Nece bi ove godine guzve ne bojte se, imace mjesta za sve cak i u sutomoru.
mi nikad necemo bit neka elitna destinacija koliko god milijardi ulagali jer se usudjujemo da se poredimo sa zapadnim turistickim silama a nas, prije svega, mentalitet nam to ne dozvoljava jer smo dijametralno suprotni u tom pogledu. svi ocemo instant bogastvo preko noci, ocemo da gradimo kucu od krova umjesto od temelja, gradimo zgradu na zgradu, infrastruktura ne zadovoljava osnovne sigurnosne mjere(ne daj boze da nas potrefi neki zemljotres ka' one talijane), mislimo da prodajemo vazduh strancima za velike pare a to mozemo prodat samo JEDNOM. Elitne destinacije grade svoj imidz kroz REPEATED BUSINESS(If you want Returning Customers), a to znaci da ti turisti treba iznova svake godine da se vracaju, a sigurno se nece vratit kad vide da nemaju vode preko pola dana a smece iz kontejnera im smrdi pod nos i da ne nabrajam dalje.
Los Anđeles, 14. aprila (MINA-biznis) - Crna Gora, tri godine nakon sticanja nezavisnosti i uloge u filmu o Džejms Bondu, Kazino Rojal, može postati nova luksuzna destinacija, ocijenila je američka finansijsko- medijska kompanija, Strit.
U članku o Svetom Stefanu, podsjeća se da je to ribarsko naselje iz 15. vijeka tokom 1950-ih godina pretvoreno u glamurozno odmaralište koje je prije dvije godine privuklo pažnju kompanije Amanrizorts, sa sjedištem u Hong Kongu.
Autor teksta ocjenjuje da je to crnogorsko ostrvo bilo odmaralište džet seta mnogo prije francuskog Sent Tropea ili italijanskog Kaprija.
»Amanrizorts je renovirao Vilu Miločer, koja je prethodno služila kao ljetnjikovac evropskim kraljevskim porodicama«, navodi se u tekstu.
Gosti, kako se podsjeća, trenutno mogu da odsjednu u osam apartmana Vile Miločer.
Strit piše da kompanija nije štedjela na renoviranju i obnovila je gvozdene balkone i napravila kupatila sa spa sadržajima.
»Sobe su zadržale aristokratski evropski smisao sa kožnim namještajem, izdašnim garderobama i izglačanim kaminima«, navodi se u tekstu.
Autor dodaje da restoran u Vili Miločer ima sedam stolova sa pogledom na plažu Miločer, dok Amanrizorts planira da napravi još jedan restoran u kojem će se služiti tradicionalna crnogorska jela.
»Moguće je i da će Sveti Stefan biti mjesto na kojem će Amanrizorts otvoriti svoju prvu piceriju«, piše Strit.
U tekstu se objašnjava da posjetioci na to ostrvo mogu stići preko najbližih aerodroma, odakle ih kompanija vozi u automobilima sa njihovim vozačima.
»Posjetioci preko Skajjuropa i Izidžeta na Sveti Stefan mogu doći i iz Dubrovnika, koji je udaljen dva i po sata. To je ujedno i najljepši način da stignete na ostrvo, duž upravo renoviranog obalnog puta«, piše u članku.
U tekstu se dodaje i da su gostima na raspolaganju privatni batleri, koji će im, nakon dolaska na ostrvo, raspakovati stvari, dok oni odmah mogu poći na plažu.
Strit je vodeća finansijsko-medijska kompanija koja preko veb sajtova služi kao primarni onlajn izvor za sva područja u kojim se novac i život presijecaju.
Nažlost ni treću sezonu zaredom crnogorsko ljetovalište - grad hotel Sveti Stefan, neće raditi.
Po svemu sudeći, singapurskoj kompaniji Aman rizorts se i ne žuri da ovaj zaštitni turistički znak Cme Gore otvori ovoga ljeta. Iako su se obavezali da Svetac otvore do 30 juna 2009, prema posljednjim informacijama, hotel će, u najboljem slučaju prve goste primiti tek početkom septembra, ali im to nije izvjesno.
Da se na Svetom Stefanu ne izvode radovi planiranom dinamikom, može se uvjeriti golim okom ko zastane na vidikovcu iznad ovog hotela. Osim par vila na samom ulazu, gdje se vidi da se radilo, a to potvrđuju i zamijenjene škure, koje su sada bijele, a ne braon po kakvim je bio prepoznat Sveti Stefan, radnika na ostrvu je teško vidjeti.
Imajući u vidu da je potrebno uraditi kompletnu rekonstrukciju elektro i vodovodne instalacije, što su Singapurci najavili, te izvršiti unutrašnju rekonstrukciju gotovo 36 vila, rok do kraja avgusta je prekratak za takav građevinski poduhvat.
Informaciju šta se planira i kako teku radovi, Vijesti nijesu mogle dobiti, iako su se uredno prije gotovo sedam dana najvile kod direktora kompanije Adritik propertis koja gazudje grad hotelom.
