Page 129 of 321 FirstFirst ... 2979119125126127128129130131132133139179229 ... LastLast
Results 3,201 to 3,225 of 8018

Thread: Iz raznih novina

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Priblizi nam malo tu novost i kad su to Liberali predlagali i kojim povodom? Znas li ti otkud je sadasanja zastava i navedi nam bar jednu zemlju u svijetu koja ima zastave da medunarodne odnose a drugu za svadbe?
    Imala je njemachka za vrijeme Hitlera,oficijelnu i nacistichku,hehehehehehehe...Izvini moracikus morao sam
    Don't fight a battle if you don't gain anything by winning

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Preminuo policajac Vladimir Grandić

[SIZE=2]12. april 2009. | 11:02 -> 15:25 | Izvor: B92, Beta, Tanjug[/SIZE] [SIZE=2]Novi Sad -- Policajac Vladimir Grandić (31) iz Novog Sada umro je jutros od povreda zadobijenih u jučerašnjem sukobu sa pljačkašima na autoputu u blizini Novog Sada.

[/SIZE]Mesto gde je ranjen Grandić (Beta)[SIZE=2]Postupak Grandića, koji se sam suprotstavio četvorici kriminalaca, ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić nazvao je ličnim podvigom u borbi protiv kriminala, ali je upozorio da je ubistvo policajca opomena da je potrebno da država, društvo i celokupna javnost treba da daju veću podršku policiji u borbi protiv organizovanog i svake druge vrste kriminala.

Dačić je, u ime Ministarstva unutrašnjih poslova i Direktorata policije, izjavio saučešće porodici ubijenog policijca Vladimira Grandića.

“Ovo je velika lična hrabrost saobraćajnog policajca koji je pokušao praktično sam da uhapsi četvoricu pljačkaša. Oni su otvorili vatru na njega i smrtno ga ranili”, rekao je Dačić.

“Sve smo učinili, zajedno sa novosadskim lekarima da spasemo njegov život, ali nažalost, rane su bile smrtonosne”, kazao je ministar.

“Ovo je veliki lični primer kako se daje svoj život u borbi protiv kriminala”, rekao je on.

Ministar Dačić je najavio da će sutra biti održan komemorativni skup u policijskoj upravi u Novom Sadu i da će MUP učiniti sve da se organizuje državna sahrana.

Dačić je rekao da je od početka 1990-ih godina skoro 1.000 pripadnika MUP-a nastradalo na svojim dužnostima i da je to prokletstvo prirode njihovog posla, podsetivši da je i otac jutros preminulog Grandića poginuo kao policajac na zadatku, pre 20 godina. [/SIZE]

Uhapšena četvorica pljačkaša

[SIZE=2]Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je saopštilo je juče da su uhapšeni Zoran Jovanović (30) iz Valjeva, Danijel Tomić (19) iz Koceljeva i Nenad Matić (27) i Aleksandar Majmunović (24) iz Beograda, odgovorni za ranjavanje policajca i pljačku zlatare u Zrenjaninu.

Teško ranjeni policajac je juče popodne, posle višečasovne operacije u Kliničkom centru, prebačen na Kliniku za reanimaciju i intenzivnu terapiju, gde je preminuo jutros, u osam sati.

Na Grandića, prema saznanjima do kojih se došlo u istrazi, pucao je Danijel Tomić (19), rečeno je u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije.

Tomić je, prema istom izvoru, pobegao iz zatvora u Padinskoj skeli. [/SIZE]

"Miran čovek, predan policajac"

[SIZE=2]Vladimir Grandić juče je teško ranjen u ruku, grudni koš i trbušnu duplju, kada je policijska potera pokušala da zaustavi automobil sa četvoricom pljačkaša, koji su pre toga opljačkali jednu zlataru u Zrenjaninu.

Vladimir je nakon toga dovezen u klinički centar Vojvodine gde je jutros preminuo. [/SIZE]

Vladimir Grandić (MUP Srbije)[SIZE=2]Rođen je 1978. godine i živeo je sa majkom i mlađim bratom.

Sa šest godina je ostao bez oca koji je 1986. poginuo na Avalskom drumu, takođe radeći kao policajac.

U maju je trebalo da se venča, a njegovi rođaci kažu da je bio miran i povučen čovek.

U novosadskoj policiji za Vladimira takođe imaju samo reči hvale.

Načelnik novosadske policije Miladin Kostrešević, koji je Vladimiru bio i profesor u sremskokameničkoj policijskoj školi, kaže da je tragično što je jedan tako mlad život izgubljen.

“O tome kakav je bio i koliko je predano radio najbolje govori to da je sam krenuo na četvoricu. Na žalost, dogodila se tragedija”, kaže Kostrešević.

I gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić rekao je da je ogorčen ovim zločinom.

Navodeći da je ta tragedija neoprostiva, Pavličić je rekao da je policajac Grandić podlegao ranama usled pogodaka u grudni koš, što ukazuje na to da je na njega pucano s namerom da bude usmrćen.

Sahrana Vladimira Grandića zakazana je za sutra u sedamnaest časova na novom groblju u Novom Sadu. [/SIZE]

Sindikat osuđuje ubistvo

[SIZE=2]Policijski sindikat Srbije najoštrije je osudio ubistvo saobraćajnog policajca Vladimira Grandića, koji je nastradao obavljajući svoju dužnost.

Policijski sindikat je izrazio saučešće njegovoj porodici i ukazao da je jedan od najtežih zločina koji se u jednom društvu može dogoditi - ubistvo policajca na dužnosti.

Taj zločin se mogao izbeći ukoliko bi se Ministarstvu unutrašnjih poslova pružila veća podrška u angažovanju potrebnog broja ljudi, "kako bi na što bolji način mogli da zaštitimo imovinu i živote građana".

Takođe, poboljšanje kvaliteta opreme sigurno bi pomoglo da se slične situacije izbegnu u budućnosti i time spasi nečiji mlad život, kaže se u saopštenju. [/SIZE]

Ovom čovjeku treba spomenik podići...
    Saučešće porodici i slava mu...
    Libertas

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Novi Sad nije u CG.

"Buducnost CG"
    "Oh, so they have internet on computers now!" Homer J. Simpson

 Think different!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Svejedno Rave...Da je vishe ovakvih policajaca,mi bi ovdje srecno mlatinjali o BUDUCNOSTI CG,a ne o kriminalu,mafiji,drogi i slichno...

P.S. Slava Mu i neka pochiva u miru!!!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nemogu vise da budem advokat "krivicar", jer bi im KICMU POLOMIO, bez diskusija o ljudskim pravima!
    A takav pristup ne dolikuje advokatu!
    Bitange.....
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Old Bone View Post
    Nemogu vise da budem advokat "krivicar", jer bi im KICMU POLOMIO, bez diskusija o ljudskim pravima!
    A takav pristup ne dolikuje advokatu!
    Bitange.....
    Ove ni Jacques Verges ni Giovanni Di Stefano ne bi prihvatili da brane,osim po sluzhbenoj duzhnosti...Pretpostavljam da si chuo za persone...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Blitzkrieg View Post
    Svejedno Rave...Da je vishe ovakvih policajaca,mi bi ovdje srecno mlatinjali o BUDUCNOSTI CG,a ne o kriminalu,mafiji,drogi i slichno...

P.S. Slava Mu i neka pochiva u miru!!!
    A to se slazem.

 Think different!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by sinisam View Post
    Nije problem u tome ako se neke investicije ne ostvare jer se slično dešava svugdje u svijetu.
    Problem je što nijedna investicija , nijedan kramp u Podgorici ne može da prođe bez mita i korupcije.
    Mugoša kao gradonačelnik je više uradio za grad nego svi drugi zajedno ali za razliku od njih , Mugoša je čovjek koji je prepoznat po uzimanju mita.
    Da bi nešto gradio u glavnom gradu, ucrtao neki objekat- MORAŠ dati procenat Mugoši!
    Lično sam ( kako je ovo smiješno) prije nekoliko godina tražio izmjene DUP- u predjelu oko Vezirovog mosta i odbijen sam uz obrazloženje da je tu predviđenja individualna gradnja.
    Nakon toga sam još tri-četiri puta pokušavao standardnom procedurom odnosno dopisima prema glavnom gradu da mi iziđu u susret ali uvijek sam odbijan sa prvim obrazloženjem.
    Pošto sam izgubio svaku nadu, prodao sam plac.
    Taj gospodin koji je kupio plac od mene samo nekoliko nedelja kasnije počinje gradnju zgrade( koju sam ja tražio) uz vjerovali ili ne UCRTAN OBJEKAT I DOBIJENU DOZVOLU!
    Pošao sam u opštinu i rekao da je ovo sramota, našto je čovjek koji je zadužen za DUP rekao da ako mi se krivi da se žalim sudu i nasmijao se!
    Kada sam vidio što se dešava- tužio sam glavni grad ali od tada nije održano ni jedno ročište.

Svugdje u normalnom svijetu takav gradonačelnik bi išao u zatvor!
    vjerujem ti , a koja je sada zgrada tu napravljena preciziraj malo lokaciju, i ko je investitor ako nije tajna ?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Moracikus View Post
    Vidim da su pojedinci dobro zapjenili oko narodne zastave.
    To nije SRPSKA trobojka, vec crnogorska narodna zastava.
    Ako je vi smatrate tudjom, onda priznajete da vam drzava Crna Gora iz doba Petrovica uopste nije matica i da nema drzavnog kontinuiteta.
    Siguran sam da nijeste upoznati sa ovim detaljom, kao i da se ne sjecate da su liberali nosili i ovu zastavu na onim cuvenim mitinzima sirom Crne Gore.
    Dajte malo ljudi, i ja prezirem srpsku politiku u Crnoj Gori, ali Vuksan sa ovim prijedlogom pogadja u centar nasih zahtjeva iz 1991-1998.
    Zasto mu ne pruziti ruku?
    Ako ce to navesti makar jednog Crnogorca-Srbina da prihvati ovu drzavu kao svoju treba napraviti taj ustupak (mada to za mene to uopste i nije ustupak).
    Nemojte ljudi, dusa me zaboli kad vidim ove nase avetinje da navijaju za Srbiju a protiv Crne Gore.
    Hvala na razumijevanju, neistomišljeniče.

Pošto sam se našao u avetinjama koje si pomenuo, odgovoriću i Rave92.

Volio bih da se o ovome otvori posebna tema, jer će se ova rasplinuti u narednom naslovu. A i kršimo ovu temu koja bi trebala biti puko prenošenje članaka. Ovako smo se izgubili u zastavi kojom je mahao Živko Nikolić dok je pucao u policajca.
    DA, uvođenje trobojke bi uveliko smanjilo anomozitet koji vlada prema CG i svima onima koji predstavljaju. Takav potez bi dosta značio onima (nama) koji smo bili protiv nezavisnosti, a koji sebe ne vidimo kao priznate građane, već kao nužno zlo ove države.
    Last edited by MonterO; 12-04-09 at 22:27.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by MonterO View Post
    Hvala na razumijevanju, neistomišljeniče.

Pošto sam se našao u avetinjama koje si pomenuo, odgovoriću i Rave92.
    DA, uvođenje trobojke bi uveliko smanjilo anomozitet koji vlada prema CG i svima onima koji predstavljaju. Takav potez bi dosta značio onima (nama) koji smo bili protiv nezavisnosti, a koji sebe ne vidimo kao priznate građane, već kao nužno zlo ove države.
    Nijeste vi nuzno zlo. Bili protiv nezavisnosti, ok, vasa opcija je izgubila, ali neki i dalje nastavljaju da se ponasaju kao da je referendum, pa ne prihvatljaju zastavu. Referendum je zavrsen, odluceno je koja ce nas zastava predstavljati, i ako vec nemate neki odnos patriotizma prema zastavi, barem je ne morate zvati pogrdnim imenima, ne ustajati na himnu ili cak i navijanje protiv CG. Treba samo postovati, a sad, nekom moze da se ne svidja, ali postovanje mora da postoji. Ja, da je pobijedila vasa strana, najmanje sto bih mogao da uradim je barem da postujem zastavu koju i onako skoro niko u Srbiji i nije zelio. Samo u CG se moze vidjeti SRJ/SCG trobojka na mitinzima, dok u SRB nigdje. To i onako samo pokazuje kako nas narod voli da bude neko drugi. Sto se tice svadbi, ako neko hoce trobojke da nosi, nosice, ne mora da to bude u ustavu.

 Think different!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by nixon View Post
    vjerujem ti , a koja je sada zgrada tu napravljena preciziraj malo lokaciju, i ko je investitor ako nije tajna ?

Dvije zgrade uz duž magistrale koja ide od Vezirov mosta prema staroj kasarni a kasnije i Zagoriču.
    Prva od mosta je bijele boje a druga je tamno-crvene boje.
    Investitori su Zoran Jovanović i Darko Miranović.
    Libertas

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Rave92 View Post
    Ja, da je pobijedila vasa strana, najmanje sto bih mogao da uradim je barem da postujem zastavu koju i onako skoro niko u Srbiji i nije htio. Samo u CG se moze vidjeti SRJ/SCG trobojka na mitinzima, dok u SRB nigdje. To i onako samo pokazuje kako nas narod voli da bude neko drugi. Sto se tice svadbi, ako neko hoce trobojke da nosi, nosice, ne mora da to bude u ustavu.
    Znaš kako,sjećam se ja i perioda prije referenduma, kada je krenula nezavisnost prije nezavisnosti. Iako smo bili zajednička država, zastava SRJ/SCG se nije nigdje vidjela. Forsirala se ova nova i a zanemarivala trobojka i prije 22.maja. A sigurno se sjećaš one sramne Vlahovićeve "preporuke" medijima. Ne govoriti za reprezentaciju SCG da je naša, nego neutralno prenositi.. Bilo je to mučno slušati, pogotovo u vrijeme finih rezultata naših sportista. A onda i ono SP u Njemačkoj i mrtvi prenosi, nepostojanje nikakvog interesovanja za ekipu koja je predstavljala i Srbiju i Crnu Goru.. Pa Krivokapićeva čestitka samo vaterpolistima iz Crne Gore za osvojeno evropsko(?) prvenstvo... Sve je to mene boljelo kao Crnogorca, a ne kao Srbina.. Da ne pominjem one neutralne reklame za nikšićko pivo, kada se svaka zemlja utrkivala da oboji pivo u svoje boje..
    A moglo se i to dogovoriti, vrlo lako.. nego je trebalo sve zaboraviti.

I iskreno ti kažem, kad su igrali Srbija i Crna Gora, uglavnom sam bježao od televizora. A više pratim šta radi Srbija, nego REPREZENTACIJA Crne Gore. Dajte mi malo nade

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Dvije zgrade uz duž magistrale koja ide od Vezirov mosta prema staroj kasarni a kasnije i Zagoriču.
    Jeli ti to tvrdis da su oni platili nesto Mugosi???

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Razumljivo , Marinovic (i njegov ortak Vujovic ) je sa Mugijem nerazdvojan ,dozvolili su mu sprat vise da napravi nego jovanovicu i nego sto je tada dup predvidjao ,s druge strane Jovanovic je imao velikih muka u pridobijanju gradjevinske dozvole ,sud je prelomio koliko sam upoznat ..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Himna svira uprazno

"U Socijaldemokratskoj partiji nije bilo jedinstva u rukovodstvu kada se otvarala tema o državnim simbolima. Vidjećemo zato šta će biti ako se to desi", rekao je za Dan poslanik SDP-a Džavid Šabotić najavljujući da ne odustaje od izmjena simbola Crne Gore sve dok ne budu prihvatljivi svim zajednicama koje u njoj žive.
    Šabotić kaže da su Crnoj Gori potrebni simboli koji će dovesti da se narodi u njoj pomire ne samo po "zeleno-bijeloj liniji već i po svim ostalim".
    "Na kraju, Crna Gora bi da je država svih njenih grđana i svima da je majka pa ako to želi da bude, onda ne smije biti nekome manje a nekome više. Prvi korak je da se usvoje državni simboli iza kojih će stati svi", rekao je Šabotić Danu.
    On je naglasio da "do tada važi ona stara priča, sadašnji simboli nisu moji i ja ih kao takve neću doživljavati".
    "Ali bez obzira na tu činjenicu, za razliku od nekih drugih, ja ću ih poštovati. No, izgleda da danas u Crnoj Gori bolje prolaze oni koji te simbole ne poštuju od onih koji ih poštuju ali žele da ih promijene", kazao je Šabotić.
    Njega čudi da je Demokratska partija socijalista spremna da razgovara da razgovara o skraćenju državne himne sa partijama opozicije, a naglašava da to treba posmatrati iz još jednog ugla.
    "Čudno je da vlast hoće dijalog sa opozicijom, ali neće sama sa sobom. Istinski je želja bošnjačke populaciji, bez obzira kojoj opciji pripadali pojedinci, da se sa državnih simbola uklone vjerska obilježja", napominje on.
    Šabotić poručuje da je svjestan razlika da ovu izjavu neko može tumačiti kao protiv krstova, ali ističe da treba naglasiti da to nije tačno.
    "Ne meni krstovi nipošto ne smetaju na crkvama, kapama i svim ostalim mjestima gdje treba da budu, ali svakako ne i na zastavi za koju mislim i hoću da bude i moja u punom smislu te riječi", tvrdi Šabotić.
    Protivljenje državnim simbolima iskazala je Nova srpska demokratija, koja je poručila da "Crna Gora kao višenacionalna zajednica treba da ima simbole koji nikoga ne vrijeđaju i sve narode predstavljaju i zadovoljavaju".
    Funkcioner Nove Budimir Aleksić kaže da postoje dva rješenja za sporenja u Crnoj Gori.
    "Prva solucija je da državni simboli sadrže nacionalno prepoznatljivo obilježje svih naroda u Crnoj Gori. Druga je da se izabere neki neutralan simbol koji bi značio opštu sreću zajednice i napredak, neko opšte dobro, kao što je to slučaj u Bosni i Hercegovini ili Kanadi", predlaže Aleksić.
    Prema njegovoj ocjeni, pitanje za parlamentarnu većinu nakon izbora je da li žele da grade sistem etničke ravnoteže u Crnoj Gori ili nastave sa uspostavljanjem crnogorske nacionalne hegemonije nad ostalima.
    SNP je ranije izjavila da državni simboli nisu odgovarajući i založila se da se promijene, dok PzP nije htio da komentariše to pitanje, poručujući da će uvažiti dogovor svih subjekata.
    Zakon o državnim simbolima usvojen je 12. jula 2004. godine bez prisustva tadašnje opozicije. Funkcioner SDP-a Rifat Rastoder, kao potpredsjednik Skupštine, iz svog kabineta uklonio je grb sa krstovima. Šabotić i albanski poslanik Ferhat Dinoša bili su protiv usvajanja Zakona.
    Raspisati konkurs
    Ocjenjujući da aktuelni izbor državne himne u Crnoj Gori nije odgovarajući, Budimir Aleskić naglašava da ona u tekstu sadrži stihove koje je dopisao Sekula Drljević, za koga kaže da je ratni zločinac.
    Aleksić tvrdi da je pjesma "Oj svijetla majska zoro", "degradirana i postala krajnje problematična kada su u nju ugrađeni Drljevićevi stihovi".
    "Posebno je bitno što se rijetko gdje u svijetu himna pjeva, jer je u pitanju samo melodija. Zato rješenje sada je da se raspiše konkurs i izaberemo najbolji rad a da se melodijom i riječima afirmišu zajedničke vrijednosti i stremljenja", poručio je Aleksić.
    BS nije zaboravila sporazum sa DPS-om
    Portparol DPS-a Rajko Kovačević ponovio je poruku iz te stranke da bi "možda bilo optimalno da se tekst himne skrati i da u tom dijelu postoji prostor za razgovor sa opozicionim strankama".
    "Što se tih "spornih" djelova tiče, jesmo spremni za razgovor. Lično ne bih ulazio u to zbog čega se taj dio himne smatra spornim, ali u DPS-u ima volje da se u tom dijelu pokrenu konsultacije", naglasio je Kovačević.
    On je rekao da nema potrebe da se opet aktuelizuje pitanje drugih državnih simbola, ocjenjujući da oni odražavaju stvarnost Crne Gore, a većina građana ih podržava.
    Nezvanična saznanja Dana su da, uslov za ulazak Bošnjačke stranke u koaliciju "Evropska Crna Gora", nije bio izmjena simbola jer je sporazum da se "upodobe i da se nađe kompromis" (da se sklone krstovi) postignut pri usvajanju Ustava.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by nixon View Post
    Razumljivo , Marinovic (i njegov ortak Vujovic ) je sa Mugijem nerazdvojan ,dozvolili su mu sprat vise da napravi nego jovanovicu i nego sto je tada dup predvidjao ,s druge strane Jovanovic je imao velikih muka u pridobijanju gradjevinske dozvole ,sud je prelomio koliko sam upoznat ..
    ...dva sprata više je dobio a Jovanović će da uskoro minira Goricu i da nastavi onu malu bijelu zgradu prema Higijienskom zavodu...
    Čak ti mogu reći da sam saznao da su mu dali po 40 hiljada eura da im dozvoli gradnju.
    Izvor informacije mi je čovjek koji je takođe gradio u neposrednoj blizini i koji je takođe dao 40 hiljada eura Mugiju.
    Naravno ne smijem mu spominjati ime jer bi i ta osoba bila pod lupom zakona zbog nuđenja mita !
    Problem , zbog čega se ne može Mugi strpati u zatvor je taj što niko neće da svjedoči o njegovoj korupciji jer ti koji bi svjedočili davali su mu mito!
    Pokušao sam legalnim , zakonskim putem da dobijem ono što su ova dvojica dobila parama i ispao sam budala.
    Ne mogu sam da se borim protiv te građevinske mafije ...
    Mans je podnosio mnogo krivičnih prijava ali nema vajde od toga.
    Sudstvo je Njihovo a to sam ja najbolje osjetio.
    Do dana današnjeg , a godine su prošle,sud nije reagovao...
    Libertas

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    32
    Thanked in
    24 Posts

Priblizi nam malo tu novost i kad su to Liberali predlagali i kojim povodom? Znas li ti otkud je sadasanja zastava i navedi nam bar jednu zemlju u svijetu koja ima zastave da medunarodne odnose a drugu za svadbe?
    Liberali su naravno predlagali staru crnogorsku drzavnu zastavu, veoma slicnu sadasnjoj, ALI su na raspravi o drzavnim simbolima 1992. podrzali prvobini prijedlog Zorana Zizica i Miodraga Vukovica, tj proglasavanje bivse narodne zastave (ista kao ova Vuksanova) za drzavnu zastavu. Nakon par dana, oni (Zile i Misko) su poslije pritisaka velikosrba i Beograda, povukil taj prijedlog i dali novi: zastavu bez grba. To su liberali naravno iskoristili, i zustro raspravljali o tome prijedlogu, podrzavajuci prvobitno rjesenje. Osim toga, na mitinzima LSCG sirom Crne Gore, pojavljivala su se, doduse veoma rijetko, i ova 'vuksanova" zastava.
    Vidim da si se, kao i neki drugi, odma dohvatio svadbe i svatova. OK, mi smo Crnogorci i nema nam je nista milije, no da se posprdamo sa necijim nespretno izrecenim stavom.
    OK moja greska.
    Za ostale zemlje ne znam, ali je CG imala drzavnu i narodnu zastavu. Jugoslavija imala trobojsku i komunisticku, a Australija (dje trenutno zivim) iima Australsku i Abordzinsku.
    'Gdje ce biti nacionalni praznik kada se izvuce bod protiv Estonije, Albanije...'
    V.Drljevic-DAN

Thanks Thanks Given 
    691
    Thanks Thanks Received 
    1,201
    Thanked in
    475 Posts

Ako ne znas da je Jovanovic sef obezbjedjenja premijera,onda mogu i shvatit da postavljas to pitanje.

Inace mislim da nema svrhe da potezemo opet pricu o tome na osnovu cega Mugosa dozvoljava gradnju,to vise i gluvonijemi i slijepi znaju.
    "...Tu je slika Ive Lole Ribara"

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    4
    Thanked in
    4 Posts

Quote Originally Posted by MonterO View Post
    Himna svira uprazno

"U Socijaldemokratskoj partiji nije bilo jedinstva u rukovodstvu kada se otvarala tema o državnim simbolima. Vidjećemo zato šta će biti ako se to desi", rekao je za Dan poslanik SDP-a Džavid Šabotić najavljujući da ne odustaje od izmjena simbola Crne Gore sve dok ne budu prihvatljivi svim zajednicama koje u njoj žive.
    Šabotić kaže da su Crnoj Gori potrebni simboli koji će dovesti da se narodi u njoj pomire ne samo po "zeleno-bijeloj liniji već i po svim ostalim".
    "Na kraju, Crna Gora bi da je država svih njenih grđana i svima da je majka pa ako to želi da bude, onda ne smije biti nekome manje a nekome više. Prvi korak je da se usvoje državni simboli iza kojih će stati svi", rekao je Šabotić Danu.
    On je naglasio da "do tada važi ona stara priča, sadašnji simboli nisu moji i ja ih kao takve neću doživljavati".
    "Ali bez obzira na tu činjenicu, za razliku od nekih drugih, ja ću ih poštovati. No, izgleda da danas u Crnoj Gori bolje prolaze oni koji te simbole ne poštuju od onih koji ih poštuju ali žele da ih promijene", kazao je Šabotić.
    Njega čudi da je Demokratska partija socijalista spremna da razgovara da razgovara o skraćenju državne himne sa partijama opozicije, a naglašava da to treba posmatrati iz još jednog ugla.
    "Čudno je da vlast hoće dijalog sa opozicijom, ali neće sama sa sobom. Istinski je želja bošnjačke populaciji, bez obzira kojoj opciji pripadali pojedinci, da se sa državnih simbola uklone vjerska obilježja", napominje on.
    Šabotić poručuje da je svjestan razlika da ovu izjavu neko može tumačiti kao protiv krstova, ali ističe da treba naglasiti da to nije tačno.
    "Ne meni krstovi nipošto ne smetaju na crkvama, kapama i svim ostalim mjestima gdje treba da budu, ali svakako ne i na zastavi za koju mislim i hoću da bude i moja u punom smislu te riječi", tvrdi Šabotić.
    Protivljenje državnim simbolima iskazala je Nova srpska demokratija, koja je poručila da "Crna Gora kao višenacionalna zajednica treba da ima simbole koji nikoga ne vrijeđaju i sve narode predstavljaju i zadovoljavaju".
    Funkcioner Nove Budimir Aleksić kaže da postoje dva rješenja za sporenja u Crnoj Gori.
    "Prva solucija je da državni simboli sadrže nacionalno prepoznatljivo obilježje svih naroda u Crnoj Gori. Druga je da se izabere neki neutralan simbol koji bi značio opštu sreću zajednice i napredak, neko opšte dobro, kao što je to slučaj u Bosni i Hercegovini ili Kanadi", predlaže Aleksić.
    Prema njegovoj ocjeni, pitanje za parlamentarnu većinu nakon izbora je da li žele da grade sistem etničke ravnoteže u Crnoj Gori ili nastave sa uspostavljanjem crnogorske nacionalne hegemonije nad ostalima.
    SNP je ranije izjavila da državni simboli nisu odgovarajući i založila se da se promijene, dok PzP nije htio da komentariše to pitanje, poručujući da će uvažiti dogovor svih subjekata.
    Zakon o državnim simbolima usvojen je 12. jula 2004. godine bez prisustva tadašnje opozicije. Funkcioner SDP-a Rifat Rastoder, kao potpredsjednik Skupštine, iz svog kabineta uklonio je grb sa krstovima. Šabotić i albanski poslanik Ferhat Dinoša bili su protiv usvajanja Zakona.
    Raspisati konkurs
    Ocjenjujući da aktuelni izbor državne himne u Crnoj Gori nije odgovarajući, Budimir Aleskić naglašava da ona u tekstu sadrži stihove koje je dopisao Sekula Drljević, za koga kaže da je ratni zločinac.
    Aleksić tvrdi da je pjesma "Oj svijetla majska zoro", "degradirana i postala krajnje problematična kada su u nju ugrađeni Drljevićevi stihovi".
    "Posebno je bitno što se rijetko gdje u svijetu himna pjeva, jer je u pitanju samo melodija. Zato rješenje sada je da se raspiše konkurs i izaberemo najbolji rad a da se melodijom i riječima afirmišu zajedničke vrijednosti i stremljenja", poručio je Aleksić.
    BS nije zaboravila sporazum sa DPS-om
    Portparol DPS-a Rajko Kovačević ponovio je poruku iz te stranke da bi "možda bilo optimalno da se tekst himne skrati i da u tom dijelu postoji prostor za razgovor sa opozicionim strankama".
    "Što se tih "spornih" djelova tiče, jesmo spremni za razgovor. Lično ne bih ulazio u to zbog čega se taj dio himne smatra spornim, ali u DPS-u ima volje da se u tom dijelu pokrenu konsultacije", naglasio je Kovačević.
    On je rekao da nema potrebe da se opet aktuelizuje pitanje drugih državnih simbola, ocjenjujući da oni odražavaju stvarnost Crne Gore, a većina građana ih podržava.
    Nezvanična saznanja Dana su da, uslov za ulazak Bošnjačke stranke u koaliciju "Evropska Crna Gora", nije bio izmjena simbola jer je sporazum da se "upodobe i da se nađe kompromis" (da se sklone krstovi) postignut pri usvajanju Ustava.

Znači bošnjacima smeta skiptar i krst i kruna koliko shvatih,srbima smeta himna i ratna zastava...
    Pa onda bi idealna zastava bila skroz bijela.Onako nevina,ka mlada pred udaju.
    A krstaš barjak je treba bit postavljen,no se ja ne pitam to đaolje
    “Que te vayas con el viento, como siempre!”
    http://www.travelmontenegro.me

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Gospodin koji je u blizini , takođe, gradio zgradu dao je mito Mugoši u visini 40 hiljada eura ( a koji mi je to saopštio kao sasvim normalno bez imalo skrivanja uz naznaku :
    Odakle si ti, pa da ne znaš kako se ovdje završavaju stvari!)
    On mi je saopštio da su i ova dvojica isto uradili...
    Naravno, niko od njih neće da svjedoči pošto bi oni došli na udar zakona jer su davali mito!
    Hari, ne mora da se slažemo u svemu, možda neki put reagujem burno, možda i ti pretjeraš sa brisanjem mojih postova ali oko ovoga se valjda slažemo...
    Pomenu sam ti da sam i sudu predao žalbu ( jer nijesam mogao da dobijem istu dozvolu koju su u međuvremenu dobila ova dvojica) ali da za sada nije ni bilo ročišta...
    Niko me nije zvao a prošlo je vremena...
    Libertas

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Meni je bas svejedno sta ti pises i kako se uzdises, kad lazes i kad istinu pises. Samo ipak vodi racuna da ti sakriven iza par nikova i monitora prozivas ljude po imenu i prezimenu. Da ne bude kasnije ka neki mudonja sto je prozivao pa se poslije pravdao hakerima, moderatorima i bio brzi na nogama no na jeziku.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Meni je bas svejedno sta ti pises i kako se uzdises, kad lazes i kad istinu pises. Samo ipak vodi racuna da ti sakriven iza par nikova i monitora prozivas ljude po imenu i prezimenu. Da ne bude kasnije ka neki mudonja sto je prozivao pa se poslije pravdao hakerima, moderatorima i bio brzi na nogama no na jeziku.
    Sve što sam rekao je istina.
    Pominjio sam imena da ne bude da sam pričao bez konkretnih dokaza jer je to tražio jedan forumaš.
    I da zaključim:
    Hari, ako nijesi dobro shvatio, moj predmet odnosno tužba protiv glavnog grada je i dalje u procesu...
    Nemam što da tajim jer sam se sa istom gospodom susretao više puta a posebno sa nadležnima iz opštine.
    I da te savjetujem:
    Ako ti se neko obrati na onaj način na kojem sam se ja obratio tebi, u najmanju ruku ,trebao si biti pristojan .
    Libertas

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Rave92 View Post
    Nijeste vi nuzno zlo. Bili protiv nezavisnosti, ok, vasa opcija je izgubila, ali neki i dalje nastavljaju da se ponasaju kao da je referendum, pa ne prihvatljaju zastavu. Referendum je zavrsen, odluceno je koja ce nas zastava predstavljati, i ako vec nemate neki odnos patriotizma prema zastavi, barem je ne morate zvati pogrdnim imenima, ne ustajati na himnu ili cak i navijanje protiv CG. Treba samo postovati, a sad, nekom moze da se ne svidja, ali postovanje mora da postoji. Ja, da je pobijedila vasa strana, najmanje sto bih mogao da uradim je barem da postujem zastavu koju i onako skoro niko u Srbiji i nije zelio. Samo u CG se moze vidjeti SRJ/SCG trobojka na mitinzima, dok u SRB nigdje. To i onako samo pokazuje kako nas narod voli da bude neko drugi. Sto se tice svadbi, ako neko hoce trobojke da nosi, nosice, ne mora da to bude u ustavu.
    Srbija nemoze zaboraviti aspiracije ka MNE!
    Kako je to definisao Stojadonovic (najveci politicar sa ovih prostora) u obrazlozenju svog Sporazuma sa Pavelicem iz Buenos ajresa bez izlaza na more "Srbija je mala provincijalna kontinentalna zemlja"...a to oni nece nikad prihvatit i ta borba za MNE ce da traje do ulaska Srbije u EU. Moramo se borit za drzavu svim sredstvima, i to nije umisljenje, niti poricanje bliskosti-nama su Srbi najblizi i ti sumnje nema-ali ne po cijenu vezivanja buducnosti MNE sa radikalnim i zaostalim antievropskim i antiamerickim VECINSKIM DIJELOM SRBIJANSKE POPULACIJE, koja jednostavo nece u EU i koja mrzi USA. Zasto da mi sudbinu nase djece za te "zadribande" vezujemo?
    CItat iz tog Sporazuma:
    Stojadinović je odgovorio: "Pavelić i ja smo mislili o tome. U Hrvatskoj bi se ta granica "pokrivala" sa granicama sadašnje Republike Hrvatske. Bosnu ćemo podeliti po pola, i to tako da granica ide rekama Bosnom i Neretvom. Zatim: nama Sarajevo a vama Banjaluka. Doduše, zapadna Bosna je u većini Srpska, ali mi ćemo učiniti taj ustupak u interesu mira. Zato ćemo od Hrvata tražiti protivuslugu - da nam vrate Duborvnik"!.

Baloković je zaprepašteno zaustio: "Ali, gospodine predsedniče, pa vi znate da je Dubrovnik hrvatski."

Stojadinović je mirno nastavio: "Naši kažu da je srpski. Bilo kako bilo nama Srbima treba jedan širok izlaz na more i jedan grad zapadnoevropske kulture. Inače će Srbija zauvek ostati mala kontinentalna provincijska zemlja.
    Link:
    http://www.politika.rs/ilustro/2088/peti.htm
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    39
    Thanks Thanks Received 
    43
    Thanked in
    16 Posts

Quote Originally Posted by Sidewinder View Post
    Ako ne znas da je Jovanovic sef obezbjedjenja premijera,onda mogu i shvatit da postavljas to pitanje. .
    nije taj čovjek u pitanju...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Sidewinder View Post
    Ako ne znas da je Jovanovic sef obezbjedjenja premijera,onda mogu i shvatit da postavljas to pitanje.

Inace mislim da nema svrhe da potezemo opet pricu o tome na osnovu cega Mugosa dozvoljava gradnju,to vise i gluvonijemi i slijepi znaju.
    Bolje je ipak tri puta provjeriti to svoje "znanje" nego pricati to sto "svi znaju" pa se ispostavi da je laz.

Page 129 of 321 FirstFirst ... 2979119125126127128129130131132133139179229 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)