Results 1 to 25 of 699

Thread: EU, euro, integracija....

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Thanks Thanks Given 
    102
    Thanks Thanks Received 
    612
    Thanked in
    381 Posts

Quote Originally Posted by Buva+gacce View Post
    I dalje me iskreno oduševljavaš

Citiram što si napisao:

Ja ti na to postavim proceduralni dokument, sa zvanične EU adrese, u kojem vidiš da je na izrađeni Izvještaj EK išao komplet kontrolni proces EP, Piculino izvještavanje, i na kraju rezolucija ( non-legislative dokument, u pravu si, samo nisi obratio poažnju da su mišljenja iz njega obavezujuća za EK ), i, na kraju, odgovor EK o tome što je preduzela od konkretnih koraka po rezoluciji EP.

I ti opet tvrdiš da to nema veze jedno sa drugim
    A ja ću pak citirati ponovo šta si ti napisao u odgovoru na moj post.

Picula ga pravi, pri čemu Varheljija ne pita ništa pod milim bogom.
    Napisao si dakle da Picula sastavlja izvještaj EK o Crnoj Gori.
    I to me je iskreno sablaznilo.
    Sad kad si proučio proceduru, što je za svaku pohvalu, nadam se da si i sam shvatio šta si odvalio.

Izvještaj EK sastavlja ekipa iz EK. Vrlo logično, zar ne?
    I sasvim je logično da je Varhelji kao komesar EK za proširenje mnogo bitniji igrač u tom pogledu od Picule.

Evo da priznam, prvi put čujem da izvjestioci EP pišu i neke izvještaje na izvještaje EK.
    Niti imam predstavu kakva dejstva imaju takvi izvještaji.
    Jel se mijenja neko slovo u prvobitnom izvještaju.

Ja znam da izvjestioci EP obično nedje sredinom godine predstavljaju svoje izvještaje spoljnopolitičkom odboru EP.
    I to obično nema neki poseban odjek u javnosti , niti ima veze sa onim izvještajem EK koji se s nestrpljenjem i zebnjom očekuje kasnije

Ahahahahaahha, znači Varhelji nije rekao, citiram:
    ...da ne misli da je potpisivanje Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) negativno uticalo na ovogodišnji izvještaj Evropske komisije o napretku Crne Gore ka Evropskoj uniji (EU).
    I Evropska Komisija nije rekla, citiram:
    Zaključivanje temeljnog ugovora sa SPC imalo je uticaja na političku atmosferu, i izazvalo dalje tenzije.

A i kad ga jeste rekla, onda to znači da nije potpisivanje ugovora izazvalo tenzije, nego ovi neki drugi i tako to nešto ostalo klasično trganje iz konteksta....

Pa samo ti lupaj smajlije, ali to meni samo dokazuje da ti nivo ostrašćenosti zamagljuje percepcije.
    Ali ne samo tebi, već i najvećem dijelu javnosti.
    Taj izvještaj treba pročitati i steći uvid u glavne tačke, koje su zaista uticale na relativno negativnu ocjenu EK.
    TU kao realno nebitan podzakonski akt nije jedna od tih tačaka.
    Nidje u izvještaju nećeš naći da je EK dala bilo kakvo negativno mišljenje o tom dokumentu.

Ali ostrašćeni novinari su se uhvatili za tu jednu rečenicu u kojoj se pominje TU, da bi pitali Varheljija jel TU za sve kriv?
    Pa naravno da nije TU kriv za negativnu ocjenu, već su zamjerke kao i obično u vezi ključnih poglavlja 23. i 24, blokade pravosudja, izostanak izbornih reformi, pa i polarizacija društva i dizanje političkih tenzija oko svakakvih gluposti, što rezultuje odsustvom dijaloga suprotstavljenih političkih aktera oko gore navedenih ključnih pitanja.
    Last edited by Massaro; 17-11-22 at 19:02.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)