Gradonačelnik Budve mr Rajko Kuljača potvrdio je za Vijesti da je rok za otvaranje hotela sredina avgusta ili početak septembra.
Što se tiče nižih cijena mislila sam konkretno na ovu i možda iduću godinu radi krize. Ali i na neopravdano visoke cijene prethodnih godina. Što to nudimo turistima za te pare? Pa podjite samo do Dubrovnika, vidjećete da se slome za svaki euro koji ste im ostavili. A kod nas bi najradije da nam turisti pošalju pare i da ne dolaze.
Mi nikada nećemo biti elitna destinacija. Možemo težiti ka tome, i pozdravljam to. Ali proteći će godine i godine dok se naučimo nečemu što su drugi davno naučili. Oni koji su možda bili u Italiju, Francusku, Španiju, znaće o čemu govorim.
A imamo ubjedljivo ljepšu zemlju od njih svih.
Ja volim Crnu Goru iznad svega i žao mi je što je sve ovako kako jeste.
Dok sam jutros vozila ka Kotoru, gledam onaj put pun rupa, i zamišljam kako li to izgleda jednome strancu kod kojega radi jedne male rupe mijenjaju asfalt na čitavom tom dijelu.
A krivo mi je, krivoo mi je što uništiše ovako prelijepu zemlju, što napuniše privatne džepove ne vodeći uopšte računa o njoj.
Valjda bude bolje
Jao jedva čekam ljeto pa na plažu![]()
I ja moja montenegrina da se dokopam Žanjica!!!!
No viđeh neki poduhvat građevinski ispod Nautilusa u Igalo na onu malu jedinu pješčanu plažu
I ove godine putevi izburgijani?
Kako odje iko moze da se nada bilo cemu,jasno mi bit ne moze.
Neimari,majku li vi jeebem
Last edited by Sidewinder; 24-04-09 at 22:32.
"...Tu je slika Ive Lole Ribara"
Meni je najdraži put Bečići - Bar.Ono je vrh.Po 10cenata je razlika u slojevima starog i novog asfalta...Ljepota.
Samo mi nije jasno zasto se JEDNE JEBENE GODINE NE POCNE SA RADOVIMA ZIMI!
Ne,ne....
Pih.
"...Tu je slika Ive Lole Ribara"
I prema CT se ne staje sa radovima.Mislim da bi najbolje rešenje bilo da se sezona i more zatvore na 2 godine,da se to sve sagradi da valja pa onda puštat turiste polako...
samo da odgovorim neupucenom
dakle, radovi ne pocinju zimi iz prostog razloga sto se asfalt ne radi zimi zbog padavina i niskih temperatura...eto to je razlog...to sto ne napadnu jednu magistralu na svaki metar pa je naprave za mjesec dana to je vec druga prica i u to necu da ulazim...samo nemoj sada da mi kazes da ih pravdam jer odmah bjezim sa foruma!
Pa dobro OK zimi se nigdje i ne rade ali eto u martu i aprilu da pocne do krpe stigli bi do juna, a ne oni krajem aprila zasijedaju mjesec dana i onda krajem maja donesu odluku i krajem juna pocnu da rade...
She is only here to annoy herself!
Nekad sam u Budvi i Petrovcu bio STRANAC medju SKANDINAVCIMA I NJEMCIMA.
Ovi dzemperashi nam dovedoshe Ruse, Kuse i Repate,
i ocerashe onu klijentelu sa ZAPADA,
RAT JE UCHINIO SVOJE,
nove generacije Njemaca imaju josh trauma o BALKANU,
oni stari su ili pomrli ili prestari za TURIZAM,
zato treba planski dovodit mlade ljude u pred i posle sezonske periode,
organizovat razne susrete i takmichenja,
da bi ponovo stekli povjerenje i razbili PREDRASUDE.
Ali oni traze STANDARD,
ne oprashtaju greshke i nash nemar i sporost,
za ELITNI TURIZAM su potrebni shkolovani kadrovi, ne sezonski RADNICI,
pravi PROFESIONALCI, mi takvijeh nemamo, niti imamo namjeru da ih PODNIVIMO,
brza zarada i STRIZA OVACA, je ODOMACENI DOMACI MENTALNI SKLOP, to se placa na duze staze,
DOBAR GLAS SE DALEKO CHUJE,
A LOSH GLAS STO PUTA DALJE,
REKLAMA SHKODI PRODAJI MUCKOVA; SHTO VISHE REKLAME TO VISHE SPRDNJE,
reklama pomaze samo DOBRIM PROIZVODIMA,
onaj SHAMPON "VOSH END GO"
se pretvori u "OPERI I POSERI" jer je od njega opadala kosa.
Mi jesmo nekakav NAROD,
ali smo NIKAKVI LJUDJI.
KNJAZ DANILO citat.
IM - Old Bone
Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...
sreca pa najavljuju nikakvu sezonukazem sreca, jer se u Novom vec sad stvaraju velike guzve auta u tzv "rush hour"-u (kad se narod vrce doma sa rabote), i uvece oko 7-8.. pfff
![]()
SMILE
because it's the second best thing u can do with your lips...
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks