A ja ću pak citirati ponovo šta si ti napisao u odgovoru na moj post.
Napisao si dakle da Picula sastavlja izvještaj EK o Crnoj Gori.Picula ga pravi, pri čemu Varheljija ne pita ništa pod milim bogom.
I to me je iskreno sablaznilo.
Sad kad si proučio proceduru, što je za svaku pohvalu, nadam se da si i sam shvatio šta si odvalio.
Izvještaj EK sastavlja ekipa iz EK. Vrlo logično, zar ne?
I sasvim je logično da je Varhelji kao komesar EK za proširenje mnogo bitniji igrač u tom pogledu od Picule.
Evo da priznam, prvi put čujem da izvjestioci EP pišu i neke izvještaje na izvještaje EK.
Niti imam predstavu kakva dejstva imaju takvi izvještaji.
Jel se mijenja neko slovo u prvobitnom izvještaju.
Ja znam da izvjestioci EP obično nedje sredinom godine predstavljaju svoje izvještaje spoljnopolitičkom odboru EP.
I to obično nema neki poseban odjek u javnosti , niti ima veze sa onim izvještajem EK koji se s nestrpljenjem i zebnjom očekuje kasnije
Pa samo ti lupaj smajlije, ali to meni samo dokazuje da ti nivo ostrašćenosti zamagljuje percepcije.Ahahahahaahha, znači Varhelji nije rekao, citiram:
I Evropska Komisija nije rekla, citiram:...da ne misli da je potpisivanje Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) negativno uticalo na ovogodišnji izvještaj Evropske komisije o napretku Crne Gore ka Evropskoj uniji (EU).
Zaključivanje temeljnog ugovora sa SPC imalo je uticaja na političku atmosferu, i izazvalo dalje tenzije.
A i kad ga jeste rekla, onda to znači da nije potpisivanje ugovora izazvalo tenzije, nego ovi neki drugi i tako to nešto ostalo klasično trganje iz konteksta....
![]()
Ali ne samo tebi, već i najvećem dijelu javnosti.
Taj izvještaj treba pročitati i steći uvid u glavne tačke, koje su zaista uticale na relativno negativnu ocjenu EK.
TU kao realno nebitan podzakonski akt nije jedna od tih tačaka.
Nidje u izvještaju nećeš naći da je EK dala bilo kakvo negativno mišljenje o tom dokumentu.
Ali ostrašćeni novinari su se uhvatili za tu jednu rečenicu u kojoj se pominje TU, da bi pitali Varheljija jel TU za sve kriv?
Pa naravno da nije TU kriv za negativnu ocjenu, već su zamjerke kao i obično u vezi ključnih poglavlja 23. i 24, blokade pravosudja, izostanak izbornih reformi, pa i polarizacija društva i dizanje političkih tenzija oko svakakvih gluposti, što rezultuje odsustvom dijaloga suprotstavljenih političkih aktera oko gore navedenih ključnih pitanja.

Reply With Quote
Bookmarks