Meni nije (niti ce vjerovatno ikad bit') jasno kako neki tako 'ustaljeni' sistemi raspadaju kao sto je recimo poreska i konkretno porez na nekretnine.
Ne znam koju godinu za redom moram bukvalno da se "borim" da bi onolika gomila neradnika uradila svoj posao a posto ga ne odradi onda moram da se cimam po kancelarijama opstine kako bi ispravljali svoje greske, usredjivali 'karticu' shodno pravom stanju i brisali razno-razne kamate koje gomilaju na racun njihovog pokreznog knjizenja i ostalih gresaka.
Da ne pominjem da se rjesenja za godisnji porez (makar kad je Opstina Bar u pitanju) obicno donose u martu (ove godine 31. marta) ali gradjani ne vide ta rjesenja do par mjeseci kasnije jer eto... nekako je ta simbioza Opstine i Poste CG, u istom gradu, toliko sjajna da ta rjesenja ne mogu da se uruce u roku od 2-3 mjeseca. Zato se ja vodim stanju na njihovom sajtu ali mi oni sami kazu da to ne gledam jer nije precizno nego da svaki put na salteru cekam redove i od njih trazim stanje na fizickom 'kartonu'.
Inace im je opravdanje obicno kako tokom ljetnjih mjeseci ima previse guzve pa se cesto desavaju greske (poput pogresnih knjizenja) a opet u vezi sa tim da rjesenja od marta obicno ne stizu gradjanima na postansku adresu prije maja/juna.
Pitam se samo koliko ljudi ima koji ne prate stanje poput mene pa dodatno placaju gomilu novca na racun sistema u raspadu i nesposobnosti neradnika.
--------------------------
Do Not Disturb.
--------------------------
Bookmarks