Nina Hitrova dalje kaže, vrlo jasno i odsječno, ovo nikada nijedan istoričar Svetosavko nije napisao, a ubogi, jadni, nesrećni, crnogorski istoričari se takođe ne usuđuju da ovo kaže što kaže gospođa Hitrova, vrlo jasno!

Quote Originally Posted by Nina Hitrova
Iz Rusije su stigli pozdravi i adrese naučnih institucija Sankt-Peterburga, Moskve, Kijeva, Harkova i drugih gradova. U jednoj od zdravica je rečeno: Obodska štamparija je otvorena šezdeset godina prije otvaranja sličnih štamparija u Moskvi. „Hvala i čast narodu koji je, u takvim uslovima života, smogao snage da podrži svoje vladare u njihovim pravoslavno-prosvjetiteljskim preduzećima”.
Svečanost je prošla kao veliki praznik slovenske i, u tom okviru, crnogorske kulture. Po povratku u domovinu A. I. Aleksandrov i A. Parevski upoznali su čitaoce sa svojim utiscima.
https://forum.cdm.me/showpost.php?p=604688&postcount=7

Naravno gospođa Hitrova ne bi pisala o CRNOGORSKOJ KULTURI da nije uvidjela ono što ubogi crnogorski istoričari ne mogu da uvide, a gospoda Svetosavci prećutkuju.
Jedna kultura kao što sam hiljadu puta ponovio, kultura jednog naroda se ne sastoji jednog jedinog dana u godini koji imamo zajednički sa Srbima, a to je slavljenje slave.
Kultura jednog naroda se sastoji i od ostalih 364 dana u godini, kada taj narod upražnjava svoje običaje, tradiciju, predanja, način života, način odijevanja ...
Gospođa Nina Hitrova umno prelazi preko istorija Crnogoraca, prvo kaže SRPSKI NARODI, pa onda kad je već zaključila da ne postoji jedan srpski narod, već samo politička srpska nacija, onda normalno kaže - CRNOGORSKA KULTURA.

Mislim, hiljadu puta sam napisao: Svetosavske bajke su jedine bajke koje su proglašene za pravu istoriju. (možda se varam možda ima još mitomanskih istoriografija)