Page 127 of 321 FirstFirst ... 2777117123124125126127128129130131137177227 ... LastLast
Results 3,151 to 3,175 of 8018

Thread: Iz raznih novina

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Moracikus View Post
    Blitzkrieg, bicu pristojan i samo reci da se ne slazem sa tobom.
    Zivko Nikolic je jedan od napoznatijih Crnogoraca 20 vijeka.
    Cudo Nevidjeno, Ljepota Poroka, U Ime Naroda za mene su najbolji proizvodi jugoslovenske filmske industrije, a Djekna je najbolja humoristicka serija svih vremena. Taj covjek je cijeli svoj rad posvetio svojoj rodnoj grudi, Crnoj Gori.
    Osvjedoceni patriota, Crnogorac 100%, njegov zivot je Crna Gora i Crnogorci, a pogotovo Crnogorke.
    Ako se neko stidi nasih "blesavih" obicaja i naravi, taj ima ozbiljan problem sa indetitetom.

Od nijednog Izvanjca nijesam cuo los komentar o nama na osnovu Zivkovih filmova, ali zato vidim ljute Zivkove protivnike medju nase ljude.
    Nije ogledalo krivo sto nam je lice tako nagrdjeno.
    Moracikus,ako mislish da nam je lice takvo kao shto je u njegovim filmovima prikazano,preporuchujem ti da se iselish iz Crne Gore(ako to nisi vec uradio),jer ono shto je tamo prikazano je pakao...Sva sreca da je taj pakao odraz njegovih frustracija a ne stvarnog stanja.
    Don't fight a battle if you don't gain anything by winning

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Sidewinder View Post
    Priznajem,volio sam da gledam ono kao mali.
    Nego malo sam serija mogao odgledat,jer je otac zabranjivao da se takve serije gledaju u kucu
    Pametan chovjek...Mada,mozhda je mogao i da vas pushti,da i sami uochite kakvo je to smece...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Blitzkrieg View Post
    Moracikus,ako mislish da nam je lice takvo kao shto je u njegovim filmovima prikazano,preporuchujem ti da se iselish iz Crne Gore(ako to nisi vec uradio),jer ono shto je tamo prikazano je pakao...Sva sreca da je taj pakao odraz njegovih frustracija a ne stvarnog stanja.
    Sve sve ali kakve teske frustracije tebe nagone da pises o navodnim frustracijama Zivka Nikolica. Tvoje je pravo da ti se nesto svidja ili ne svidja a vjeruje da su mnogo mnogo pametniji od tebe i nas ovdje ocjenjivali i nagradjivali te filmove. Tesko je to progutati ali Zivko je bas prikazao svu nasu dvolicnost i prdnjavu o postenju, a kad neko ne vidi.... Znas li ti uopste sta znaci rijec frustracija i sta bi to bio uzrok da ih je Zivko imao.

Thanks Thanks Given 
    691
    Thanks Thanks Received 
    1,201
    Thanked in
    475 Posts

Coek jes dobar u svom poslu,to je izgleda fakat.
    Kako god,vazda mi se cinjelo da je nesto vise prikazano u negativnom smislu nego sto stvarno jes,od cega se ne moze pobjec.

Stvar dva,masu me nervira kad ljudi odje kuknjave dovijeka kako se napr Srbi sprdaju sa nama?Ima i toga.Ali...
    Pri tom ne uvidjevsi kako isti Srbi prikazuju sebe u tim serijama,filmovima itd,dakle u takodje negativnom smislu.
    Reklo bi se da je sprdacina opsta.

I kao slag na tortu,i vrhunac,istim tim ne smeta kad ih Zivko Nikolic sprdnjom istom tako ovjekovjeci,jer je onda to stvarno tako?
    Last edited by Sidewinder; 10-04-09 at 17:05.
    "...Tu je slika Ive Lole Ribara"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Mene nikakve,to je potpuno ochigledno...Ja imam svoj stav o zhivku nikolicu,iznosim ga,jer je zapochela rasprava o njemu i zhelim da ga iznesem.To shto "mnogo pametniji" misle mene zanima,ali to me ne sprechava da imam svoj stav.Po toj logici,forum treba ukinuti,jer su u svim oblastima o kojima ovdje diskutujemo neki "mnogo pametniji" iznijeli svoj sud.
    Tvoje je mishljenje da je zhivko prikazao nashu dvolichnost,moje je da ga je neka frustriranost Crnom Gorom navela da je prikazhe u filmovima mnogo gorom nego shto jeste,i to je to.Ja nisam nikoga vrijedjao od diskutanata,i stvarno ne vidim chemu uvredljivi ton.
    U tehnichke kvalitete Zhivka kao rezhisera necu ulaziti,prvo,jer nisam dovoljno kvalifikovan da govorim o filmskoj tehnici(ja sam obichni GLEDALAC filmova,a nikako struchnjak za FILMSKU TEHNIKU),a drugo zato shto to nije tema rasprave,vec njegovi motivi zbog kojih su mu filmovi onakvi kakvi jesu.

P.S. ovo je odgovor Hariju,zaboravih da quotiram...
    Last edited by Blitzkrieg; 10-04-09 at 17:05.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Nema tu nikakvih problema sto svak iznosi misljenje, nego ti odma predlozi da se neko iselji ako ne misli kao ti. Kad bi te neko pitao za neki detalj iz filmova Zivka Nikolica koji je pretjerao garant se ne bi mogao sjetiti, ali onako uopsteno znas da nas je vrijedjao. Vjerovao ti ili ne ali 99% je napisano na osnovu istinitih dogadjaja pa cak i ono " jos ga dobro ne zavuce junacko mu srce puce" Je li sad Zivko bio kriv sto je kod nas bas sve junacko?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Nema tu nikakvih problema sto svak iznosi misljenje, nego ti odma predlozi da se neko iselji ako ne misli kao ti. Kad bi te neko pitao za neki detalj iz filmova Zivka Nikolica koji je pretjerao garant se ne bi mogao sjetiti, ali onako uopsteno znas da nas je vrijedjao. Vjerovao ti ili ne ali 99% je napisano na osnovu istinitih dogadjaja pa cak i ono " jos ga dobro ne zavuce junacko mu srce puce" Je li sad Zivko bio kriv sto je kod nas bas sve junacko?
    Hari,ne morash da izvrcesh moje rijechi bez potrebe.Iz mog odgovora Morachikusu jasno se vidi da mu ne prijetim,niti ga tjeram da se iseli,nego da sam namjerno hiperbolizovao,da bih potencirao isuvishe negativan prikaz Crne Gore u filmovima Zhivka Nikolica,koji nikako ne odgovara realnom stanju.
    Krajem dvadesetog vijeka,kad su zhivkovi filmovi nastajali,mislim da ubijanje maljem preko pogache ipak nije bila bash praksa.Da ne prichamo kako je zhivko crnogorce prikazao praktichno kao neandertalce,koji nemaju nikakvog osjecaja chak ni za lichnu higijenu.Recimo,scena kad igraju kolo(mislim da je Iskushavanje djavola film u pitanju),pa onda scena kad jedan od likova(ovaj put,mislim da je u pitanju film Narodni Neprijatelj,koji je nastao,ako me sjecanje dobro sluzhi,1995-6) ochisti nos,opere ruke u vodi,pa onda tu istu koristi za kuvanje.Da ne pricham o kulturnom i civilizacijskom nivou Zhivkovih likova,za koje je neki gerilac iz Ugande primjer akademika i gentlemana.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ko je pominjao prijetnje?
    Pogreshno sam se izrazio,ocah da kazhem da mu nisam predlozhio da se iseli zato shto ga smatram nepozheljnim zbog njegovih stavova.Izvinjavam se,moja greshka...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Zivko kao umjetnik je morao nesto karikirati jer da je sve prikazivao po imenu i prezimenu ne bi glave izvalacio iz Crne Gore. Nazalost je pokazao mnogo onoga sto je, a sto mi vise volimo da se zavaramo to je nesto drugo, taman kao sto niko nije Zivka popljuvao i brucio kao sto su njegovi Crnogorci.
    Prokletinja je kod nas sto mrzimo sve sto valja pa i da sveti Petar sadje s neba nasli bi mu iljadu mana.
    Ja se mucim a cojek sve napisao
    Quote Originally Posted by Dutch View Post
    Živku Nikoliću se može samo kapa skinut za njegove filmove.a ako mislite da su nerealni ili zlonamjerni ja za svakog lika dan danas mogu naći pandan u realnom životu ;-).nismo mi toliko zlato,ni toliki junaci a bogme ni ljudske veličine nego se previše busamo u grudi na račun toga.nema života od slave iz guslarskih pjesama.
    Last edited by Hari Krisna; 10-04-09 at 18:10.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Zivko kao umjetnik je morao nesto karikirati jer da je sve prikazivao po imenu i prezimenu ne bi glave izvalacio iz Crne Gore. Nazalost je pokazao mnogo onoga sto je, a sto mi vise volimo da se zavaramo to je nesto drugo, taman kao sto niko nije Zivka popljuvao i brucio kao sto su njegovi Crnogorci.
    Prokletinja je kod nas sto mrzimo sve sto valja pa i da sveti Petar sadje s neba nasli bi mu iljadu mana.
    Ja se mucim a cojek sve napisao
    E,ovo je u redu...Ne slazhem se,ali ovo je tvoj stav i prihvatam.Ali nema potrebe za svadjom i uvredljivim odgovorima.Ti kao moderator,trebalo bi da dajesh primjer :-)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ponavljas drugi put o uvredljivim odgovorima pa kazi sta je to uvredljivo? To je otrcano kao moderator i trtra mrta.... jer niko nema pravo vrijedjati nikoga i nema veze ko je sta je na forumu.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Znash li ti shta je frustracija?!?!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

O Živku najbolje zbore njegovi filmovi, možda više kratki no igrani.
    Živko je umjetnik, njegov rad je odraz njegovoga o$ećaja Crne Gore i njezinijeh vrijednosti, osobito tradicionalnijeh. Njegovi filmovi su pokazali našu tamnu stranu, umjetnički obrađenu i naglašenu.
    Ko umjetnost shvaća doslovno ne razumije je. Osobito kad umjetnost naziva tehnikom.
    P.S. Živkova slika Crne Gore prava je idila u odnosu na sliku koju "emituje" opoziciona (nevladina, antivladina) štampa.
    Last edited by DesertFox; 10-04-09 at 22:02.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Znash li ti shta je frustracija?!?!
    E jeste zbilja je uvredljivo nekoga pitati zna li sta je frustracija

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Djekna je POSTOJALA, ali vise nema takvih krajeva....pojedinaca i poroodica jos se i moze nac po planina na sjeveru, ali sela dje su svi manje -vise isti (primitivni totalno)-NEMA, BOGU HVALA!
    Moj pok. otac, kao i Sidewinderov, nije ni volio ni uvazavao Zivka, i smatrao je da nam je dosta "jada zadao" i da je obrisao sve sto su generacije Crnogoraca pokusali da urade na poboljsanju crnogorskog imidza;

Ja sam ga upoznao prilikom snimanja "U ime oca i sina", i na mene je ostavio utisak potpuno izgubljenog covjeka, JADNIKA (neka mi oproste postovaoci njegovog djela)...COVJEK KOJI JE VAPIO ZA LIJEPOM RIJECI, ZA CASOM PICA I RAZGOVORA...ALI JE BIO SUVISE PONOSAN DA BI SE NAMETAO, PA JE ODAVAO UTISAK DA I NE ZELI DRUSTVO....no mozda je moj dojam bio pogresan.

Inace cuo sam da je umro takoreci od gladi....ako je tako-TO BI BILA SRAMOTA, jer je sigurno bio dobar reziser, i nijednom crnogorskom reziseru nemora da uzmkane!
    Laka mu crna zemlja!
    Pozdrav,
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

ISTINA JE BOLNA,
    i sakrivena u duboki mrachni ponor,
    svi je izbjegavaju,
    ja lichno nijesam u stanju da gledam njegove filmove duze od desetak minuta,
    bjezim od one surove ISTINE, strashno me pogadja i unishtava moj nervni sistem sistematski, ne shto ne volim CGu ili rezisera Gospodina Nikolica,
    nego bash zbog te iskrene ljubavi , emocije navru i pochninje LUDILO.

Jedino sam Djeknu mogao gledat u epizodama,
    sve druge filmove samo po pet do desetak minuta, pa petama u guzicu, ili prebachi na drugi kanal.

Njega i rezisere,
    koji dovode djecu u opasnost, ne mogu gledat u jednom dahu,
    ali ja Nikolica cijenim,
    dok bi ove REZISERE koji se igraju sa DJECOM, strijeljao bez milosti,
    jer je to najnizi nivo igre sa ljudskim nervima i sramota za filmsku struku.
    IM - Old Bone
    Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Hahahahaha e sve sam chujao ali da me neko za srpskog branitelja proglasi to josh nisam...Mrzno mi je sa tim da se hvalim,ali od negdje 1990 sam za nezavisnost,i nije bilo srecnijeg od mene kad smo je ostvarili...Ipak,to me ne sprechava da posmatram stvari realno i ne podlijezhem bilo pro,bilo antisrpskim histerijama...
    Dobro. I za tebe je znachi 'realno' da smo mi sami krivi za nash losh image a 'histerichno' i 'blesavo' ako neko drugi smatra da je dominantno Srbija kriva za to. Pokazao si jedno chudo od respekta i polemichke kuture i krenuo pravo na igracha ;-)

Treba proc i prozivjet malo na stranu, vidjet kakva saznanja stranci imaju o nama i koji su im izvori. Ko je pisao vecinu knjiga o nashoj istoriji, u chijim filmovima su likovi crnogorci i kako su portreisani itd itd. Iz mog nekog lichnog iskustva, skoro da nikad josh nijesam sreo stranca koji NISHTA ne zna o CG (izuzetak su obicno azijati koji i ne zele da znaju...) tako da mi je prvi zadatak vec u startu da MIJENJAM njegov stereotip o zaostaloj zemlji koja uboga nema nikakvu industriju, puna prijekog, nekulturnog i do zla boga korumpiranog naroda koji posjeduje vishe vatrenog oruzja nego mobilnih telefona (sic) koja je istorijska srpska zemlja i njen jedini izlaz na more itd itd. I znash shto je josh interesantno, obichno ti ljudi ne zele da mi odaju odakle im ta saznanja??? Bice da su od HRVATA!!!

A onda... pochnu da stizu slike jedne vaterpolo reprezentacije, pa fudbalske, pa se dodje u kontakt sa jednom prilichno kompetentnom i profesionalnom vladinom ekipom sa Djurovickom na chelu, pa poche da se saradjuje sa nashim podruznicama njihovih firmi (ProMonte, M-Tel itd) i kadrovima... Nishta se od ovih novih iskustava ne uklapa sa stereotipom, nije im ni chudo da su im usta josh otvorena!!!

Josh samo kad bi se trsili Medenice...:-)

Daleko smo mi josh od evrope, ALI SE TRUDIMO a trud (right attitude) se na zapadu itekako cijeni, i vec smo blize nego skoro svi ostali balkanci, lishe hrvata i vojvodjana.

Ovo je prijatelju jedno LICNO iskustvo, your mileage may vary.
    Last edited by frnjok; 11-04-09 at 05:45.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Sidewinder View Post
    Coek jes dobar u svom poslu,to je izgleda fakat.
    Kako god,vazda mi se cinjelo da je nesto vise prikazano u negativnom smislu nego sto stvarno jes,od cega se ne moze pobjec.

Stvar dva,masu me nervira kad ljudi odje kuknjave dovijeka kako se napr Srbi sprdaju sa nama?Ima i toga.Ali...
    Pri tom ne uvidjevsi kako isti Srbi prikazuju sebe u tim serijama,filmovima itd,dakle u takodje negativnom smislu.
    Reklo bi se da je sprdacina opsta.

I kao slag na tortu,i vrhunac,istim tim ne smeta kad ih Zivko Nikolic sprdnjom istom tako ovjekovjeci,jer je onda to stvarno tako?
    Nema tu nikakve 'kuknjave', to je chinjenica. Pravo je pitanje zashto je to tako. A tema je, da te podsjetim, nash imidz u inostranstvu (iskljuchujuci ex-Yu) i ko ga u najvecoj mjeri kreira. Najcesci izvor su, iz nekog mog iskustva, do skoro bile informacije iz DRUGE RUKE. Ili su stranci putovali u BG pa odatle zavrshavali posa ili su prvo dolazili u kontakt sa 'necrnogorcima' koji vjerovatno ni sami nijesu bili previshe upuceni iz lichnog iskustva vec su onako po defoltu recitovali 'zvanichni' stereotip.

A kad smo kod stereotipa, itekako se taj stereotip razlikuje u Zagrebu i Beogradu (Sarajevo je i tu kao i obichno mnogo blize Beogradu). Mozda bi ti, kao jedan rasan policajac, znao da odgovorish zashto ;-)

Zashto je Ziletu dozvoljeno da nas 'kritikuje' a srbima nije? Jer je on jedan od nas, jer zna shto pricha i jer je bio 'dobronamjeran', citaj htio je svojim djelom tu svoju Crnu Goru da unaprijedi a ne da je uneredi. Uvelicavajuci skoro do apsurda ono najgore ili najkomicnije u nashem mentalitetu htio je da pokaze dje sve to moze da vodi ako se ne prepozna u svojoj bezazlenijoj i svakodnevnijoj formi. Samo zlobnici njegove filmove mogu da shvataju kao sprdnju a da (umjetnichka) istina boli pa se ne mogu odgledat do kraja - to najvishe govori o snazi tog istog djela.
    Last edited by frnjok; 11-04-09 at 06:31.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by frnjok View Post
    Dobro. I za tebe je znachi 'realno' da smo mi sami krivi za nash losh image a 'histerichno' i 'blesavo' ako neko drugi smatra da je dominantno Srbija kriva za to. Pokazao si jedno chudo od respekta i polemichke kuture i krenuo pravo na igracha ;-)

Treba proc i prozivjet malo na stranu, vidjet kakva saznanja stranci imaju o nama i koji su im izvori. Ko je pisao vecinu knjiga o nashoj istoriji, u chijim filmovima su likovi crnogorci i kako su portreisani itd itd. Iz mog nekog lichnog iskustva, skoro da nikad josh nijesam sreo stranca koji NISHTA ne zna o CG (izuzetak su obicno azijati koji i ne zele da znaju...) tako da mi je prvi zadatak vec u startu da MIJENJAM njegov stereotip o zaostaloj zemlji koja uboga nema nikakvu industriju, puna prijekog, nekulturnog i do zla boga korumpiranog naroda koji posjeduje vishe vatrenog oruzja nego mobilnih telefona (sic) koja je istorijska srpska zemlja i njen jedini izlaz na more itd itd. I znash shto je josh interesantno, obichno ti ljudi ne zele da mi odaju odakle im ta saznanja??? Bice da su od HRVATA!!!

A onda... pochnu da stizu slike jedne vaterpolo reprezentacije, pa fudbalske, pa se dodje u kontakt sa jednom prilichno kompetentnom i profesionalnom vladinom ekipom sa Djurovickom na chelu, pa poche da se saradjuje sa nashim podruznicama njihovih firmi (ProMonte, M-Tel itd) i kadrovima... Nishta se od ovih novih iskustava ne uklapa sa stereotipom, nije im ni chudo da su im usta josh otvorena!!!

Josh samo kad bi se trsili Medenice...:-)

Daleko smo mi josh od evrope, ALI SE TRUDIMO a trud (right attitude) se na zapadu itekako cijeni, i vec smo blize nego skoro svi ostali balkanci, lishe hrvata i vojvodjana.

Ovo je prijatelju jedno LICNO iskustvo, your mileage may vary.
    Ti si me potpuno pogreshno shvatio.Prije svega,imam i ja kontakata sa strancima,zhivim u jednoj stranoj zemlji evo vec godinu,na kraju krajeva,i mogu da i ja zakljuchim poneshto.Dakle,uopshte nisam naishao ni na kakav stereotipni pristup.Za njih sam ja drzhavljanin druge zemlje,oni to poshtuju.Jedino shto sam imao prilike da chujem su pohvale prirodnoj ljepoti i pitanje zashto nismo u EU.E tu im ja ispricham onda ovu tvoju prichu o kompetentnom timu za integracije,i to je to.
    Za sopstvene neuspjehe nikada ne treba drugoga kriviti,ako postoji losh image(nebitno kako je nastao) treba ga popravljati sopstvenim snagama,i to je to.Mada,uopshte nisam primijetio taj losh image,moram ti reci josh jednom.Chim pochnesh drugoga da krivish,necesh uraditi nishta,jer cesh uvijek imati opravdanje tipa jes to tako ali to radi lobi srpski(albanski,njemachki,kineski),oni su veci i mi ne mozhemo nishta.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by frnjok View Post
    Nema tu nikakve 'kuknjave', to je chinjenica. Pravo je pitanje zashto je to tako. A tema je, da te podsjetim, nash imidz u inostranstvu (iskljuchujuci ex-Yu) i ko ga u najvecoj mjeri kreira. Najcesci izvor su, iz nekog mog iskustva, do skoro bile informacije iz DRUGE RUKE. Ili su stranci putovali u BG pa odatle zavrshavali posa ili su prvo dolazili u kontakt sa 'necrnogorcima' koji vjerovatno ni sami nijesu bili previshe upuceni iz lichnog iskustva vec su onako po defoltu recitovali 'zvanichni' stereotip.

A kad smo kod stereotipa, itekako se taj stereotip razlikuje u Zagrebu i Beogradu (Sarajevo je i tu kao i obichno mnogo blize Beogradu). Mozda bi ti, kao jedan rasan policajac, znao da odgovorish zashto ;-)

Zashto je Ziletu dozvoljeno da nas 'kritikuje' a srbima nije? Jer je on jedan od nas, jer zna shto pricha i jer je bio 'dobronamjeran', citaj htio je svojim djelom tu svoju Crnu Goru da unaprijedi a ne da je uneredi. Uvelicavajuci skoro do apsurda ono najgore ili najkomicnije u nashem mentalitetu htio je da pokaze dje sve to moze da vodi ako se ne prepozna u svojoj bezazlenijoj i svakodnevnijoj formi. Samo zlobnici njegove filmove mogu da shvataju kao sprdnju a da (umjetnichka) istina boli pa se ne mogu odgledat do kraja - to najvishe govori o snazi tog istog djela.
    Evo ti sad,Zhivka velichash a srbe krivish za losh image...Jer je on kao dobronamjeran...To je ono shto ti kazhem,svaljivanje krivice na drugog nikad pomoglo nije,prvo ochistish svoje dvorishte,DA BLISTA,pa onda gledash shto prichaju srbi a shto hrvati a shto sarajlije.A ja cu ti sada chvrsto garantovati,nikad iz usta nijednog srbina(ukljuchujuci sheshelja i andriju mandica) niti hrvata(ukljuchujuci shushka,manolica i onu ratnu njihovu kompaniju) nisam chuo onoliko sprdnje na nash rachun i onoliko unizhavanja crne gore kao shto sam ih vidio u filmovima zhivkovim.Dobronamjerno ili ne ne znam,ali ako je dobronamjerno,molio bih svakog drugog(njega ne mogu jer nije zhiv) da nas toga dobra oslobodi i da nam takvo dobro ne chini.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Evo ti sad,Zhivka velichash a srbe krivish za losh image...Jer je on kao dobronamjeran...To je ono shto ti kazhem,svaljivanje krivice na drugog nikad pomoglo nije,prvo ochistish svoje dvorishte,DA BLISTA,pa onda gledash shto prichaju srbi a shto hrvati a shto sarajlije.A ja cu ti sada chvrsto garantovati,nikad iz usta nijednog srbina(ukljuchujuci sheshelja i andriju mandica) niti hrvata(ukljuchujuci shushka,manolica i onu ratnu njihovu kompaniju) nisam chuo onoliko sprdnje na nash rachun i onoliko unizhavanja crne gore kao shto sam ih vidio u filmovima zhivkovim.Dobronamjerno ili ne ne znam,ali ako je dobronamjerno,molio bih svakog drugog(njega ne mogu jer nije zhiv) da nas toga dobra oslobodi i da nam takvo dobro ne chini.
    Ja sam imao isto misljenje o Zivkovim filmovima, ali u djetinjstvu. Kasnije, kad sam odrastao i okusio zivot, tek sam spoznao istinu iz njegovih filmova. Pa osvrni se oko sebe, pogledaj dje zivis, pitaj starije kako je ranije bilo. Niko bolje nije opisao taj narod od Zivka! Milion puta sam naisao na "likove" iz njegovih filmova u zivotu. Pa kum Zorz je vaskrsao u hiljadama Crnogoraca danas!
    Slava mu!
    Meni je bilo mrzno vidjeti kad onaj mrtvi Pavic u svojim debilnim sapunicama predstavi Crnogorce kao zadnju bagru i idiote, a Srbi sve evropski krem, ko biva. Ali Zivkovi filmovi su druga prica.
    Last edited by Samael; 11-04-09 at 07:48.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by MonterO View Post
    vrijeme bi bilo
    Nije problem u tome ako se neke investicije ne ostvare jer se slično dešava svugdje u svijetu.
    Problem je što nijedna investicija , nijedan kramp u Podgorici ne može da prođe bez mita i korupcije.
    Mugoša kao gradonačelnik je više uradio za grad nego svi drugi zajedno ali za razliku od njih , Mugoša je čovjek koji je prepoznat po uzimanju mita.
    Da bi nešto gradio u glavnom gradu, ucrtao neki objekat- MORAŠ dati procenat Mugoši!
    Lično sam ( kako je ovo smiješno) prije nekoliko godina tražio izmjene DUP- u predjelu oko Vezirovog mosta i odbijen sam uz obrazloženje da je tu predviđenja individualna gradnja.
    Nakon toga sam još tri-četiri puta pokušavao standardnom procedurom odnosno dopisima prema glavnom gradu da mi iziđu u susret ali uvijek sam odbijan sa prvim obrazloženjem.
    Pošto sam izgubio svaku nadu, prodao sam plac.
    Taj gospodin koji je kupio plac od mene samo nekoliko nedelja kasnije počinje gradnju zgrade( koju sam ja tražio) uz vjerovali ili ne UCRTAN OBJEKAT I DOBIJENU DOZVOLU!
    Pošao sam u opštinu i rekao da je ovo sramota, našto je čovjek koji je zadužen za DUP rekao da ako mi se krivi da se žalim sudu i nasmijao se!
    Kada sam vidio što se dešava- tužio sam glavni grad ali od tada nije održano ni jedno ročište.

Svugdje u normalnom svijetu takav gradonačelnik bi išao u zatvor!
    Libertas

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Cornelius View Post
    Ja sam imao isto misljenje o Zivkovim filmovima, ali u djetinjstvu. Kasnije, kad sam odrastao i okusio zivot, tek sam spoznao istinu iz njegovih filmova. Pa osvrni se oko sebe, pogledaj dje zivis, pitaj starije kako je ranije bilo. Niko bolje nije opisao taj narod od Zivka! Milion puta sam naisao na "likove" iz njegovih filmova u zivotu. Pa kum Zorz je vaskrsao u hiljadama Crnogoraca danas!
    Slava mu!
    Meni je bilo mrzno vidjeti kad onaj mrtvi Pavic u svojim debilnim sapunicama predstavi Crnogorce kao zadnju bagru i idiote, a Srbi sve evropski krem, ko biva. Ali Zivkovi filmovi su druga prica.
    Kornelijus,postoji drugi nachin da se sve to kazhe.Postoji drugi nachin za kritike i mentaliteta,i karaktera,i civilizacijske razine jednog naroda.Jedno je kritikovati,a drugo preuvelichavati mane a potpuno zanemariti vrline samo da bi stvari izgledale 10 puta gore nego shto jesu.To ne mozhe da bude dobra namjera,to samo mozhe da bude,kao shto sam imao chast da kazhem,proizvod FRUSTRACIJE.
    Plus,ne mozhesh da sporish da za izgradnju crnogorskog imidza o chemu se ovdje puno govori zhivkovi filmovi chine shtetu,a ne korist.
    I,da ne zaboravim,meni je potpuno nebitno ko je taj koji ovo radi,bio on nash ili srbin ili kinez,ne mogu da prihvatim nichiju sprdnju sa nashim narodom za dobru namjeru ili veliku umjetnost,da ne kazhem za istinu.Pa zvao se on Nikolic ili Pavic ili Li Chao Jen,bio on iz Stare Varoshi ili sa Dorcola ili iz Shangaja meni je to potpuno isto.Naravno,mogu da prihvatim humor,pa svakom dobrom vicu o crnogorcu se nasmijem)Ali,ovo nije ta vrsta bezazlene shale shto zhivko radi.
    Last edited by Blitzkrieg; 11-04-09 at 08:13.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

E jeste zbilja je uvredljivo nekoga pitati zna li sta je frustracija
    Pa nije bash ni laskavoAli aj dobro,vjerovatno sam i ja malo pretjerao...Sjetio sam se mojih rasprava sa forumashima tipa nihila kad sam bio nazivan fashistom,shovinistom i pokvarenjakom i slichnim imenima...pa sam malo previshe zhustro reagovao
    Last edited by Blitzkrieg; 11-04-09 at 08:21.

Page 127 of 321 FirstFirst ... 2777117123124125126127128129130131137177227 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)