Da komšiji crkne provizija.
Jedan moj komšija što je radio u Telenor tadašnji nudio nam je (stanarima) da poperi baznu stanicu na vrh zgrade. Mene su na skupštini stanara pitali kao diplomiranog inženjera (ono, jesam završio ETF) da li da prihvate jer bi od tih para bilo finansirano održavanje ulaza i lifta. Nisam dao da se postavlja, isprepadao sam komšije da je to opasno, kancerogeno isl. Međutim, istina je tamo neđe. Prije svega, ja sam u potkrovlju, samim tim najbliži anteni. Tačno je da mobilni telefoni zrače više i opasniji su od stanica a em zračenje i vibracije koje izazivaju nisu dovoljno proučeni da bi mi to visilo iznad glave. Plus mi je taj komšija izgledao kao neko ko hoće da ušićari, da dobije neki bonus ili nešto tako.
Sent from my Redmi 6 using Tapatalk
Yes, I'm in need of something
But it's something you ain't got
Da komšiji crkne provizija.
Nije problem sto je bazna iznad ali je problem ako je popere na zgradu pored i bije ona antena direktno u vas
Radila su se mjerenja, medjutim nisam zapamtio da je ikad ikome ugasena stanica. Znaci bolje iznad vas nego pored vas ako antena bije u vasem smjeru
Mjerenja formalno urade, ali na jednoj frekvenciji za jednog operatera.....a onda se na taj stub doda gomila drugih antena.
Problem su propisi koji su kod nas toliko labavi da mogu da napere stub 10m od stana i opet će biti OK.
Ovo sve iz razloga što naša agencija za telekomunikcije ne radi u interesu građana.
Javna je tajna da im operateri svako malo zapošljavaju nekog njihovog...i onda se oni ne miješaju u svoj posao.
Pobunio se Risto Drekalović prije neku godinu za stub blizu njega....pa su ga brže bolje makli da se ne diže galama na tu temu.
Ja sam odavno ubijeđen da mora biti štetno.
Naš organizam je proizvod duge evolucije. Tokom tih hiljada godina navikli smo na prirodno zemljino el. magnetno polje.
Kad nas neko iznenada izloži polju koje je hiljadama puta jače, to nikako ne može biti dobro.
Kada mozak ne koristiš, čekaš da ti kažu
tada misliš da sve znaš, ne vidiš da lažu
Imatei vi neke konkretne dokaze za te tvrdnje o zracenju? O neradu agencije? I koje agencije? Za telekomunikacije ili zastitu zivotne okoline?
Jer odokativno mjerenje i osjecaj imaju validnost od 0 bodova u bilo cemu pa i u mjerenjima.
Ono jes da se moze sumnjat u rad agencije ali i njih neko kontrolise pa i neka sredstva iz EU ne mogu dobiti dok ih ne provjere strane agencije i slicno a tu itekako na provjeru ide i to sto su i kako mjerili i uporedjuju sa svojim rezultatima.
Last edited by hercules; 13-09-23 at 18:06.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Kako mozes tako? Odakle ti pravo da sumnjas? Pa zar ne znas da je to urota belosvjetska. I ovih sto mjere ovdje i ovih sto navodno dolaze da ih kontrolisu. Sve goli prevaranti.
Sent from my SM-S908B using Tapatalk
Zemlja je ravna ploča, dosta im je jedna antena, ove ostale su postavljene da nas osmude.
Samo se vi zajebavajte. Neće se populacija na svijetu smanjit na održivu mjeru ni pandemijama ni ratovima, nego sterilizacijom 90% ljudi. Taman primijetiš da nešto nije kako treba i već umrije od starosti i bez potomstva. E sad, oće li se sterilizacija radit antenama za mobilnu telefoniju, hemikalijama koje ispuštaju avioni u vidu bijelog traga na nebu ili zaprašivanjem komaraca, ostaje da se vidi.
Plastikom hoće
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
mislila sam ako si slobodan da dopuzimo tunelom do suda
https://libertaspress.me/single-news/1754
nothing comes from violence and nothing ever could
Ko bi rekao da će se ispostavit da je lik ovolika gomila budaletine.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
glavna tema u državu nam je rupa. srećni narod
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Tunel postaje veća turistička atrakcija od žičare i mamule.
Ako ne budu preskupe karte i ja bih došao do pg da se provučem.
ne može sad. prvo stranci pa onda mi domaći
тапаталк
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Rijetko me sta vise moze iznenadit, ovo za rupu mi je komicno, al vidim kod Ganda sad neko zapalio park kod Milenijuma? A sto je to majku mu, koji su to demoni u glavu?
Sent from my Pixel 6a using Tapatalk
Da im nije možda pali na pamet da sazovu sjednicu vijeća za nacionalnu bezbjednost?
A da, nema laptopova
Forever young, i want to be forever young
Ja bi ovima sto su kopali tunel dao posao odma, mjesec dana su kopali, nikoga nisu uznemirili, ni jedan kabal nisu prekinuli, zavrsili sve u roku,vidi se stabilno napravljeno ispadose bolji nego 90% ovih prevaranta sto drze gradjevinske firme.
I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.
Postoji li fukarluka, da ga je covjek izmislio,a da se nije desio u ovu jadnu drzavu...jadna nam majka
https://www.cdm.me/drustvo/ugasen-po...orickom-parku/
![]()
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks