Quote Originally Posted by zippy View Post
prije nego odlucis da ulazis u raspravu procitaj post.
ja nisam krivila srbijance za neuspjeh ove sezone, za to smo krivi mi! radna snaga iz srbije pristaje na gore uslove i poslodavci ih angazuju prije domaceg i skolovanog kadra jer kao i do sad razmisljaju novcanikom a ne glavom. to ce im se naravno obit o glavu... pa sledece godine pametnije, kalitetom do zarade!
Ne diktiraju vam uslove rada sezonski radnici iz Srbije nego vaši poslodavci.Očigledno da taj izuzetno prefinjeni i obrazovani ugostiteljski kadar u C.Gori očekuje da konobari i kuvari diktiraju cene rada, ali to je moglo dok su postojali OOUR-ovi i samoupravljanje, a u sadašnjem sistemu poslodavci određuju cenu rada.

Kao što sam već rekao u ranijim postovima, potpuno razumem da vam turisti iz Srbije više nisu ciljna grupa i da želite druge bolje i platežno moćnije turiste.No, nije mi razumljivo toliko pljuvanje po turistima iz Srbije, koje u svojim postovima predstavljaš kao divlju rulju koja lomi rebra i nožne prste,sve prlja, pa još i plaši druge turiste.
Od tih turista ste živeli izvesno vreme, sada je ta faza gotova ali čemu pljuvanje po onima od kojih ste ranije živeli?
Sigurno ste pretrpeli mnoge neprijatnosti od turista iz Srbije(turisti svuda ostavljaju nered iza sebe), ali su i oni trpeli izlivanje fekalija po plažama i nestašice vode i druge vaše "bisere" turističke ponude.
Quote Originally Posted by zippy View Post
drago mi je sto ste sredili stanje u vasoj opstini ali mi nije jasno odakle i dalje takva netrpeljivost prema crnogorcima kad ste ih smjestili "tamo dje im je mjesto". mora bit da nije bas tako kako pricas
Meni nije jasno da postoji tolika tvoja netrpeljivost prema Srbima.Čak ih otpužuješ da plaše druge turiste kao da su u pitanju neke životinje a ne ljudi.
Ne valjaju ti Srbi ni kao konobari/fizikalci i izvršioci najgorih i najmanje plaćenih poslova.A šta bi bilo da su Srbijanci nekim slučajem rukovodioci ,direktori, šefovi države u C.Gori?Šta bi onda ti i takvi pričali mogu da zamislim, koliku bi netrpeljivost tek tada iskazivali.

Što se tiče moje tzv."netrpeljivosti" prema vašim kadrovima ,to je potpuno normalna stvar da se u svakoj državi pitaju oni čija je dedovina tu a ne neki dođoši koji imaju rezervnu državu i državljanstvo .Kao što u C.Gori Srbijanac može da bude sezonski radnik i to samo onoliko vremena koliko je potrebno poslodavcu, takav tretman treba da imaju stranci iz c.Gore u Srbiji, ni manje ni više od toga.