Takemy,morash da shvatish da je drushtvena klima koja tamo vlada MNOGO drugachija od one koja vlada kod nas,da ne spominjem zapad.Problem je shto tamo dominira stav da je zhena drolja ako nije po chitavi dan u kuci,a na ulici obuchena u nindza uniformu.Dobar primjer ovakvog stava ti je Mabusovo mishljenje da je zhena koja se suncha na terasi drolja koja je dobro proshla shto je samo protjerana(a ne bichevana,kamenovana ili ne znam shta)Zamisli neko siluje djevojku u cg,ona ga prijavi,a on se brani da ga je ona IZAZVALA.Shta ce da se desi-silovatelj ide u spuzh na duzhe vrijeme.E,to ovamo nije sluchaj.Ovamo je to legitimna odbrana.
Sherijatski zakon,u svrhu sprechavanja silovanja(sumnjam da je to svrha,ali aj da povjerujemo njegovim propagatorima na 4umu) stavlja zhenu u kucni pritvor,i naredjuje joj da mora u svemu slushati muzha,i da mora provoditi svoje(veoma kratko) vrijeme napolju obuchena u crnu uniformu od glave do pete.Zhene se sistematski obeshrabruju da imaju posao i da se obrazuju,shto je i logichno,obzirom da sherijatski zakon ima utochishte u kuranu koji kazhe(a Mabus prenosi) da je zhena za jedan stepen U SVEMU ispod mushkarca.I ti sad ochekujesh da zhena pod ovakvim uslovima bude samosvjesna,emancipovana,i prijavi silovanje???Plus,da sam zhena,i da imam izbor izmedju silovanja i dozhivotnog kucnog pritvora obuchen od glave do pete po tropskoj temperaturi u crno,ne znam shta bih izabrao...
Last edited by Blitzkrieg; 18-04-09 at 13:10.
Don't fight a battle if you don't gain anything by winning
Bookmarks