Quote Originally Posted by Bluemoon View Post
Pušti to Saurone nego svaka ti čast što si otvorio temu iako nisi pratio front kasnije.
Nema veze.
Posebno ti je promaklo da ja vazda provlačim o ženevskoj konvenciji ko pokvarena ploča pa i o medicinskoj opremi tih istih vojnika što ih šalje gmaz iz Kremlja.
E sad što su primjenjivali neke mjere iz Sibirskih zatvora mučenja to baš neće proći kroz what ever ide kometa iz kosmosa, a i roscosmos je gmaz s*ebao odvojivši momke od dojučerašnjih kolega iz nasa-e i još čerupa djelove aeroflota jer je prizemio avione.
Neće ti baš proći da izjednačiš Prigožina i Zalužnog posebno po etici kao ni ZSU i Wagner grupu možda u nekim bajkama za malu djecu.
I ako može da mi se ne obraćaš sa "prika" jes da mi ne stoji na profilu ali nisam muškog nego onog drugog roda.

Sent from my SM-A336B using Tapatalk
Pratio sam situaciju u Bosni i Hercegovini koja je bila dovedena do usijanja kad je Dodik planiro Vojsku, otcjepljenje, vojne vjezbe srpskog puka na Jahorini kada je proletio avion EUFORa i spustio helikopter zandarmerije RS, Srbije tenkova na granici sa BiH, a onda i opšta vjezba Vulina i vojske za evakuaciju Srba preko Drine, otvaranje mosta Bratoljub preko kojeg su i tenkovi i zandarmerija Srbije trebali ući u BiH i RS i Brčko distrikt, zatim upadi RS oklopnih snaga u Brčko, slanje ruskih antitenkovskih Korneta u Srbiju, stizanje vojne opreme iz Kine itd... Odlazak Generala Mašovića bošnjačkog puka Bosne u Tursku i nabavka Bajraktara... Izjašnjavanje vojnika i oficira srpskog puka u BiH da se zele boriti za RS... I trebalo je po nekim pouzdanim info, da pukne u Bosni, iako bi Rusija tu bila limitirana da djeluje i ratuje Proxy sa NATO... ali nebitno, prošla tema.

Praštaj koleginice na misgenderingu. Što se tiče samog fronta, šta se konkretno desilo, pao Mariupolj, zauzeli sve do Khersona, krenuli malo prema Odesi, vratili se i urovili na teritorijama sa ruskim stanovništvom. Azovstal je bila simpatična herojska priča za raju Zapada. Donjeck nisu prešli pola eo od 2014, Luhansk zauzeli cio. Pad Limana ovaj zadnji u ruke ZSU, i to je to.

Pa ja i drug smo ispratili cijeli Euromaidan Kijev tada na Youtube... kad se sjetim. Slavaaa Ukraineee i po cijeli dan popovi i gume zapaljene.

Eh, ko je rekao da će doći do ovoga.