Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 51 to 75 of 107

Thread: bliza i dalja istorija F1 i prica o Shumaheru, Senni, Hakkinenu i ostalima

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Bruno je dobar vozac.Testiro je za Hondu u Barceloni ove godine,bio je sporiji 3 desetinke od Buttona,a to mu je prvi put da je testirao F1 bolid,tako da ima mjesta za napredak.

Thanks Thanks Given 
    25
    Thanks Thanks Received 
    1,439
    Thanked in
    396 Posts

I Nelsinjo je isto se mislilo dobar vozac,pa pogledaj na sto njegovo umijece lici.Jedno je test,a nesto sasvim drugo trka i ono sto ona nosi,mozda grijesim u vezi njega,ali opet kazem da je neko veliko cudo neko bi mu vec pruzio sansu.
    MICHAEL, THANK YOU FOR SHARING YOUR LIFE WITH US!

Thanks Thanks Given 
    25
    Thanks Thanks Received 
    1,439
    Thanked in
    396 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    Vazi vazi, vecina danasnjih vozaca ne bi gledala F1 da nisu imali sponzore Do prije 15ak godina se u F1 ginulo a onda su zbog tatinih sincica usvajana nova pravila kako bi se djeca bezbjedno vozila.
    Eto se i ja i ti oko necega slozismo,a sto se tice pravila mijenjala su se iz samo jednog razloga,da bi se sprijecila dominacija NAJVECEG:dring:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Znas kako,Nelsinjo nije bio mnogo gori od Hamiltona u Gp,ali otkad je dosao u F1 nista nije pokazao...Meni je trenutno Vettel momak koji obara sve rekorde..

Thanks Thanks Given 
    25
    Thanks Thanks Received 
    1,439
    Thanked in
    396 Posts

Quote Originally Posted by Zodiac View Post
    Znas kako,Nelsinjo nije bio mnogo gori od Hamiltona u Gp,ali otkad je dosao u F1 nista nije pokazao...Meni je trenutno Vettel momak koji obara sve rekorde..
    Sto je ovo nocas svi razmisljamo na skoro pa isti nacin.Fetel je cudo,jedan od najvecih talenata u istoriji,a poredit Nelsinja i Luisa bilo bi krajnje neozbiljno,jer je Luis za koplje bolji od njega,ako ne i za dva

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Quote Originally Posted by Jakuza View Post
    Eto se i ja i ti oko necega slozismo,a sto se tice pravila mijenjala su se iz samo jednog razloga,da bi se sprijecila dominacija NAJVECEG:dring:
    Ne, nego da bi se sprijecila dominacija Brawnovih bolida od kojih je jedan zapao najmanjeg.
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    25
    Thanks Thanks Received 
    1,439
    Thanked in
    396 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    Ne, nego da bi se sprijecila dominacija Brawnovih bolida od kojih je jedan zapao najmanjeg.
    Upravo to NAJVECI je bio covjek koji nije imao pojma o voznji i koji nije ni u medju 10 najboljih svih vremena,nego je imao auto pilota koji je vozio umjesto njega,a ponekad bi ga i sam Brawn navodio po stazi

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Upravo to NAJVECI je bio covjek koji nije imao pojma o voznji i koji nije ni u medju 10 najboljih svih vremena,nego je imao auto pilota koji je vozio umjesto njega,a ponekad bi ga i sam Brawn navodio po stazi
    Je li to ovaj...

http://en.wikipedia.org/wiki/Robert_Wadlow

Thanks Thanks Given 
    865
    Thanks Thanks Received 
    2,929
    Thanked in
    1,355 Posts

Quote Originally Posted by Igor R View Post
    We are here. Ayrton Senna Da Silva is my No. 1 favourite F1 driver of all time. I've said many times that I couldn't really split Ayrton and Schumi, but when push comes to shove, I've chosen Senna over Michael.

ali ovo je opet komantar jednog covjeka...koji se opet lomio ko da bude prvi...
    nego, mislim da je tema bezveze, tesko ali tesko ce iko uspjeti da se slozi koji je vozac bolji, svi su vozili u bitno razlicitim uslovima...malo ko od njih i za isti tim da bi se mogli direktno proediti....sto je najbitnije ja mislim da veliki dio onoga sto je Sena mogao da pokaze nismo ni vidjeli, ali bilo je sto je bilo...ne mozemo sad da pricamo Sumaher ne bi uradio to sto je uradio da Sena nije stradao...mozda se nista ne bi promijenilo...mozda bi neko treci profitirao iz njihove borbe...a ono sto ja znam jeste da je ubjeljivo najbolji vozac MS od kad ja pratim F1 aktivno, a to je od 95-96...
    Statistiku po strani, ali F1 postoji 70godina, koliko je vozaca proslo kroz taj karavan da opet kazem mislim da je nemoguce objektivno odrediti ko je mozda bio najbolji
    da ne filozofiram vise

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    4
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by E_K_V View Post
    We are here. Ayrton Senna Da Silva is my No. 1 favourite F1 driver of all time. I've said many times that I couldn't really split Ayrton and Schumi, but when push comes to shove, I've chosen Senna over Michael.

ali ovo je opet komantar jednog covjeka...koji se opet lomio ko da bude prvi...
    nego, mislim da je tema bezveze, tesko ali tesko ce iko uspjeti da se slozi koji je vozac bolji, svi su vozili u bitno razlicitim uslovima...malo ko od njih i za isti tim da bi se mogli direktno proediti....sto je najbitnije ja mislim da veliki dio onoga sto je Sena mogao da pokaze nismo ni vidjeli, ali bilo je sto je bilo...ne mozemo sad da pricamo Sumaher ne bi uradio to sto je uradio da Sena nije stradao...mozda se nista ne bi promijenilo...mozda bi neko treci profitirao iz njihove borbe...a ono sto ja znam jeste da je ubjeljivo najbolji vozac MS od kad ja pratim F1 aktivno, a to je od 95-96...
    Statistiku po strani, ali F1 postoji 70godina, koliko je vozaca proslo kroz taj karavan da opet kazem mislim da je nemoguce objektivno odrediti ko je mozda bio najbolji
    da ne filozofiram vise
    Znam ja da je to misljenje jedne osobe, ali skoro svudja dje sam citao Sena i Sumaher su prva dva mjesta. Znaci ako je Sena najbolji, Sumaher je drugi i obrnuto, a ovaj link sam stavio jer su neki stavljali Senu na peto mjesto

Thanks Thanks Given 
    25
    Thanks Thanks Received 
    1,439
    Thanked in
    396 Posts

Znam ja da je to misljenje jedne osobe, ali skoro svudja dje sam citao Sena i Sumaher su prva dva mjesta. Znaci ako je Sena najbolji, Sumaher je drugi i obrnuto, a ovaj link sam stavio jer su neki stavljali Senu na peto mjesto
    Ne vidim u cemu je problem,ja sam stavio Senu na peto mjesto,ali sam ti lijepo rekao da je to MOJE MISLJENJE,jer po meni bilo je boljih vozaca,a vec sam i rekao koji su to,po MENI,znaci MISLJENJE jednog covjeka,koje sigurno ne mora da bude ispravno i mjerodavno,ali je MOJE.

Thanks Thanks Given 
    865
    Thanks Thanks Received 
    2,929
    Thanked in
    1,355 Posts

u principu ja mislim i da se napravi neko glasanje ko je najbolji vozac u istoriji F1 da ne bi mozda dobio onaj koji to i zasluzuje vec neko ko je imao najvise navijaca...misljenaj sam da se moze u najboljem slucaju sastaviti lista 10 najboljih vozaca ali da bi se tesko mogli posloziti od 1 do 10 mjesta takodje i da neko moze da poslozi tu listu onda mora da je propratio prakticno svaku sezonu F1 od prve...a ne slusao sam tatu i on je rekao da je Fandjo najbolji, ili mozda Prost... )

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    4
    Thanked in
    3 Posts

Ne vidim u cemu je problem,ja sam stavio Senu na peto mjesto,ali sam ti lijepo rekao da je to MOJE MISLJENJE,jer po meni bilo je boljih vozaca,a vec sam i rekao koji su to,po MENI,znaci MISLJENJE jednog covjeka,koje sigurno ne mora da bude ispravno i mjerodavno,ali je MOJE.
    Pa ja postujem tvoje misljenje , ali samo kazem da sam dao onaj link jer se ne slazem sa tvojim misljenjem, ne znam u cemu je problem

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    4
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by E_K_V View Post
    u principu ja mislim i da se napravi neko glasanje ko je najbolji vozac u istoriji F1 da ne bi mozda dobio onaj koji to i zasluzuje vec neko ko je imao najvise navijaca...misljenaj sam da se moze u najboljem slucaju sastaviti lista 10 najboljih vozaca ali da bi se tesko mogli posloziti od 1 do 10 mjesta takodje i da neko moze da poslozi tu listu onda mora da je propratio prakticno svaku sezonu F1 od prve...a ne slusao sam tatu i on je rekao da je Fandjo najbolji, ili mozda Prost... )
    Slazemo se , ali evo gledaj sto se desava ove godine.
    Kad su makli ove sisteme koji su bili do koju godinu vidis li da sad svi oni vozaci koji su bili medju 5 prvih sa losi.
    Neki cak nisu i medju 10 prvih ove sezone ( za sad).
    Kad su vozili Sena , Prost, Fandjo.... nije bilo saltana na volan, bilo je neuporedivo manje sistema..... i da ne nabrajam koliko je tada treze bilo vozit.
    KOliko ti sistemi (koji su se makli ove godine) znace vidi se po ovoj sezoni.
    Kad je Sumaher vozio bili su svi ti sistemi i imao je neuporedivo jaci bolid.
    Ja mislim da je jos falilo da iz Pita voze na Dzojstike i to je to.
    Neko je ovdje dao link ono stizanje i driftovanje kroz krivinu, kad se tovidjelo dok je Sumaher bio i sad zadnjih godina?
    Znate dje se vidi da je neko majstor? U moto GP, Rosi, koji je sve "preskakao" sa Hondom (koja je imala najbolji motor) i onda je presao u Jamahu koja je masu sporija od Honde (pa ga na svaki pravac peglaju) i opet je preskakao sve. E tu se vidi da je neko dobar vozac, kad promijeni tim i opet bude najbolji.
    Odoh malo u off sa Rosijem , ali nema veze

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Imena Senne jr, Piqueta Jr. i drugih pubertetlija ne treba da se nadju u ovaj topic.

Ovaj topic je posvecen legendama, od kojih NAJVECI je NAJVECA legenda!
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    865
    Thanks Thanks Received 
    2,929
    Thanked in
    1,355 Posts

Slazemo se , ali evo gledaj sto se desava ove godine.
    Kad su makli ove sisteme koji su bili do koju godinu vidis li da sad svi oni vozaci koji su bili medju 5 prvih sa losi.
    Neki cak nisu i medju 10 prvih ove sezone ( za sad).
    Kad su vozili Sena , Prost, Fandjo.... nije bilo saltana na volan, bilo je neuporedivo manje sistema..... i da ne nabrajam koliko je tada treze bilo vozit.
    KOliko ti sistemi (koji su se makli ove godine) znace vidi se po ovoj sezoni.
    Kad je Sumaher vozio bili su svi ti sistemi i imao je neuporedivo jaci bolid.
    Ja mislim da je jos falilo da iz Pita voze na Dzojstike i to je to.

ja se ne slazem uopste sa tobom...znaci ako su ovi imali raznorazne pomocne sisteme to ne znaci da ih ni drugi nisu imali, istina je da u tom slucaju je "mozda" potrebno malo manje umijeca vozackog, ali opet svi imaju iste uslove.
    isto tako ove sezone su neki koji su bili dominanti prosle pali drasticno, a zasto...pa ja mislim upravo iz razloga sto su se veliki timovi takmicili do kraja sezone...ko zna kad je honda batalila razvoj proslogodisnjeg bolida i posvetial se novom prema novim pravilima...nego da ne duzimo...ne mozes da omalovazis uspjeh nekog vozaca ako je on vozio u vremenu kad su postojali raznorazni elektronski sitemi, neko je vozio sa turbo motorima, neko sa 6 tockova...neko sa ko zna kojim stvarima...vidis i sam da se pravila drasticno mijenjaju i po mom misljenju formula ide u jednom pravcu u kom ne bi trebala...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Eh, doslo je vrijeme da svi komentarisu F1.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Malo o njemu:

1998 Hungary:

TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    865
    Thanks Thanks Received 
    2,929
    Thanked in
    1,355 Posts

ma ov oje klip

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Iako se tesko odluciti izmedju Sene i Sumija, ja se uvijek na kraju odlucim za Senu. Ako se sjecate dogadjaja kad je Sena zaustavio bolid da bi izasao i pomogao Eriku Komaksu nakon sto je ovaj dozivio strasan udes, jasno vam je zasto. Tako nesto bi uradio samo onaj ko je svim srcem sportista i covjek, da se izmedju pobjede fantasticnim rezultatom i pomoci covjeku odluci bez razmisljanja za ovo drugo - to treba cijeniti. To je sport! Sumaher to sigurno ne bi uradio, niti je to radio kad je imao prilike. Do pobede je gazio ( vozio ) preko mrtvih!
    Monaco Grand Prix je osvojio 6 puta, niko prije njega to nije uspeo, a priblizili su mu se Sumaher i Hil sa po 5 osvojenih.
    Tokom karijere je vozio za 4 tima: Toleman, Lotus, McLaren i Williams. 162 trke, 3 puta WDC pobednik ('88,'90,'91). 41 pobjeda, 614 osvojenih bodova, 80 podijuma, 65 pul pozicija, 19 puta rekord staze.
    Prva trka mu je bila Brazilski GP, prva pobjeda Portugalski GP, poslednja pobjeda Australijski GP, a nastradao je 1994 na San Marino GP.

