Originally Posted by
db
ja stvarno ne znam koja je svrha jadranske lige ako ne neka prednost za onoga ko je prvi?
mislim da je možda mnogo 2 boda više, 1 bi možda bilo bolje, ali svakako treba da se nekako nagradi dobra igra u jl. kad bi se gledali samo međusobni dueli u jl, to bi bio loše-onda utakmice primorca, jadrana i br sa hrvatskim timovima praktično ne bi značile ama baš ništa..i što će nam onda jl? kao trening liga?
primorac i jadran su po kvalitetu veoma slični. ni budvani nisu daleko, ali izgubili su sve šanse za 1. mjesto (a obezbijedili el) i potpuno je razumljivo da ih ne zanima dalje takmičenje. možda odigraju jednu-dvije utakmice da valja (čisto da se pokažu), ali pitanje je.
budvani su varirali tokom čitave godine i zato imaju 4 boda manje od jadrana, pa samim tim i manje motiva. ja se slažem da ovaj sistem ne valja, ali ne valja ni da se gledaju samo međusobni dueli.
možda bi bolje bilo da se igra 3 dijela takmičenja pri čemu se u 3. dijelu na osnovu plasmana u jl gleda ko ima prednost domaćeg terena, ali ni tada jl ne znači puno.
ovaj sistem forsira timove da ozbiljno igraju i jl (da ne bi prošli kao budvani i donekle kotorani koji će zbog ovoga vjerovatno ozbiljnije shvatiti jl iduće godine) što je dobro za jl, ali za domaće prvenstvo (iz 2 dijela) i nije jer se teško stiže razlika-kad bi bila 3 ili 4 dijela, to bi bilo možda bolje (ali bi to značilo i minimum 5-6 međusobnih utakmica)
ne sviđa mi se ni što naše sudije sude samo lakše utakmice (koje realno ni ne moraju da se sude), ali što je tu je.
Bookmarks