Sve je to lijepo receno Zvoncice, sve to lijepo zvuci. Medjutim, mnoge se majke, zene, muzevi itd. iznenade kada se u onoj emisiji ZIVA ISTINA pocne odvijati klupko. Vidis, ljudi na ovom svijetu za svoja nedjela dobiju nagradu tj. novac a na onom ce dobiti okove, gvozdene maljeve, vatru itd. Sta da ti kazem, osim da vam zelim sve najbolje u braku. A evo sad cu da ti ispricam jedan interesantan slucaj. Pricao sam sa jednom zenom, starijom tako o religiji, nevidljivom svijetu i sl. Kazem ja njoj da je sejtan glavni uzrok razvoda braka. Ona, nakon sto mi potvrdi da se njena cerka razvela, obeca da ce doci sa njom kod mene da vidi da li je zamadjijana. I prodje tako par dana, kad eto na vrata ove zene sa cerkom i njenom drugaricom. Prilikom ulaska u kucu ove dvije me cudno pogledase, vidjeh u njihovim ocima neku vrstu podsmijeha a u glavi procitah im kako u sebi kazu: kako je ovaj momak zastranio. U stvari njih dvije dodjose iz radoznalosti i da eto ucine majci po volji. A majka ko majka stara, vjeruje u starinske obicaje, a cerka i drugarica joj eto moderne. I nakon sto ih posluzih, upitah njenu cerku da li zeli da se istestira. Nakon sto ispusti osmjeh koji nije mogla suzbiti, odgovori potvrdno. Mislim, atmosfera vesela, smije se ona a smijem se i ja. I tako pustih joj rukju (citaj sejtana spaljivati, istjerivati). Nakon sto su joj se ruke i noge oduzele, utrnjele i zagrijale, morala se sazuti. Nije vise bila vesela. Trazila je da joj presnimim rukju, i naravno uputstva koja uz to idu.

Bookmarks