Thanks Thanks Given 
    122
    Thanks Thanks Received 
    15
    Thanked in
    14 Posts

Quote Originally Posted by Cornelius View Post
    Iako se tesko odluciti izmedju Sene i Sumija, ja se uvijek na kraju odlucim za Senu. Ako se sjecate dogadjaja kad je Sena zaustavio bolid da bi izasao i pomogao Eriku Komaksu nakon sto je ovaj dozivio strasan udes, jasno vam je zasto. Tako nesto bi uradio samo onaj ko je svim srcem sportista i covjek, da se izmedju pobjede fantasticnim rezultatom i pomoci covjeku odluci bez razmisljanja za ovo drugo - to treba cijeniti. To je sport! Sumaher to sigurno ne bi uradio, niti je to radio kad je imao prilike. Do pobede je gazio ( vozio ) preko mrtvih!
    Monaco Grand Prix je osvojio 6 puta, niko prije njega to nije uspeo, a priblizili su mu se Sumaher i Hil sa po 5 osvojenih.
    Tokom karijere je vozio za 4 tima: Toleman, Lotus, McLaren i Williams. 162 trke, 3 puta WDC pobednik ('88,'90,'91). 41 pobjeda, 614 osvojenih bodova, 80 podijuma, 65 pul pozicija, 19 puta rekord staze.
    Prva trka mu je bila Brazilski GP, prva pobjeda Portugalski GP, poslednja pobjeda Australijski GP, a nastradao je 1994 na San Marino GP.
    Ne razumijem ovo, koga je to sumaher pregazio da bi pobijedio? Na kraju se svima prica svede na to ko je posteniji, ko je bolji momak i slicne gluposti, a svi znamo da je sumaher osvojio u formuli dosta vise nego bilo ko drugi. Jedno je navijanje a realnost treba prihvatiti...
    067-572270

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

O tome ja pricam.
    Sad neki mrze NAJVECEG zbog toga sto je "slavio" na podijum Imole posle Senninog udesa.
    Niko od vozaca, pa ni od publike nije znao da je Senna u losem stanju. Senna je tada (oko 3:30) bio ziv ali na aparatima, a umro je u 6:35.
    Znaci, NAJVECI je mahao kapom 2-3 puta, smijao se sa ovima dolje (malo) i sad zbog toga neki neznalci ga mrze jer su neznalci, neznalci jer ne znaju da u tim trenucima Senna bio ziv, srce mu je radilo, doktor Watkins je znao u kakvom je stanju ali nije smio da kaze da je gotovo (prije trke) zato sto sef Imole bi mogao izgubit oko 60 miliona dolara.
    E sad, niko od forumasa, niko od navijaca ovo prije nije rekao, niko do sad nije rekao da mrzimo sefa Imole ili Bernija zbog toga sto nisu javili da je Senna u losem staju, tj. da je na aparatima.

Onda, idemo dalje. FIA.
    Prije trke u Imoli, momci su stavili novi sloj asfalt na Tamburelo, a taj sloj je bio malko iznad starog sloja, znaci nije bilo ful ravno, tako da svaki put bolid je udario patosom i zadnji tockovi su izgubili kontakt sa podlogom. Rolind je zavrsio zbog toga a Senna i drugi vozaci su rekli da je opasno ali opet, zbog para trka nije odlozena.

Onda, imamo jos materijala. U subotu, prije kobne trke, Senna se zalio da stup volana je predugacak, tj. treba da se skrati. Momci iz Williamsa su skratili sipku koju su opet zavarili, ali lose. Mozda je to bilo namjerno, mozda nije, to niko ne moze da zna (osim tih ljudi).
    Niko ne krivi Williams, niko ne krivi inzinjere, samo krive NAJVECEG koji je mahao kapom posle himne.
    Last edited by Fabia_Elegance!; 01-05-09 at 08:42.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

To mu je najmanji grijeh.
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    25
    Thanks Thanks Received 
    1,439
    Thanked in
    396 Posts

Quote Originally Posted by Cornelius View Post
    Ti si se odlucio za boljeg covjeka po tebi, ne boljeg vozaca,a porediti Senu i NAJVECEG je krajnje neozbiljno,jer je NAJVECI za koplje bio bolji vozac.Sto se tice ljudskosti Sena je bio izuzetan covjek,harizmatican,narod ga je volio,dok s druge strane NAJVECI je svakoga mrzio na stazi,tako i treba,nema mjesta emocijama na samoj stazi,ali van nje covjek je bio za primjer,bez ekscesa,bez ludovanja,miran porodicni covjek,veliki humanitarac i sl.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

A kakav je bio Senna na stazi? Pitaj Prosta.
    TAKUMI

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)