Originally Posted by
Mabus
Renaisance, to sto se desilo u Saudijskoj Arabiji ako je istina me apsolutno ne zanima. Ja iskljucivo pricam o serijatskom zakonu, ne pricam kako ga ljudi upotrebljavaju. Ovo sto Hari prica da zene moraju do cetiri puta nedeljno u Afganistanu zadovoljiti svoje muzeve nije serijat, a oni koji nasumice donose takve zakone su nasilnici. Pogledaj samo Harijevih komentara. On kaze otprilike da isto toliko silovanja ima u Iran kao u SAD. Kao prvo mene ne zanima Iran jer tamo zive siiti a oni uveliko krse serijat. Drugo, to o cemu ti pricas su samo predpostavke a one ne sluze istini ni malo. Trece, kazna za kradju je odsijecanje ruke. U Saudijskoj Arabiji gdje se primjenjuje serijat nema kradja, nema ljudi bez jedne ili obije ruke. Ima pojedinacnih slucajeva nazadnosti, ali oni su marginalni. Kur'an je knjiga koja uveliko stiti zene. Kur'an je knjiga koja naredjuje zeni da se pokrije, da cuva svoje obline i stidna mjesta. Obzirom da neki imaju konfuziju u glavi navescu primjer. Dvije sestre blizakinje, vrlo zgodne hodaju niz ulicu. Jedna od njih je pokrivena, druga kao ona sa terase otkrivena, nosi minic, zapadnjacku odjecu. Na uglu ih ceka huligan, siledzija, koji ceka svoju zrtvu. Pitam vas na koju od njih ce baciti oko? Ova druga svojim oblacenjem poziva ljude da je napastvuju. Kur'an zato kaze da hidzab stiti zenu od napastvovanja. Nakon toga islamska kazna za silovanje je smrt. Vi i moderni zapad cete reci: "Smrtna kazna u vremenu nauke i tehnologije, u 21 vijeku. Reci cete, kao sto kazete da je Islam barbarska religija. Medjutim, zamislite da vam neko nedaj Boze siluje sestru, zenu, majku. Kada bi imali priliku osuditi ih, kako bi ste ih osudili? Ja sam siguran da ce svako od vas reci smrt, osim ako niste imbecil. Neki od vas bi bili toliko ekstremni da bi ga mucili do smrti. Cemu onda ova vasa prica? O cemu vi pricate? Zasto imate dvostruke standarde? Ako neko siluje tudju zenu vi i ameri kazete da je smrtna kazna suvise surova, a ako neko siluje vasu zenu tada bi ste ga osudili na smrt! Po americkom zakonu kazna za silovanje je sedam godina zatvora. Nakon izdrzavanja kazne 95% slucajeva ponovo pocine silovanje. Medjutim, Islam ima rjesenje. Prema podacima FBI svake minute u SAD-u se siluje 1.3 zene. To je preko 2000 zena dnevno. Od svih silovanja samo 10% silovatelja biva uhapseno. 50% od tih uhapsenih biva oslobodjeno prije sudjenja. 50% od tih preostalih 5% biva osudjeno na kaznu zatvora manje od jedne godine, jer im je to bio prvi put. Ako bi u SAD-u uveli serijat tj. da zene budu pokrivene i ako nakon toga neko pocini silovanje, slijedi mu smrtna kazna, DA LI BI U TOM SLUCAJU STOPA SILOVANJA PORASLA ILI BI OSTALA ISTA, ILI BI SE SMANJILA? Smanjila bi se naravno.
Bookmarks