Колико је моје искуство са традиционалним "brick and mortar" банкама у САД, свака има неколико чекинг/сејвингс варијанти и свака има своје fee/benefit structures. Свака има фрi чекинг ако je на рачуну $Х minimum average monthly balance. Имам личне и пословне рачуне у JP Morgan Chase, Bank of America, PNC Bank. Све је то малтене исто.
Прије пола године отворих рачун у једну онлајн онли банку - Аlly Bank, код које имам чекинг, сејвингс и инвестмент рачуне. No fees. И нормално онлајн платформа им је ракета кад упоредиш са овим другима. Једини минуси тренутно су да не можеш депоноват кеш (duh!), значи но но за малопродаје, и немају интернационалне трансфере. Оперишу у САД онли. Да немам дуготрајне односе са банкарима у овим другим банкама које ми још увијек вриједе све би пребачио код њих. Неће минут много година и свака ће бити онлајн онли. Колико манје људи ових дана уопште и уђе у банку годишње него и прије само пет година. Ја једино кад морам депоноват чекове које су изнад мобиле апп максимум лимит.
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Bookmarks