Originally Posted by
Strani Placenik
Manipulacija nutrijentima.
Recimo:
Posle treninga ne mozes unijeti iz nijedne hrane dovoljno cist i dovoljno brzo razgradiv protein kao sto je whey proteina. Sve sadrzi bar malo masti koje ce zavrsiti u masnim depoima, to je jedno, a drugo, dok traje anabolicno stanje u kom se nalazi organizam posle treninga(40tak minuta), treba organizmu dati nesto brzo. Bjelance je relativno ok stvar, ali jedno bjelance sadrzi do 3gr proteina, skuvano i manje, znaci, treba ti 30tak bjelanaca posle treninga. Totalno neekonomicno i nepodesno. Ko bi to radio?!
Dalje, C vitamin recimo. Ima ga u limunu i super je izvor, ali ako bi svaki dan pio/jeo toliko limuna/limunade, da bi unio par grama C vitamina, limunska kiselina bi ti napravila haos od zeludacne sluzokoze. Dobio bi gorusicu, popularnu "ki$elinu" momentalno, a ima i gorih stvari u izdvojenim slucajevima kod hiper osjetljivih ljudi (cir, recimo. ja da pijem kafu mjesec dana i 3 limunade dnenvo, bog me ne spasio gastritisa).
Hmm mislim da se 90g proteina ako vec mora moze unijeti i na drugaciji nacin a ne sa 30ak bjelanaca 
Sto se C vitamina tice nema ga valjda samo u limunu, i opet mislim da ga ne treba toliko
She is only here to annoy herself!
Bookmarks