Quote Originally Posted by Director View Post
Realno, ako što pamtim kao dijete, to je kad počne $ever gospodin da duva, to traje po 7 dana. Kako smo do škole išli , dok te vjetar nosi, nema toga kome je zdrava kesa bila do škole kada se nosi blok V , ako ti ga vjetar iz ruke "otme", završi na Skadarsko čini mi se... Meni je inače temperatura u sobama spavaćim 20 stepeni zadnjih dana. Grije se povremeno, ujutru nakon luftiranja , tokom večeri po malo.
Sjećaš se da smo imali mantru (koja je radila) ako sjever ne prestane prvog dana-duvaće tri, ako ne stane trećeg-duvaće sedam, ako ne stane sedmog-duvaće 15 a ako ne stane 15-duva cijeli mjesec.....i to je stvarno bilo tako....i duvao je brate, podgorički sjever čuveni! Mislim da se nije zima mogla zamisliti bez barem dvije trećine dana sa sjeverom! A sad bude zima(h) da bukvalno nijedan sjeverni dan nemamo....čak se ne sjećam mnogo jakih sjevernih vjetrova u poslednjih tridesetak godina...kad sam bila školarka bukvalno me je "gurao" sjever od škole do kuće Krenem iz ekonomske (barake nekadašnje) pa bukvalno trkom do Zabjela, gura brate još naleti kad udare imam osjećaj da "vozim" 50 na sat