Originally Posted by
LUKA!
Samo da znas da je doslo vrijeme da taj tvoj Audi sad vrijedi isto kao i te 2013 godine kad si ga uzeo...
A bogami tesko... ja sam gledao oglase za slicnim mojim (i u boljem 'kozmetickom' stanju ili makar bolje 'nasminkan') za tipa 2ipo 'iljade.
Ako bude neki ozbiljniji kvar ili kompletna zamjena mjenjaca kontam da to nece bit' daleko od 4 cifre ulaganja a onda to nece imat' nikakvog smisla.
Sjecam se kad sam ga zadnji put servisirao da me zaboljelo... samo ulje je bilo masu para, nisam mogao da zamislim da toliko ulja moze stat' u njega. 
Ja sam se "nadao" da mi je momak sipao benzin umjesto dizela (iako nisam znao niti znam sta bi se tacno desilo) ali izgleda nije to nego mjenjac koji izbacuje iz brzine i kao da u leru vozim. Nego da ne mijesam teme oko problema sa autom i stvarnom temom oko kupovine drugog.
Slazemo se (makar vecina) da je kupovina novog danas mnogo opravdanija i uslovno bolja od kupovine polovnog ali za mene koji tako malo prelazim je to ipak malo teze opravdat'. Kupit' novo auto od 25-30k da lezi na parkingu mi nema nekog smisla iskreno. Sa druge strane ne bih da kupujem kantu sa kojom cu imat' probleme i dodatne troskove od samog starta. Gdje je "zlatna sredina", koliko ona kosta i kako je nac' je vec dublja problematika.
--------------------------
Do Not Disturb.
--------------------------
Bookmarks