Ne znam kako drugačije da nazovem ovaj topik.
Bijah prošle srijede poslovno u Bar i Ulcinj. Šofer, generalni direktor, koleginica i ja.
Službeni auto je prelijepi Audi A6 3.0 TDI quattro star 3 mjeseca. Automobil je prešao svega 14 000km. I krenusmo mi za Bar i primijetih da auto ima automatski mjenjač što me odmah razočara. A vidjeh da je bio u D modu, tj Drive. Pređosmo nadvožnjak na Zabjelo i vozač prebači ručicu u S poziciju. Ohh reko vidji dizel ima sportski režim vožnje. Ali i dalje malo pesimistički gledah reko čuš dizel sportski. KaEko ne.
Međutim... Auto tako skube narodski rečeno da je to bruka. Lijepi za siceve kako se gas stisne i slaže brzine na 4 000rpm da je to bruka. Bio sam na zadnjem sjedištu i prišao nešto da direktorom malo nagnut ka naprijed. Šofer poče da pretiše neku kolonu i bukvalno me prilijepio za sic, pa su svi moji napori da se primaknem direktoru da ga čujem što priča bili uzaludni jer čini mi se da mi je neko stavio i 500 eura da se ne bih mogao primać da ih uzmem.
Zbilja nevjerovatno kako je to vuklo.
A na izlasku iz Ulcinja ka Baru smo išli nevjerovatno brzo, ne smijem reć koliko da me ne uhapse, takođe i poslije stanice Zete isto toliko. Malo poveći trocifreni broj je u pitanju nego neću javno jer je to za svaku osudu. Nego dobro je što nikog nije bilo putem tada.
Je li moguće ovo ljudi? Da dizel auto, sa automatski mjenjačem ovako dobro prima gas i ovako skube? Da ne primijetiti razliku da je benzinac?
I da se razjasnimo, nijesam otvorio topik da se pohvalim da sam se vozio u novi Audi A6 velikom brzinom :-)

Bookmarks