@montenegrina
Potpuno podržavam. Savjesnost i poštenje svi drugačije definišu, i oni što izdaju i oni što rentaju.
Ko je dobar domaćin, bilo da dolazi da provjeri svoje koje je izdao ili boravi negdje kod drugoga, lako se vidi ali ne na prvu nego tek nakon provedenih nedelju dana (moje neko iskustvo golim okom i jer komuniciram s ljudima, ne vidim u tome nikakvu kutaru).
Ko me tu "kupi" vazda je dobrodošao jer neću glavoboljati a ni provjeravati ubuduće, u suprotnom - najurim i vratim pare.
I stvarno nisam imala loših iskustava u 8 godina, bez 2x sa omladinom koja je bila ispod age limita koji sam stavila na booking, a ispalo da su 3 od 4 maloljetni, pa su nakon 2 dana testa i neprihvatljivog ponašanja pozvani roditelji koji su došli po iste, novac vraćen.
Druga stvar, nadam se da i zakupodavci vode računa na godišnjem nivou o svom objektu.
Godišnje čišćenje klima, krečenje, provjera tehnike, stolarije... stan se upotrebljava i nerealno je očekivati da o tome brigu vode zakupci osim u dijelu da se savjesno ponašaju. Ima dosta zakupaca koji izdaju i ne brinu brigu bez da im "kaplje".
Treba pitati da li sve šteka, ima li problema, nešto za popravku - komunicirati. Odnosno biti prisutan i pokazati da ti je stalo.
Ljetos puče cijev, nema vode u Stari. Nisam kriva, nisu ni oni, blam me i onoliko koliko je do mene ljudski pođem i svakom donesem po 2 bidona vode, praštajte ali nije u mojoj moći. U toku dana ih pitam treba li još, kažu ne, snašli su se. Sjutradan ih je isto voda čekala ispred vrata.
Isto, osiguranje je majka za kuršluse nepredviđene u prinudnim zajednicama tj zgradama, a bogami i kuće.

Reply With Quote
Bookmarks