Quote Originally Posted by techlinkit View Post
Poenta je da je ovo klasicna eliminacija konkurencije. Izbace sve one koji su prodavali objekte bez dozvole, da bi natjerali narod da kupuje ove precijenjene cumeze, odn. da bi se i dalje drzao gradjevinski balon na vrhuncu dok ne prsne. Samo ne znam ko to ima od CG gradjana da kupi stan od 150-200-250K. Za gotov novac malo ko, a za kredit jos manje na te iznose.

Druga strana je da natjeraju ljude da plate legalizaciju po ko zna kojim cijenama, jer jelte spajkijev 'magicni' budzet se mora odnekle puniti. Svi su mislili da ce plate da se povecaju 'magicno', i da ce neko drugi da ih zaradi, a sad to fino dolazi na naplatu, i sve ce vise i vise.

Nema nezaradjenog novca, niti ce strani kreditori davati pare dovijeka.
Prvo ti izgleda ne shvatas koliko nam se divlja gradnja us*ala u prostor u kome treba da zivimo.
Drugo, aj nadji mi jedan jedini razlog zasto bi divljak platio manje od mene koji legalno gradim? Divljak moze da gradi kada, kako i koliko hoce, a ja moram da okrecem terase i prozore kako mi kazu, da izmislim parking mjesta, da sam strogo ogranicen spratovima i kvadratima itd. I sad novim zakonom mogu da legalizuju i ono sto nisu mogli starim, znaci us*alo ih je da nije moglo bolje.

Ako divljak dobije da plati manje, to je pisanje po ljudima koji su postovali zakone i gradili legalno, i trebalo bi onda oni da se pobune i da blokiraju kakvu saobracajnicu, rado bi ih podrzao.

Da je srece da je ovakav zakon donijet 2015-2016.

Sent from my phone