Quote Originally Posted by techlinkit View Post
Strane kreditore ne interesuje da li smo mi tu, ili ne, i kako cemo mi da zivimo, i hocemo li biti medju zivima uopste. Za multinacionalni kapital je bitan samo profit, covjek je potrosna roba. Cak im je to i benefit da nas nema sto prije, jer mogu lako da nas zamijene ako im treba radna snaga.

E ovo gore je zasto su Rodney, Del Boy i kompanija dovedeni. To se odmah znalo cim je doslo zaduzenje od milijardu EUR bez ikakve naznake bilo kakvog plana razvoja. Zivi bili pa vidjeli.
Hvala ti na detaljnom odgovoru, dakle zaista u neku ruku isti scenario kao sa DPS lopovima. Nemoj zamjeriti, ali meni i dalje ne pije vodu da bi taj "upravljač" bio toliko ravnodušan prema sudbini domicilnog stanovništva. Ipak, naseliti jedan ne baš gostoljubiv za život kraj potpuno novim stanovništvom ne djeluje mi realno. Pa mora i za takve da se napravi neko podsticajno okruženje za život, ko će da dođe da živi u ovakav post-apokaliptični scenario koji si opisao?

Ali hajde evo da kažemo da je trošenje kredita na investicije jedini ispravan put. U šta da investira vlada? Šta je to sa čime mi možemo danas da izađemo na svjetsko tržište i budemo konkurentni? Da li se može uopšte mentalitet našeg naroda promijeniti, jasno nam je svima da je dostina navikla da leži i da ne radi ništa, a da ponešto ipak kaplje - ili i u toj situaciji treba da pričamo o dovođenju radnika sa strane, kao što je često slučaj već godinama u turizmum, jer domaći neće da rade?