Koliko ja razumjeh Mirin neuspjeshni abortus Dachic,
izjavi da ce on i Gospodin Kalamperovic, povremeno slati izvjeshaje o dodjeli DRZAVLJANSTVA.
Ja bih da mogu,
samo SKUPSHTINU ovlastio da daje DRZAVLJANSTVO,
jer je ovo shto rade PUCHISTI, otimanje prava legitimnih narodnih izabranika,
da oni odluchuju u ime naroda,
a ne neki MINISTAR,
koji sjurta moze biti privrzen nekoj susjednoj drzavi i dijelit pasoshe , kad se njemu q.rac digne.
UZASNO JE GLEDAT SHTO SU NAPRAVILI OD SKUPSHTINE,
obichni kokosharnik,
sa kojim upravlja Direktor RTCGe, i koji po automatizmu dizu ruke,
a jesu se grdno oznojili proshle godine, od kad je Ranko kupio AUDI i postao rezervni ministar inostranih djela.
IM - Old Bone
Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...
"Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"
Zamisli da svih 30-ak posto Srba uzme srpsko državljanstvo i pri tom obavijesti državne organe o tom činu.
Koji bi to cirkus bio!
To je bio srpski predlog ako dođe do sporazuma. CG od toga nebi imala nikakve koristi sem da ima informaciju statističke prirode koliko je njenih državljana uzelo srpsko državljanstvo. I ne samo to...obzirom da je Srbija suverena zemlja nadzor da li se Srbija potpuno pridržava ugovorene obaveze ne bi mogli pratiti službenici crnogorskog MUP-a. Prosto - morali bi vjerovati srpskom Mup-u "na riječ". Ovakve klauzule u bilateralnim ugovorima pravnici zovu "OBLIGATIO BONA FIDAE" ili u prevodu obaveza koju neko prihvata kao izraz dobre volje. Što znači da ga ukoliko mu te "volje" ponestane niti možete provjeriti da li vas laže, a još manje ga onda optužiti da ne poštuje sporazum i dakle natjerati da poštuje isti.
Iz ovih razloga crnogorska strana je tražila da Srbi promijene zakon jer bez toga ovo gore navedeno nebi imalo smisla.
Obzirom da nema Sporazuma sve to što su ugovorne strane nudile jedna drugoj - pada u vodu, kao da se nikad i nijesu sastajale da razgovaraju na tu temu.
Milovane, standard u Svijetu je da to radi Vlada. Tamo u Zakonu stoji "u izričitim slučajevima", ali nigdje u Svijetu se ne određuje kvota. To mi je struka pa "ponešto" znam o tome. Ovo što radi CG je bijelo perje u odnosu na to što rade Srbija, Hrvatska i BiH. Broj onih koji po ovom ekskluzivnom osnovu dobije njihovo državljanstvo se broji hiljadama. Ono što je kod njih (i drugih u Svijetu) praksa jeste da se o tome ne obavještavaju mediji. Jusuf je idiot pa je iz samo njemu znanih razloga (možda vjerujući da će Crnogorci biti oduševljeni da je između ostalih i Džaja postao "naš") izašao s tim u javnost. Ne vjerujem da ćemo poslije ovakve reakcije javnosti biti više u prilici da saznajemo kome je sve Vlada dala pasoš.
Ali, opet kažem, mi smo vic za Hrvate i Srbe. Hrvati su čak i Legiji dali pasoš a to se u HR saznalo tek kad je Legija uhapšen. Kažu da je starom drugu lično Gotovina sredio hrvatski pasoš. Evo danas možete pročitati da su Srbi dali pasoš i Žarku Lauševiću iako je na potjernici Interpola i ovdja ga čeka još 8 godina zatvora. Nek mi neko kaže kakav je Srbija imala interes da ovo uradi osim da se izruguje susjednoj državi i presudama njenih sudova.
Last edited by El Re; 07-02-09 at 12:06.
ORA ET LABORA
http://elre-montenegro.blogspot.com/
Zakon o državljanstvu, ili ono što se primjenjuje je definitivno diskriminativan i krši elementarno ljudsko pravo ravnopravnosti pred zakonom. Naime, po njemu dvojno državljanstvo mogu imati oni koje državna vlast proglasi bitnima, kao i njihovi bračni partneri, pa i oni koji su to pravo ostvarili prije referenduma, a oni ostali ne mogu. To je očigledna diskriminacija zasnovana na dnevnopolitičkoj osnovi, vladajućeg DPS. Popović, kao i svi drugi ljudi, imaju pravo da dobiju državljanstvo koje mogu, a ne da im to uslovljava neka država. Sa stanovišta ljudskih prava neodrživo je od nekoga tražiti da se odrekne bilo kog državljanstva da bi dobio CG državljanstvo.
*O svemu je govorio, bio je u stanju da kaze sve, pa i najmucnije, sve se moglo reci, sve pokazati, o svemu pricati.*
(H. Hese, Sidarta)
Ti si očigledno prespavao raspad državne zajednice SCG...
Postoje dvije suverene države i svaka od njih ima svoj pravni sistem. I stranci u tim državama moraju poštovati njihove zakone a da ne govorimo o domaćim državljanima.
Da li je neki Zakon diskriminatorski? Moguće, ali ovaj nije! Tim ljudima u Srbiji niko nije rekao "ne možete imat Crnogorsko državljanstvo". Niko im posjedovanje crnogorskog nije sporio. Rečeno im je ako uzmete srpsko ostat će te bez crnogorskog. U Srbiji malo ko oko toga pravi pitanje.
Ako neko uzme srpsko državljanstvo a živi u CG i njen je državljanin- onda je to politički stav koji kaže "ja ne prihvatam novu situaciju i za mene i dalje postoji jedan prostor".
Država onda kaže: "Važi" i oduzme mu crnogorsko. Inat sa Zakonima države koja (uz sve probleme ipak funkcioniše) je pogrešan put političke borbe. To je put gubitnika.
Države koje u Svijetu dozvoljavaju dvojno državljanstvo su izuzetak i ne prelaze cifru od 15%. Svjetski trend nije u dozvoljavanju dvojnog državljanstva, već je naprotiv, obrnut.
To su fakti a o njima se ne kanim iscrpljivati ubjeđujući se s bilo kim koga realnost frustrira pa je ne želi vidjeti.
ORA ET LABORA
http://elre-montenegro.blogspot.com/
To gospodine nije tacno!I ne radi se o nikakvoj diskriminaciji po bilo kom osnovu. Probaj majstore recimo u Njemackoj da dobijes NJemacko drzavljanstvo, znas li koji je prvi uslov da se odreknes svog prvobitnog drzavljanstva.Prema tome ne pricajte gluposti o nekakvoj "originalle CG diskriminaciji" .
Ziva istina! Moj komshija je kad se preselio u Austriju morao da se odrekne crnogorskog drzavljanstva, jer Austrija ne priznaje dvojno i tachka, ne mozesh protiv toga!
A Pecu treba uzet, jer je glup i mislio je da ce uzet vishe srpskih glasova, ako se kurchi sa srpskim drzavljanstvom.Sad drzi shto si uvatio...
QUOTE=nihil;1107965] To je očigledna diskriminacija zasnovana na dnevnopolitičkoj osnovi, vladajućeg DPS. Popović, kao i svi drugi ljudi, imaju pravo da dobiju državljanstvo koje mogu, a ne da im to uslovljava neka država. Sa stanovišta ljudskih prava neodrživo je od nekoga tražiti da se odrekne bilo kog državljanstva da bi dobio CG državljanstvo. [/QUOTE]
Ko o kome neznaveni o ljudskim pravima. Na koju se rezoluciju UN ili OEBS ili SE pozivas kad kazes da je "sa stanovišta ljudskih prava neodrživo je od nekoga tražiti da se odrekne bilo kog državljanstva da bi dobio CG državljanstvo"? Da li znas sto je drzavljansto? To je intimni odnos pojedinca i drzave. Ne drzava, nego drzave. Jedne. Ne 30. Tako da je Peco dobio fer ponudu da izabere. A vi i dalje pricajte GLUPOSTI, poput one koju je nedavno izrekao Mico Djukanovic (predjsednik IO NOVE) da su Srbima u CG ugrozena "nacionalna i rasna prava"....I daleko cete dogurat, bar do statusa apartrida u drzavi u kojoj ste rodjeni...
Primjeri cojstva i junastva Crnogoraca i Arbanasa - Marko Miljanov Popovic...
"Oh, so they have internet on computers now!" Homer J. Simpson
Think different!
Diskriminacija se sastoji u tome da se jednima dozvoljava a drugima ne dozvoljava dvojno državljanstvo. Ljudsko je pravo da se ne bude diskriminisan ni po kom osnnovu. DPS vlast (ne) dajući ili oduzimajući državljanstva po vlastitim političkim potrebama vrši diskriminaciju. Zakon mora da bude isti za sve, a ne da se jednima omogućava, a drugima onemogućava dvojno državljanstvo. Za CG Popović je makar isto vrijedan kao i Džajić, Dravić ili Nikolić, jer predstavlja građane koji su mu dali glas. Ako već oni mogu da imaju dvojno državljanstvo može i on, a isto tako i svako ko ispunjava neke od elementarnih osnova za državljanstvo, bilo po rođenju, potomcima ili određenom vremenu boravka. "Zakon" koji sprovodi DPS je politička zloupotreba državne vlasti, sami su izglasali taj zakon i sprovode ga po mjeri svojih političkih potreba. Taj zakon ne štiti ničija ljudska prava, već isključivo političku vlast DPS-a. To je diskriminacija, a ne demokracija.
*O svemu je govorio, bio je u stanju da kaze sve, pa i najmucnije, sve se moglo reci, sve pokazati, o svemu pricati.*
(H. Hese, Sidarta)
Jes Nihile, ali izgleda vrlo bezobrazno zanemarujes cinjenicu da su Dzajic i Nikolic pismeno trazili da im se da drzavljanstvo, po slovu zakona, a da je Popovic trazio da mu se oduzme, po slovu zakona...
Primjeri cojstva i junastva Crnogoraca i Arbanasa - Marko Miljanov Popovic...
Mogu ja nesto da pitam, posto sam slabo pratio temu... Cisto pravno kako to funkcionise - ako npr. neko kao drzavljanin CG zatrazi drzavljanstvo Srbije - na koji nacin drzava Crna Gora moze uopste saznati da je taj neko dobio drzavljanstvo drzave Srbije (ili neke druge drzave) - osim u slucaju da Crna Gora i ta drzava potpisu neki sporazum da ce jedni drugima slati evidencije novih drzavljana? I naravno, u slucaju da se taj neko "izlane", ko sto je Peco nesretni uradio.
Just to slip the skin...
Nije se Peco izlanuo nego pokazivao da mu niko nista ne moze i da za njega zakon drzave nista ne predstavlja. E sad ponekad je stvarno tesko odluciti ko je veca "nista roba" oni koji se ponasaju ka' Peco ili oni koji tebaju da sprovode te zakone i pokazu da se tako niko ne moze ponasati.
Zamisli samo logike da mu dali rok od 30 dana da se izjasni??? Kupovina svega i svacega na odlozeno placanje i zakon pa i sprovodjenje zakona na odlozeno. Sad ce i po samoposlugama pisati " ako ukradete rok za vracanje je 30 dana, a poslije po zakonu."
Kakvo laskanje,posvetit ovom idiotu 3,4 stranice.
Sto je trazio to je dobio.
"...Tu je slika Ive Lole Ribara"
Meni je taj rok od 30 dana, iskreno, presmijesno... Prvo dolazi lik u Skupstinu, dje im se javno narugao, kao kokot onako drchno "E evo vam ga papir, mozete li mi sta" i niko nista ne pada na pamet, ne pominju ga sve dok traju pregovori sa Srbijom... Onda se to ovih dana stopira - i oni njemu fino - rokI to taman da razmisli do jeka izborne kampanje, a svi znamo da ce ga vratit... I naravno, nije u tome fazon, on ce ispasti budala i tako i tako - nego ono sto si fino podvukao - sprovodjenje zakona na pochek
.
Peco da je sad pametan, odmah bi danas rekao - evo, odricem se tog drzavljanstva, naravno da zadrzavam crnogorsko, a da li cu ili ne aplicirati opet za 2 dana, 5 godina, nebitno - i da li cu opet dobiti drzavljanstvo Srbije, to vi gospodo necete moci znati.
Problem oko te aplikacije za drzavljanstvo je malo komplikovan - on u sustini radi nesto sto je apsolutno u skladu sa propisima drzave Srbije, a drzava Crna Gora nema mehanizam provjere da li je on ili bilo ko dobio to drzavljanstvo ili ne (sto iskljucivo zavisi od dobre volje srbijanskog ministarstva). Tako da, po mom laickom shvatanju - Crna Gora ne moze eventualno krivicno goniti bilo koga od njenih gradjana (jer, Boze moj, ne mogu nikoga poslati u zatvor zato sto ima 2 drzavljanstva... Jos kad ne mogu provjeriti ima li ih ili nema) - jedino eventualno moze traziti neku arbitrazu u Sudu Evrope npr., da Srbija ili bilo ko bude u obavezi da im posalje izvjestaj kad neko iz CG aplicira za drzavljanstvo Srbije... A to ne znam koliko je pravno utemeljeno. Komplikovano, naravno - Crna Gora ima apsolutno pravo da stiti svoj zakon, i da u okviru svih legalnih informacija koje ima djeluje (sto Pecovo mahanje papirima svakako jeste) - samo je pitanje... kako do informacija doci, i koliko je pravo Srbije ili bilo koje zemlje, da te informacije zadrzi za sebe - a mislim da je prilicno jako....
Last edited by getaway blues; 07-02-09 at 22:12.
Just to slip the skin...
Nema tu arbitraze jer ako ne postoji ugovor nijedna drzava nije duzna da nasoj dostavlja kojem je drzavljaninu Crne Gore dala svoje drzavljanstvo. Naravno da ni Crna Gora nema tu obavezu i u sustini svaka drzava na svijetu ima onu klauzulu " zbog izuzetne vaznosti za drzavu" pa mogu davati drzavljanstva kome hoce i kako hoce i izvan potpisanih dogovora.
Naravno da nikoga ne mogu strapati u zatvor ako je uzeo drugo drzavljanstvo ali kad mu se oduzme crnogorsko onda je stranac pa se mora postupati po zakonima za boravak stranaca u Crnoj Gori, pa prijava sve imovine..... i neka se onda kokoti i Peco i pored Peca.
Za rok od 30 dana sam rekao da se ne zna ko je visa nista roba ili fukara, onaj kome daju rok ili onaj ko daje rok.
Naravno, jasna je procedura za oduzimanje drzavljanstva - samo se pitam, da li ministarstvo moze npr. da napravi neku vrstu policijske istrage kao za pokretanje krivicnog postupka (ili nesto slicno, lupam), ko na teritoriji CG ima drzavljanstvo Srbije ili neke druge zemlje, pa da onda eventualno uporedjuju sa spiskom drzavljana CG...
Rok ministarstva za 30 dana je jasno dio predizborne price koja bi im se vratila kao bumerang, da je srece ne od nase opozicije da ona nesto reaguje, nego od javnosti, medija... Pa makar to bila dobra naslovnica u Vijestima, o drzavi koja je tako popustljiva prema svojim gradjanima, da im apsolutno sve prasta ako se predomisle i pokaju posle ucinjenog prekrsaja, jos sa datim vremenskim rokom da se fino smisle sta ce i kako.
Just to slip the skin...
A ti najbezobraznije ignorišeš činjenicu da je to slovo zakona diskriminatorsko po političkoj liniji i da se time krše elementarna ljudska prava. Taj zakon je diskriminatorski. Osim toga ni po tom diskriminatorskom slovu zakona Popoviću ne mogu oduzeti crnogorsko državljanstvo jer im niko ne daje mogućnost uvida u to da li Popović ima ili nema srbijansko državljanstvo. To što on kaže da će tražiti i da je dobio ne znači i da ga ima. Za to je potreban validan dokumenat, a njega ne mora dati ni on ni Srbija. Stoga je javno prozivanje Popovića političko prepucavanje isto kao što je i njegov poziv vlastima da mu uzmu cg državljanstvo ako imaju petlju. To je bačena rukavica bahatoj i samoživoj vlasti.
Prvo navedi član njemačkog zakona koji to tvrdi, a drugo automatski neće ništa izgubiti jer ne postoji automatizam obavještavanja bilo koje vlasti kome je neka druga država po svojim zakonima dala državljanstvo.
(H. Hese, Sidarta)
Vidi nihile ja kad prevodim sa njemackog u dokumentu jasno stoji da ce se osobi dati njemacko drzavljanstvo samo u slucaju da se dokaze gubitak srpskog/crnogorskog drzavljanstva...ne znam nacin na koji to oni dokazuju.
She is only here to annoy herself!
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks