Results 1 to 25 of 5718

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2026]

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Thanks Thanks Given 
    3,549
    Thanks Thanks Received 
    5,840
    Thanked in
    2,799 Posts

Quote Originally Posted by night_silence View Post
    Generalna priča je da svako normalni prije prihvata da uzme pozajmicu iz banke pošto je krajnja mjera da se u slučaju ne vraćanja ode u zatvor nego da mu neko vitla sa pištoljem oko glave . Da se moglo tamo ljudi bi uzeli ali pošto je npr moje iskustvo da ne mogu uzet najmanju moguću uslugu dozvoljeni minus u visini jedne zarade bez obzira na stalan i stabilan posao onda mogu mislit kako je drugima . E sad pošto se taj papir proizvodi u EU ( a evo sa ratom u Ukrajini pokušavaju da ga devalviraju svaki dan jer je njegova vrijednost kapital koji stoji iza njega ) onda je nedje logika da su to direktive EU jer se tamo odlučuje . Formalno mi kao kupujemo taj novac od njih i ispada kao krpelj se zakačili na njihove "vrijednosti" a garantujem da bi duplo bolje živjeli sa svojom valutom jer je prosto perspektiva takva .
    Rat u Ukrajini ne devalvira taj papir koji se proizvodi u EU. Niti Ukrajina koristi euro, niti Rusija.

Duplo bolji zivot ne bi umali da stampamo novac. To je tako old skul vajb iz 90tih kad smo svi bili milijarderi i obarali Ginisove rekorde iz inflacije. Nemoj to garantovat nikome, prsnuce od smijeha ko se iole sjeca cika Sloba prije nego je deda Avram stigao.

Rat utice na ekonomiju EU itekako, ali ne devalvira novac. Sto se ne moze reci za rusku rublju npr. Ili Tursku liru, cisto da uzmemo i njih kao poredjenje.

Quote Originally Posted by night_silence View Post
    Jedini moj detalj sa bilo kojom bankom je taj da sam sa ocem ponio 40.000€ u kešu kako bi zatvorili kredit ( i to kredit koji je vraćan 7 god. zbog zelenaškog zakona banaka da glavnicu ne diraš prvih 10 god od 25 na koliko je uzet što znači sve vraćaš ). Baš sam se nekako trudio da to bude dzentlmenski odnos ali kad sam vidio da su to gabelji i nemam nekih kontakata osim ovog neprijatnog iskustva sa dozvoljenim minusom i što generalno moram primat platu preko njih. Gledam da donosim zaključke na osnovu onoga što vidim a ne neke fikcije koju mi prenose mediji. Ispada da se zelenašima obraćaju neki ljudi iz podzemlja a zapravo to nije istina . Zelenašenje je termin za pozajmicu novca i ima više pozitivnih primjera ali je pojava koja sugeriše na problem u društvu da se to radi u nedostatku novca koje su banke spremne da daju ( što im je i neka uloga u društvu ) . E sad na primjeru kladionice se jasno vidi uloga kompletnog sistema da te institucije nadju svoje mjesto pod suncem pa je npr. banka zbog problema su ljudi uplaćivali novac jedni drugima bez provizije preko kladionica napravila neka ograničenja na uplate korisnika ( što nema veze sa kockanjem ) a sa druge strane kladionica postala jedina firma na planeti zemlji dje ne možeš podić svoj novac koji si npr. greškom uplatio i on je na račun.To solomonsko rješenje koje je aminovao neki sudija iz Petrovih emisija jasno pokazuje što se tu čini i koji je to nivo bahatosti svih u lancu zapadnih vrijednosti.Bila je priča da se zna koliko je novca dan u zatvor ali vjerujem da su to ukinuli ovi iz DPS jer se ne bi vadili.

Steta je ovo stvarno. Mislim kako drugacije objasniti ovo pisanje i da odrasla osoba vjeruje u ovo.

Kazes glavnica ne smije da se dira zbog zelenaskog zakona banaka? Ovo ne mogu ni okarakterisati kao laz. Hiperbola, mozda iluzija.

Nebuloza koja moze da prodje kod tipova koji nisu mogli ni osnovnu skolu stuc nego su bil ispred vremena a i ispred ucionica veci dio svog zivota. Drugo pojasnjenje nemam.

Jedino ogranicenje koje su banke napravile prema kladionicama jeste sto je po nalogu drzave blokirala transakcije prema inostranim sajtovima za kladjenje. Odnosno na danasnji dan mozes i dalje besplatno da prebacas novac po CG kladionicama do mile volje.

Nego i tamo to nije besplatno jer traze da se ostavi 30% za igranje a ostatak se moze isplatiti.

Moras malo pojacat argumentaciju.
    Last edited by hercules; 22-02-26 at 10:43.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 9 users browsing this thread. (1 members and 8 guests)

1. goldfinger