Quote Originally Posted by Dejan View Post
Kad me neko pita čuvam li se i poštujem li mjere, kažem čuvam se, isto kako sam se čuvao i prošle godine u ovo vrijeme. Isto kako sam čuvao i pretprošle godine u ovo vrijeme. Čuvate li se vi? Ili ste počeli da se čuvate tek kad vam je neko rekao da morate da se čuvate, pa ste tada i počeli da namećete meni neke stvari?

Kad je ovo sve počelo, pa počela kampanja "perimo ruke". Čuj perimo ruke, pa zar to nije trebalo da se pere i ranije?

Masku na otvorenom ne nosim. Masku u marketima nosim jer je neko ko se pita rekao da tako mora, i meni i vlasnicima marketa. Da neko nije rekao da tako mora ne bih je ni ja nosio. Niti mislim da ima potrebe da je ja nosim kad idem u market. Masku sam nosio kad je bilo potrebe, kad većina nije ni znala za šta maska služi. Uvijek sam u kući imao pakovanje jednokratnih maski. Kad treba, stavi se, kad se iskoristi baci se. Kad je počelo ovo ****** maske su poskupile i više nijesam mogao da kupim pakovanje.

A šta radite sad? Masovno koristite jednokratne maske i tako čuvate zdravlje? Kupili ste moderne maske pa ih perete jednom u mjesec dana? Bravo, tako se čuva zdravlje.

Sjećam se prvih mjera kad je bilo zabranjeno izaći vani. U sred proljeća. Uskratiti đeci izlazak na sunce? Bravo, tako se čuva zdravlje.

Zabranjeno okupljanje? Ne smije se okupljati više od četvoro ljudi na otvorenom? Važi, dajte primjer pa ćemo ispoštovati. A do tada, paziću se sam kako ja mislim da treba. Jesam li sebičan? Ne brinem o zdravlju ljudi koji su oko mene? Ugrožavam li nekoga? Ako ugrožavam, kako to i koga? Nikad se nijesam testirao, niti iko moj. Nikad nije bilo ni potrebe da se testiramo. Ne nosimo masku na otvorenom, niti ćemo.

Banana država i banana mentalitet. Beale tamo.
Bravo ti ga, istog smo misljenja!
I ja sam za to da se maske na otvorenom ne nose ili da ih nose oni koji se "cuvaju"
U zatvorenom prostoru nosim ponekad opet radi nekog drugog, vlasnika, radnika...postalo je bolesno da se ljudi vise ne pitaju uhhh dje mi je novcanik nego gledaju imaju li masku da bi usli nedje.
O zatvaranju, policijskom casu, zabrani medjugradskog je potpuno banalno pricati, vrijedja zdrav razum.