Originally Posted by
Dejan
Kad me neko pita čuvam li se i poštujem li mjere, kažem čuvam se, isto kako sam se čuvao i prošle godine u ovo vrijeme. Isto kako sam čuvao i pretprošle godine u ovo vrijeme. Čuvate li se vi? Ili ste počeli da se čuvate tek kad vam je neko rekao da morate da se čuvate, pa ste tada i počeli da namećete meni neke stvari?
Kad je ovo sve počelo, pa počela kampanja "perimo ruke". Čuj perimo ruke, pa zar to nije trebalo da se pere i ranije?
Masku na otvorenom ne nosim. Masku u marketima nosim jer je neko ko se pita rekao da tako mora, i meni i vlasnicima marketa. Da neko nije rekao da tako mora ne bih je ni ja nosio. Niti mislim da ima potrebe da je ja nosim kad idem u market. Masku sam nosio kad je bilo potrebe, kad većina nije ni znala za šta maska služi. Uvijek sam u kući imao pakovanje jednokratnih maski. Kad treba, stavi se, kad se iskoristi baci se. Kad je počelo ovo ****** maske su poskupile i više nijesam mogao da kupim pakovanje.
A šta radite sad? Masovno koristite jednokratne maske i tako čuvate zdravlje? Kupili ste moderne maske pa ih perete jednom u mjesec dana? Bravo, tako se čuva zdravlje.
Sjećam se prvih mjera kad je bilo zabranjeno izaći vani. U sred proljeća. Uskratiti đeci izlazak na sunce? Bravo, tako se čuva zdravlje.
Zabranjeno okupljanje? Ne smije se okupljati više od četvoro ljudi na otvorenom? Važi, dajte primjer pa ćemo ispoštovati. A do tada, paziću se sam kako ja mislim da treba. Jesam li sebičan? Ne brinem o zdravlju ljudi koji su oko mene? Ugrožavam li nekoga? Ako ugrožavam, kako to i koga? Nikad se nijesam testirao, niti iko moj. Nikad nije bilo ni potrebe da se testiramo. Ne nosimo masku na otvorenom, niti ćemo.
Banana država i banana mentalitet. Beale tamo.
Bookmarks