Quote Originally Posted by techlinkit View Post
Francuska trazi od Apple-a da povuce Iphone 12 sa njihovog trzista, zbog doze EMF zracenja koja je veca od dozvoljene po EU regulativi.

https://www.anfr.fr/liste-actualites...ion-europeenne

Da li iko vrsi ova ispitivanja u CG, ili je sve na nivou, 'dobro je to', nece vam bit nista i sl.

Na osnovu novijih EU studija, EMF zracenje je definisano kao 'potencijalni karcinogen', a utvrdjeno je ispitivanjima da EMF zracenje smanjuje plodnost kod muskaraca. Pored bijele kuge koja se trenutno desava u CG, gradjanima CG bi samo jos to trebalo.

Da li se rade testiranja/analize na baznim stanicama/radio relejnim tornjevima, da se vide kolicine zracenja, pogotovo sto se u CG bazne stanice postavljaju naizgled ad-hoc, usred naseljenog mjesta, tik uz stambene zgrade/na same stambene zgrade. Ako se rade, da li su te analize dostupne gradjanima da se vidi da li se prate najnoviji standardi po tom pitanju, i jesu li data mjerenja izvan granica, potencijalno izazivajuci opasnost po zdravlje.

EU studija o EMF zracenju:

https://www.europarl.europa.eu/RegDa...)690012_EN.pdf

Strana 150/151:

6.3 Overall evaluation
6.3.1 Cancer
FR1 (450 to 6000 MHz): As a synthesis of what we have managed to analyse in the available scientific
literature, in both human and animal studies, we can say that RF-EMF at FR1 frequencies exposure
probably cause cancer, and in particular gliomas and acoustic neuromas in humans

6.3.2 Reproductive developmental effects
FR1(450 to 6000 MHz): These frequencies clearly affect male fertility. These frequencies possibly
affect female fertility. They possibly have adverse effects on the development of embryos, foetuses
and newborns

Uzas...
Jedan moj komšija što je radio u Telenor tadašnji nudio nam je (stanarima) da poperi baznu stanicu na vrh zgrade. Mene su na skupštini stanara pitali kao diplomiranog inženjera (ono, jesam završio ETF) da li da prihvate jer bi od tih para bilo finansirano održavanje ulaza i lifta. Nisam dao da se postavlja, isprepadao sam komšije da je to opasno, kancerogeno isl. Međutim, istina je tamo neđe. Prije svega, ja sam u potkrovlju, samim tim najbliži anteni. Tačno je da mobilni telefoni zrače više i opasniji su od stanica a em zračenje i vibracije koje izazivaju nisu dovoljno proučeni da bi mi to visilo iznad glave. Plus mi je taj komšija izgledao kao neko ko hoće da ušićari, da dobije neki bonus ili nešto tako.

Sent from my Redmi 6 using Tapatalk