Results 1 to 25 of 17032

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2024]

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Thanks Thanks Given 
    4,823
    Thanks Thanks Received 
    5,618
    Thanked in
    2,774 Posts

E ovo moram ispričat

U Srbiju eo nekolko dana kod rodbine bliske, ustajem jutros, 06.47h, njih troje već piju kavu, intelektualci i to lijepi, jedno penzionisani sudija Vrhovnog suda Srbije, drugo vrsni advokat, treće mašinski inženjer, magistar, gledaju televiziju...
    RTS, ide neka emisija sa gostom, profesor neki, aktuelna polit situacija tema, studenti, Kosovo, Amerika... gledam, kontam neka repriza od juče, ko je lud da gostuje po televiziji i baulja o politici prije sedam ura izjutra... krmeljam onako, trljam oči da progledam, ipak vidim piše nekim crvenim slovima ''UŽIVO''... Predsednik ovo, Predsednik ono, studenti ovakvi, studenti onakvi, a Predsednik ovako, i Predsednik onako... ide pauza emisije kratko, u pazu audio isječak Predsednikovog govora mladima od prije neki dan, kako ih bodri i podučava i nadahnjuje, citat J. Dučića na to, Bože pravde, veličanstveno, sve praćeno nekom muzikom i ostalim efektima, zvuči baš kao jedan od najbitnijih momenata savremene srpske istorije, taj govor...
    Ovi moji ne trepću, a ja magarac reko se našalim, pa kažem- ja tv u ova doba nisam gledao u životu, liše kad su đeca ono bila mala, pa me odvale od života po svu noć kad ne spavaju, te im puštim neki cartoon network ili tako neko čudo, dako me pušte da bar minut oči zatvorim...

Auh, brale, kad su osuli surduk u mene, jesam li ja svestan koliko je važan i kritičan trenutak, sankcije NIS-u, oće da im otmu Kosovo, ruše im vlast i spolja i iznutra, oće li živi dočekat da više Tramp dođe...

Baš auh.

Inače, od 06.47 do 07.05h, koliko sam ja to gledao dok sam uteko na terasu da pijem kavu, Crnu Goru i Mila Đukanovića su pomenuli 4 puta, uz komentar kako se mora odbranit od njega. Kako je to i sam Predsednik sinoć u emisiji, koja je bila povod ovog jutarnjeg gostovanja, rekao.

Znači, devet zora ujutro, pa čitav dan. Ja ovakvo bombardovanje neurona nisam gledao ni 1991. Manje je tehnologija tad bilo.

Iliti, da parafraziram jednom čuvenog tviteraša našeg:

@A. Hitler, J. Goebbels be like: WAUUU, RTS, kako ovoga nije bilo u naše doba
    Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.

2. The Following 7 Users Say Thank You to Buva+gacce For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)