Originally Posted by
Mabus
Sto se tice muzike tu se razilaze islamski ucenjaci. Jedni je totalno zabranjuju, dok drugi dozvoljavaju onu u kojoj nema nevjerstva, tj. ako se njom na pozitivan nacin hvali Allah s.w.t. i Islam. To su tzv. ilahije sa muzikom. Ja jesam ranije bio strozijeg stava da je svaka muzika totalno zabranjena, sad sam neodredjenog stava, ili jednostavno NE ZNAM. Ono sto je sigurno zabranjeno je slusanje hevi metala i jake i glasne muzike, kao i muzike tj. pjesama koje pozivaju na nemoral. Ova vrsta muzike definitivno priziva sejtane. Sto se tice blage i prijatne muzike kao i ilahija nemam stav. Ovu vrstu muzike tj. ilahija licno volim slusati, sa nadom da ne cinim grijeh.
E sad precera. Ovo je po meni potpuni neoborivi dokaz da je Islam cista glupost. Izvini, moram tako da se izrazim. Muzika je nesto najzdravije sto moze da postoji. Nesto najljepse, i postoji mnogo prije Islama. Cak i neke zivotinje vole muziku. A to kakvu ko muziku voli, o ukusima se ne raspravlja, ali slusanje muzike, kakva god bila, ne moze bit grijeh, a ne jos da priziva neke tamo sejtane. Muzika je stvar licnog ukusa, neko voli lagane neko zesce stvari. Muzika opusta ljude, cini ih srecnim. Ne znam na koji to nacin slusanje raznih tonova, sklopljenih u melodije moze da prizove sejtana. Svatas li ti koliko glupo to sto si rekao zvuci? Pa u to ne bi ni mala djeca povjerovala. Sta je s tobom?
Ajde objasni mi proces u kojem sejtan ulazi u covjeka koji slusa na primjer rap......
Ljudi prave muziku. Kako onda moze muzika da bude nesto sejtansko, kakva god da je...
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
Bookmarks