sad radi. Svima jos jednom hvala, nisam se i nadao da ce tako sve da bude jednostavno!
ima li jos neko problem da ne moze da gleda snimljene emisije??? kad ocu da gledam snimljenu emisiju nista se ne desava tj. ekran je crn.
this is pointless
Molim vas da probleme sa snimljenim emisijama prijavite na 1500. Radi se na generalnom otklanjanju tih problema (svima), ali eto cisto da imamo evidenciju ko je sve primijetio problem.
Svidja mi se to sto pomazete oko HD
p.s. aj sad' pozovite 1500 sa ovim problemom oko HD/SD rezolucije![]()
Ne znam više gdje je tačno postavljeno pitanje, ali radi učesnika u raspravi evo kopije teksta objavljenog 6. juna, 2009. u ND "Vijesti" na temu...
CZP O PROMJENI CIJENA EXTRA TV
Boljević: Nemaju dozvolu Agencije
Podgorica – Promjene cijena usluga su pravo njihovog ponuđača, pa i Crnogorskog telekoma, ali ta kompanija, kao operator sa značajnim tržišnim udjelom, prilikom promjena cijena podliježe odlukama Agencije za elektronske komunikacije, koja shodno Zakonu o zaštiti potrošača, kao nadležni organ, “cijenu javne usluge utvrđuje uz prethodno pribavljeno mišljenje organizacije potrošača” – kazao je “Vijestima” Predrag Boljević iz Centra za zaštitu potrošača, povodom nedavne najave o promjeni cijena Start i Mini paketa Extra TV servisa Crnogorskog telekoma.
Promjene cijena tih paketa, kako su nedavno saopštili iz te kompanije, uslovljene su promjenama na platformi, kada je na Extra TV omogućeno prikazivanje HD (High Definition) kanala i video-sadržaja. Zbog toga će postojeći korisnici Extra TV servisa, koji su se za tu uslugu prijavili prije majske promotivne kampanje, umjesto dosadašnjih 8,9, odnosno 4,9 eura, od prvog jula mjesečno izdvajati 9,95 za Start, odnosno 5,95 eura za Mini paket. Nova cijena pretplate je već uključena u T-Com promotivnu akciju za sve nove korisnike.
U Crnogorskom telekomu navode da je, u skladu sa opštim uslovima ugovora kojeg korisnici Extra TV servisa potpisuju prilikom zasnivanja pretplatničkog odnosa, T-Com, ukoliko dođe do promjena uslova korišćenja Extra TV usluge, dužan da o tome obavijesti pretplatnika 30 dana unaprijed, što je kompanija ispoštovala.
Boljević ne spori pravo kompanije o izmjeni cijene usluga , ali navodi da, kao nadležni organ, cijene odobrava Agencija za elektronske komunikacije, uz prethodno pribavljeno mišljenje neke organizacije potrošača.
- Iako je to od 2007. godine zakonska obaveza, Agencija za elektronske komunikacije nije nikada, pa ni u ovom slučaju izmjene cijene usluga, tražila mišljenje Centra za zaštitu potrošača – kazao je on.
Boljević smatra i da Crnogorski telekom, koji je cijene pretplate za Start i Mini pakete povećao zbog uvođenja HD, krši zakon uslovljavajući korišćenje jedne usluge korišćenjem druge usluge.
Korisnici koji imaju TV prijemnik koji podržava HD rezoluciju, mogu gledati Melodyzen, prvi među ponuđenim HD kanalima, u HD rezoluciji. Ostali korisnici, sa standardnim TV prijemnikom, gledaće Melodyzen u standardnoj rezoluciji.
- Kao korisnik trebalo bi da mogu da biram da li želim da koristim HD, i u tom slučaju, ne razumijem zašto bi trebalo da plaćam veću cijenu pretplate za Start ili Mini paket – kazao je Boljević, dodajući da je besmisleno i da korisnici koji nemaju HDTV prijemnike, a pretplatnici su na Extra TV servis, plaćaju uslugu, koju ne mogu da koriste.
D.K.
...
Last edited by danuskica; 09-06-09 at 22:39.
Pa i mi koji mozemo da je koristimo ne bi trebali da placamo ako se ne odlucimo da je koristimo. Tj. onaj ko oce da gleda neka plati, ovi koji nece ili ne mogu, ne moraju da plate. Za to postoje dodatni paketi.Kao korisnik trebalo bi da mogu da biram da li želim da koristim HD, i u tom slučaju, ne razumijem zašto bi trebalo da plaćam veću cijenu pretplate za Start ili Mini paket – kazao je Boljević, dodajući da je besmisleno i da korisnici koji nemaju HDTV prijemnike, a pretplatnici su na Extra TV servis, plaćaju uslugu, koju ne mogu da koriste.
Moguće da će tako biti, ali je svejedno, uslijed uvođenja HD, povećana cijena pretplate na Start i Mini paket, htio ti ili ne HDTV...
Promjene cijena tih paketa, kako su nedavno saopštili iz te kompanije, uslovljene su promjenama na platformi, kada je na Extra TV omogućeno prikazivanje HD (High Definition) kanala i video-sadržaja.
Ne vjerujem da će nam to uvažiti...
Isto je i sa pretplatom za radio-difuziju: bez obzira što nijesmo imali TV antene za lokalne stanice ili nijesmo slušali radio - bili smo dužni da plaćamo radio-difuznu pretplatu.
Može im se, i to je to...
AAAAAAAAAAAAAAAAAAA ljudi prekinite, ne mogu vas vise slusati........ Pa sta ako su dignuli cijenu za 1 evro, sta je 1 euro, kao da je 10 eura. ja mislim da je HD rezolucija kosta 1 euro. A ako sad svi ocete da precerujete da je Exta TV i citav T-com rade sta hoce i bla bla, i da im nista nevalja, tu sa vama nisam tolerantan, koristim extra tv i adsl (flat 3) vec oko polagodine. Ispocetka kad su mi donijeli T-box kocio mi je i sam se resetovao svaki sat vremena, kad sam prijavoi problem, na drugi su mi ga dan zamijenili (Na Displju mi pise T-HOME, a pirvi je bio EXTRA-TV) od toga dana nijednom da mije zakocio ili da je stala slika, i da, ti resiveri na koje pisu X301T i na display Extra-TV unutra imaju hard disk ot 80 gig, a ne 160 kako kazu instalateri, oznaka i kapacitet hard diska vidi se s donje strane t-box kroz rupice kucista, ali dobro ja imam ovaj ot 160 gig i puno sam njim zadovoljan, kad sad vidim tv bez resivera extra tv kod komsija odma kao da je neki crnobijeli televizor koji nista ne umije, ja licno bez extra tv ne mogu, to je zaista ono sto meni treba. Sto se tice Interneta srednja konekcija skidanja 350 kbs, maks sto sam vidio 490 kbs, maks upload 47 kbs. Internet mi radi stabilno i sve je ok, nikakih problema. Jedina zalba koju imam, htio bih visu brzinu uploada i bas bezgranican internet a ne ono 150 gig.
Cekajte pa jel ovo istina?Ja koji nemam HD televizor treba da placam dodatno jos jedan euro zbog HD kanala???I oni dobro znaju da vecina nema HD televizore i ovo rade?pa ovo je presmijesno i sramtno!
Sve li se moze u CG desiti... Sve je dozvoljeno ...
Evo bas sam htio da napisem da i ja imam taj problem, ali kad vidim da nisam jedini lakse mi je. Inace, taj problem mi se javio nakon onog blackout-a u nedjelju vece. Sve snimljeno prije toga stima, a novi materijal snimljen tokom ponedjeljka i utorka ujutru ne moze da se prikaze. Ili se eventualno nesto prikaze jednom, ali ako zelim da kasnije nastavim gledanje - ne moze. Danas sam probno snimao dva puta i izgleda da se opet vratilo u normalu.
Ponekad, citajuci forum, pomislim kako ce mi mozak progristi put kroz
lobanju i otrcati vristeci...
I ja juce oko 8 9 sati uvece snimih 2 programa, ali kad sam htio da ih odgledam pred spavanje nista crni ekran, ja sam ih izbrisao i pustio ponovo snimaje istih programa u 3 sata noci, sad sam proverio sve je u redu!
Ja sam preksinoc na foxu ja mislim snimio film... ili bijase neki drugi kanal... Uglavnom, gledao sam ga do pola tu noc i sinoc htio da nastavim i nije moglo... Nema veze, skinucu ga... ali sta ako mi se slicno desi tokom prenosa formule ili slicnog... tenisa...
ne znam, nemam, ne mogu, necu
sinoc ponovo blokira...kakvo ****** od servisa
@montenegrina hvala za pomoc![]()
this is pointless
Radi se na otklanjanju problema sa snimljenim emisijama. Bicete obavijesteni kada se sve sredi.
Zar je moguce da je Extra TV jos uvijek u Beta fazi? (adsl.. no comment)
A ja cu ovo da pitam:
Kakve veze imaju snimljene emisije sa tamo nekim problemom u t-comu??? Znaci sad sve radi OK, rade kanali, a ne rade neke snimljene emisije??? I mean WTF???
I onu noc kad je nestalo extratv-a ja sam gledao snimljenu emisiju koja je radila. U 23:00 se zavrsi, ja ocu da gledam sledecu kad vidim crni i kanali i snimljene emisije. Ja da upalim onu istu - ni ona ne moze, Zar se snimljene emisije ne nalaze na HDD-u i zar ja ne mogu da ih pokrenem kad ja ocu???
Hey!?
ne znam, nemam, ne mogu, necu
jedva se upali ovaj gad, i dalje ne rade snimljene emisije niti radi epg
Koga je gladni otac pravio, dovijeka ce gladan bit...
@Stetni
Na kojem kanalu ne radi EPG? Restartuj STB, pa provjeri ponovo.
@Vlado
Nalaze se na HDD-u, ali su zasticene![]()
Ni na jednom. Iscrtana je ona sema ali je prazna, veli nema informacija
Koga je gladni otac pravio, dovijeka ce gladan bit...
Ovaj moj se izgleda pokvario, kome da se obratim ?
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks