A što je ono moj prijatelju.Isvjestih jedan dan u kolonu.
No se sve nadam da neće sezone bit![]()
Sjecam se, prije jedno 10 godina, na Zabljak sa familijom, i nekome djetetu ispala virsla iz tanjira. Konobarica uze rukom virslu i ode u kuhinju. Kako je uzela virslu rukom tako je i vrace rukom, drzeci je prstima za kraj.
Stavlja je djetetu na tanjir i sva srecna uskliknu "Ja zamjen'la!".
Mislim da je slichno, ako ne i gore, danas![]()
You can fight the sleep but not the dream...
Ja bih samo rekao da u centru u elitnim CARINAMA viđeh konobara đe nosi onu zdjelicu sa ljbom,ispade mu parče leba,on se saže,podignu,dunu u njega te ga vrati u oni tanjirić-zdjelicu.
Mada najviše volim kad mi donesu čašu sa prstom karmina na njoj.Uf
to se navodno pravi neka plaza... rece mi drugarica za to, ja sam samo vidio gomilu zemlje/kamena kako je nabacana :mad:
a sto Karici prave neke vile pored muzeja :mad: pa kamioni idu setalistem (od muzeja do tople) i cijeli put je poslije kamiona blatnjav i glibav... i imam 100% provjerenu informaciju da su kamioni vozili po setalistu bez dozvole 28 dana i da su opstinari znali za to, ali po obicaju niko nije reagovao :mad:
nego, "dobra vijest" - cuo sam da ce do pocetka sezone napravit jos jedan parking... znaci nas grad ce bit sve samo ne turisticki..
a da ne pricam o tome kako je put uz more duz rivijere "divan"... smeca na svaki korak, naravno, i tamo sve raskopano, jer kakav bi to bio put a da nije prosaran kanalima za kablove, cijevi... :mad:
SMILE
because it's the second best thing u can do with your lips...
i gradnja velelepnog tržnog centra na Igalo đe je sad pjaca.
Mada je sramota ono što kamioni čine po šetalištu.
Sramota.Ali ...
Ne znam dokle je stiglo sa idejom ono sa gradnjom betonske plaže od Tople do tunela.
I meni najdraža ideja koja se pojavila a to je gradnja lungo marea od Njivica do Tople đe bi se ušlo u more 100metara i to sve betoniralo.Svaka čast!Ja bi do Mamule sve betoniro
Trebalo je neki francuzi da grade.Oni što imaju vile iznad odma.
A niko da Forte Mare i Kanli Kulu sredi...
E dabogda 9 rihtera sve poravnalo
e taman tako... samo da narod ostane ziv...
al puteve im ne mogu oprostit... kako magistralu, tako i ove "sporedne" jbt, ides kroz grad i bukvalno me boli svaka rupa...
prolaze li oni tuda... ili onaj mostic sto ide preko rijeke Sutorine, odma poslije kad ides prema sutorini odma poslije skretanja za servisnu zonu. Evo ja vozim tri godine i znaci cijelo to vrijeme ima jedan skalin, koji je napravljen od slojeva asfalta... presao 20kmh ili 120, isto se pise![]()
SMILE
hahahaha znam znam ono kad se ide prema konexu jel?
A da ne pomenemo TAMARIS kao da je u centru BAGDADA
SMILE
A ja nisam zna za nju.No jedno veče vraćah se sa vaterpola,kad vidim jednu grdobu u dopi*njak i neke haltere i grudovima đe maše na sred trotoara ispred kafane.Lele
SMILE
Svi su ti isti u HN.Eno Raško Božović svake vojske vojnik em je u DPS em u SNP,a sad je i dalje nešto u Opštinu i opet se pita nešto,a malo je što je HTP BOKU uništio.
Mada ima METALURG da se napuni.
a no sto no su isti... prosle godine se pobise na sred skupstine (DPS vs SNP), prekinula se skupstina i cijelih 8 minuta poslije "fajta" sjede oni u bife, i piju i vesele se sto su prekinuli skupstinu..
a Metalurg... koji je tek to raspad... prije dvije godine, smo kao domacini jednog folklornog festivala smjestili goste tamo... i niti su imali tople vode, niti sve sijalice... ko zna kakvo je sad tamo stanje...
SMILE
Grijesis, mi ne mozemo. Nemamo kapacitete za elitni turizam i to je to.
Recimo, mislim da sam vec pominjala, jedne godine sam bila u Nicu u oktobru, ljudi su uveliko poceli da sredjuju za iducu sezonu. Sto ne bi i mi mogli tako, pa zimi mali prekid pa opet nastavi na proljece.
Ja sam evo sad sa primorja dosla u Pg, krenula u 15 do 10 iz HN, odje bila u 15 do jedan. Uzas. U normalne zemlje sa normalnim putevima to se ide za uru ipo maximum.
Ne pricam ja ovo sto mrzim Crnu Goru, nego zato sto je volim i boli sve to.
Istina. Nemamo infrastrukturu svake vrste. Od vode, struje, deponija, puteva...
nemamo ljude koji znaju radit u turizmu. Imamo gomilu pohlepnih ljudi koji unistavaju i ovo sto imamo, ono sto nam je priroda podarila.
Ali mi mozemo biti elitna destinacija za 15.20 godina,ako sad pocnemo da radimo na tome i tezimo tome. Nista se ne postize preko noci. Znaci imamo sve prirodne preduslove da budemo elitna turisticka destinacija,a ostalo zavisi samo od nas samih.
narodnjaci su soundtrack nase tranzicije....
I jos jedna stvar. Elitni turizam ne znaci elitne cijene![]()
Meni je licno glup taj izraz elitni turizam. Mi se trebamo bavit turizmom cija ce osnova biti hoteli,a ne apartmani. Pa cemo vremenom vec vidjet kakve turiste privlacimo i tezit pravljenju boljih ili losijih hotela.
narodnjaci su soundtrack nase tranzicije....
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks