Originally Posted by
The Grey Area
Da li da zatvorim ochi dok to zamisljam?
I zbog toga shto je neko tamo reka nekoj zeni mi treba da profesora Popovica prisilimo da govori "nashim" jezikom iako je covjek Crnogorac?
Ako ponovi ijekavicom onda cemo razumjet, ali nam do tada treba prevodilac...
Shvati da ispadate nakaradni i smijeshni kad ocete da budete 110% Crnogorci. Zbog takvih ka shto ste ti i DesertFox se i smisljaju i pricaju vicevi o Crnogorcima.
Shto ne progovoriste Branku Zbutegi koji je godinama radio i zivio u Crnoj Gori i pricao hrvatskim jezikom?
On vam tada nije smetao, ali vam smeta danas Milan Popovic. Bar da uzimate kakve pare za odbranu DPS-a, no je zalosno kad to radite dzabe...
Ne branim ja DPS. Tvoj je problem sto je po tebi drzava i ova nacija isto sto i DPS, pa ako nesto govorimo za nasu naciju, mi branimo DPS. On je Crnogorac, gdje zivi? Nijesam upoznat sa njegovim zivotom, tako da sigurno zivi u Srbiju, i tako je navikao. Ali onda ide druga prica, ako on sad zivi u CG, normalno je da pocne da prica nas. Jer to samo od sebe dodje kao i naglask i sl. ali da neko zivi preko 6 godine, a pricaju kao da su juce iz Beograda dosli, to je vec ono na silu. Kazem ti, dok nama rade, to je ok, mi treba da budemo toleratni ovo ono, isto uradis u CG, odma pobune, skakanje, zli Srbi, prodali ste Njegosa, obraz
. Ko prica viceve? Pricaju Srbi, sto rade to iz pakosti. Vicevi o Crnogorcima se u glavnom baziraju na lijenosti, i oni su nastali jos od davno, ne od nas "110% Crnogoraca". Ovi novi vicevi koji pricaju Srbi kao "hocemo li ih iza ledja" i sl. pokazuje njihovu realnost, a ne nasu. Sto kaze Pervan za Srbe, i tu je u pravu.
"Kad se branis od nas, to je sovinizam!" to i vi radite. Bas me interesuje ima li profesora iz CG u BG (ako ih uopste ima) da predaju na crnogorskom? Nema, nego se prilagode zemlji u kojoj zivi. Kazem ti, iskreno me boli uvo kako on prica, ali neki poslovi kao sto su nastavnici, javne licnosti, bi trebali da pricaju nasim jezikom, a ne druge drzave.
"Oh, so they have internet on computers now!" Homer J. Simpson
Think different!
Bookmarks