Quote Originally Posted by Old Bone View Post
a i ovaj novi nacelnik je pod nekom potjernicom....
NE SMIJE UC U USA......KAKVA SLIKA....JADNA...
Smije on uci i USA i izlaziti bez da mu Amerika i dlaku sa kose drne

Da li si zaboravio sporazum koji je prosle godine ili preprosle potpisat (Kondoleza i Vujanovic) u Ameriku za neizdavanje Americkih i Crnogorskih Drzavljana u te zemlje?

SJecam se jos da se Evropa protivila ovome sporazumu i da su nam jos prijetili da nam Akord Stabilizacije i Pridruzivanju EU u opasnosti moze doci.

A sta se tice zemalja Evropske Unije, eh to je vec druga pricatamo se moze hapsiti bilo gde. A i do Amerike nikada nece otputovati, jer direktni letovi za tu zemlju iz nase nema, bez nekog transfera iz naprimjer Engleske gde ga mogu hapsiti.

Pitam se, da li je ovaj chovjek optuzen za necem u Hrvatsku ili tako? Mozda da Vlada malo po-googla na internet, da se ne desi isto kao i sto se desilo Kapetanu Brcicu :joint:

Da jos i dodadnem:

Ranko Krivokapic je bio protiv imenovanja Samardzica, zbog njegovog ucesca u ratu nad Hrtavskom, ali Ranko nazalost nista nije imao da zahtijeva od ostale 3 gospodina ili da docekuje.

Nasa Vlada je trazila chovjeka (ili bolje receno novog Generala) koji bi im raspisivao Vojnu Imovinu po kako i sto oni hoce.

Toga chovjeka su nasli i to im je Samardzic. A njih vjerovatno ku*ac boli da im je sada novi General Vojske Crne Gore chovjek koji je ucestovao u ratu, kojeg zbog toga valjda drugi Drzavni Organi drugih Drzava traze, i sa ozbirom samog chovjeka.

Mislim da se oni ipak ne brinu zbog znanja da se moze Gen. Samardzic moze uhapsiti bilo gde u EU, samo dok se oni ne pohapse, i dok mogu da prodaju i pune dzepove.

Ipak sramota kako ovo sve ide kod nas, sigurno kada doznades da je Gen. Lakcevic smijenjen na necasni nacin, sto je neobicno za Drzavne Organe kao Vojsku bilo gde u svijetu. (Ako je Gen. Lakcevic nesto ucinjeo sto nije uredu je ova akcija nista vise nego korektna bila... ali u to ne vjerujem).

Zvanicni razlog za Gen. Lakcevicevo smijenjenje je da je imao nedje drugi njegovu duznost, i sporo ciscenje "nepozeljenog kadra". A nezvanican razlog je???

Quote Originally Posted by noodle View Post
ako je iz 60-tih nije nuzno zastarijelo.naravno u odnosu na najmodernije jesu zastarijeli,ali niposto ti sistemi nisu bezopasni. Uostalom dovoljni su za vecinu danasnjih mornarica,a pogotovo susjednih (osim italijanske naravno)
Quote Originally Posted by tamar View Post
Ako su iz 60 to nuzno znaci da su zastareli.
Ali zastarelo ne znaci i bezopasno.
Pored italijanske i hrvatska mornarica je po svemu daleko iznad crnogorske ( doduse nemaju fregate, ali imaju veliku prednost u pr.brodskim raketama tako da cg fregate pogotovo bez protivraketnih sistema koji su neispravni ne bi imale sanse protiv napada hrvatskih topovnjaca sa RBS 15 raketama) i to kako po kvaliteti brodova tako i svega ostalog, npr. sistemi komandovanja, sluzba OSOJ, sistemi veze, obuka, infrastruktura (cg nema krstenu bazu), mogucnost dobijanja podrske iz vazduha i sl.
Uglavno je to zastarjelo bolje nego sto ima naprimjer Albanija. Bolje zadrzati ovo, i ponedje remontovati gde moze, pa onda cekati na bolje, nego sve ukloniti i na kraju cekati na nesto sto nikada nece doci.

A da vas pitam; meni se cini da Italija ima neki mali nosac aviona???

Quote Originally Posted by milovan View Post
Mene su za 23 mjeseca NAUCHILI,
da je MRZIM IZ DNA DUSHE, do ZADNJE URE, mojega ZIVOTA.
Samo da te pitam Milovane... (Ima ovo moje pitanje nesto sa ovim topikom zato da mi ga ne klonite).

Da li si za ili protiv nezavisnost nasih komsija koji se Jugo-Istocno nalaze???

Quote Originally Posted by Zvek_Zivi View Post
Bolje da onda kupimo jedno desetinu tih SU-34 ali onda Mornaricke Verzije, neku staru Krstaricu, pa je onda konvertovati u Nosac Borbenih Aviona pa onda te SU-34 na to stacionirati.

Nesto poput Admirala Kuznecova

E QQ mene s tobom hahahhahahahahhaha stoseciniodtebe ! Koji **** ce ni mornarica na te 12 km morske obale naske hahahahahahahahahahhaha ! Ada tu se nemoze obrnut jahta onoga gazde Celsea a kamoli nosaci avionahahahahahahahhaha !
Ti si jedini koji nisi premjetio da je ovo sve bila sala sa moje strane...

Quote Originally Posted by tamar View Post
ne postoji mornaricka verzija SU 34 ( tacnije za sada postoji svega 3 -4 tih aviona od kojih 1-2 prototipova)
Znam, nego sam pogrijesio, mislio sam da recem SU-27 ili bolje Mornaricka Verzija SU-27 je SU-33, ali promasih cifre.